Finsko – Česko 1:7 (kon.) | Švédsko – Rusko 2:4 (kon.)
konec
Švédsko
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Rusko
Sobota 11.02.2017, 15:30 • Göteborg, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A právě Kirill Kaprizov vyhlášen hráčem utkání na ruské straně (3+0). Za domácí oceněn Joel Lundqvist.
     
    57:31
    A Švédové hrají bez brankáře!
     
    56:40
    Ještě šance pro Švédy! Bereglazov dostává dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    50:59
    A znovu Sorokin, který musel natáhnout svou levou nohu proti ráně Nygrena, ale dokázal to!
     
    50:17
    A do třetice Bergström, tentokrát je faulovaný. Maxim Osipov dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    50:09
    A ještě větší šance Bergströma, ale fantasticky se vytáhl Sorokin, který ve skluzu natáhl ruku nad sebe a vyrazil kotouč!
     
    49:43
    Po chybě v rozehrávce se dostal ke střele Bergström, jeho bomba ale končí nad brankou!
    47:56 Kirill KAPRIZOV - 2:4
     
    47:56
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové dokonale rozebrali švédské trio a KIRILL KAPRIZOV po krásné přihrávce Tkačjova zvyšuje na 4:2! Tkačjov sice následně pomyslně smekl před koncovkou spoluhráče, ale tady měl maximální zásluhu na gólu spíše on a jeho parádní přihrávka! Asistence: Vladimír Tkačjov, Alexej Bereglazov.
     
    47:13
    A perné chvilky čekají na švédský tým! Dennis Everberg dostává dvě minuty za sekání a hosté budou hrát dlouhou přesilovku pěti proti třem!
     
    47:11
    Obrovská šance a v ní Stěpan Sannikov! Jenže fantastický zákrok vystřihl Lindbäck!
     
    46:18
    Hodně diskutabilní verdikt hlavních rozhodčích, Patrik Zackrisson míří na trestnou lavici za podražení, když odstavil od puku jednoho ze soupeřů. Možná čistým bodyčekem, možná opravdu zákrokem na nohy, těžko říci. Teď to však nemění nic na tom, že i přes nevoli publika si Rusové zahrají přesilovku.
     
    45:49
    Ránu od modré, kterou vyslal Nygren, vyrazil Sorokin jen na druhou stranu, kde se po puku natahoval ve snaze dotlačit jej do sítě Gynge, ale minul!
     
    44:31
    Obrovská šance domácích, ale Bergström sám před Sorokinem neuspěl!
     
    42:49
    Fantenberg řídí výborně hru od modré čáry a další Sorokinův zákrok poté, co předal zmiňovaný zadák spoluhráči Henriku Tömmernesovi.
     
    39:55
    Přesto mohlo být ještě vyrovnáno! V šanci se ocitl Alexander Johansson, ale Sorokina nepropálil.
    39:38 Kirill KAPRIZOV - 2:3
     
    39:38
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nádherná ruská branka a hosté jdou znovu rychle do vedení! KIRILL KAPRIZOV těžil z výborné práce Golyševa, který projel celým kluzištěm a pak jen servíroval pod sebe do druhé vlny. Kaprizov propálil Lindbäcka a jestliže v prvním případě Rusové odpověděli na švédskou branku za sedm vteřin, tentokrát to bylo za 38 sekund od vyrovnání! Asistence: Anatolij Golyšev.
    39:00 Alexander BERGSTRÖM - 2:2
     
    39:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jen se dočkali i domácí! ALEXANDER BERGSTÖM trefil tahem přesně a je vyrovnáno! Rusové již strávili v oslabení několik desítek vteřin v nezměné sestavě a na únavu doplatili! Je vyrovnáno! Asistence: Oscar Fantenberg, Carl Klingberg.
     
    38:44
    A další obrovská příležitost, ruský kvartet už je značně unaven, ale Zackrisson minul kotouč před prázdnou brankou!
     
