Minnesota – Tampa 2:1 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Chicago 2:5 (kon.) | Boston – Vancouver 4:3 (kon.)
Ottawa – NY Islanders 3:0 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:1 (po pr.) | Dallas – Carolina 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 4:7 (kon.) | Columbus – Detroit 2:1 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Chicago Blackhawks
Sobota 11.02.2017, 02:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Chicago v sobotu v noci zavítá do MTS Centre, kde vyzve v souboji dvou rivalů z Centrální divize domácí Winnipeg. Jets se proti Blackhawks v letošní sezóně NHL daří fantasticky, když vyhráli všechny čtyři vzájemné zápasy a nyní se proti nim pokusí ukončit sérii dvou proher v řadě. Vyhraje Winnipeg i popáté?
     
    Winnipeg Jets:

    Winnipeg Jets se nachází v Západní konferenci šest bodů za místem zajišťujícím druhou divokou kartu a účast v playoff. Do sestavy Winnipegu by se měl vrátit po dvanácti zápasech obránce Ben Chiarot, který byl mimo hru kvůli zranění v horní části těla. V bráně začne brankář Connor Hellebuyck, jehož čeká během posledních deseti zápasů druhý start. Český brankář Ondřej Pavelec je mimo hru poté, co utrpěl zranění v dolní části těla během druhé třetiny zápasu proti Minnesotě, které Winnipeg podlehl ve středu 4:2.
     
    Chicago Blackhawks:

    Chicago zaostává v Centrální divizi o pět bodů za vedoucí Minnesotou a v sobotu v noci se pokusí ukončit špatnou sérii výsledků proti Winnipegu, kterému v letošní sezóně NHL podlehl ve všech čtyřech dosavadních vzájemných zápasech. Blackhawks čeká proti Jets pátý ze šesti zápasů venkovního tripu, který zakončí v neděli v noci na ledě Edmontonu. Chicago v letošní sezóně vstřelilo do sítě Winnipegu 5 gólů, zatímco celkem 14 inkasovalo.
    VIDEO: Hráči Winnipegu vyrazili v MTS Centre na rozbruslení.

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    27.01.17 Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 3:5
    28.12.16 Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 1:3
    05.12.16 Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 1:2
    16.11.16 Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 4:0
    FOTO: V sestavě Chicaga dnes nechybí útočník Marián Hossa.

     
    Československá stopa v utkání:

    Richard Pánik (CHI) 12+12, +/- 0
    Marián Hossa (CHI) 19+14, +/- +7
    Michal Kempný (CHI) 2+5, +/- 0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Enström, Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Chiarot, Postma – Ehlers, Little, Laine – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Perreault, Petan, Stafford. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews (C), Pánik – Panarin, Anisimov, P. Kane – Rasmussen, Krüger, Hossa – Hartman, Kero, Hinostroza. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Kyle Rehman, Chris Rooney. Čároví: Ryan Daisy, Darren Gibbs.
    FOTO: Pohled do MTS Centre během ranního rozbruslení Jets.

     
    V MTS Centre se právě rozezněla americká národní hymna, po které bude následovat pochopitelně kanadská, a poté už bude vše připraveno k zápasu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Adam Lowry se snažil po levém křídle zavést puk v úvodu zápasu do útočného pásma, Blackhawks ho ale dokázali zastavit a mohli otočit hru. K ničemu se ale nedostali.
     
    00:56
    Blake Wheeler z pravého křídla nahodil puk směrem na přední tyč, kde ho Corey Crawford snadno vyrazil mimo.
     
    01:17
    Andrew Copp se chystal před bránou zakončovat po zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány, jenže ve vzduchu puk zasáhnout nedokázal a Corey Crawford přerušil hru.
     
    02:02
    Jets vstoupili do pátého vzájemného měření sil v letošní sezóně NHL pořádně zostra, zatím si ale žádnou šanci nevytvořili a dostali se v úvodu pouze k nahozením.
     
    02:35
    Toby Enström byl v úvodu zápasu vyloučen za držení a Chicago si zahraje první přesilovou hru.
     
    02:47
    Artěmij Panarin na levém křídle vypálil z úhlu a Connor Hellebuyck si připsal první ostrý zákrok!
     
