Columbus – Detroit 2:1 (kon.) | Toronto – Buffalo 1:3 (kon.) | Montreal – St. Louis 2:4 (kon.)
NY Rangers – Colorado 4:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 1:4 (kon.) | Washington – Anaheim 6:4 (kon.)
Arizona – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Edmonton – Chicago 1:5 (kon.) | New Jersey – San Jose 1:4 (kon.)
Minnesota – Detroit 6:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:3 (0:3, 1:0, 0:0)
Buffalo Sabres
Neděle 12.02.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česá stopa v utkání:

    Roman Polák (TOR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 14:04 (03:59:46)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Evander Kane (BUF) 2+0
    2. Robin Lehner (BUF) 43 zák., 1 gól, 97,7%
    3. Jack Eichel (BUF) 0+3
     
    Statistiky: Střely na bránu: 44-23; Zablokované střely: 11-20, Vhazování: 53%-47%, Hity: 36-41; Přesilové hry: 1/3-1/1; Trestné minuty: 9-13.
     
    Toronto doplatilo v domácím Air Canada Centre na tragický vstup do utkání, během něhož se dvakrát prosadil Evander Kane, mezitím jednou Sam Reinhart a Jack Eichel si připsal tři kanadské body, když se na všech třech gólech Sabres v první třetině podílel asistencí. Celý tým Maple Leafs nezaznamenal ani jeden bod a nulu na počtu vstřelených gólů se mu podařilo smazat až krátce před koncem druhé třetiny, kdy se prosadil Mitchell Marner. Více už se ale domácím hokejistům Leafs nepovedlo a ve třetím vzájemném zápase Buffalu poprvé podlehli. Konečný výsledek: Toronto Maple Leafs 1 Buffalo Sabres 3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Morgan Rielly a Rasmus Ristolainen ještě čtyři sekundy před koncem dostali dvě minuty za hrubost.
     
    59:56
    A další obrovská šance Mitchella Marnera, který tentokrát v blízkosti levé tyče těsně nad ledem mířil do odkryté brány, Robin Lehner ale předvedl skvělý zákrok a puk zastavil! Vzápětí se strhla obrovská mela.
     
    59:43
    Mitchell Marner se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci a mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže ji trestuhodně minul! Co by více Maple Leafs chtěli?
     
    59:20
    Frederik Andersen se před vhazováním ve středním pásmu vrátil do brány, kterou vzápětí bleskově opustil!
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:56
    Sabres mohli v blízkosti levé tyče skórovat do prázdné brány, jejich střela z kruhu pro vhazování ale byla zablokována!
     
    57:09
    Evander Kane zkusil na pravém křídle od modré čáry z otočky poslat puk do prázdné brány, jenže trefil pouze clonícího protihráče, od jehož hole se puk odrazil do vzdálenějšího levého rohu útočného pásma Sabres.
     
    56:15
    Frederik Andersen před vhazováním v útočném pásmu opustil bránu a Leafs to zkouší při hře bez brankáře!
     
    56:15
    Nikita Zajcev napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, kterou Robin Lehner zastavil ve své výstroji.
     
    55:23
    Nazem Kadri předvedl v obranném pásmu ostrý hit a poté se v pravém kruhu pro vhazování dostal ke střele, kterou Robin Lehner ukryl ve svém náručí. Brian Gionta byl hráčem, kterého Nazem Kadri tvrdě dohrál.
     
    54:02
    Connor Brown vzápětí pálil z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus byl ale zablokovaný a Robin Lehner tentokrát mohl zůstat klidný.
     
    53:33
    James van Riemsdyk krásně vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování přes jednoho z hráčů Sabres zápěstím a jeho pokus mířil přesně ke vzdálenější pravé tyči, Robin Lehner ovšem skvěle zasáhl, když puk mezi levou rukou a tělem zastavil!
     
    53:11
    Roman Polák vypálil na pravém křídle z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou a jeho následná střela zápěstím zamířila do náruče Robina Lehnera.
    52:45 Lehner měl se střelou Nylandera nečekaně problémy!
     
    52:45
    William Nylander na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k na první pohled lehké střele zápěstím, která po ledě mířila do výstroje Robina Lehnera, brankář Sabres ale nedokázal na první pokus puk zastavit a vzápětí měl co dělat, aby se mu to podařilo na pravém boku!
     
    51:15
    Sabres vyrazili do nebezpečného přečíslení dva na jednoho, následná přihrávka ale střelu nepřinesla. Skvělý obranný zákrok předvedl český obránce Roman Polák.
     
