Švýcarsko – Česko 4:1 (kon.) | Norsko – Dánsko 5:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Česko
Neděle 12.02.2017, 16:00 • Sport- und Kongresszentrum Arosa • Kvalifikace žen na OH
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Potřetí a naposledy během víkendu vás zdravím ze švýcarské Arosy. Je to neskutečné, ale je to tady. Dvanáctý únor 2017 může být dnem, který se zapíše do historie českého sportu. Může totiž objevit nový kolektiv, který se podívá na olympijské hry – tým hokejistek.

    Kvalifkačním turnajem v Alpách zatím procházejí bez zaváhání oba hlavní favorité – jak domácí Švýcarsko, tak Česko. Dnešní zápas tak rozhodne! Kdo vyhraje jakýmkoli způsobem, ten za rok letí do jihokorejského Pchjongčchangu. Kdo prohraje, bude sedět doma u televize.
     
    Oba dva protivníci v prvních dvou duelech naplnili roli favoritů, oba dva měli snadnější práci ve čtvrtek. Češky tehdy zdolaly Norsko 5:0, Švýcarky Dánsko 6:1.

    Včera už to pro oba bylo obtížnější. Náš tým odehrál s Dánskem nervózní partii a vyhrál těsně 4:3, domácí reprezentace si výhru 4:1 nad Norskem pojistila až dvěma góly v posledních šesti minutách.

    Česko – Dánsko 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

    Branky a nahrávky: 13. Přibylová (Horálková, Pejzlová), 23. Povová, 32. Kolowratová (Mrázová, Křížová), 34. Přibylová (Pejzlová, Vanišová) – 8. Jakobsenová (N. Jensenová), 33. Perssonová (Ernstová), 49. Andersenová (Ostergaardová, Asperupová).

    Švýcarsko – Norsko 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

    Branky a nahrávky: 3. Stalderová (Raselliová), 34. Stalderová (Thalmannová), 55. Raselliová (Meierová, Mullerová), 60. Stalderová (Bullová) – 7. Holosová (Dalenová, Bialiková).
     
    Před naším týmem se dneska otevírá obrovská šance, která je k mání jenom jednou za čtyři roky. Ženský hokej je součástí olympijských her od roku 1998, Česká republika se na turnaj zatím nikdy nepodívala. Naposledy jí účast vzalo Německo, ale naše hokejistky od té doby vyzrály a dneska už chtějí konečně přepsat historii!
     
    Než se rozhodne v naší kvalifikační skupině C, jasno už je ve skupině D. Předposledním jistým účastníkem olympijských her jsou Japonky, které v klíčové bitvě turnaje na domácí půdě porazily Německo 3:1.

     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Schellingová (Brändliová) – Altmannová (C), Bullová, Forsterová, Meierová, Zollingerová, Benzová, Staigerová – Stiefelová, Staenzová, Raselliová (A) – Stalderová, Thalmannová, Müllerová – N. Waidacherová, I. Waidacherová, Rüeggová – Rüediová, Allemannová. Trenérka: Daniela Diazová.

    Česko: Peslarová (Bláhová) – Tejralová (A), Zíková, Herzigová, Horálková (A), Kolowratová, Zedníková, Škrdlová – Polenská (C), Hymlárová, Studentová – Křížová, Mrázová, Lédlová – Pejzlová, Přibylová, Vanišová – Povová, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Allenová (USA), Ariano-Lortieová (CAN) – Johanssonová (SWE), Linneková (GER).
     
    České hokejistky jdou do boje v plné síle, stejně jako soupeřky nastoupí s kompletní sestavou. Ovšem trenér Jiří Vozák se rozhodl pro zásadní změnu v útocích. Do prvního se postaví vedle Polenské a Hymlárové Simona Studentová, druhý vytvoří Křížová s Mrázovou a Lédlovou. Původní druhá formace se posunula na pozici třetí. Uvidíme, zda a jak se dostanou do hry i Lucie Povová s Lucií Manhartovou.
    Rozbruslení je v plném proudu.

     
    Oba týmy už vjely na ledovou plochu, teď se pozdraví kapitánky – Alena Polenská s Livií Altmannovou.
     