    03:43
    Brent Seabrook napřáhl na modré čáře k prudké střele zápěstím, která letěla těsně nad ledem a po jemné teči Jonathana Toewse mířila mezi betony Connora Hellebuycka, brankář Winnipegu šel ale včas do kolen a puk zastavil!
     
    04:35
    Marián Hossa v závěru přesilové hry Blackhawks nebezpečně vypálil na levém křídle z úhlu, Connor Hellebuyck ale předvedl skvělý zákrok, když puk levým betonem vyrazil!
     
    04:35
    Toby Enström naskočil zpět na led a hokejisté Winnipegu úspěšně přečkali první oslabení dnešního duelu.
     
    05:33
    Ryan Hartman na levém křídle nabral obrovskou rychlost a před bránou hledal bekhendovou přihrávkou Vinnieho Hinostrozu, jeho následný pas na něj ale neprošel.
     
    06:16
    Brian Campbell na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, jeho střela ale byla nepřesná a minula pravý horní roh brány. Blackhawks si vytvořili velký tlak.
     
    06:49
    A znovu Brian Campbell, který tentokrát pálil na pravém křídle od modré čáry, a jeho pokus minul přední pravou tyč. Connor Hellebuyck zasahovat nemusel.
     
    07:28
    Útočné tažení domácího Winnipegu zastavilo postavení mimo hru a na řadu přichází krátká reklamní přestávka.
    FOTO: Jonathan Toews tradičně poutal velkou pozornost!

     
    08:05
    Blake Wheeler si bez puku najížděl po levém křídle do útočného pásma a vysokou holí zasáhl do obličeje Niklase Hjalmarssona. Jets jdou podruhé do čtyřech.
     
    09:13
    Bryan Little v oslabení vyrazil po levém křídle do nebezpečného přečíslení dva na jednoho a krásnou bekhendovou přihrávkou z ostrého úhlu hledal před bránou Drewa Stafforda, který mohl puk uklízet do prázdné sítě, jenže zamířil vedle pravé tyče! To byla obrovská šance.
     
    09:22
    Patrick Kane krásnou bekhendovou přihrávkou našel v blízkosti levé tyče na opačné straně ledové plochy Richarda Pánika, který mohl také pálit do prázdné brány, jenže ji bez přípravy minul!
     
    09:45
    Jonathan Toews se dostal v blízkosti pravé tyče ke střele, Connor Hellebuyck ale jeho pokus vyrazil levým betonem a poté si poradil i s dorážkou Patricka Kanea!
     
    10:05
    Vyloučený Blake Wheeler je zpět na ledě a Winnipeg proti Chicagu přečkal úspěšně druhé oslabení, během něhož navíc mohl skórovat. Drew Stafford ale minul prázdnou bránu!
     
    11:00
    Marcus Krüger na levém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele, kterou Connor Hellebuyck zastavil a přerušil hru poté, co na opačné straně dobře zasáhl Corey Crawford pravým betonem. Na řadě je reklamní přestávka.
     
    11:11
    V MTS Centre se zatím hraje velice pohledný a otevřený hokej, na úvodní branku si ovšem musíme ještě počkat.
     
    11:40
    Ryan Hartman na pravém křídle vypálil od mantinelu a dobře mířil nad levé rameno Connora Hellebuycka, kterého zachránila bližší pravé tyč, od níž se puk odrazil mimo!
     
    12:07
    Blackhawks vzápětí znovu vypálili na pravé straně ledové plochy od mantinelu a jejich pokus mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Connor Hellebuyck ale předvedl rychlý reflex a vyrážečkou puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    13:00
    Michael Kempný a Patrick Kane se v blízkosti levé tyče během pár sekund dostali ke střele, jejich pokusy ale byly zablokovány a brána Winnipegu opět odolala.
     
    13:22
    Mathieu Perreault se ocitl v blízkosti levé tyče po krásné přihrávce z pravého křídla v obrovské šanci a po ledě mířil do odkryté části brány, jenže Corey Crawford předvedl senzační zákrok, když po bleskovém přesunu puk mířící do sítě zastavil špičkou pravého betonu!
    13:22 Perreault si vylámal zuby na fantastickém Crawfordovi!
     
