Minnesota – Tampa 2:1 (1:0 po s.n.) | Winnipeg – Chicago 2:5 (kon.) | Boston – Vancouver 4:3 (kon.)
Ottawa – NY Islanders 3:0 (kon.) | Philadelphia – San Jose 2:1 (po pr.) | Dallas – Carolina 5:2 (kon.)
Nashville – Florida 4:7 (kon.) | Columbus – Detroit 2:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
New York Islanders
Sobota 11.02.2017, 19:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Ottawa v Atlantické divizi stíhá vedoucí Montreal, zatímco New York Islanders v Metropolitní divizi svádí boj o páté místo a divokou kartu zajišťující účast v playoff s Philadelphií. Oba týmy se střetnou v sobotu večer v Canadian Tire Centre v příhodném čase pro české fanoušky. První vzájemný duel ovládli Senators.
     
    Ottawa Senators:

    Ottawa vyhrála pouze dva z posledních šesti zápasů a v Atlatické divizi bojuje o druhé místo s Torontem, před kterým má náskok jednoho bodu a jeden zápas k dobru. Craig Anderson byl od 30. ledna mimo kvůli onemocnění své manželky Nicholle, která musela podstoupit léčbu rakoviny, a poprvé od 6. prosince se představí mezi třemi tyčemi. V záloze bude připraven Mike Condon. Senators budou hrát se sedmi obránci.
     
    New York Islanders:

    New York Islanders vyhrál dva z posledních tří zápasů a celkově sedm z deseti od doby, kdy Doug Weight nahradil v roli hlavního trenéra Jacka Capuana. Islanders ve Východní konferenci ztrácí dva body na Boston Bruins, se kterým bojují o druhou divokou kartu zajišťující účast v playoff. K dobru ovšem mají čtyři zápasy. V bráně by měl začít Thomas Greiss, který proti Philadelphii předvedl 34 zákroků a v pátek v noci pomohl svému týmu k vítězství o dvě branky 3:1.
    FOTO: Brankář Craig Anderson dnes chystá návrat mezi tyče!

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    19.12.16 NY Islanders – Ottawa Senators 2:6
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman, Claesson – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Wingels, Kelly. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Boychuk, Hickey, Pelech, de Haan, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Ladd (A), Quine, Chimera – Prince, Cizikas, N. Kuljomin. Hlavní trenér: Doug Weight.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Eric Furlatt. Čároví: Kiel Murchison, Kory Nagy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Puk dopadl na led a utkání mezi Ottawou Senators a New Yorkem Islanders bylo právě zahájeno.
     
    00:23
    Craig Anderson se vydal za bránu a po nevyzpytatelném odrazu puku od ochranného skla mohl skórovat do prázdné brány Anders Lee, ke střele se ale nakonec nedostal.
     
    00:53
    Josh Baily byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem a Craig Anderson si v dnešním zápase připravil první ostrý zákrok!
     
    01:49
    Ryan Dzingel bez přípravy vypálil po zpětné přihrávce Dericka Brassarda z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus s příklepem ale zamířil pouze do hrudi Thomase Greisse, který si také připsal první úspěšný zákrok.
     
    04:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    MARK STONE se dostal k puku po nepřesné střele Erika Karlssona a zpoza brány ho prudkým nahozením o pravý beton Thomase Greisse poslal do sítě! Kuriózní gól, po kterém Ottawa vede nad Islanders 1:0! Asistence: Erik Karlsson.
    04:10 Mark STONE - 1:0
     
    05:22
    Nick Leddy se pokusil odpovědět na levém křídle táhlou střelou od modré čáry, jeho pokus zápěstím ale zamířil pouze do náruče připraveného Craiga Andersona.
     
    05:53
    Anders Lee nebezpečně pálil v prostoru mezi kruhy pro vhazování z otočky, Cody Ceci ale jeho pokus zablokoval a Craig Anderson tentokrát zasahovat nemusel.
     
    07:04
    New Yorku Islanders se nepodařilo na levém křídle rozehrát a puk zamířil po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění.
     
    07:56
    Islanders se po pár sekundách opět snažili prosadit na levém křídle a znovu z toho bylo zakázané uvolnění.
     
    09:18
    Islanders se dostali v levém kruhu pro vhazování ke střele, Craig Anderson byl ale u své pravé tyče připravený a jejich střelu letící těsně nad ledem snadno vyrazil.
     
    09:33
    Dennis Seidenberg zkoušel štěstí na pravém křídle táhlou střelou od modré čáry, která zamířila do náruče Craiga Andersona, a po zákroku brankáře Senators dostává prostor krátká reklamní přestávka.
     
