Rakousko – Slovensko OT 2:1 (po pr.)
po prodl.
Rakousko
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Slovenský olympijský tým
sk Čtvrtek 09.02.2017, 20:20Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
    Prinášame vám súťaž o tričko Onlajny.eu!
     
    Predĺženie troch proti trom prinieslo priveľa priestoru, ktorý napokon domáci hokejisti využili a na konto si pripísali prvú výhru. Slovensko bude zajtra o 16:30 pokračovať súbojom profi Francúzsku. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám dobrú noc. (22:33:46)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Rakúsko: Bernhard Starkbaum
    Slovensko: Denis Godla
     
    Koniec zápasu.
    61:39 Raphael HERBURGER - 2:1
     
    61:39
    Rakúsko dalo gól!
    Slovensko teraz neuspelo v útoku a domáci využili úplne otvorený priestor na jednoduchý prienik na opačnú polovicu klziska. Tam si pred ľavú žrď spoza bránky vykorčuľoval RAPHAEL HERBURGER a gólom do odkrytej časti siete rozhodol o víťazovi. Asistencia: Manuel Ganahl.
     
    60:55
    Naši reprezentanti museli pásmo na chvíľu opustiť, ale rýchlo sa doň vrátili a opäť mohli rozhodnúť. Gríger unikol obrane a zakončoval bekhendom, ale Starkbaum jeho pokus vytesnil tesne vedľa žrde.
     
    60:19
    Slovensko sa hneď v úvode predĺženia dostalo do útoku a aj keď si domáci fanúšikovia pýtali ofsajd, čiarový arbiter rozpažil.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V záverečnej tretine sa Slovensku podarilo vyrovnať a nebolo ďaleko ani od dokonalého obratu, ale duel sa napokon v riadnej hracej dobe skončil nerozhodnou remízou 1:1. Po krátkej prestávke bude nasledovať päťminútové predĺženie troch proti trom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
    59:25 Starkbaum fanomenálne zachránil svoj tím
     
    59:25
    Mohlo byť rozhodnuté! Matoušek unikol rakúskej defenzíve a sám sa rútil na gólmana, ale napokon neuspel. Starkbaum veľmi výrazne podržal svoj tím.
     
    59:10
    Rakúsko buly vyhralo, ale nedokáže sa dostať do zakončenia. Naši chlapci sa obetavo naskladali pred Godlu a bránia sa.
     
    58:58
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Slovenska. Minútu pred koncom riadnej hracej doby sa preto bude vhadzovať pred brankárom Godlom.
     
    58:18
    Zverenci trénera Ozimáka sa vrátili do pásma. Šiška to skúšal bekhendom z uhla, ale Starkbaum musel jeho pokus jasne vidieť a so zákrokom nemal problém.
     
    57:46
    Domáci celok ešte o puk všemožne bojoval a pokúšal sa vytvoriť si strleeckú pozíciu, ale naši reprezentanti ho odpálili aspoň do stredného pásma.
     
    57:21
    Rakúski hokejisti okamžite prešli do útoku, kde sa dostali až priamo pred Godlu, ale Slováci v poslednej chvíli puk odvrátili do rohu klziska.
     
    56:59
    Rakúsko sa dokázalo ubrániť a od tejto chvíle hrá v plnom počte.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 4. Woger (Pallestrang, Ganahl), 62. Herburger (Ganahl) – 54. Gríger (Krištof, Štrauch)


    Rakousko: Starkbaum (Herzog) – Schlacher, Mitterdorfer, Kirchschläger, Pallestrang, Hackl, Altmann, Duller, Wolf – Kristler, Hundertpfund, Haudum – Woger, Herburger, Ganahl – Ulmer, Oberkofler, Fischer – Brucker, Obrist, Bischofberger
    Slovenský olympijský tým: Godla (Baroš) – Koch, Hraško, Rosandič, Dinda, Rais, Bačík, Grman, Holenda – M. Sukeľ, Puliš, P. Zuzin – Matoušek, Boltun, Skalický – Gríger, Krištof, Štrauch – Lichanec, Šiška, Hlinka

    Rozhodčí: Nikolič, Smetana – Angerer, Sparer
    ocianews.com