Pardubice – Liberec jun. 4:0 (kon.) | Opolí – Opava 3:3 (kon.) | Liberec – Písek 3:1 (kon.)
Machačkala – Dukla Praha 1:2 (kon.) | Slavia – Suwon 2:2 (kon.) | Vyšehrad – Varnsdorf 1:1 (kon.)
Plzeň – Odense 2:0 (kon.) | Petřkovice – Ostrava 0:5 (kon.) | Ústí n. L. – Teplice B 8:1 (kon.)
konec
Anži Machačkala
1:2 (1:0)
FK Dukla Praha
Středa 08.02.2017, 14:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Zápas nám začal za slunečného počasí.
     
    5
    Máme za sebou úvodní pětiminutovku, zatím se nic vážného nestalo.
     
    15
    V úvodní patnáctiminutovce jsme se branky nedočkali.
     
    10
    Obraz hry je zatím takový, že Dukla drží míč, ale pouze na své polovině.
     
    19
    U míče je pražská Dukla, která se dlouhým nákopem za obranu snažila založit další útok.
     
    20
    Miloševič byl faulovaný u rohového praporku a je tu zajímaví standardní situace pro Duklu.
     
    20
    Obrana Anži si počínala bezchybně a odklidila míč do bezpečí.
     
    21
    Nyní fauloval Edmond a standardní situaci si vyzkouší také Anži.
     
    22
    Anži zvolila postupný útok po křídle.
     
    22
    No, pozor! Ve vápně zahrál rukou Šimůnek a bude zde penalta pro Anži!
     
    23
    Machačkala právě vstřelila branku!
    PYLYP BUDKIVSKIJ si počkal na pohyb Rady a míč poslal do odkryté části branky.
    23. Pylyp BUDKIVSKIJ - 1:0
     
    25
    U míče je Dukla, která se snaží rychle vyrovnat, nyní bude mít příležitost z rohového kopu, který vybojoval Holenda.
     
    26
    Za hranicí vápna míč doskákal k jednomu z Dukláků, který balón napálil mimo tři tyče. Vykopávat tak bude gólman ruského klubu.
     
    28
    Dukla si sice rychle zmocnila míče, ale Anži nyní praktikuje vysoký presink a Dukla je tak zatlačená ve vlastním vápně.
     
    30
    Edmond se uvolnil na levé straně, ve vápně svým centrem hledal Mustedanagiče, ale centr byl příliš vysoký, takže končí v rukavicích gólmana Anži.
     
    31
    Nyní Edmond se snažil vybojovat míč na vlastní polovině, ale dral se až příliš a je mu odpískán útočný faul.
     
    32
    Machačkala se vydala do útoku po pravé straně. Jeden z hráčů Dukly se ale dopustil faulu a ruský celek rozehraje přímý kop.
     
    32
    Následný míč ze standardní situace končí v rukavicích Rady.
     
    33
    Filip Rada jen kontroloval dalekonosnou střelu zpoza hranice pokutového území. Brankář Dukly měl o trajektorii míče přehled.
     
    34
    Za dlouhou přihrávkou mezi obránce Anži spěchal Olyainka, jenže brankář Žirov byl na hranici vápna první. Dukla si na šanci musí počkat.
     
    35
    Lukáš Štětina si vzal dirigenstkou taktovku při rozehrávce Dukly. Zadáci pražského celku ale odevzdali míč soupeři.
     
    36
    Olayinka chtěl vypomoci obraně Dukly, ale při napadání rozehrávky soupeře to přehnal s agresivitou a dopustil se prohřešku proti pravidlům.
     
    36
    A z přímého kopu přišla pěkná šance pro Anži! Brankář Rada předvedl krásný zákrok proti hlavičce z malého vápna!
     
    37
    Dukla zahrávala rohový kop. Prudký centr přilétl na malé vápno, kde si dělal prostor Štětina, ale zadáci Anži kralovali vzdušnému prostoru.
     
    38
    Phibel vystoupil na polovině hřiště proti jednomu ze soupeřů a před fotbalistou Dukly nakopl míč na polovinu pražského celku.
     
    39
    Dukla se v posledních minutách tlačí na polovinu Anži, jenže zadáci Machačkaly nenechávají soupeři prostor pro přihrávky.
     
    40
    Štětina si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl faulem a Machačkala bude rozehrávat přímý kop.
     
    41
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává po nepříjemném střetu ležet Mustedanagič. K bosenskému fotbalistovi už spěchají zdravotníci.
     
    42
    Další dobrý zákrok Filipa Rady! Anži vybojovala míč na hranici pokutového území, ale Kacajevovu ránu Rada vyrazil na roh!
     
    43
    Z něj však ruský celek nebezpečí pro Radovu svatyni nevymyslel. Dukla se poté zmocnila míče na levé straně a může zaútočit.
     
    44
    Machačkala měla k dispozici další rohový kop. Ruský celek se rozhodl pro rozehrávku do kombinace a napadající hráči Dukly vytlačili soupeře na jeho polovinu.
     