    14:20
    Ben Chiarot si na vrcholu levého kruhu pro vhazování najel na odražený puk a bez přípravy napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila vedle přední levé tyče.
     
    14:27
    Blake Wheeler napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila pouze doprostřed brány a Corey Crawford ukryl puk ve svém náručí. V první třetině dostává prostor poslední reklamní přestávka.
     
    15:24
    Patrick Kane na pravém křídle rychle zavezl puk do útočného pásma a napřáhl ke střele, která na přední tyči zamířila do náruče Connora Hellebuycka.
     
    15:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    PATRICK KANE si najel do pravého kruhu pro vhazování na nádhernou přihrávku Artěmije Panarina z levého křídla a bez přípravy zamířil nad přesouvajícím se Connorem Hellebuyckem do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Blackhawks vedou v závěru první třetiny 1:0! Asistence: Artěmij Panarin a Arťom Anisimov.
    15:37 Patrick KANE - 0:1
     
    16:44
    Puk byl sražen ve středním pásmu na jednu ze střídaček a hra byla okamžitě přerušena.
     
    17:28
    Jonathan Toews se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, z blízkosti ale orazítkoval pouze hruď Connora Hellebuycka, který jeho pokus po skvělém přesunu vyrazil!
     
    18:39
    Patrick Kane dostal dvě minuty za hákování a Winnipeg dohraje první třetinu v početní převaze, pokud ji nevyužije.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:37
    Dennis Rasmussen odvedl na levé straně obranného pásma skvělou práci a vyhodil puk za bránu Winnipegu.
     
    19:58
    Corey Crawford nejprve zasahoval proti střele Patrika Laineho z levého kruhu pro vhazování, která mířila do bližšího horního rohu brány, vyrážečkou a poté si poradil i s ránou Jacoba Trouby z opačné strany, kterou nadvakrát zlikvidoval a musel předvést hodně rychlý reflex, aby volný puk přikryl na ledě lapačkou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Corey Crawford během první třetiny předvedl několik skvělých zákroků. Největší šanci Winnipegu měl Mathieu Perreault, který v blízkosti levé tyče po krásné přihrávce z pravého křídla mířil do odkryté brány, brankář Chicaga ale předvedl úžasný zákrok, když jeho pokus zastavil pravým betonem, a vzápětí se mohl radovat z gólu. Zatímco Mathieu Perreault po přenesení těžiště hry neskóroval, na opačné straně se v podobné situaci nemýlil Patrick Kane. Skóre po první třetině: Winnipeg Jets 0 Chicago Blackhawks 1.
    REKORD: Patrick Kane se dnes stal nejúspěšnějším americkým střelcem v dresu organizace Chicaga Blackhawks! (269 gólů)

     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:06.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-16; Zablokované střely: 7-2; Vhazování: 55%-45%; Hity: 5-2; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Chicago vyhrálo úvodní vhazování prostřední části, do které vstupuje po trefě Patricka Kanea s vedením 1:0.
     
    20:28
    Josh Morrissey napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k prudké střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Corey Crawford ji ale pravým betonem skvěle vyrazil!
     
    21:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Corey Crawford vyrazil střelu Tobyho Enströma od modré čáry pouze před sebe, čehož využil BRYAN LITTLE, když si v blízkosti levé tyče rychle srovnal puk na bekhend a zamířil pod horní tyč odkryté brány. V MTS Centre je skóre vyrovnané 1:1! Asistence: Toby Enström a Patrik Laine.
    21:43 Bryan LITTLE - 1:1
     
    22:23
    Jonathan Toews se ocitl za zády dvou obránců Jets a střelou zápěstím z mezikruží mířil mezi betony Connora Hellebuycka, brankář Winnipegu je ale včas dokázal klapnout k sobě a připsal si další fantastický zákrok!
     
    23:49
    Jets napřáhli na levém křídle od mantinelu k nebezpečné střele, která se od hole Niklase Hjalmarssona odrazila do ochranné sítě a Corey Crawford zasahovat nemusel.
     
    24:29
    Blackhawks se ocitli pod mírným tlakem a raději puk vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    24:42
    Justin Byfuglien na pravém křídle napřáhl v prostoru mezi kruhem pro vhazování a útočnou modrou čárou ke střele, která zamířila doprostřed brány a skončila v náručí připraveného Coreyho Crawforda.
     