    Altmannové to trvalo trochu déle, neboť čekala, až hlasatel oznámí celou úvodní pětku domácího týmu.
     
    Jako první si u své brány zařvaly Švýcarky, následuje je naše reprezentace. CZECH TEAM!
     
    Všechno je připraveno k úvodnímu buly. Pojďme si pro olympiádu!!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Švýcarky vyhrály vhazování dopředu a Staenzová hned z dálky pozdravila Kláru Peslarovou.
     
    00:37
    Češky se následně dostaly ke kotouči, ale také jim to nevydrželo dlouho a oba týmy střídají.
     
    01:13
    S pukem se dopředu vydala Denisa Křížová. Pak ho poslala dozadu na Kolowratovou, jejíž pokus Švýcarky nepustily na svou klec.
     
    01:49
    Vendula Přibylová nahodila kotouč k Schellingové, ovšem hned se k němu zase dostaly soupeřky. Úvod je hodně rozehřívací.
     
    02:25
    Česká reprezentace napadá rozehrávku soupeřek, ale rozhodně ne tak, aby šla do rizika.
     
    02:56
    Za švýcarskou bránu poslala puk Adéla Škrdlová. Našim soupeřkám se rozehrávka opravdu příliš nedaří, ale stále se snaží.
     
    03:39
    Florence Schellingová vypomohla svým spoluhráčkám v rozehrávce, stejně jako Peslarová se ale zatím jinak nudí.
     
    04:13
    První přerušení zápasu přichází až nyní, po víc než čtyřech minutách. Způsobil ho švýcarský ofsajd. Na hře je hrozně moc vidět, o co tady jde.
     
    04:32
    Tereza Vanišová našlápla po levé straně, ovšem obránkyně ji vystínovala a nepustila do střelecké pozice.
     
    05:02
    Rozjetá Lara Stalderová nezpracovala dlouhý kotouč, na druhé straně cpala puk na branku z úhlu Přibylová, leč neprocpala.
     
    05:35
    Švýcarky vyhodily kotouč tak, že se zakázané uvolnění nepíská.
     
    05:52
    První částečné vzrušení zápasu přinesla Nina Waidacherová, která pochází právě odtud z Arosy. Její střelu od pravého hrazení Klára Peslarová chytla a nepustila.
     
    05:59
    Z hlediště se ozývá nejen Hopp Schwiiz, ale taky Češi, Češi! To je paráda.
     
    06:37
    Výborně to provedla Denisa Křížová, jako lasička se vymanila z rohu pásma a vybojovala pro český tým první přesilovku zápasu!
     
    06:37
    Sarah Forsterová (SUI) je vyloučena za držení protihráčky.
     
    07:14
    "Ruska" Aneta Tejralová udržela pásmo, teď se česká pětice dostává ke kombinaci...
     
    07:33
    ...Tereza Vanišová z dálky míjí.
     
    07:42
    Vzápětí měla Tereza Vanišová na hokejce první český gól! Z rohu jí našla spoluhráčka a naše jednadvacítka byla před Schellingovou úplně sama, jenže střela jí nesedla a branku minula!
    07:42 Obrovská šance Vanišové
     
    08:06
    Naše soupeřky se následně osvobozují a šetří cenné vteřinky.
     
    08:36
    Na švýcarskou branku nyní letělo jen ztečované nahození z dálky, domácí výběr hraje v plném počtu.
     
    08:50
    Klára Peslarová duchapřítomně vyjela daleko z branky za kotoučem a místo rozehrávky, jakou předvedla třeba před chvílí, tentokrát kotouč podržela pod lapačkou.
     
    09:08
    Hokejistky svádějí o kotouč dlouhý souboj v rohu českého pásma.
     
    09:28
    Získal ho náš tým, ale pak zase ztratil. Švýcarky jen nahodily, neboť musely střídat.
     
    10:03
    Pozor, Lara Stalderová nebezpečně centrovala kotouč od pravého hrazení. Její spoluhráčku ale Češky pokryly a puk projel mimo.
     
    10:37
    Švýcarky se nyní poprvé v utkání usadily v české třetině a musíme se bránit.
     
    10:57
    Několik puků naši branku minulo, ten poslední zastavily blokující hráčky před Peslarovou a můžeme se zase trochu uklidnit.
     
