Rusko – Finsko 2:1 (kon.) | Česko – Švédsko 2:5 (kon.)
konec
Česko
2:5 (0:3, 1:0, 1:2)
Švédsko
Čtvrtek 09.02.2017, 19:15 • Göteborg, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Calle ROSÉN - 2:5
     
    59:59
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po zblokované střele Kundrátka vyhodil kotouč CALLE ROSÉN. Následně diváci sledovali souboj kotouče s časomírou a k radosti většiny stadionu uspěl nevyzpytatelně poskakující puk. Asistence: Carl Klingberg.
     
    59:07
    Francouz je na střídačce! Červenobílí to zkouší v šesti!
    57:40 Jan KOVÁŘ - 2:4
     
    57:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen je z trestu Johanssona snížení. Od mantinelu odraženou střelu Lukáše Radila dorazil za záda Viktora Fastha z předbrankového prostoru JAN KOVÁŘ. Vsítil tak svou druhou branku v utkání. Asistence: Lukáš Radil, Tomáš Kundrátek.
     
    56:00
    Česká branka vypadla po nedovoleném zákroku (krosčeku) Alexandera Johanssona (SWE) ze základního postavení. Češi budou mít k dispozici přesilovku. To je zřejmě poslední šance na zvrat.
    52:09 Carl KLINGBERG - 1:4
     
    52:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    CARL KLINGBERG si najel od mantinelu před zařízení a nechytatelně zavěsil kotouč do šibenice. Francouz byl proti zakončení bezmocný. Asistence: Andreas Borgman.
    43:51 Brankář Francouz se vyznamenal proti Zackrissonovi, kterému lapil puk do své lapačky.
     
    43:51
    Patrik Zackrisson obdržel přihrávku za obranu a unikal sám vstříc Francouzovi. Ten však jeho kličku vystihl a lapačkou švédskému střelci nepovolil skórovat.
    30:54 Lukáš Radil byl v obrovské šanci, ale kontaktní branku mu doslova sebral Fasth, který svým jistým zákrokem podržel svůj tým.
     
    30:54
    Vondrka nalezl výborným pasem volného Lukáše Radila. Ten na nic nečekal a z první nasměroval puk na zařízení. Fasth se stihl skvěle přesunout a pomocí lapačky zabránil jisté brance!
    25:03 Jan KOVÁŘ - 1:3
     
    25:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    JAN KOVÁŘ se po návratu z trestné lavice prosazuje. Přebral si kotouč před modrou čarou, najel si do útočného pásma a z levého kruhu rychlým švihem vymetl bližší tyč švédské branky.
     
    22:50
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jan Kovář.
     
    22:03
    Vyloučení v týmu Švédsko (Andreas Thuresson – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:01
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jakub Kovář, přichází Pavel Francouz.
     
    18:28
    Vyloučení v týmu Švédsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Richard Gynge.
     
    17:28
    Ne však na příliš dlouho, Lukáš Klok (CZE) totiž inkasuje dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    14:50
    Vyloučení v týmu Švédsko (Philip Holm – 2 min., nedovolené bránění).
    14:21 Carl KLINGBERG - 0:3
     
    14:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Trest Petra Jelínek je potrestán již po osmnácti vteřinách. CARL KLINGBERG si vyjel před branku a ihned nasměroval puk na Kováře. Ten zareagovat dostatečně rychle nestihl, vše totiž proběhlo ve velké rychlosti. Asistence: Patrik Zackrisson, Emil Johansson.
     
    14:03
    Vyloučení v týmu Česko (Petr Jelínek – 2 min., hákování).
    09:17 Joel Eriksson Ek - 0:2
     
    09:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    JOEL ERIKSSON EK je viditelně při chuti. Z pravé strany nasměroval po rychlém přechodu do útočného pásma a pádu jednoho z obránců kotouč přesně mimo Kovářův dosah ke vzdálenější tyči. Asistence: Carl Klingberg.
     
    06:25
    Před brankou stanul zapomenutý Patrik Zackrisson, Kovář však výborným zásahem udržel stejný stav. Velká šance švédského celku.
     
    05:35
    Vzápětí navíc přichází trest pro českou střídačku za příliš mnoho hráčů na ledě. Prohřešek odpyká Radan Lenc.
    04:54 Dennis EVERBERG - 0:1
     
    04:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre, DENNIS EVERBERG obdržel při přečíslení 2 na 1 perfektní přihrávku od Joela Erikssona Eka a lehkou tečí překonal Kováře. Domácí vedou 1:0! Asistence: Joel Erikssson Ek, Carl Klingberg.
    04:29 Velká šance Rutty skončila na brankáři Fasthovi.
     
    04:29
    Rutta měl na hokejce první branku našeho mužstva! Obdržel přihrávku mezi kruhy, ale Fasth jeho záměr přečetl a dobře umístěnou ránu vyrazil nad zařízení.
     
    02:30
    Jedno z nahození obránců zachytil Vladimír Růžička těsně před zařízením. Ve velké šanci ale nedokázal nasměrovat kotouč mezi tři tyče.
    Marken.cz

    RR

    Branky a nahrávky: 26. Jan Kovář, 58. Jan Kovář (Radil, Kundrátek) – 5. Everberg (Eriksson Ek, Klingberg), 10. Eriksson Ek (Klingberg), 15. Klingberg (Zackrisson, E. Johansson), 53. Klingberg (Borgman), 60. Rosén (Klingberg)


    Česko: Jakub Kovář (21. Francouz) – Kundrátek, Polášek, R. Šimek, J. Kolář (C), Rutta, Tomáš Dvořák, Vitásek (A), Klok – Radil, Jan Kovář, Vondrka – Kašpar, Kämpf, T. Zohorna (A) – P. Holík, V. Růžička, Birner – Hyka, P. Jelínek, Lenc.
    Švédsko: Fasth (Lindbäck) – Borgman, Nygren (C), Rosén, Holm, Aho, E. Johansson, Fantenberg – A. Johansson, Ryno, Thuresson – Everberg, Eriksson Ek, Klingberg – Bergström (A), Zackrisson, Gynge – Lundh, Händemark, Brodin.

    Rozhodčí: Salonen, Heikkinen – Pihlblad, Waldejer.
    thejrc.org