    10:16
    Islanders napřáhli na vrcholu levého kruhu pro vhazování k prudké střele s příklepem, kterou Craig Anderson výborně vyrazil pravým betonem do rohu ledové plochy!
     
    10:30
    Senators na opačné straně ledové plochy nahodili puk na přední tyč z pravého křídla a Thomas Greiss bez problému po rychlém zakleknutí ukryl puk ve své výstroji.
     
    10:42
    Další přerušení hry. Tentokrát po dlouhé nepřesné kolmé přihrávce Senators, která skončila na zakázaném uvolnění.
     
    11:06
    Johnny Boychuk na pravém křídle podruhé v zápase napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která byla nepřesná a zamířila vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány. Pěkný pokus, leč nepřesný.
     
    12:02
    Puk byl sražen ve středním pásmu na střídačku New Yorku Islanders a odbudeme si další krátkou přestávku.
     
    12:41
    Senators před pár okamžiky vyrazili do nebezpečného přečíslení dva na jednoho, jejich kombinace ale nakonec střelu nepřinesla. To byla velice slibná šance!
     
    13:27
    Dion Phaneuf na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela letící těsně nad ledem minula přední pravou tyč.
     
    14:14
    Marc Methot byl zřejmě hráčem, který na levém křídle napřáhl ke střele, a po úspěšném zákroku Thomase Greisse přichází na řadu další komerční přestávka.
     
    15:27
    Dennis Seidenberg na levém křídle tvrdě vypálil potřetí v zápase od modré čáry, jeho tečovaný pokus ale skončil mimo a Craig Anderson zasahovat nemusel.
     
    16:01
    Fredrik Claesson na levé straně útočného pásma vypálil od modré čáry a Thomas Greiss puk ukryl v náručí.
     
    16:29
    Jason Chimera dostal menší trest za nedovolené bránění a Ottawa si zahraje v dnešním zápase první přesilovou hru.
     
    17:02
    Erik Karlsson napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, která mířila těsně nad ledem k bližší tyči, Thomas Greiss ji ale zastavil ve svém náručí!
     
    18:16
    Chris Wideman nádhernou kolmou přihrávkou našel Ryana Dzingela, který se mezi trojicí protihráčů protáhl do samostatného úniku, Thomase Greisse ale nepřekonal!
     
    18:29
    Jason Chimera je zpět na ledě a hokejisté New Yorku Islanders hrají v plném počtu.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:14
    Senators na pravém křídle vypálili ihned po vhazování na přední tyč, kde byl připravený Thomas Greiss.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Ottawa Senators odehrála dobrou první třetinu, během níž se prosadil po necelých pěti minutách kuriózním gólem Mark Stone, který zpoza brány vracel puk prudkým nahozením mezi kruhy pro vhazování a od pravého betonu Thomase Greisse se odrazil do brány. Krátce před přestávkou se poté protáhl do samostatného úniku Ryan Dzingel, německého brankáře ale nepřekonal. Skóre po první třetině: Ottawa Senators 1 New York Islanders 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:05.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-10; Zablokované střely: 1-6, Vhazování: 52%-48%, Hity: 6-7; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Islanders vstoupili do prostřední části utkání pořádně zostra a na pravém křídle se během pár sekund dostali ke dvěma střelám, které Craig Anderson vyrazil.
     
    21:14
    Calvin de Haan na levém křídle krásně vypálil od modré čáry a jeho střela letící těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Craig Anderson ji ale pravým betonem skvěle vyrazil!
     
    22:14
    Craig Anderson si hravě poradil s nahozením Islanders a přikryl puk lapačkou na ledě, aby přerušil hru.
     
    23:30
    Islanders nebezpečně vypálili na levém křídle z kruhu pro vhazování na přední tyč, Craig Anderson ale vytáhl další skvělý zákrok, když puk pravým betonem vyrazil mimo!
     
    24:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    ZACK SMITH si najel před bránu na krásnou přihrávku Kylea Turrise z pravého křídla a v rychlosti předvedl nádherný bekhendový blafák, po kterém nad ležícím Thomasem Greissem zamířil do brány. Nádherný gól! Ottawa vede 2:0! Asistence: Kyle Turris a Dion Phaneuf.
    24:35 Zack SMITH - 2:0
     
    25:09
    Zack Smith dostal dvě minuty za vysokou hůl a Ottawa jde do čtyř. Islanders si zahrají první přesilovou hru.
     
    27:09
    Senators zvládli oslabení na jedničku a hrají v plném počtu. Islanders se nedostali ani do jedné šance.
     