    50:19
    Tyler Bozak na pravé straně nabral rychlost a z ostrého úhlu posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, jeho spoluhráč na ni ale nedosáhl.
     
    49:25
    Maple Leafs vytvořili před bránu Sabres velký závar, Robin Lehner ale tlaku odolal a puk levým betonem vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    49:02
    Zajímavá situace. Buffalo Sabres si po zakázaném uvolnění vyžádalo oddechový čas.
     
    49:02
    Sabres vyhodili puk na zakázané uvolnění. Kdyby tato Maple Leafs hráli od začátku, neprohrávali by nyní o dvě branky.
     
    48:40
    Roman Polák na pravé straně od mantinelu napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která skončila za bránou.
     
    47:30
    Sam Reinhart na pravém křídle zvedl hlavu a zpětnou přihrávkou posílal puk na modrou čáru, Maple Leafs ale jeho úmysl skvěle přečetli a získali kotouč.
     
    46:35
    Auston Matthews v levém kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a přes jednoho z hráčů Buffala vypálil, jeho pokus byl ale nepřesný a zamířil vedle levé tyče.
     
    46:12
    Connor Carrick na pravém křídle ihned po vhazování vypálil od modré čáry, na přední tyči ale našel pouze výstroj připraveného Robina Lehnera.
     
    46:04
    Tyler Bozak se po krásné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, Robina Lehnera ale mezi betony nepropálil!
     
    45:47
    Mitchell Marner na levém křídle v prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která těsně minula bližší horní roh brány.
     
    45:08
    William Nylander na levé straně obranného pásma přišel o puk, který mu ukradl Brian Gionta, hostující útočník se ale příliš daleko nedostal a vzápětí o něj přišel.
     
    44:31
    Hokejisté Buffala na levém křídle vypálili od mantinelu po ledě na vzdálenější pravé tyč, kde Frederik Andersen jejich pokus levým betonem vyrazil.
     
    43:27
    Zach Hyman krásně vypálil na vnitřním okraji levého kruhu pro vhazování bekhendem a jeho pokus nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Robin Lehner ale předvedl další úžasný zákrok a puk vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    43:09
    Connor Brown na pravé straně útočného pásma vypálil po vhazování z ostrého úhlu, Robin Lehner byl ale připraven a puk podržel po dobrém zákroku ve své výstroji.
     
    43:00
    Sabres pálili dvakrát nepřesně a na opačné straně se dostali ke střele opět Maple Leafs, kteří z pravého křídla mířili mezi tři tyče, zároveň ale také náruče Robina Lehnera.
    42:22 Lehner předvedl proti střele Riellyho úžasný semafor!
     
    42:22
    Morgan Rielly na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl k nádherné táhlé střele zápěstím, která mířila do pravého horního rohu brány, Robin Lehner ale předvedl famózní semafor, na kterém zasvítila červená!
     
    42:03
    Maple Leafs vstoupili do závěrečné třetí třetiny mnohem aktivnější, zatím se ale do žádné šance nedostali.
     
    41:26
    Justin Falk napřáhl v levém kruhu pro vhazování k rychlé střele s příklepem, která byla zablokována.
     
    41:01
    Frederik Andersen se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Sabres a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    40:31
    Connor Carrick vypálil ihned po vhazování a jeho střela z pravého křídla od modré čáry zamířila těsně nad ledem vedle vzdálenější levé tyče.
     
    40:26
    Nikita Zajcev na pravém křídle napřáhl ke střele, která byla nepřesná a skončila v ochranné síti.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 26-19; Zablokované střely: 8-8, Vhazování: 54%-46%, Hity: 28-26; Přesilové hry: 1/3-1/1; Trestné minuty: 7-11.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:07.
    VIDEO: Mitchell Marner a jeho nádherná individuální akce.

     
    Mitchell Marner byl v prostřední části utkání hodně vidět a krátce před koncem druhé třetiny byl za svou aktivitu odměněn gólem, když v přesilové hře krásně objel bránu a o brusli brankáře Robina Lehnera puk poslal do sítě. Maple Leafs se vrátili do zápasu, stále ale prohrávají se Sabres o dvě branky. Skóre po druhé třetině: Toronto Maple Leafs 1 Buffalo Sabres 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Rasmus Ristolainen napřáhl na pravém křídle z úhlu k nebezpečné střele, kterou pozorný Frederik Andersen po skvělém zákroku vyrazil do ochranné sítě a hra byla vzápětí přerušena.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:59
    Mitchell Marner střelou z ostrého úhlu málem skóroval, Robin Lehner ale jeho pokus z pravého křídla zastavil.
     