    38:10
    Obrovská šanec pro Zackrissona, fantastický Sorokin včas vytasil svůj beton a zastavil cestu kotouče do poloprázdné branky!
     
    37:39
    Prudká přihrávka přes brankoviště zůstala netečována!
     
    37:16
    Další trest pro Rusy! Zachar Arzamascev zasáhl holí do obličeje jednoho ze soupeřů a Švédové tak hrají pěti proti třem!
     
    36:14
    Dvě rány od modré, ta od Fantenberga poděsila Sorokina více, ještě se snažil dorážet Patrik Zackrisson, ale neúspěšně. Ten druhý pokus schoval Sorokin do výstroje a přerušuje hru.
     
    35:48
    A domácí si zahrají přesilovku a mají tedy šanci v závěru druhé třetiny srovnat skóre. Arťom Fjodorov dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    35:16
    Nepříjemné zakončení Lundha, který bekhendem ze vzduchu trefil rychlou přihrávku zpoza branky, Sorokin se musel přemístit a výborně zasahuje!
     
    34:23
    Dobrých třicet vteřin točili Klingberg, Everberg a Eriksson Ek soupeře, jenže Sorokin i s notnou dávkou štěstí pokryl veškeré střelecké pokusy!
     
    34:07
    Obrovský tlak domácích po dobré práci Eriksson Eka! A Rusové zuby nehty brání vedení!
     
    31:25
    Zajímavý tlak domácích a nepříjemná střela Bergströma, Sorokin udržel puk na výstroji. A následný útok končí tečí mimo.
     
    29:59
    Teď se může Kirill Kaprizov zlobit jak chce, ale naskočil opravdu ze střídačky ještě dříve, než jeho spoluhráč led opustil. A hlavně se zapojl do hry. Budeme nyní hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    29:03
    Zoufat si Rusko nemusí, bude hrát přesilovku. Joel Eriksson Ek se provinil vražením na hrazení.
     
    25:06
    Teď ale Lindbäck vytáhl z repertoáru výtečný zákrok po střele Kručinina! Betonem zmařil ruskou radost, nutno zmínit, že tahle souhra hostů byla více než pohledná.
     
    22:12
    Rusové lehce zaváhali při střídání a už z toho plynula šance pro Bergströma, ale neuspěl. A o chvíli později měl tvrdou bombu na holi Richard Gynge, jen to v hale zahučelo, když v dobré pozici minul puk!
     
    21:19
    Andreas Thuresson pálil tvrdou ránu a Sorokin vyrážel kotouč okrajem výstroje!
    16:27 Maxim KARPOV - 1:2
     
    16:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla velmi rychlá odpověď! Po vítězném buly předal Rykov kotouč Musinovi, který nádhernou přihrávkou poslal do gólové akce MAXIMA KARPOVA! Jeho zakončení nemělo chybu a tváří v tvář švihem poslal kotouč Lindbäckovi do sítě. A po sedmi vteřinách hry jsou tedy Rusové zase ve vedení! Asistence: Damir Musin, Jegor Rykov.
    16:20 Oscar FANTENBERG - 1:1
     
    16:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! OSCAR FANTENBERG si vyměnil kotouč s Alexanderem Bergströmem a pak tvrdou bombou propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Alexander Bergström, Richard Gynge.
     
    15:41
    A znovu se vylučuje, Maxim Osipov vyhodil kotouč přes mantinel ze hry a dostává dvě minuty za zdržování hry.
    14:18 Kirill KAPRIZOV - 0:1
     
    14:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko tuto přesilovku již využívá! Před brankovištěm se nejlépe zorientoval KIRILL KAPRIZOV, který převzal přihrávku zpoza branky od Anatolije Golyševa a trefil přesně! Asistence: Anatolij Golyšev.
     
    13:53
    A znovu se vylučuje, tentokrát je potrestaným právě Daniel Brodin, který dostává dvě minuty za podražení.
     
