Rusko – USA 3:4 (kon.) | Česko – Švédsko 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Rusko
3:4 (0:0, 0:1, 3:3)
USA
Čtvrtek 09.02.2017, 15:00 • DRFG Arena, Brno • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    59:40
    Trenér Ruska si vzala oddechový čas.
    59:40 DENISENKO - 3:4
     
    59:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové sice zaznamenávají kontaktní branku, ale už je zřejmě pozdě. Chovanov našel v mezikruží GRIGORIJE DENISENKA, který z dobré pozice prostřelil Ullana. Asistence: Aleksandr Chovanov.
     
    58:58
    Američané mohli vystavit razítko na svou výhru. Při přečíslení dva na jednoho předložil Wahlstrom puk před bránu Grudenovi, jenž nepřekonal ležícího Miftachova, který vytasil fantastický zákrok.
    55:15 GILES - 2:4
     
    55:15
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané pravděpodobně rozhodují o své výhře. Obrana sborné zapomněla na PATRICKA GILESE, jenž svůj samostatný únik ze strany přetavil v branku, když poslal puk nad lapačku Miftachova. Asistence: Joel Farabee, Jack Wise.
     
    52:33
    Sokolov mohl srovnat. Ruský forvard se dostal k odraženému puku, nabruslil si před Ullana, jehož zblízka bekhendem nepřekonal.
     
    47:47
    Sborná je teď v útočném pásmu hodně nebezpečná. Jedovatý Chovanonův projektil z mezikruží ovšem eliminoval důležitým zákrokem Ullan.
     
    47:28
    Klid na hokejky USA mohl vrátit Jenkins, jenž se dostal do samostatného brejku, ovšem Miftachova na dvakrát nepřekonal.
    46:18 ŽURAVLJOV - 2:3
     
    46:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    No vida, další pohledná branka a duel je zničehonic naprosto otevřený. DANILA ŽURAVLJOV vypálil od modré čáry a na jeho tvrdý projektil míříc do pravého horního růžku se Ullan mohl jen dívat. Asistence:Roman Kaliničenko, Grigorij Denisenko.
    45:08 KOTKOV - 1:3
     
    45:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se vrátila do hry přenádherným gólem. Na modré čáře upadl MacKinnon, čehož dokonale využil VLADISLAV KOTKOV, který se po elegantní prohazovačce prosmýkl přes posledního bránícího hráče USA, a tváří v tvář Ullana se nemýlil. Americký brankář individuální akci ruského forvarda sportovně zatleskal. Asistence: Danila Žuravljov.
    42:29 GRUDEN - 0:3
     
    42:29
    USA právě vstřelilo branku!
    Otřesení Rusové inkasují další branku a zdá se, že Američané si už tento duel pohlídají. Autor druhé branky Wahlstrom se prosmýkl za ruskou obranu a předložil luxusní puk před bránu najíždějícímu JONATHANU GRUDENOVI, který se zblízka nemýlil. Asistence: Oliver Wahlstrom.
    41:13 WALHSTROM - 0:2
     
    41:13
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané početní převahu využili a dostávají se do trháku. Po Samuelssonově dělovce se odrazil puk od zadního mantinelu do mezikruží na číhajícího OLIVERA WALHSTROMA, jenž prostřelil Miftachova. Asistence: Mattias Samuelsson.
     
    40:43
    Žuravljov sice vyhodil puk z obranného pásma do hlediště, ale Rusové nepůjdou do tří, protože Wild se dopustil hrubosti, a tak pokračuje přesilová hra pět na čtyři.
     
    39:57
    Těsně před závěrem druhé třetiny ještě jedno vyloučení. Dvě minuty za hákování obdržel Aleksandr Žabrajev.
    32:59 DEBOER - 0:1
     
    32:59
    USA právě vstřelilo branku!
    Dlouhé čekání na gól je u konce. Američané otevírají skóre utkání. BLADE JENKINS si najel do pravého kruhu a jeho střela přes obránce propadla Milftachovovi mezi vyrážečkou a tělem.
     
    27:13
    Přesilovka pro USA. Dvě minuty za podražení obdržel Jegor Sokolov.
    24:12
     
    24:12
    Nebezpečný pokus sborné. Žabrejevův pokus byl zblokován, dorážející Žiljakov byl hodně nebezpečný, ale Ullan podržel své mužstvo.
     
    18:58
    Rtišev pálil nebezpečně z mezikruží nad bránu.
     
    16:47
    Na závěr první části si svou první početní převahu zahrají i Rusové. Dvě minuty za držení obdržel Patrick Giles.
     
    13:06
    Zatím zákrok zápasu předvedl Miftachov, který se stačil přesunout proti Wildemu, jenž pálil do odkryté klece.
     
    11:51
    První přesilovou hru zápasu si zahrají Američané. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Lev Starikov.
    02:24
     
    02:24
    Deboer našel před bránou Baldovskeho, jehož opět zastavil vynikající ruský brankář. Silný nástup USA.
     
    01:15
    První velká šance duelu. Po Weissově střele dorážel do odkryté klece Walhstrom, ale Miftachov předvedl výborný zákrok betonem.

    Václav Petrů

    Branky a nahrávky: 46. Kotkov (Žuravljov), 47. Žuravljov (Kaliničenko, Denisenko), 60. Denisenko (Chovanov) – 33. Jenkins (DeBoer), 42. Walhstrom (Samuelsson), 43. Gruden (Wahlstrom), 56. Giles (Farabee, Wise)


    Rusko: Miftachov (Isajev) – Žiljakov, Žuravljov, Malyšev, Kaliničenko, Sinicyn – Koreškov, Žabrejev, Drobin, Chovanov (C), Denisenko, Platonov, Solopanov, Rtišev, Starikov, Kotkov, Sokolov, Šafejev.
    USA: Ullan (Karki) – King, Stastney, Samuelsson, Emberson, Miller, Mackinnon, Wilde, Krygier – Deboer, Goldowski, Jenkins, Giles, Wise, Gruden, Wahlstrom, Janicke, Pivonka (C), Middendorf, Weiss, Farabee.

    Rozhodčí: Hejduk – Polák, Rampír
    thejrc.org