    11:40
    Kotouč byl zašlápnut u české střídačky, vhazuje se právě před jejími vrátky.
     
    11:49
    Střely na branku zatím 3:0 pro Švýcarsko. Sledujeme opravdu nesmírně opatrný hokej.
     
    12:21
    Teď už konečně přišel první český pokus, který mířil mezi tři tyče. Z dálky napřáhla Kateřina Mrázová a Schellingová musela ukázat, jak má připravenou lapačku.
     
    12:34
    Po vyhraném buly obkroužila branku Vanišová, hledala před ní Přibylovou, ovšem té soupeřky zblokovaly hokejku a zakončení z toho nebylo.
     
    13:09
    Další útok podnikla naše první formace. Simona Studentová, hráčka švýcarského Wilu, uháněla středem hřiště a na rozdíl od Mrázové to zkusila po ledě. Schellingová zasahuje levým betonem.
     
    13:47
    Jedna ze švýcarských hokejistek pravděpodobně zakopla a bolestivě se poroučela na mantinel. Rozhodčí po chvíli přerušují hru.
     
    13:50
    No, nevypadá to s ní úplně dobře, na ledě už je i lékař.
     
    13:50
    Nakonec se přece jenom Evelina Raselliová sama zvedla a za drobné pomoci odjíždí na střídačku. Myslím, že bude v pořádku.
     
    14:14
    Tess Allemannová nahodila puk od své modré čáry dopředu. Její spoluhráčka ho neměla šanci dojet, ovšem Klára Peslarová musela přerušit hru.
     
    14:26
    Petra Herzigová si tam pak se Švýcarkou ještě něco vysvětlovala, ale obešlo se to bez výraznějších následků.
     
    14:50
    Rychlý protiútok českého týmu a Michaela Pejzlová i v pádu našla Terezu Vanišovou. Jedna ze Švýcarek proti puku vyjela na poslední chvíli a ránu Vanišové z první vyrazila do ochranné sítě!
     
    15:29
    Nyní se zase snaží domácí reprezentace, ale hra se stále nerozjela. Dá se to možná očekávat až ve druhé třetině, kdy to budou mít oba týmy dál na střídačku.
     
    16:06
    Mrázová si vyměnila puk s Křížovou a pak se vydala před švýcarskou branku. Na cestě ale byla podražena, hra pokračuje dál.
     
    16:17
    Třetí útok znovu v akci, od pravého mantinelu si vybruslila Michaela Pejzlová, ale Schellingová její pokus z úhlu vyrazila vedle své tyčky.
     
    16:51
    Na druhé straně Müllerová šikovně přenechala kotouč své spoluhráčce, ta ze strany českou klec minula.
     
    17:15
    Elitní útok se rychle dostal dopředu. Klára Hymlárová nepropálila švýcarský blok, kotouč pak vrátila na branku Alena Polenská, ale ta prostor mezi třemi tyčemi netrefila. I když střela to byla dost překvapivá.
     
    17:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóóól, vedeme!! Kateřina Mrázová táhla útok dvě na dvě po pravé straně, nakonec se hodně krkolomným způsobem prokousala až před branku. Její střelu vyrazila Schellingová betonem před sebe, kam dojížděla ANETA LÉDLOVÁ, jež neměla problém dorazit puk do prázdné brány – 0:1! Asistence: Kateřina Mrázová, Denisa Křížová.
    17:57 Aneta LÉDLOVÁ - 0:1
     
    18:15
    Třetí česká formace ujela do přečíslení a Terezu Vanišovou musely Švýcarky zahákovat, aby zabránily pohromě.
     
    18:15
    Laura Benzová (SUI) – 2 minuty za hákování.
     
    18:54
    První atak národního týmu nevyšel, střídáme a musíme se do třetiny prokousat znovu.
     
    19:09
    Je tady minuta a šest sekund dvojnásobné přesilovky pro českou reprezentaci! Nicole Bullová (SUI) je vyloučena za hru tělem.
     
    19:38
    Nabídka Denisy Křížové netrefila hokejku Mrázové ani branku, Anna Zíková pak neprostřelila val před sebou.
     