    45
    Olayinka obral soupeře o míč na pravé straně hrací plochy, jenže nikdo z jeho spoluhráčů už nedostihl odražený balón.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Dukla zatím hraje s ruským soupeřem odvážně, ale Machačkala se dostává do šancí. Ruský klub se ve 23. minutě dostal do vedení, když se prosadil Budkivskij. Filip Rada poté musel řešit další nebezpečné situace, ale poradil si i s nebezpečnou střelou z hranice šestnáctky. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Machačkala obstarala výkop do druhého poločasu. Anži se ihned hnala do útoku po pravé straně, ale Štětina zastavil přihrávku do šestnáctky.
     
    47
    Holenda se otáčel s míčem na polovině hřiště, jenže akci Dukly zastavuje hvizd rozhodčího. Jeden z Pražanů se dopustil faulu.
     
    48
    Tetour před sebe nepustil rozběhnutého soupeře. Stoper Dukly ihned zakombinoval se Štětinou a pražský celek zůstává u balónu.
     
    49
    Kušnír poslal dlouhou přihrávku na útočníky. Jan Holenda se hnal mezi soupeřovy stopery, jenže zadáci Anži byli připravení.
     
    50
    Dukla zahrávala přímý kop. Na přetažený centr si na zadní tyči nabíhal Jan Holenda, jenže útočník Dukly na prudkou pobídku nedosáhl.
     
    51
    Machačkala měla k dispozici rohový kop. Do pokutového území přilétl krátký centr, s kterým si obrana Dukly bez problémů poradila.
     
    52
    Ondřej Kušnír se náběhem po pravé straně vydal podpořit ofenzívu Dukly. Krajní obránce dokonce stačil odcentrovat, nicméně jeho pobídka směřovala přesně do rukavic brankáře Jurčenka.
     
    53
    Dukla zahrávala přímý kop za zajímavé pozice. Míč si připravil Miloševič, jenže jeho technická rána kolem zdi končí v rukavicích brankáře.
     
    54
    Na druhé straně si v pokutovém území hledal prostor Budkivskij, ale na poslední chvíli se před něj natlačil Tetour, který soupeře nenechal zakončit.
     
    55
    Preisler potáhl míč po levé straně a dokázal odcentrovat. Krajní obránce Dukly však nasměřoval míč pouze do zámezí. Anži bude rozehrávat.
     
    56
    Milošević si na pravé straně posunul míč kolem obránce a byl faulován. Dukla může pokračovat v obléhání pokutového území soupeře.
     
    57
    Olayinka zahodil obrovskou šanci na vyrovnání! Fotbalista Dukly si zpracoval krásnou přihrávku do pokutového území, ale Jurčenko jeho dělovku vyrazil do břevna!
     
    58
    Štětina přenesl hru na pravou stranu, odkud Ondřej Kušnír centroval na malé vápno, jenže nikdo z dotírajích hráčů Dukly se neprobil k hlavičce.
     
    59
    Olayinka se prohnal po levé straně kolem obránce, natlačil se do pokutového území, avšak zpětnou přihrávkou nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    60
    Ondřej Kušnír si posunul míč vpřed po pravé straně a Kacajev jej za cenu nedovoleného zákroku poslal k zemi. Dukla rozehraje přímý kop.
     
    61
    Dukla se rozhodla pro rozehrávku signálu, jenže následná střela z hranice pokutového území byla nepřesná a prosvištěla nad břevnem.
     
    62
    Skvělou práci odvedl Milošević, který se vrátil se soupeřem a nepustil jej do šestnáctky. Machačkala se na malou chvíli podívala na polovinu soupeře.
     
    63
    Ondřej Kušnír po přestávce hýří aktivitou. Krajní obránce Dukly podporuje ofenzívu náběhy po pravé straně. Nyní však neprocedil míč k nikomu ze spoluhráčů.
     
    64
    Další vynikající zákrok brankáře Rady! Gólman Dukly se tentokrát vrhl proti střele z dvaceti metrů a vyrazil míč na roh!
     
    65
    Po něm musel Rada zasahovat proti hlavičce z těsné blízkosti, jenže zakončující fotbalista nezvolil patřičnou razanci a gólman Dukly si zákrok vychutnal.
     
    66
    Také Dukla zahrávala rohový kop. Tetour vymyslel centr na značku pokutového kopu, ale Štětina se přes svého strážce nedostal k zakončení.
     
    67
    Filip Rada chtěl překvapit defenzívu Anži dlouhou přihrávkou za obranu. Phibel se však nenechal napálit a hlavou vrátil míč brankáři.
     
    68
    Olayinka se v blízkosti pokutového území pustil do souboje s obráncem, ale přes enormní snahu se mu nepodařilo vybojovat míč.
     
    69
    Jan Holenda obdržel přihrávku zády k brance a přes napadajícího obránce už se nedokázal otočit. Machačkala může uklidnit hru.
     
    70
    Šimůnek z levé strany protančil mezi obránci Machačkaly až na hranici pokutového území, nicméně jeho slabou ránu ukryl Jurčenko v rukavicích.
     