    38:52
    Connor Carrick na pravém křídle nabral rychlost a z kruhu pro vhazování napřáhl ke střele, která mířila pod horní tyč, také ale doprostřed brány, kde ji Robin Lehner po zákroku hrudí zastavil v náručí.
     
    37:29
    Maple Leafs se podařilo snížit, ještě před sebou ale mají obrovský kus práce, pokud chtějí vyrovnat.
    36:46 Překonaného brankáře Robina Lehnera zachránila tyč!
     
    36:46
    Maple Leafs se ocitli v blízkosti levé tyče v další obrovské šanci, jejich pokus ale orazítkoval brankovou konstrukci, Robin Lehner se vleže roztáhl na brankové čáře a nyní měl štěstí!
    35:57 Mitchell MARNER - 1:3
     
    35:57
    Toronto právě vstřelilo branku!
    MITCHELL MARNER v blízkosti pravé tyče naznačil střelu a po bleskovém objetí brány puk o brusli Robina Lehnera poslala do brány! Maple Leafs využili přesilovou hru a vrátili se zpět do zápasu! Asistence: Tyler Bozak a Nikita Zajcev.
    35:25 Tyler Bozak nedokázal ve velké šanci propálit Lehnera!

     
    35:25
    Tyler Bozak se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, ani nadvakrát ale puk přes pravý beton ležícího Robina Lehnera neprocedil do brány! Obrovská šance zůstala nevyužita.
     
    35:12
    Mitchell Marner na pravém křídle vyrážel ve středním pásmu do rychlého protiútoku a Josh Gorges ho zezadu jasně podrazil. Následoval menší trest za podražení a třetí přesilová hra Maple Leafs.
     
    34:49
    Matt Moulson na pravém křídle z ostrého úhlu doslova práskl do puku a Frederik Andersen ho ukryl ve své lapačce. Po přerušení hry následuje krátká reklamní přestávka. Za chvíli jsme opět ve hře.
     
    33:56
    Marcus Foligno se ocitl za bránou Toronta v obležení dvou protihráčů a nepodařilo se mu puk udržet.
     
    33:19
    William Nylander mezi kruhy pro vhazování krásně zamíchal s pukem a jeho střela minula pravý horní roh brány.
     
    32:13
    Sabres se málem dostali do velké šance, akci hostujícího celku ale zastavila hra vysokou holí.
     
    32:09
    Frederik Andersen se vydal za bránu, aby zastavil nahození Sabres a poté v klidu rozehrál holí.
     
    31:03
    Maple Leafs na levém křídle podnikli rychlý výpad a vzápětí přišla v blízkosti levé tyče střela, která skončila na hrudi Robina Lehnera, který ji vyrazil.
     
    30:32
    Robin Lehner zastavil nahození Maple Leafs ze středního pásma raději přerušil hru.
     
    30:16
    Brian Gionta z pravého kruhu pro vhazování mířil do bližšího horního rohu brány, jeho pokus ale skončil nad. Frederik Andersen zasahovat nemusel.
     
    30:07
    Zach Hyman přizvedl střelu Sabres v pravého rohu pro vhazování do ochranné sítě. Následuje reklamní přestávka, po které jsme ihned zpět.
     
    29:37
    Sabres na pravé straně útočného pásma vypálili od mantinelu a Frederik Andersen sevřel puk v náručí.
     
    29:16
    Maple Leafs by potřebovali zázrak, aby se jim s dosavadním průběhem podařilo něco udělat.
     
    28:48
    Kyle Okposo se snažil prosadit na pravém křídle, kde ho v blízkosti rohu útočného pásma čistě připravil o puk skvěle se vracející Morgan Rielly.
     
    28:22
    Kyle Okposo naskočil zpět na led a Torontu nepomohla ke vstřelení gólu ani druhá přesilová hra.
     
    28:00
    Jake Gardiner se v blízkosti levé tyče dostal ke střele, Robin Lehner ji ovšem hrudí snadno vyrazil.
     
    26:47
    Mitchell Marner na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která byla prudká a zamířila těsně nad ledem vedle vzdálenější levé tyče. Dobrá střela.
     
    26:22
    Kyle Okposo byl vyloučen na dvě minuty kvůli hákování a Toronto si zahraje po krátké reklamní přestávce druhou přesilovou hru, přičemž první nesehrálo dobře.
     
