Třebíč – Kadaň 3:4 (po pr.) | Jihlava – Frýdek-M. 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Motor ČB 0:2 (kon.)
Litoměřice – Most 2:3 (1:2 po s.n.) | Slavia – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Kladno – Přerov 1:3 (kon.)
Havířov – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
HC Frýdek-Místek
Středa 08.02.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 50. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava ve třetí třetině otočila nepříznivě se vyvíjející zápas proti Frýdku-Místku, vyhrála 2:1, upevnila si druhé místo a vyrovnala svůj bodový prvoligový rekord ze základní části sezony 2013/2014 (102 bodů), se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (21:25:32)
     
    Dnešní zápas zajímal také dva týmy, které se v 50. kole postavily proti sobě – Kladno a Přerov. Dukla totiž bojuje na dálku proti Rytířům o druhé místo v tabulce, Zubři jsou naopak soupeřem Frýdku-Místku v boji o předkolo play-off.

    Jihlava si díky třem bodům upevnila pozici na druhém místě. Kladno totiž prohrálo a Dukla tak má na Rytíře dvě kola před koncem náskok čtyř bodů.

    Naopak Frýdek-Místek určitě výhra Přerova nepotěšila, jelikož pozice Slezanů je po tomto kole o místo horší. I tak ale mají vše ve svých rukou. Jsou desátí, což je poslední postupové místo do předkola play-off, navíc na jedenácté Litoměřice mají náskok tří bodů a lepší vzájemný zápas.
     
    Jihlava opět ukázala, že třetí třetiny jí letos jdou – až na výjimky potvrzující pravidlo – velice dobře. Na začátku závěrečného dějství sice Dukla nevyužila minutovou přesilovku pět na tři, ale Frýdek-Místek po tomto okamžiku, který mu mohl vlít novou krev do žil, zápas prohrál. Ve 48. minutě totiž zakončil povedenou kombinaci Aleš Jergl a o osm minut později rozhodl jihlavský střelec Josef Skořepa o tom, že tři body zůstanou na Vysočině – 2:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Vít Christov nejprve zblízka u levé tyče nevyzrál na Škarka, následně dával Cienciala puk podél brankoviště, kde se k němu nedostala žádná z nastavených hokejek hostí.
     
    59:18
    To nastává až nyní, hosté to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    59:00
    Juraj Šimboch už se hlásí, že chce jít ven z branky.
     
    58:30
    A nyní již hrají v plném počtu.
     
    58:13
    Jerglova střela skončila nad horní tyčí Šimbocha, poté se hosté osvobozují.
     
    58:05
    Jihlava nikam nespěchá. Kombinuje v útočném pásmu s cílem co nejvíce udržet puk na hokejkách a nepustit soupeře za modrou.
     
    57:06
    Zemanovi scházel opravdu jen malý kousek, aby u pravé tyče zasunul do sítě Říhovu střelu od modré.
     
    56:30
    No, to se jen tak nevidí. Hosté potřetí v dnešním utkání dostávají dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, což se střídačce Frýdku-Místku vůbec nelíbí. Trest jde odsedět David Samiec.

    Na vyloučení: 1-5.
     
    56:30
    Tomáš Čachotský byl mezi kruhy zastaven na hranici faulu, sudí Kopeček nechává celou situaci bez povšimnutí a s jeho rozhodnutím se dá souhlasit. Následně je pískán domácímu útočníkovi ofsajd.
     
    55:52
    Následují dvě zakázaná uvolnění Dukly po sobě.
     
    55:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jiránek za brankou velkou bojovností získal puk. Ten šel sice na okamžik na hostující hokejky, ovšem Diviš jej získal zpět. Jihlavský útočník doslova nalil kotouč před Šimbocha na JOSEFA SKOŘEPU, který jej sice netrefil ideálně, ale takovým "fotbalovým" padáčkem posílá svůj tým do vedení. Asistence: Richard Diviš.
     
    54:44
    Říhova střela od modré byla zblokovaána, hosté se poté osvobozují a vyhazují puk až ke Śkarkovi. To už se přesilovka domácích chýlí ke konci.
     
    54:03
    Čachotský z pravé strany dával kotouč před branku, kde k němu směřoval Hubáček se Zemanem. Sudí ihned přerušil hru, protože puk ztratil z dohledu, byť z mojí strany byl kus černé gumy u betonu Šimbocha. To ale Svatopluk Kopeček nemohl vidět.
     
    53:34
    Při další útočné aktivitě domácích je hra vykázána do středního pásma, zřejmě pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 48. Jergl (F. Seman, Jiránek), 56. Skořepa (Diviš) – 21. Pechanec (Marek Růžička, Klimša)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Váňa, Říha, Dundáček, Půža, Danišovský, Bilčík, Vála – Jergl, F. Seman (A), Jiránek – Diviš, Skořepa, Anděl – Zeman, Hubáček, Čachotský (C) – Protasenja, Čermák.
    HC Frýdek-Místek: Šimboch (L. Daneček) – Adámek, Kania, Jank, Štebih (A), Michal Roman, Piegl, D. Stránský – Marek Růžička, Pechanec, Klimša (C) – O. Kovařčík, Cienciala (A), M. Kovařčík – Christov, Jaroš, Lacka – Franek, Samiec, Flok.

    Rozhodčí: Kopeček – Polák, Zídek

    Diváci: 1282
    ocianews.com