    19:55
    Ještě se puk motal kolem brankoviště, ale Schellingová si situaci nakonec pohlídala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Švýcarsko – 5
    Česko – 6
     
    No, paráda! Asi vám nedá problém pochopit, že tady na novinářské tribuně v Arose jsem jediný, kdo si dvě minuty před přestávkou zařval. To totiž skóre přímé bitvy o olympiádu otevřela Aneta Lédlová po odvážné akci Katky Mrázové.

    Start duelu byl podle očekávání nesmírně opatrný a bylo vidět, co je ve hře. Ale troufnu si říct, že české vedení je zasloužené. Náš tým předvedl víc nebezpečných akcí, třeba Tereza Vanišová hýří aktivitou a Švýcarky s ní mají plné ruce práce. Jedeme v klidu dál!

    Druhá třetina začne přibližně v 16:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Ještě dohráváme zbytek přesilovky pět na tři...
     
    20:20
    ...Polenská posílala nabídku Hymlárové, ale té nevyšla stahovačka těsně před gólmankou a Švýcarky jsou ve čtyřech.
     
    20:42
    No a ve čtyřech teď bohužel bude i česká reprezentace. Lara Stalderová ukázala své rychlé nohy a Pavlína Horálková (CZE) ji podrazila, takže Švýcarkám za 27 sekund začne přesilovka.
     
    20:46
    Herzigová s Kolowratovou odvedly klíčovou práci před brankovištěm a nahození Stalderové schovala do výstroje Klára Peslarová.
     
    21:13
    Český tým se na chvíli usadil v útočném pásmu, ale teď už hraje oslaben.
     
    21:27
    A už zase nehraje. Švýcarky totiž špatně střídaly, hrály v šesti a zase se vracejí na trestnou! Dvě minuty odsedí Sabrina Zollingerová (SUI).
     
    21:49
    Tereza Vanišová motá Švýcarkám hlavy, ale bohužel bez gólového nebo i střeleckého efektu.
     
    22:10
    Naše soupeřky se pak dostaly ke kotouči, za českou brankou o něj však přišly.
     
    22:36
    Při dojíždění puku byla ve švýcarském rohu na hranici pravidel zastavena Vendula Přibylová.
     
    22:55
    Češky jsou kompletní a startují vlastní přesilovku, ale dost zkrácenou.
     
    23:07
    Po souboji u české modré čáry je našim protivnicím odpískán ofsajd.
     
    23:29
    Zase letí kotouč ze švýcarského pohledu do bezpečí, hostitelský výběr teď už hraje v plném počtu.
     
    23:51
    Mrázová přenechala puk na modré Horálkové, ta ho posílala na teč před branku. Florence Schellingová ovšem nemusela zasahovat.
     
    24:35
    Kroužky v rohu švýcarského pásma byly neúčinné, ale pořád se nám daří držet soupeřky ve třetině.
     
    25:09
    V solidní územní převaze pokračoval i náš elitní útok. Bohužel i nadále bez zakončení.
     
    25:36
    A po dlouhé době je tu alarm pro Kláru Peslarovou! Kotouč se odrážel pod hráčkami mezi kruhy, jedna ze Švýcarek ho nakonec vyškrábla, ale z otočky pak mířila dost nepřesně.
     
    25:51
    Po souboji u hrazení je hra přerušena, vhazuje se po levici naší gólmanky.
     
    26:36
    A zase se hokejistky přetahují o kotouč v rohu české třetiny, rozhodčí zatím jen nečinně přihlížejí.
     
    27:02
    Puk jsme nakonec získali,, Denisa Křížová našlápla dopředu, ale zbytek týmu už potřeboval vystřídat.
     
    27:18
    Aneta Tejralová zblokovala kotouč tak, že jí chvíli zůstal ve výstroji a sudí přerušily hru. Po odpískání ještě vystřelila Alina Müllerová a je samozřejmě správně, že jí Tereza Vanišová hned vysvětlila, že takhle by to tedy nešlo.
     
    27:56
    Dlouhá rozehrávka právě z hokejky Tejralové nekončí zakázaným uvolněním, její spoluhráčka z Petrohradu Alena Polenská ji stihla dojet jako první.
     
