Česko – Finsko 3:2 (kon.)
konec
Česko
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Finsko
Sobota 11.02.2017, 12:30 • Velikij Novgorod • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Češi sice na začátku třetí třetiny uskočili finskému výběru do dvoubrankového náskoku zásluhou Jonáše Peterka, Finové ale dokázali ještě v posledních minutách zápas zdramatizovat druhou brankou po střele Kaapa Kakka. Čeští mladíci ale dokázali hubený náskok udržet a po zásluze se radují ze tří bodů. (14:48:32)
     
    Konec zápasu.
     
    57:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové zariskovali a zkusili to bez brankáře. Hra v šesti se jim nakonec vyplatila, když se dorážkou do prázdné branky prosadil KAAPO KAKKO. Asistence: Veeti Miettinen, Anton Lundell.
     
    48:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    JONÁŠ PETEREK posílá Čechy do dvoubrankového náskoku, když po krásném uvolnění od Langa mířil k bližší tyči a pod víko. Asistence: Martin Lang.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině lovili puk ze sítě oba brankáři. Nejprve srovnali krok Finové zásluhou Aarneho Intonena, chvíli před koncem si však Češi brali svůj těsný náskok zpět, když puk za finského brankáře dostrkal Adam Raška.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi si berou vedení zpět. ADAM RAŠKA byl před brankou natolik důrazný, až dostrkal puk za záda Taponena. Finský brankář nevěděl, kde kotouč je. Bez asistence.
     
    29:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno. AARNE INTONEN dostal v přesilové hře dobrou přihrávku zpoza branky a mířil přesně do horního růžku Škorpíkovy branky. Asistence: Veeti Miettinen, Aku Räty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině odchází do kabin spokojenější Češi, kterým se podařilo otevřít skóre po přesné střele Adama Najmana. Před druhou třetinou si tak drží těsný jednobrankový náskok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    16:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chvíli před koncem první třetiny Češi otevírají skóre utkání, když ADAM NAJMAN vypíchl puk jednomu z Finů, dostal se sám před Taponena a mířil pod víko. Bez asistence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škorpík (Dobeš) – Haš, Kubíček, Mlčák, Rašín, Suhrada, Kučeřík, Pšenička – Jouza, Najman, Peterek, Prymula, Beránek, Morong, Vitouch, Pytlík, Lang, Přikryl, Raška.

    Finsko: Taponen (Keinänen) – Loponen, Räsänen, Holtinkoski, Hatakka, Tuomisto, Koskenkorva – Aaltonen, Nikkanen, Kakko, Miettinen, Lundell, Räty A., Hakanen, Heinola, Valkeejärvi, Räty M., Intonen, Kallionkieli, Puistola..
     
    Finové zůstávají na turnaji zatím suverénní. V prvním utkání porazili Rusy 3:1, ani ne o 24 hodin později v severském derby jasně přehráli i Švédy, a to 5:1.
     
    Český výběr čeká na turnaji poslední zápas, a to se silnými Finy. Češi si na úvod poradili se Švédy, které porazili 4:2, ve druhém utkání však i přes dobrý začátek podlehli domácím Rusům 1:5.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 17. Najman, 37. Raška, 49. Peterek (Lang) – 30. Intonen (Miettinen, Räty A.), 58. Kakko (Miettinen, Lundell)


    Česko: Škorpík (Dobeš) – Haš, Kubíček, Mlčák, Rašín, Suhrada, Kučeřík, Pšenička – Jouza, Najman, Peterek, Prymula, Beránek, Morong, Vitouch, Pytlík, Lang, Přikryl, Raška.
    Finsko: Taponen (Keinänen) – Loponen, Räsänen, Holtinkoski, Hatakka, Tuomisto, Koskenkorva – Aaltonen, Nikkanen, Kakko, Miettinen, Lundell, Räty A., Hakanen, Heinola, Valkeejärvi, Räty M., Intonen, Kallionkieli, Puistola.
    ocianews.com