    27:12
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators přečkali první oslabení a pouhé tři sekundy po návratu Zacka Smitha na led se prosadil JEAN-GABRIEL PAGEAU, který si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou přihrávku Toma Pyatta z levého křídla a puk se od jeho hole odrazil nad levým betonem Thomase Greisse k pravé tyči – 3:0! Asistence: Tom Pyatt.
    27:12 Jean-Gabriel PAGEAU - 3:0
     
    28:07
    Chris Wideman dostal menší trest za držení hole a Islanders si zahrají druhou přesilovou hru v řadě.
     
    29:55
    Josh Bailey vypálil na levém křídle od mantinelu a mířil přesně mezi tyče, Mark Borowiecki ale jeho pokus zablokoval a připsal si dobrý obranný zákrok.
     
    29:55
    A znovu Josh Bailey, který pálil znovu z levého kruhu pro vhazování, Craig Anderson tentokrát musel zasahovat, jeho pokus ale bez problému ukryl v náručí.
     
    30:07
    Vyloučený Chris Wideman je zpět na ledě a Islanders se během druhé přesilové hry dostali pouze k jedné střele.
     
    31:12
    Senators se na levém křídle nepodařilo rozehrát a puk zamířil po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění.
     
    32:48
    Calvin de Haan na levém křídle vypálil od modré čáry, jeho propagační střela ale zamířila daleko vedle vzdálenější pravé tyče a skončila v pravém rohu útočného pásma. Islanders se dnes nedaří.
     
    33:18
    John Tavares na levém křídle rychle zavezl puk do útočného pásma a rychle vypálil, ani jeho střela ale nepřinesla žádné vzrušení a skončila v náručí Craiga Andersona, který po svém návratu drží čisté konto.
     
    35:00
    Delší dobu se hraje bez přerušení a druhá třetina se pomalu chýlí ke konci. Ottawa vede nad Islanders 3:0.
     
    35:32
    Islanders vytvořili před bránou Craiga Andersona menší závar, do zakončení se ale dostat nedokázali.
     
    36:17
    Zack Smith se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, Thomas Greiss se ale na brankové čáře zatočil jako káča a skvělým zákrokem jeho pokus vyrazil za svou bránu!
     
    36:27
    Na opačné straně mohli snížit nebezpečnou střelou od modré čáry, která mířila k pravé tyči, Islanders, jejich pokus ale Craig Anderson skvěle levým betonem vyrazil!
     
    36:41
    Brankář Ottawy si vzápětí poradil se střelou z pravého kruhu pro vhazování a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka. Za chvíli jsme zpět!
     
    37:31
    Tom Pyatt mohl k asistenci na poslední gól přidat po skvělé teči branku, Thomas Greiss ale před pár okamžiky dokázal jeho nebezpečný pokus vyrazit!
     
    38:10
    Brock Nelson se dostal ke střele v levém kruhu pro vhazování, jeho pokus ale postrádal razanci a po ledě pomalu zamířil vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Islanders zatím Senators vůbec nestíhají a ve druhé části inkasovali další dva góly, o které se postarali Zack Smith a Jean-Gabriel Pageau. Hosté se sice dokáží dostat do šance, jenže v dnešním utkání pálí nepřesně, a když už zamíří mezi tři tyče, je na svém místě připravený Craig Anderson. Skóre po druhé třetině: Ottawa Senators 3 New York Islanders 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:57.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 17-24; Zablokované střely: 11-10, Vhazování: 56%-44%, Hity: 18-17; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné min.: 4-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    V Canadian Tire Centre začala závěrečná třetí třetina, do které Ottawa vstupuje s tříbrankovým vedením a brankář Craig Anderson s čistým kontem.
     
    40:45
    Dennis Seidenberg vypálil na pravé straně útočného pásma od mantinelu a pozorný brankář Senators Craig Anderson puk našel v náručí.
     
    41:05
    Senators rychle otočili hru a na pravém křídle se dostali ke střele, která byla přizvednuta a ve vzdálenějším levém rohu útočného pásma skončila v ochranné síti.
     
    41:29
    Zach Smith z mezikruží nebezpečně vypálil a jeho pokus mířil nad ledem k levé tyči, Thomas Greiss ale předvedl dobrý zákrok a vyrážečkou puk vytáhl mimo tři tyče!
     
    42:13
    Mark Stone předvedl za bránou dobrý forčeking, za Thomasem Greissem se mu ale puk vydoloval nepodařilo.
     
    42:35
    Mark Stone zpoza brány poslal puk nádhernou bekhedovou přihrávkou mezi kruhy pro vhazování, kde se ocitl v obrovské šanci Kyle Turris, jeho pokus bez přípravy ale zamířil pouze doprostřed a náruče připraveného brankáře Thomas Greisse!
     