    28:34
    Klára Hymlárová se vydala bojovat do brankoviště, nakonec skončila na ledě.
     
    28:53
    A tak se Švýcarsko vydalo dopředu, nicméně za Peslarovou vykonala práci blokující Kolowratová. Následná rozehra našich soupeřek končí icingem.
     
    29:12
    Tentokrát se naše ledová královna Klára Peslarová rozhodla puk rozehrát, povedlo se jí dostat ho ze třetiny.
     
    29:53
    Pejzlová včas vyjela proti Rüediové, které se skvěle povedlo lednové mistrovství světa juniorek ve Zlíně a Přerově.
     
    29:58
    Dnešní utkání sleduje v Arose 1342 diváků.
     
    30:27
    Největší šance Švýcarska v dosavadním průběhu zápasu! Lara Stalderová vyřešila přečíslení skvěle, sama se protlačila do gólové pozice, ale Klára Peslarová ji vychytala!
    30:27 Zatím největší šance Švýcarek
     
    31:23
    Švýcarky pokračovaly ve svém tlaku, teď už Studentová vyvezla kotouč do bezpečí.
     
    31:58
    Domácí reprezentace nabírí sebevědomí, chtělo by to její nástup zachytit.
     
    32:17
    A bohužel je z toho oslabení. Michaela Pejzlová (CZE) dojížděla soupeřku u hrazení a její zákrok je posouzen jako držení. Tohle budou těžké dvě minuty.
     
    32:44
    Müllerová z úhlu neprotlačila kotouč na branku, dobrou ránu Meierové vyráží Peslarová pravým betonem. Na kotouč viděla, to bylo hlavní.
     
    32:59
    A teď už Klára Peslarová přerušuje hru po dobré šanci Švýcarek! Anna Zíková se ještě kočkovala s dotěrnými soupeřkami, všechno se ale obejde bez vyloučení.
     
    33:48
    Peslarová znovu chytá, Staenzová do ní pak zcela nesmyslně sekala! Za tohle přece musí být trest! Vůbec se nedivím, že i naše gólmanka pak Staenzové udělila pěknou ránu.
    33:48 Švýcarská šance
     
    33:48
    Rozhodčí se domlouvají s kapitánkami, jak by si to představovaly. Vyplynou ze situace nějaké tresty?
     
    33:48
    Tak jedna ze Švýcarek už odjela na trestnou lavici.
     
    33:48
    Nakonec se vylučuje na obou stranách. Vendula Přibylová společně s Anjou Stiefelovou si odpočinou na dvě minuty, pokračuje klasická přesilovka Švýcarska.
     
    34:10
    Dvě střely z dálky se opět staly kořistí naší gólmanky. První vykopla špičkou levého betonu, napodruhé měla zřejmě horší výhled, ale znovu zasáhla.
     
    34:19
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To je velká škoda, dvě sekundy po vypršení českého trestu využívají Švýcarky svůj tlak a vyrovnávají skóre. Lara Stalderová narýsovala od modré čáry parádní přihrávku pro ALINU MÜLLEROVOU, která se do puku opřela z první a procedila ho skrz výstroj Peslarové do sítě – 1:1.
    34:19 Alina MÜLLEROVÁ - 1:1
     
    35:07
    Za Česko odpovídá druhý útok, hlavně Aneta Lédlová se tlačila za dorážkou, ale na brankovišti neuspěla. Rána Tejralové pak byla zblokována.
     
    36:27
    Lara Stalderová v pikantním souboji klubových spoluhráček a nejlepších kamarádek obrala o kotouč Kateřinu Mrázovou, ale nakonec ho český tým vyvezl do bezpečí.
     
    36:59
    Ano, samozřejmě! Hráčky ze země čokolády a sýra se nám prostě do Kláry Peslarové navážet nebudou, další nesmyslný atak Niny Waidacherové je po zásluze odměněn pobytem na trestné!
     
    36:59
    Nina Waidacherová (SUI) – 2 minuty za hrubost.
     
    37:29
    Domácí hokejistky se osvobodily, český tým se pak znovu usadl v pásmu. Jenže kombinaci Tejralové s Hymlárovou přerušuje odpískané postavení hráčky v brankovišti.
     
    37:31
    Ofsajd našich hokejistek.
     