    71
    Dukla se nadále tlačí na polovinu ruského soupeře, ale obrana Machačkaly zatím nepouští český celek do šancí.
     
    72
    Machačkala ustála další standardní situaci Dukly. Obrana ruského celku odhlavičkovala míč už na hranici velkého vápna.
     
    73
    Hanousek se pustil do souboje na polovině hrací plochy, ale jeho protivník byl rychlejší a udržel míč. Anži pokračuje v kombinaci.
     
    74
    Hra je přerušena. Jeden z hráčů Machačkaly zůstává ležet na trávníku a drží se za rameno. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    75
    Dukla zahrávala další standardní situaci. Centrovaný míč se ještě odrazil na hranici pokutového území, ale nikdo v červeném se k dorážce nedostal.
     
    76
    Štětina si v souboji na polovině hřiště pomohl rukama a dopustil se faulu. Machačkala bude rozehrávat přímý kop.
     
    77
    Podaný potáhl míč po levé straně do pokutového území, ale ani on svým vysokým centrem neoslovil nikoho ze spoluhráčů. Zadáci Anži mohou zůstat klidní.
     
    78
    Obrana ruského celku zastavila další pokus o dlouhou přihrávku. Jeden ze stoperů přizvedl míč hlavou až do rukavic brankáře.
     
    79
    Marek Hanousek dostal přihrávku na hranici pokutového území a jeho skrytý pokus kolem obránců skončil v náručí brankáře Machačkaly.
     
    80
    Dukla zahodila obrovskou šanci na vyrovnání! Po zmatcích před brankou Machačkaly už míč směřoval do sítě, ale jeden z obránců jej stačil vykopnout!
     
    80
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dukla to přeci jen zvládla! MAREK HANOUSEK vypálil ze střední vzdálenosti a jeho pěkná střela zapadla do sítě!
    80. Marek HANOUSEK - 1:1
     
    82
    Dukla i po vstřelení vyrovnávací branky pokračuje v aktivním přistupu ke hře. Pražský celek chce v dnešním utkání uspět.
     
    83
    Podaný vyslal krásný centr na malé vápno, kam spěchal Smejkal, ale ten ve skluzu neumístil míč mezi tři tyče.
     
    84
    Jeden z fotbalistů Dukly se při napadání rozehrávky Machačkaly dopustil nedovoleného zákroku. Anži bude rozehrávat.
     
    85
    Zadáci Dukly kombinují na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu si nyní pohybem neříká o přihrávku. Obrana Machačkaly nenechává prostor.
     
    86
    Další centr z pravé strany do pokutového území Machačkaly skončil po odrazu od hráče Dukly v zámezí. Gólman Anži bude odkopávat.
     
    87
    Po delší době si na míč sáhl také brankář Filip Rada. Gólman Dukly si počkal na centr z levé strany, stáhl jej ze vzduchu a pohotově rozehrál.
     
    88
    Tetour se dopustil nedovoleného zákroku před pokutovým území a Machačkala bude rozehrávat přímý kop z nadějné pozice.
     
    89
    Rozehrávka se však ruskému celku vůbec nepovedla. Technický pokus sice prolétl kolem zdi, jenže míč poté prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    90
    Na druhé straně zahrával Jakub Podaný rohový kop. Jeden z obránců Machačkaly zahrál rukou a Dukla má k dispozici penaltu!
     
    90+1
    Dukla právě vstřelila branku!
    A tu proměňuje! Pražané otáčejí vývoj utkání! Míč si na značku pokutového kopu postavil MAREK HANOUSEK a střelou k tyči posílá Duklu do vedení!
    90+1. Marek HANOUSEK - 1:2
     
    90+3
    Dukla nepouští Machačkalu na svou polovinu a stále se drží v blízkosti pokutového území.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dukla Praha v přípravném utkání poráží Machačkalu 2:1! Pražané byli už v první půli aktivní, ale do vedení se zásluhou branky Budkivského z pokutového kopu dostala Machačkala. Po přestávce Dukla svůj tlak ještě navýšila, jenže Pražané zahazovali jednu šanci za druhou. Až deset minut před koncem vyrovnal pěknou střelou Marek Hanousek. V devadesáté minutě navíc Dukla dostala možnost kopat penaltu a Marek Hanousek rozhodl o vítězství!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:56:04)

    Karel Milec

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Budkivskij (pen.) – 80. Hanousek, 90+1. Hanousek (pen.)


    Anži Machačkala: Jurčenko, Musalov, Žirov, Phibel, Paršivljuk, Ljach, Kudrjašov, Jakovlev, Chubulov, Kacajev, Budkivskij
    FK Dukla Praha: Rada – Kušnír, Šimůnek, Štetina, Preisler – Bezpalec, Tetour, Mustedanagič – Miloševič, Holenda, Olayinka
    Náhradníci: Brandner, Brejcha, Douděra, Edmond, Hanousek, Juroška, Podaný, Smejkal
    thejrc.org