    43:31
    Nick Leddy na pravém křídle napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím, která byla zřejmě jemně tečována a od bližší pravé tyče se odrazila zpět do hry!
     
    44:08
    Ve druhé třetině jsem si říkal, že dnes Islanders není přáno, a nyní se to dokonale potvrdilo. Hosté trefili tyč!
     
    45:19
    Senators vytvořili před bránu Thomase Greisse v blízkosti levé tyče obrovský závar, ani jedna ze tří střel ale na jeho překonání nestačila a skóre zůstalo 3:0!
     
    46:19
    Brock Nelson v pravém kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Craig Anderson ji ale hrudí vyrazil!
     
    46:40
    Nikolaj Kuljomin zkusil na pravém křídle štěstí střelou od modré čáry, jeho následný pokus ale skončil na výstroji připraveného a stále bezchybného Craiga Andersona.
     
    47:26
    Senators se ocitli pod tlakem a podařilo se jim puk vyhodit tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    48:06
    Thomas Hickey byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle vypálil od modré čáry, každopádně na přední tyči byl připravený Craig Anderson, který hru rychle přerušil.
     
    48:36
    Islanders se dostali v blízkosti levé tyče ke střele, Craiga Andersona ale nepřekonali.
     
    50:18
    Cody Ceci dojel puk a proti New Yorku Islanders bylo odpískáno zakázané uvolnění. Čas se rychle krátí.
     
    50:44
    Islanders vypálili ve středu pásma od modré čáry a Craig Anderson pravým betonem puk vyrazil do rohu.
     
    51:31
    Puk byl sražen na střídačku Islanders a po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka.
     
    52:17
    Shane Prince ztratil v pravém kruhu útočného pásma stabilitu a na zádech vleže zasáhl holí do obličeje Erika Karlssona. Následovaly dvě minuty za vysokou hůl.
    VIDEO: Nejkrásnější moment a gól dnešního utkání v Ottawě!

    ???????? #GoSensGo

    Video zveřejněné uživatelem Ottawa Senators (@senators),


     
    52:43
    Senators na pravé straně tvrdě vypálili od modré čáry a Thomas Greiss jejich střelu mířící ke vzdálenější levé tyči skvělým zákrokem vyrazil!
     
    53:51
    Ottawa strávila většinu času v přesilové hře v obranném pásmu a jejich početní výhoda se chýlí ke konci.
     
    54:17
    Shane Prince naskočil z trestné lavice na ledovou plochu a sekundu na to byla hra přerušena. V dnešním utkání si odbudeme poslední reklamní přestávku, po které už budeme sledovat závěr dnešního střetnutí nerušeně.
     
    56:22
    Derick Brassard z pravého křídla a ostrého úhlu posílal puk před bránu, kde se nepříjemně odrazil od brusle jednoho z vracejících se hráčů Islanders směrem na bránu, Thomas Greiss ale skvěle zasáhl levým betonem!
     
    57:46
    Thomas Greiss naskočil na střídačku a Islanders to zkouší v závěru utkání při hře bez brankáře.
     
    58:00
    John Tavares dostal přesně dvě minuty před koncem menší trest za sekání a Islanders dohrají utkání v oslabení. Ottawě už dnes vítězství a nikdo nevezme.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Craig Anderson po návratu mezi tři tyče vychytal čisté konto a společně se svými spoluhráči se radoval z hladkého domácího vítězství nad NY Islanders, do jehož sítě se trefili během 40 minut Mark Stone, Zack Smith a Jean-Gabriel Pageau. Konečný výsledek: Ottawa Senators 3 New York Islanders 0.
    FOTO: Anderson prožil velký návrat a stal se první hvězdou!

    Perfect in his return. #BeastMode

    Fotka zveřejněná uživatelem Ottawa Senators (@senators),


     
    Statistiky: Střely na bránu: 24-33; Zablokované střely: 19-17, Vhazování: 54%-46%, Hity: 27-27; Přesilové hry: 0/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Craig Anderson (OTT) 33 zák., 0 gólů, 100,0%
    2. Tom Pyatt (OTT) 0+1
    3. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 1+0 (22:02:42)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Mark Stone (E. Karlsson), 25. Z. Smith (Turris, Phaneuf), 28. Pageau (Pyatt)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman, Claesson – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris (A), B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Wingels, Kelly. Hlavní trenér: Guy Boucher.
    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Boychuk, Hickey, Pelech, de Haan, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Ladd (A), Quine, Chimera – Prince, Cizikas, N. Kuljomin. Hlavní trenér: Doug Weight.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Eric Furlatt. Čároví: Kiel Murchison, Kory Nagy

    Diváci: 18211
    thejrc.org