    26:19
    Justin Bailey na levém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho střela těsně nad ledem mířila k přední tyči, Frederik Andersen ji ale dokázal pravým betonem vyrazil a připsal si dobrý zákrok!
     
    25:24
    Nick Foligno na levém křídle z ostrého úhlu nahazoval puk před bránu a Frederik Andersen do něj vložil svůj pravý beton, aby jeho spoluhráče nepustil ke střele.
     
    24:36
    Evander Kane se tentokrát na pravém křídle vůbec k ničemu nedostal a Maple Leafs se osvobodili.
     
    23:39
    Frederik Andersen se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Sabres a rychle holí rozehrál.
     
    22:50
    Derek Grant nabral na levém křídle rychlost a po krásné kolmé přihrávce napřáhl ke střele, kterou na přední tyči ukryl po rychlém zakleknutí Frederik Andersen v náručí! Sabres opět výrazně zahrozili.
     
    22:36
    Hokejisté Buffala vytvořili před bránou Toronta obrovský závar a brankář Frederik Andersen měl co dělat, aby puk vleže za svá záda nepustil!
     
    21:46
    Evander Kane má dnes zaděláno na hattrick a na pravém křídle napřáhl od mantinelu ke střele, která byla zablokována a směrem na domácí bránu neprošla.
     
    20:59
    Auston Matthews krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování směrem na přední tyč, Robin Lehner ale jako by se nic nedělo puk ukryl ve své lapačce!
     
    20:01
    Hlavní trenér Mike Babcock vypadá na střídačce hodně naštvaně a není se čemu divit, Maple Leafs vstupují do prostřední části utkání s tříbrankovým mankem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 13-10; Zablokované střely: 6-5, Vhazování: 69%-31%, Hity: 15-14; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 7-7.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:10.
    FOTO: Jack Eichel se podepsal asistencí pod všechny tři góly!

     
    Maple Leafs prožili strašidelný vstup do zápasu v Air Canada Centre, když se dlouho nemohli dostat ke střele na bránu a během pár okamžiků inkasovali v rychlém sledu dvě branky, celkově tři, když se v dresu Sabres postupně prosadili Evander Kane, Sam Reinhart a znovu první jmenovaný hráč. Skóre po první třetině: Toronto Maple Leafs 0 Buffalo Sabres 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Maple Leafs v závěru první třetiny zasypaly bránu Robina Lehnera několika střelami, brankář Sabres jim ale odolal a nadále drží čisté konto!
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    18:02 Evander KANE - 0:3
     
    18:02
    Sabres právě vstřelili branku!
    EVANDER KANE po zpětné přihrávce Jacka Eichela napřáhl v levém kruhu pro vhazovaní k prudké střele s příklepem, která bez přípravy zamířila nad lapačkou Frederika Andersena do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Katastrofální vstup Maple Leafs do utkání pokračuje! Asistence: Jack Eichel a Justin Falk.
     
    17:29
    Vyloučený Tyler Ennis odpykal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě a Buffalo Sabres hraje v plném počtu.
     
    17:18
    Nazem Kadri si srovnal na levém křídle puk na hůl a napřáhl k prudké střele zápěstím, která zamířila vedle vzdálenější praví tyče a Robin Lehner zasahovat nemusel.
     
    17:01
    Maple Leafs se po vyhození Sabres vrátili do útočného pásma a z pravé strany přišla střela, se kterou si Robin Lehner bez problému poradil a ukryl ji ve svém náručí.
     
    16:35
    Auston Matthews na vrcholu levého kruhu pro vhazování vypálil s příklepem, jeho následná střela ale byla těsně před Robinem Lehnerem zablokována.
     
    16:05
    Toronto má k dispozici první přesilovou hru a šanci udělat něco s velmi špatným vstupem do dnešního utkání.
     
    15:29
    Sabres špatně střídali a dostali dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Týmový trest odpyká Tyler Ennis.
     
    15:14
    Nazem Kadri se před bránou ocitl ve velké šanci a v blízkosti pravé tyče dobře vypálil bekhendem, jeho následný pokus ale skončil na levém betonu Robina Lehnera!
     
    14:27
    Maple Leafs dobře vypálili z pravého kruhu pro vhazování, Robin Lehner ale jejich pokus vyrazil pravým betonem.
     
    13:38
    Jack Eichel krásnou diagonální přihrávkou z levého křídla hledal na vzdálenější pravé tyči ze druhé vlny najíždějícího Sama Reinharta, který mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, jenže na pas svého spoluhráče nedosáhl a ke střele se nedostal!
     