    25:32
    Patrick Kane sice na pravém křídle nedosáhl v útočném pásmu na kolmou přihrávku podél střídaček, zakázané uvolnění se ale proti Blackhawks nepískalo a Jets museli hrát.
     
    26:08
    Tanner Kero se dostal v blízkosti levé tyče ke střele, jeho pokus byl ale nepřesný a skončil za bránou.
     
    26:39
    Jets na pravém křídle napřáhli ke tvrdé střele s příklepem, která byla přizvednuta a skončila v ochranné síti. Na řadu přichází krátká reklamní přestávka, po které jsme ihned zpět.
     
    27:02
    Josh Morrissey na levém křídle dobře počkal, až jeho spoluhráči vyklidí útočné pásmo, Jets byl ale vzápětí odpískán ofsajd a z hlediště MTS Centre se ozvalo bučení.
     
    28:12
    Marián Hossa si z levého křídla krásně sjel před bránu, kde v mezikruží zamíchal s pukem a rychle vypálil, jeho bekhendová střela ale minula levý horní roh brány!
     
    29:06
    Ben Chiarot si rovnal na levém křídle puk u mantinelu na hůl, jenže se mu zamotal pod brusle, čehož Blackhawks využili a zpoza vlastní brány bez problému rozehráli.
     
    29:30
    Brent Seabrook napřáhl na pravém křídle od mantinelu k pěkné táhlé střele, která těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Connor Hellebuyck ji ale pravým betonem vyrazil!
     
    29:59
    Nikolaj Ehlers se ocitl v blízkosti levé tyče v dobré šanci, jenže svou střelou vyklepal pouze betony Coreyho Crawforda, který si pohlídal prostor u své pravé tyče.
     
    30:32
    Jets se nepodařilo rozehrát po pravé straně a puk po nepřesné přihrávce skončil na zakázaném uvolnění.
     
    31:20
    Blackhawks pouze protečovali puk do útočného pásma tak, aby vzápětí mohli odjet rychle střídat.
     
    32:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Patrick Kane předvedl na pravém křídle pěkný zpětný oblouk a ve vzdálenějším levém kruhu pro vhazování našel krásnou přihrávkou Artěmije Panarina, který bez přípravy napálil puk směrem na vzdáleněšjí pravou tyč. Connor Hellebuyck sice skvěle zasáhl levým betonem, proti následné dorážce ARŤOMA ANISIMOVA už byl ale bezmocný a puk zamířil obloukem pod horní tyč! Zřejmě tam byla ještě teč. Blackhawks podruhé v zápase vedou, tentokrát 2:1! Asistence: Artěmij Panarin a Patrick Kane.
    32:16 Arťom ANISIMOV - 1:2
     
    32:48
    Jets se na levé straně útočného pásma dostali ke střele a po zákroku Coreyho Crawforda následuje reklamní přestávka.
     
    33:39
    Toby Enström na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, dobře postavený Niklas Hjalmarsson ale jeho ránu zablokoval a Corey Crawford zasahovat nemusel.
     
    34:47
    Patrick Kane v blízkosti pravé tyče nevyzrál na Connora Hellebuycka, zatímco na opačné straně ledové plochy po zákroku Coreyho Crawforda pálil v blízkosti levé tyče z dorážky mimo Nikolaj Ehlers!
     
    35:40
    Marián Hossa se dokázal v houštině těl mezi kruhy pro vhazování dostat ke střele, Connor Hellebuyck ale jeho pokus vyrazil a Blackhawks se i přes obrovskou snahu k dorážce nedostali!
     
    37:12
    Hra v závěru druhé třetiny nabrala obrovský spád a Chicago nyní vyhodilo puk na zakázané uvolnění.
     
