Slovensko – Ruský olympijský tím 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Ruský olympijský tím
sk Čtvrtek 09.02.2017, 17:00Přípravné zápasy
Partner:
     
    59:58
    Napokon sme sa predsa len ešte dostali k príležitosti na zmiernenie nepriaznivého stavu. Po strele Švárneho však Lušňákovi puk preskočil hokejku.
    58:15 KRASKOVSKIJ - 1:3
     
    58:15
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Tak toto sa tak často nevidí. Po vhadzovaní v našom útočnom pásme si slovenskí hokejisti mysleli, že sa bude vylučovať po zákroku na Andreja Šťastného, no hralo sa ďalej a PAVEL KRASKOVSKIJ poslal puk do našej odkrytej brány.
     
    55:49
    Skvelá práca Radoslava Macíka! Ten toľko otravoval rozohrávku Rusov v obrannom pásme, až vybojoval puk pre Libora Hudáčka. Ten však bol z toho taký prekvapený, že neodkázal včas zakončiť tak, aby prekonal Alexandra Šaryčenkova.
     
    49:40
    Na opačnej strane mohlo byť vyrovnané! Cez Radoslava Macíka a Michala Čajkovského sa puk dostal k Patrikovi Lušňákovi, ten však zakončiť nedokázal.
     
    45:16
    Obrovská príležitosť Rusov! Alexander Kadejkin však z tesnej blízkosti po ďalšej krásnej kombinácii hostí poslal puk len do chráničov Branislava Konráda.
     
    43:49
    Slováci sa budú musieť brániť potom, čo hrali pár sekúnd v šestici. Trest za našu lavicu odsedí Dávid Skokan.
     
    41:52
    Striedanie v tíme Ruský olympijský tím: z ihriska odchádza Demčenko, prichádza Šaryčenkov.
     
    40:30
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie. Kto iný, ako Vjačeslav Leščenko sa rútil na Branislava Konráda. Ten síce predviedol dobrý zákrok, no napokon ho musela zachrániť až jeho ľavá žrď!
     
    38:01
    Na trestnú lavicu odchádza za napadnutie slovenský útočník Libor Hudáček.
     
    38:01
    Tak toto je poriadne kuriózna situácia. Rozhodcovia signalizovali trest na našej strane, napriek tomu Slováci pokračovali v hre a veľmi nebezpečne pálil Michal Čajkovský. Následne sa rozhodcovia za tento omyl ospravedlnili a začína sa presilová hra Rusov.
     
    34:07
    Znova nás vystrašila prvá formácia Rusov. Kraskovskij veľmi dobre videl Kadejkina, ktorý sa poriadne oprel do puku, no "vyprášil" len Konrádove betóny.
     
    31:04
    Eduard Šedivý sa tlačil do šance, v poslednom momente si proti nemu pomohol podrazením Arťom Garejev, a tak si naši reprezentanti znova zahrajú v početnej prevahe.
     
    30:31
    Škoda. Dávid Buc niekoľko sekúnd dlho držal puk za bránou Ruska, našiel Libora Hudáčka, ktorý sa pokúsil obtočiť až do bránkoviska, no puk mu v rozhodujúcom momente sklzol z čepele hokejky.
     
    24:30
    Slovenskí hokejisti sa usadili v útočnom pásme, nikým nekrytý Martin Bakoš však pred Demčenkom zaváhal.
     
    23:45
    Rusi sa previnili zlým striedaním, a tak ich lavička inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Slováci si tak zahrajú ďalšiu presilovp hru.
     
    15:44
    Vylúčenie v tíme Ruský olympijský tím (Nauemkov – 2 min., hákovanie).
    15:22 KRASKOVSKIJ - 1:2
     
    15:22
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Úderná formácia mladých Rusov znova udrela. Leščenko si veľmi pekne spracoval puk, ideálne nahral PAVLOVI KRASKOVSKÉMU, ktorý nedal šancu Konrádovi. Asistencia: Leščenko.
    14:30 LUŠŇÁK - 1:1
     
    14:30
    Slovensko dalo gól! Slováci expresne využívajú presilovú hru. Po vyhratom buly Eduard Šedivý nabil Michalovi Čajkovskému, ktorého tvrdú strelu pohotovo dorazil za Demčenka PATRIK LUŠNÁK. Gól napokon potvrdil aj videorozhodca. Asistencia: Čajkovský.
     
    14:16
    Slovensko si zahrá prvú presilovú hru. Vladislav Kaletnik totiž puk poslal z vlastného obranného pásma mimo ihriska, za čo si pôjde oddýchnuť na trestnú lavicu.
     
    13:50
    Výborná práca Radoslava Macíka. Ten dlho otravoval ruskú rozohrávku spoza vlastnej brány, napokon puk vydoloval na svoju hokejku, no za chrbát Vasilija Demčenka ho zasunúť nedokázal!
     
    11:51
    Slováci vyrobili obrovskú chybu v bránení Rusov, keď sa až traja z nich vydali za vlastnú bránu, Anton Shenfeld sa ocitol úplne sám pred poloodkrytou bránou Konráda, no puk mu vôbec nesadol.
     
    08:57
    Tak teraz sme videli tri obrovské šance v priebehu niekoľkých sekúnd. Najprv puk v dobrej pozícii medzi kruhmi minul Dávid Buc a následne sa dvakrát v krátkom časovom slede pokúšal Branislava Konráda ohroziť strelec úvodného gólu zápasu Vjačeslav Leščenko.
    06:02 LEŠČENKO - 0:1
     
    06:02
    Ruský olympijský tím dal gól!
    Ani aktívny úvod nestačil zverencom Zdena Cígera na strelenie úvodného gólu zápasu. Slováci mierne zaspali v defenzíve, Pavel Kraskovskij obkrúžil Konrádovu svätyňu na praveh žrdi našiel nikým nekrytého VJAČESLAVA LEŠČENKA, ktorý otvára skóre zápasu. Asistencie: Kraskovskij, Kadejkin.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 15. Lušňák (Čajkovský) – 7. Leščenko (Kraskovskij, Kadejkin), 16. Kraskovskij (Leščenko), 59. Kraskovskij


    Slovensko: Konrád (J.Hudáček) – Šedivý, Čajkovský (A), Švarný (A), Graňák, Jánošík, Čerešňák, Valach – Lušňák, L. Hudáček, Buc – Bakoš, Marcinko (A), Skokan, Hrnka, M. Slovák – Tvrdoň, Šťastný, Suja – Macík
    Ruský olympijský tím: Demčenko (Šaryčenkov) – Rafikov (C), Manuchov, Naumenkov, Korjagin, Judin, Beliakov, Provolnev, Vasilevskij – Leščenko, Kraskovskij (A), Kadejkin – Shenfeld, Kaletnik (A), Kosov – Kazakov, Rasskazov, Michejev – Varfolomejev – Osnovin – Garejev

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Daniel Konc – Roman Výleta, Jozef Tvrdoň
    thejrc.org