    37:44
    Mrázová v přečíslení vyzvala Lédlovou, ale té kotouč nesedl správně!
    37:44 Šance Lédlové
     
    38:02
    Samantha Kolowratová skrytou střelou z dálky trefuje možná boční konstrukci, možná tyčku!
     
    38:39
    Pokračující nápor bohužel neobsahoval střelbu, a tak se Švýcarky osvobozují a stihnou vystřídat.
     
    38:57
    Přesilovka je minulostí dvě sekundy před vypršením trestu, Češky totiž hrály v šesti. Trest odpyká Klára Hymlárová.
     
    39:14
    Nebezpečné Švýcarky hrají pět na čtyři.
     
    39:28
    Další křižný pas Stalderové na Müllerovou sice už nešel do tak skvělé pozice, ale Švýcarka se do něj opřela opravdu skvěle a Peslarová musela výborným zákrokem poslat puk do ochranné sítě!
     
    39:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    České hokejistky jsou podruhé potrestány za svou nedisciplinovanost a Švýcarsko 18 sekund před sirénou otáčí skóre. Müllerová vrátila puk na modrou, kde při přesilovce hraje LARA STALDEROVÁ. Na její dělovku Peslarová neviděla a puk se zastavil až v síti – 2:1. Asistence: Alina Müllerová, Nina Waidacherová.
    39:42 Lara STALDEROVÁ - 2:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 12 (17)
    Česko – 2 (8)
     
    Ještě tak do poloviny druhé třetiny český tým víceméně neměl problémy. Jenže potom se Švýcarky o dost zvedly, svými zákroky na Kláru Peslarovou zároveň evidentně chtěly náš výběr vyprovokovat. Jejich tlak sílil a jednu přesilovku ztrestaly až dvě sekundy po jejím skončení, další po chybném střídání už využily přímo.

    Bohužel se potvrzuje, že ve švýcarském týmu hrozí prakticky jen dvě hráčky – Lara Stalderová a Alina Müllerová. Jenže v oslabení je naše holky prostě neuhlídaly a prohrávají. Nevadí, máme před sebou ještě minimálně 20 minut!

    Třetí třetina začne přibližně v 17:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Švýcarsko se usadilo v českém pásmu. Obránkyně Altmannová pak posílala puk od modré čáry před branku, kde ho blokující hráčky poslaly do strany.
     
    41:22
    Ani nadále se českému týmu nedaří vymanit.
     
    41:35
    Teď už ano.
     
    41:45
    A Denisa Křížová vybojovala přesilovku, kterou potřebujeme využít! Lara Stalderová (SUI) je vyloučena za sekání.
     
    41:59
    Pěknou ránu Anny Zíkové schovala do lapačky Schellingová, po vhazování se domácí výběr osvobozuje.
     
    42:27
    Michaela Pejzlová hledala z pravé strany Katku Mrázovou, k té Švýcarky včas přistoupily a nepustily ji do zakončení.
     
    42:52
    Střela Tejralové se zajímavě odrazila do strany, ale Alena Polenská už to s dorážkou měla opravdu těžké.
     
    43:19
    Tečovaný kotouč následně švýcarskou svatyni o kus přeletěl a domácí vyhazují.
     
    43:59
    Švýcarsko hraje v plném počtu.
     
    44:26
    V protiútoku dvě na dvě našla Vanišová Přibylovou, u níž byla soupeřka velmi těsně. I tak zvládla do puku plácnout, branku ovšem netrefila.
     
    44:37
    Zakázané uvolnění vrací hru k Schellingové.
     
    44:46
    Ještě bych měl doplnit, že český tým hraje na tři útoky a sedm obránkyň.
     
    45:21
    Kapitánka Polenská projela do útočného pásma jako nůž máslem, její horký brambor pak Schellingová vyrazila před sebe, jenže před Tejralovou soupeřky puk odpálily.
     
    46:09
    Na druhé straně zahrozil kdo jiný než druhá švýcarská formace, ale jedna z útočnic už z úhlu nedokázala Peslarovou překonat!
     
    46:15
    Přichází další přesilovka, kterou si vynutila Tereza Vanišová. Opět Lara Stalderová (SUI) pyká za podražení.
     
