Dánsko – Švýcarsko 1:6 (kon.) | Česko – Norsko 5:0 (kon.)
konec
Česko
5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Norsko
Čtvrtek 09.02.2017, 20:00 • Sport- und Kongresszentrum Arosa • Kvalifikace žen na OH
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    38:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pátá právě teď odbila, české hokejistky si vítězství nechtějí nechat vzít a mají už luxusní náskok! Simona Studentová vystřihla ze svého repertoáru naprosto famózní zpětnou přihrávku k první tyčce, do níž se opřela Lucie Povová. Její střela gólem neskončila, ale na brankovišti pak ještě operovala LUCIE MANHARTOVÁ, která dostala puk za čáru – 5:0! Asistence: Lucie Povová, Simona Studentová.
     
    35:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    No, a vidíte to. Jenom jsem to dopsal a Češky druhou početní výhodu využívají ke čtvrté trefě! Aneta Tejralová ostře vypálila a Nyströmová vyrazila puk do strany, kde do něj plácla DENISA KŘÍŽOVÁ. Napálila sice gólmanku, ale ta kotouč ve velké rychlosti paradoxně zblokovala do své svatyně – 4:0! Asistence: Aneta Tejralová, Anna Zíková.
     
    32:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    No, v pravou chvíli přichází třetí český gól, který dá snad zapomenout na naše dosavadní herní trápení ve druhé třetině! A zase to byla akce, které musíme zatleskat. První bod ve své premiéře na velkých turnajích áčka si připisuje Adéla Škrdlová, která přisunula puk Polenské, jež našla mezi kruhy volnou ANETU LÉDLOVOU. A ta už zamířila krásně do růžku nad lapačku – 3:0! Asistence: Alena Polenská, Adéla Škrdlová.
     
    17:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je tady mooc důležitý druhý gól před pauzou a tentokrát podle průběhu posledních minut naprosto zasloužený! Češkám se napoprvé nepodařilo projít před branku, pak se do puku opřela Přibylová. Její bombu odrazila norská obránkyně k MICHAELE PEJZLOVÉ, která kotouč doporučeně poslala do prázdné branky – 2:0! Asistence: Vendula Přibylová, Tereza Vanišová.
     
    04:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod českého týmu, z první střely na bránu v olympijské kvalifikaci se ujímá vedení! Kateřina Mrázová ještě v obranném pásmu poslala dopředu DENISU KŘÍŽOVOU, která parádně ujela své protivnici a pak nic moc nevymýšlela. Prostě poslala kotouč do protějšího rohu a vedeme – 1:0! Asistence: Kateřina Mrázová, Aneta Lédlová.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Křížová (Mrázová, Lédlová), 18. Pejzlová (Přibylová, Vanišová), 33. Lédlová (Polenská, Škrdlová), 36. Křížová (Tejralová, Zíková), 39. Manhartová (Povová, Studentová)


    Česko: Peslarová (Bláhová) – Tejralová (A), Zíková, Herzigová, Horálková (A), Kolowratová, Zedníková, Škrdlová – Polenská (C), Křížová, Hymlárová – Pejzlová, Vanišová, Přibylová – Lédlová, Mrázová – Studentová, Povová, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.
    Norsko: Nyströmová (Holterud Olssonová) – Öisethová, Holösová, Tendenesová, Morsetová (C), Hoen Olafsenová, Bergesenová, Aakreová – Bialiková (A), Dalenová (A), Fischerová – Martinsenová, Haug Hansenová, Hjelmová – Pedersenová, Biseth Engmannová, Berntsenová – Johansenová, Sirumová. Trenérka: Laura Rollinsová.

    Rozhodčí: Ariano-Lortieová (CAN), Nakajamaová (JPN) – Anexová (SUI), Linneková (GER).

    Diváci: 150
    thejrc.org