    37:35
    Mark Scheifele se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, puk ale za záda Coreyho Crawforda poslat nedokázal! Jets pokračovali v tlaku a po tečované prudké střele puk mezi betony Coreyho Crawforda mířil do brány, Blackhawks ale zachránil na brankové čáře Niklas Hjalmarsson! Brána se otřásala v základech!
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:48
    Dennis Rasmussen vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho táhlá střela zápěstím ale zamířila vedle vzdálenější pravé tyče. Více už se zřejmě nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Bryan Little sice dokázal krátce po zahájení druhé části odpovědět z dorážky na úvodní gól Patricka Kanea a rozradostnil MTS Centre, jenže Blackhawks si vzali ztracené vedení zpět, když se z blízkosti prosadil po pěkném zákroku Connora Hellebuycka levým betonem taktéž z dorážky Arťom Anisimov, který v utkání zaznamenal druhý bod. Jets mohli těsně před přestávkou znovu vyrovnat, hosty ale zachránil na brankové čáře Niklas Hjalmarsson. Skóre po druhé třetině: Winnipeg Jets 1 Chicago Blackhawks 2.
    VIDEO: Nebyla by to NHL, kdyby chyběl nějaký tvrdší hit.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:57.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 16-26; Zablokované střely: 11-10; Vhazování: 58%-42%; Hity: 9-5; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné min.: 4-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Jonathan Toews vyhrál úvodní vhazování závěrečné třetí třetiny, ve které společně se svými spoluhráči bude hájit těsné jednobrankové vedení, které se postaral Arťom Anisimov.
     
    40:50
    Josh Morrissey využil skvělého průniku Blakea Wheelera a na levém křídle vypálil od mantinelu, Corey Crawford byl ale na přední tyči připraven a puk vyrazil mimo.
     
    41:19
    Jacob Trouba napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, Corey Crawford šel ale včas do kolen a betony jeho ránu skvěle vyrazil!
     
    42:15
    Adam Lowry na levém křídle u mantinelu dlouho šermoval holí, jemu ani některému ze spoluhráčů se ale puk vydolovat nepodařilo. Blackhawks mohli založit protiútok.
     
    43:11
    Trevor van Riemsdyk od modré čáry napřáhl k táhlé střele, která se od ochranného skla odrazila odrazila do lapačky připraveného a pozorného Connora Hellebuycka.
     
    43:36
    Mark Scheifele se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve dvou obrovských šancích a Corey Crawford nevěděl, kam dřív skočit! Pomohl mu ale Brent Seabrook, který obě jeho bekhendové střely zablokoval. Fantastická práce a obětavost!
     
    44:17
    Arťom Anisimov si krásně narazil puk s Artěmijem Panarinem a v blízkosti pravé tyče mířil do pravého horního rohu brány, Connor Hellebuyck ale jeho pokus levým ramenem vyrazil mimo tři tyče a připsal si skvělý zákrok!
     
    45:07
    Toby Enström na levém křídle vypálil od mantinelu směrem na přední tyč, kde jeho pokus zablokoval skvěle postavený obránce Niklas Hjalmarsson.
     
    45:50
    Winnipeg se v úvodu třetí třetiny dostal k několika střelám, jenže drtivá většina z nich byla zablokována.
     
    46:20
    Jonathan Toews v blízkosti pravé tyče pěkně vypálil bekhendem a mířil pod horní tyč, Connor Hellebuyck byl ale připraven a dokázal puk vytáhnout nad svou bránu!
     
    47:01
    Nick Schmaltz v pravém kruhu pro vhazování zvedl hlavu a pěknou přihrávkou předložil puk najíždějícímu Richardovi Pánikovi, který z mezikruží mířil po ledě ke vzdálenější pravé tyči, Connor Hellebuyck ale dobře zakročil pravým betonem a poté kotouč rychle přikryl lapačkou!
     
    47:14
    Jacob Trouba po zpětné přihrávce Patrika Laineho z pravého křídla napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a zamířila o vlásek vedle pravé tyče!
     
    47:22
    Josh Morrissey na levé straně útočného pásma vypálil s příklepem a Corey Crawford toho příliš mnoho neviděl, po rychlém zakleknutí ale puk ukryl ve svém náručí.
     
    48:10
    Hra má v závěrečné třetí třetině obrovský spád a zejména Winnipeg je směrem vpřed hodně aktivní, což je vzhledem ke skóre logické, zatím se mu ale nepodařilo vyrovnat.
     