    13:16
    Rasmus Ristolainen se pustil do křížku s Jamesem van Riemsdykem a po následném tanečku oba dva hokejisté dostali větší trest 5 minut za bitku.
     
    13:07
    Maple Leafs se na pravém křídle dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, které Robin Lehner dokázal vytěsnit mimo tři tyče své brány a nadále drží čisté konto!
     
    12:34
    Vzápětí pálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč Justin Falk, Frederik Andersen ale opět skvěle zasáhl pravým betonem a puk vyrazil!
     
    12:15
    Sabres na levém křídle vypálili od mantinelu a připravený Frederik Andersen jejich střelu pravým betonem vyrazil!
     
    11:50
    Nazem Kadri si chtěl z pravého rohu pro vhazování sjet do mezikruží, jenže Dmitrij Kulikov mu to neumožnil.
     
    11:38
    Torontu se během pouhých 11 sekund dvakrát nepodařilo rozehrát a poslali puk v rychlém sledu podruhé na zakázané uvolnění.
     
    10:57
    Sam Reinhart nabral rychlost a v blízkosti levé tyče se ocitl ve velké šanci, jenže bránu přestřelil!
     
    10:18
    Matt Hunwick na levém křídle napřáhl od modré čáry k nebezpečné střele s příklepem, která těsně nad ledem mířila mezi betony Robina Lehnera, brankář Buffala je ale včas sklapl a poté si poradil i s dorážkou Maple Leafs, kterou také vyrazil!
     
    09:54
    Sabres na pravém křídle vyrazili do útoku a vypadalo to na zakázané uvolnění, nakonec se ale pískalo pouze postavení mimo hru, takže hostující hráči zůstanou na dostřel.
     
    09:08
    Konečně se Maple Leafs dostali ke střele na bránu, která přišla na levém křídle od mantinelu, Robin Lehner byl ale připraven a pravým betonem puk vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    08:19
    Maple Leafs vyrazili do nebezpečného přečíslení dva na jednoho a Mitchell Marner se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci, jenže mu v rozhodující chvíli sjel z čepele hole a jeho následná střela skončila na boční síti!
     
    07:23
    Jake Gardiner napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele, jeho následný pokus byl ale mezi kruhy pro vhazování zablokován.
     
    06:49
    Maple Leafs zvýšili obrátky, jenže zatím se nedostali ani k jedné střele na bránu. Fanoušci Toronta doufají, že se to rychle změní po krátké reklamní přestávce.
    05:08 Sam REINHART - 0:2
     
    05:08
    Sabres právě vstřelili branku!
    SAM REINHART si najel na pravém křídle na krásnou přihrávku Kylea Okposa z levé strany útočného pásma a v blízkosti pravé tyče bez přípravy nad levým betonem přesouvajícího se Frederika Andersena zamířil k bližší pravé tyči! Sabres využili přesilovou hru a vedou v Air Canada Centre nad domácími Maple Leafs rychle 2:0! Asistence: Kyle Okposo a Jack Eichel.
     
    04:39
    Jake Gardiner dostal menší trest za hákování a Sabres si po vstřelení úvodní branky zahrají přesilovou hru.
     
    04:38
    Jack Eichel se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, Frederika Andersena ale mezi betony propálit nedokázal!
    04:13 Evander KANE - 0:1
     
    04:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres na pravé straně útočného pásma vyhráli vhazování, po kterém na vrcholu kruhu pro vhazování rychle vypálil EVANDER KANE a krásnou střelou zápěstím zamířil nad pravým ramenem Frederika Andersena do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Sabres vedou 1:0! Asistence: Sam Reinhart a Jack Eichel.
     
    03:29
    Matt Moulson se ocitl v mezikruží ve velké brankové příležitosti, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány a hrudi Frederika Andersena, který ji vyrazil!
     
    02:51
    Sabres na levém křídle pouze nahodili puk do útočného pásma a okamžitě odjeli rychle střídat.
    01:55 Sabres po necelých dvou minutách orazítkovali tyč!
     
    01:55
    Sabres napřáhli na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke krásné střele, která se od horní tyče odrazila před pravou tyč a Frederik Andersen musel vleže rychle zasáhnout lapačkou, aby si Roman Polák nesrazil puk do vlastní sítě! To byla obrovská šance!
     
    01:30
    Auston Matthews se před pár okamžiky pokusil dvakrát na pravém křídle vypálit od mantinelu, ani v jednom případě ale jeho střela na Robina Lehnera neprošla.
     
