Ženy - 3000 metrů Vítěz: I. Wüstová (NED) (kon.) | Muži - 5000 metrů Vítěz: S. Kramer (NED) (kon.)
konec
Muži - 5000 metrů

Vítěz: S. Kramer (NED)

Čtvrtek 09.02.2017, 11:35 • Kangnung Oval, Kangnung, Korea • Mistrovství světa v rychlobruslení
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:53:21)
     
    Konečné pořadí:

    1. Sven Kramer (NED) 6:06,82
    2. Jorrit Bergsma (NED) +2,51
    3. Peter Michael (NZL) +4,85
    4. Douwe de Vries (NED) +6,88
    5. Ted-Jan Bloemen (CAN) +7,91
    6. Sverre Lunde Pedersen (NOR) +8,95
    7. Patrick Beckert (GER) +9,70
    8. Jordan Belchos (CAN) +10,10
    9. Bart Swings (BEL) +10,38
    10. Alexis Contin (FRA) +12,05
     
    Závod ovládli Nizozemci, mistrem světa se na pětikilometrové trati stal Sven Kramer (NED). Jorrit Bergsma (NED) pak skončil na druhém místě, určitě nemůže být ze svého výsledku nějak zklamaný. Nizozemské stupně vítězů mohl doplnit Douwe de Vries (NED), jenže ten skončil až čtvrtý. V rozjížďce ho totiž porazil Peter Michael (NZL), jenž si vysloužil bronz.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Ted-Jan Bloemen (CAN) neměl tak druhou polovinu trati a nakonec zaostal o hrozivých 7,91 sekundy za vítězem Kramerem. Skončil na konečné páté příčce a je bez medaile. Patrick Beckert (GER) se zařadil na sedmou příčku s časem 6:16,52.
     
    2,6 KM
    Tak pozor! Ted-Jan Bloemen (CAN) situaci hodně zamotává. Zatím má totiž nejlepší čas po prvním úseku. Každopádně klíčové budou metry následující, Kanaďan prostě nesmí vytuhnout. Patrick Beckert (GER) zaostává zhruba o čtyři vteřinky za Kanaďanem.
     
    Pair10
    Ted-Jan Bloemen (CAN) by musel zajet závod z říše snů, aby zaútočil na příčku nejvyšší. Jeho osobák je na daleko nižší úrovni. Spolu s ním je ještě v rozjížďce Patrick Beckert (GER), který by měl jet na podobné úrovni.
     
    CÍL
    Sven Kramer (NED) zajel čas 6:06,82 a asi můžeme říci, že se stává novým mistrem světa v této disciplíně. V desáté rozjížďce by ho už překonat neměli. Jorrit Bergsma (NED) za vítězným Nizozemcem zaostal o 2,51 sekundy a alespoň si pohlídal druhé místo.
     
    2,6 KM
    Tohle bude zajisté napínavá bitva až do konce. Oba závodníky v tuhle chvíli dělí jen 14 setin sekundy! Sven Kramer (NED) a Jorrit Bergsma (NED) určitě jedou o medaile, to je jasné. Pohybují se kolem času 3 minut a 12, spíše 13 sekund.
     
    Pair 9
    Sven Kramer (NED) a Jorrit Bergsma (NED), to je rovněž opravdu hodně silná dvojice. Zase bychom měli vidět rychlobruslařský závod té nejvyšší kvality.
     
    CÍL
    A Peter Michael (NZL) nakonec tenhle souboj zvládl lépe a dostal se na první místo s časem 6:11,67. Opravdu skvělý výkon novozélandského rychlobruslaře, který překonal svůj osobní rekord zhruba o čtyři vteřiny! Skvěle načasovaná forma. I Douwe de Vries (NED) stanovil nové osobní maximum. Jeho konečný čas je 6:13,70, je aktuálně druhý.
     
    2,6 KM
    Zatím je lepší Peter Michael (NZL), ale jen o malinký kousek. Je zhruba o jeden a půl sekundy lepší než dosud vedoucí Nor Pedersen. Douwe de Vries (NED) je každooádně svému protivníkovi v těsném závěsu.
     
    Pair 8
    Teď už půjde do tuhého. Protože především Peter Michael (NZL) si brousí zuby na cenný úspěch. Každopádně Douwe de Vries (NED) mu rozhodně nebude dělat jen nějaký slabý komparz.
     
    CÍL
    Čas 6:23,71, takže rozhodně žádná sláva, to je třeba si přiznat. Moritz Geisreiter (GER) nebude spokojený, osobní rekord má o zhruba deset sekund rychlejší. Rjosuke Cučija (JPN) zajel čas 6:25,95 a i on bude figurovat jen v dolní polovině konečných výsledků.
     
    2,6 KM
    Dalo se to předpokládat, na nejlepší časy oba dva prostě nemají. Moritz Geisreiter (GER) po polovině disponuje čase 3:19,11, což určitě není přívětivé číslo, Rjosuke Cučija (JPN) ztrácí na Němce nějaké další dvě sekundy.
     
    Pair 7
    Rjosuke Cučija (JPN) a Moritz Geisreiter (GER), to je složení sedmé rozjížďky. Ani tihle dva by neměli zasáhnout do boje o vysoké příčky.
     
    CÍL
    Bart Swings (BEL) určitě nebude spokojený s tímhle svým výkonem, daleko zaostal za svým osobákem a zařadil se na druhé místo s konečným časem 6:17,20. Nicola Tumolero (ITA) s časem 6:22,31 je až na šestém místě. Ani jemu druhá polovina úseku nevyšla.
     
    2,6 KM
    Oba závodníci z Evropy si vedou zatím slušně. Ale důležitá bude zase druhá polovina trati. Bart Swings (BEL) je zatím lepší než jeho soupeř Nicola Tumolero (ITA), disponuje aktuálním časem 3:16,10.
     
    Pair 6
    Bart Swings (BEL) a Nicola Tumolero (ITA), to je další pár v pořadí. Ale ani jeden z nich by neměl patřit k nějakým velkým favoritům.

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    1. Dmitrij Babenko (KAZ)
    2. Viktor Hald Thorup (DEN)

    3. Danijil Sinicyn (RUS)
    4. Danila Semerikov (RUS)

    5. Michele Malfatti (ITA)
    6. Alexis Contin (FRA)

    7. Shane Williamson (JPN)
    8. Sverre Lunde Pedersen (NOR)

    9. Andrea Giovannini (ITA)
    10. Jordan Belchos (CAN)

    11. Bart Swings (BEL)
    12. Nicola Tumolero (ITA)

    13. Rjosuke Cučija (JPN)
    14. Moritz Geisreiter (GER)

    15. Douwe de Vries (NED)
    16. Peter Michael (NZL)

    17. Sven Kramer (NED)
    18. Jorrit Bergsma (NED)

    19. Patrick Beckert (GER)
    20. Ted-Jan Bloemen (CAN)
    bahis siteleri