    49:10
    Andrew Copp na levém křídle nabral velkou rychlost a po objetí brány krásnou bekhendovou přihrávkou našel před bránou Nica Petana, který se vpádu dostal do zakončení a jeho pokus mířil k levé tyči, jenže byl příliš slabý a Corey Crawford si s ním dokázal bez větších potíží poradit.
     
    49:17
    Drew Stafford na pravé straně útočného pásma tvrdě vypálil od mantinelu směrem na přední tyč, Corey Crawford ale předvedl dobrý reflex a sevřel puk ve své výstroji.
     
    50:08
    Blake Wheeler po přiťuknutí Jacoba Trouby napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování bez přípravy k nepříjemně střele s příklepem, která mířila těsně nad ledem k bližší levé tyči, Corey Crawford ji ale dokázal pravým betonem vykopnout!
     
    51:01
    Winnipeg má obrovský tlak a Chicago jen zásluhou skvělého Coreyho Crawforda ještě neinkasovalo.
     
    51:22
    Patrik Laine zkusil v pravém kruhu pro vhazování štěstí a jeho bekhendová střela mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, Corey Crawford ji ale pravým betonem skvěle vyrazil!
     
    51:57
    Jacob Trouba na pravém křídle vypálil od modré čáry a MTS Centre už se radovalo, jeho prudká střela s příklepem ale minula pravý horní roh brány.
     
    52:46
    Nic Petan nabral na pravém křídle rychlost, Arťom Anisimov ale kopíroval jeho pohyb a vytlačil ho za bránu.
     
    53:12
    Strhující pasáž hry, během níž si Winnipeg vytvořil obrovský tlak a dostal se k několika střelám, přerušuje zakázané uvolnění v podání Blackhawks a krátká reklamní přestávka. Za chvíli jsme zpět!
    VIDEO: Na lavičce Blackhawks zatím panuje spokojenost.

     
    53:27
    Mathieu Perreault na pravém křídle nabral rychlost a u hrazení byl v útočném pásmu zezadu podražen Niklasem Hjalmarssonem. Jets mají k dispozici druhou přesilovou hru a obrovskou možnost vyrovnat stav utkání.
     
    53:54
    Adam Lowry se ocitl mezi kruhy pro vhazování v obrovské šanci, jenže těsně minul levý horní roh brány!
     
    54:21
    Jets zachytili na modré čáře vyhození Blackhawks a Mark Scheifele napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, kterou Corey Crawford zastavil!
     
    54:40
    Blackhawks odvedli nyní skvělou práci, když puk v oslabení vyvezli ze své třetiny a na pravé straně útočného pásma se dostali ke střele, kterou Connor Hellebuyck zastavil v náručí.
     
    55:03
    Nic Petan na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou Corey Crawford dokázal nadvakrát zneškodnil a přikryl puk lapačkou!
     
    55:16
    Justin Byfuglien vzápětí vypálil bez přípravy tvrdě s příklepem na opačném vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho rána těsně nad ledem mířila k přední levé tyči, Corey Crawford ale předvedl fantastický zákrok a puk pravým betonem vyrazil!
     
    55:27
    Niklas Hjalmarsson je zpět na ledě a Chicago přečkalo oslabení, ve kterém se Jets dostali k obrovskému množství střel a sehráli přesilovou hru dobře, využít ji ovšem nedokázali. Oba týmy hrály dvakrát v početní výhodě, ani jednou se ale během ní neprosadily.
     
    56:35
    Adam Lowry z levého křídla posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, Joel Armia se ale ke střele nedostal.
     
    56:43
    Jonathan Toews to vzal jako správný kapitán na sebe a v levém kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, kterou Connor Hellebuyck zastavil hrudí a poté puk sevřel v náručí.
     
    56:46
    Hawks na levé straně útočného pásma vypálili ihned po vhazování, jejich střela ale byla sražena mimo.
     
    57:01
    Chicago právě vstřelilo branku!
    DUNCAN KEITH na levém křídle po krásné zpětné přihrávce Nicka Schmalze podél hrazení napřáhl k táhlé střele s příklepem, která nad levým betonem Connora Hellebuycka zamířila ke vzdálenější pravé tyči. Blackhawks v závěru utkání odskakují na rozdíl dvou branek! Jets v závěru doplatili na nevyužité šance a vypadá to, že letos poprvé Chicagu v souboji Centrální divize podlehnou! Asistence: Nick Schmaltz.
    57:01 Duncan KEITH - 1:3
     
    57:19
    Connor Hellebuyck vystartoval na střídačku a Winnipeg to zkouší v závěru při hře bez brankáře!
     