    00:28
    Ryan O'Rielly se snažil v levém kruhu pro vhazování prokličkovat ke střele, v obležení dvou protihráčů ale neuspěl.
     
    00:01
    Sabres vyhráli úvodní vhazování zápasu a utkání mezi Torontem a Buffalem bylo právě zahájeno!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    FOTO: Před utkáním proběhla v Air Canada Centre minuta ticha na uctění památky Mikea Ilitche, který se stal vítězem Stanley Cupu a v roce 2003 členem sítě slávy Národní hokejové ligy.
     
    V Air Canada Centre po tradičním představení obou týmů zazní americká a kanadská národní hymna, po které už bude vše připraveno k zahájení utkání.
    FOTO: Pohled do hokejového chrámu v Air Canada Centre!

     
    V souboji dvou týmů a zároveň rivalů z Atlantické divize nebude chybět český obránce Roman Polák, který se společně se svými spoluhráči z Toronta pokusí porazit Sabres v letošní sezóně NHL potřetí v řadě.
    VIDEO: Klíčové body vedoucí k výhře Toronta Maple Leafs.

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Hunwick (A), R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov, Kadri, W. Nylander – Hyman, Matthews, Co. Brown – M. Martin, Ben Smith, Leivo. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Gorges (A), D. Kulikov, Falk, Fedun – Ju. Bailey, R. O'Reilly (A), Okposo – E. Kane, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Rodrigues, B. Gionta – Moulson (C), D. Grant, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Francois StLaurent. Čároví: Greg Devorski, Shandor Alphonso.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Česká stopa v utkání:

    Roman Polák (TOR) 3+2, +/- 0
    VIDEO: Velký fanoušek Jacka Eichela se zajímavým zvykem!

    "Every time he scores a goal, we add a puck to the tower." The #EichelTower! ???? Full video at Sabres.com. ????????

    Video zveřejněné uživatelem Buffalo Sabres (@buffalosabres),


     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    18.01.17 Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 4:3
    04.11.16 Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 1:2
    FOTO: Pozvánka na dnešní utkání mezi Maple Leafs a Sabres.

     
    Buffalo Sabres:

    Buffalo vyhrálo pouze devět z posledních osmadvaceti utkání a v Atlantické divizi zaostává o sedm bodů za Torontem, kterému v ní patří čtvrté místo, zatímco Sabres jsou sedmí. Obránce Cody Franson během zápasu proti Anaheimu zablokoval prudkou střelu a kvůli neblíže specifikovanému zranění nohy bude chybět Buffalu 2-3 týdny. Sabres se venku nedaří, když z posledních devíti zápasů vyhráli pouze dva.
     
    Toronto Maple Leafs:

    Toronto bude v neděli v noci usilovat v letošní sezóně NHL o třetí výhru v řadě nad Buffalem, přičemž předchozí dva zápasy vždy Maple Leafs vyhráli o gól. Útočník James van Riemsdyk nastoupí ke svému jubilejnímu 500. utkání v NHL a letos má podle statistiků našlápnuto k 67 kanadským bodům, což by bylo jeho kariérní maximum. V bráně Toronta začne podruhé v řadě brankář Frederik Andersen, který v posledním utkání proti St. Louis předvedl 38 zákroků, jeho tým ale nakonec prohrál 2:1 po prodloužení.
     
    Toronto v neděli v noci čeká v Air Canada Centre utkání, ve kterém bude usilovat o důležité body v boji o playoff. Jeho soupeřem bude Buffalo, které trápí rozsáhlá marodka a nachází se na předposledním místě Východní konference, ve které Maple Leafs uzavírají nejlepší osmičku týmů nyní postupujících do playoff.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 36. Marner (Bozak, N. Zajcev) – 5. E. Kane (Reinhart, Eichel), 6. Reinhart (Okposo, Eichel), 19. E. Kane (Eichel, Falk)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Hunwick (A), R. Polák – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – Komarov, Kadri, W. Nylander – Hyman, Matthews, Co. Brown – M. Martin, Ben Smith, Leivo. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Gorges (A), D. Kulikov, Falk, Fedun – Ju. Bailey, R. O'Reilly (A), Okposo – E. Kane, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Rodrigues, B. Gionta – Moulson (C), D. Grant, Ennis. Hlavní trenér: Dan Bylsma.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Francois StLaurent. Čároví: Greg Devorski, Shandor Alphonso

    Diváci: 19427
    thejrc.org