    13:43
    Skvělá teč v podání Brodina a Sorokin měl co dělat, aby udržel puk pod kontrolou!
     
    13:36
    A znovu rychlé pěsti, a zase před Sorokinem. Tvrdý závar končil snahou jednoho z hostujících beků odtáhnout Lundqvista od branky, ale švédského forvarda se mu nepodařilo chytit za dres a v následném pádu zadák Rusů ještě přepadl přes Sorokina. A už se strhla další mela.
     
    12:30
    Setrvalý švédský tlak nese gólové příležitosti, ale Sorokin zatím drží své spoluhráče! A další strkanice před brankou, tohle bude, jak se zdá, vcelku tvrdé utkání.
     
    11:33
    Zdálo se, že tresty nakonec budou pro Rusy dva, ale jen Vladimir Tkačjov usedá na trestnou lavici na dvě minuty za hákování Everberga.
     
    11:33
    Tlak Švédů vrcholí a hlavně Everberg hrozil ve dvou střelách, ale neúspěšně! Švédsko si zahraje aspoň početní výhodu!
     
    07:18
    Do brankoviště byl natlačil Joel Eriksson Ek a rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti. Dvě naprosto zbytečné minuty dostává Jegor Rykov, který se zcela nepochopitelně opřed do svého soupeře pěstmi. Švédové si zahrají přesilovku.
     
    05:54
    Další tyč! Alexej Bereglazov napřáhl a švihem trefil pravou tyčku Lindbäckovy branky!
     
    04:49
    Obrovské ruské šance! Maxim Šalunov a Sergej Šumakov v koncovce, ještě dorážel Sannikov a od modré dokonce zvonila tyč švédské branky, ale skóre se nemění! A domácí příznivci ihned bouřlivě oceňují vyhození puku!
     
    03:42
    Jenže domácí si situaci komplikují, Patrik Zackrisson odsedí dvě minuty za hráčskou lavici, Švédové hráli v oslabení v pěti!
     
    03:37
    Výborné střídání Joela Lundqvista, který nejprve vyhodil, pak ještě vypíchl kotouč a vozil jej po ledě, sklízí zasloužený aplaus.
     
    00:48
    A je to tak! Fredrik Händemark dostává 5 + do konce za zákrok v oblasti hlavy a krku!
     
    00:48
    Velmi tvrdý zákrok Fredrika Händemarka na Světlakova a bude se vylučovat! A kdo ví, zda tento ostrý faul nebude oceněn větším trestem!
     
    Obrovský aplaus sklízí Conny Evensson, legenda švédského hokeje, která dvakrát jako trenér přivedla národní tým k titulu mistra světa, plus posbírala i spoustu dalších úspěchů.
    Marken.cz

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 17. Fantenberg (Bergström, Gynge), 39. Bergström (Fantenberg, Klingberg) – 15. Kaprizov (Golyšev), 17. Karpov (D. Musin, Rykov), 40. Kaprizov (Golyšev), 48. Kaprizov (Tkačjov, Bereglazov)


    Švédsko: Lindbäck (Fasth) – Tömmernes, Fantenberg, Borgman, Nygren (A), Rosén, Holm, Aho – Eriksson Ek, Ryno, Thuresson – Gynge, Zackrisson (A), Bergström – Klingberg, J. Lundqvist (C), Everberg – Brodin, Händemark, Lundh – A. Johansson.
    Rusko: I. Sorokin (Samsonov) – Bereglazov, Ljubuškin, Okulov, D. Musin, Arzamascev, Jarullin, Rykov, M. Osipov – Golyšev, Tkačjov, Kaprizov – Šumakov, Šalunov, Sannikov – Kručinin, Světlakov, Mamin – Fjodorov, Prochorkin, Karpov.

    Rozhodčí: Salonen, Heikkinen – Persson, Waldejer
    thejrc.org