    57:25
    Marcus Krüger dostal dvě minuty za vysokou hůl a Jets ještě mají díky přesilové hře šanci vyrovnat!
     
    57:53
    Justin Byfuglien napřáhl od modré čáry ke střele, se kterou měl Corey Crawford problémy, nakonec ale společně se svými spoluhráči dokázal nebezpečí zažehnat!
     
    58:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Niklas Hjalmarsson odvedl před bránou skvělou práci a přihrál MARIÁNOVI HOSSOVI, který táhlou střelou s příklepem z levé strany obranného pásma zamířil přes téměř celou hrací plochu do prázdné brány! Chicago vede v MTS Centre 4:1! Asistence: Niklas Hjalmarsson.
    58:09 Marián HOSSA - 1:4
     
    58:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Joel Armia po nahození Jacoba Trouby z pravého křídla a pěkné otočce z blízkosti bekhendovou střelou orazítkoval vzdálenější levou tyč, vzápětí se ale dostal k puku ADAM LOWRY a nad pravým betonem Coreyho Crawforda ho poslal v přesilové hře do brány – 2:4! Asistence: Joel Armia a Jacob Trouba.
    58:49 Adam LOWRY - 2:4
     
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Duncan Keith se ve středním pásmu neukvapil se zakončením a přihrál ARTĚMIJOVI PANARINOVI, který táhlou střelou zamířil do prázdné brány a dal konečnou podobu výsledku 2:5! Jets dnes určitě poprvé prohrají. Asistence: Duncan Keith.
    59:44 Artěmij PANARIN - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Chicago proti Winnipegu v letošní sezóně NHL prohrálo všechny čtyři zápasy a do MTS Centre vstupovalo s obrovskou touhou špatnou sérii proti Jets ukončit, což se jim ve Winipegu podařilo. Blackhawks vstupovali do třetí závěrečné části s jednobrankovým vedením 2:1 a v závěru utkání čelili obrovskému tlaku, kterému úspěšně odolali, a po smršti gólů nakonec s přehledem zvítězili. Vítězný gól vstřelil Duncan Keith. Prosadil se také slovenský útočník Marián Hossa. Konečný výsledek: Winnipeg Jets 2 Chicago Blackhawks 5.
    FOTO: Patrick Kane dvěma góly dovedl Blackhawks ke čtvrté výhře v řadě a stal se nejlepším americkým střelcem organizace!

    4th straight road win ☑️

    Fotka zveřejněná uživatelem Chicago Blackhawks (@nhlblackhawks),


     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-36; Zablokované střely: 12-18; Vhazování: 53%-47%; Hity: 15-8; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Patrick Kane (CHI) 1+1
    2. Connor Hellebuyck (WPG) 31 zák., 3 góly, 91,2%
    3. Artěmij Panarin (CHI) 1+2
     
    Československá stopa v utkání:

    Richard Pánik (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:34
    Marián Hossa (CHI) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:57
    Michal Kempný (CHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:16 (05:08:15)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 22. Little (Enström, Laine), 59. Lowry (Armia, Trouba) – 16. P. Kane (Panarin, Anisimov), 33. Anisimov (Panarin, P. Kane), 58. Keith (Schmaltz), 59. Hossa (Hjalmarsson), 60. Panarin (Keith)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Enström, Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Chiarot, Postma – Ehlers, Little, Laine – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Perreault, Petan, Stafford. Hlavní trenér: Paul Maurice.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith (A), Hjalmarsson, Kempný, Seabrook (A), B. Campbell, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews (C), Pánik – Panarin, Anisimov, P. Kane – Rasmussen, Krüger, Hossa – Hartman, Kero, Hinostroza. Hlavní trenér: Joel Quenneville.

    Rozhodčí: Kyle Rehman, Chris Rooney. Čároví: Ryan Daisy, Darren Gibbs

    Diváci: 15294
    thejrc.org