    46:53
    Kotouč znovu letí přes všechny čáry. Jestli chce dneska český tým uspět, musí nějakou přesilovku využít.
     
    47:26
    Do vracečky Studentové se opřela Hymlárová, ale z úrovně brankové čáry Schellingovou nepřekvapila.
     
    47:53
    Český tým pak musel začít zase odznova, Denisa Křížová z pravého kruhu rozvlnila jen boční síťku.
     
    48:20
    Švýcarky jsou kompletní, naše hokejistky nevyužily ani sedmou početní výhodu v zápase. Právě tohle tvoří rozdíl mezi oběma soupeři, ale ještě není konec!
     
    48:52
    Naopak je tu oslabení českého týmu. Samantha Kolowratová (CZE) inkasuje dvě minuty za držení.
     
    49:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To je špatné. Švýcarky nám dneska bohužel ukazují, jak se má s přesilovkami nakládat, a vedou už o dva góly. Podruhé se prosazuje ALINA MÜLLEROVÁ, která byla na pravé straně ve velkém úhlu, ale přesto dokázala najít mezírku u bližší tyčky – 3:1. Asistence: Christine Meierová, Lara Stalderová.
    49:06 Alina MÜLLEROVÁ - 3:1
     
    50:21
    Simona Studentová měla na hokejce kontaktní gól z nájezdu, ale trefuje švýcarskou tyč!
    50:21 Obrovská šance Simony Studentové
     
    50:39
    Ze strany se pak nebojácně navezla do branky Aneta Lédlová, švýcarská obránkyně ji ještě nastrčila na gólmanku a společně pak posunuly konstrukci.
     
    50:39
    Rozhodčí ještě zkoumají video, ale nevím, že by bylo co zkoumat? Šanci Studentové určitě ne, to jsem viděl přímo z úrovně brankové čáry, a Lédlová za ni asi taky puk nedostala.
     
    50:39
    Gól se skutečně nekonal a hra bude pokračovat.
     
    51:14
    Ofsajd české reprezentace. Teď už nám bohužel čas začíná utíkat hrozně rychle.
     
    51:33
    A ještě k tomu přichází další oslabení. Švýcarky zatím využily dvě ze čtyř přesilovek, třetí dvě sekundy po skončení. Tereza Vanišová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    51:56
    Češky se napoprvé osvobodily, soupeřky už jsou znovu v našem pásmu.
     
    52:19
    To je škody! Katka Mrázová nejdřív chtěla vyslat do sóla Denisu Křížovou, ale přihrávka neprošla. Tak to Mrázová zkusila sama a Schellingová musela podržet švýcarský náskok!
     
    53:17
    Anna Zíková zblokovala švýcarskou přihrávku, potom se naše soupeřky samy vyhnaly z pásma.
     
    53:44
    Česká reprezentace je kompletní a ještě zkusí zabojovat o olympiádu!
     
    53:59
    Ou! Schellingová neměla proti tečované ráně Tejralové nárok, ale kotouč nakonec proskákal vedle branky.
     
    54:40
    Na Michaelu Pejzlovou byla rozehrávka až příliš dlouhá, akce nám nevyšla.
     
    54:49
    Vzápětí už podobná situace končí zakázaným uvolněním Česka.
     
    55:24
    Ještě se z hlediště zimního stadionu v Arose ozývá Češi, Češi! Ale naše holky už to mají hodně těžké, navíc Švýcarky nyní kontrolují hru.
     
    56:08
    Vanišová neprostřelila švýcarský blok, pokus Lédlové pak soupeřky ztečovaly do ochranné sítě.
     
    56:11
    Dobrá rána Aleny Polenské hned po buly Schellingovou celkem překvapila, ale napodruhé puk schovala.
     
    56:41
    Po ráně Zíkové se puk odrazil před švýcarské brankoviště, ale náš první útok ho nestihl zamést do klece!
     
    57:04
    Křížová vybídla z rohu pásma Mrázovou, té sedla rána dokonale, ale Schellingová ji vykopla špičkou levého betonu!
     
    57:16
    Zakázané uvolnění Švýcarska.
     
    57:25
    Na druhé straně měla blízko ke gólové pojistce Phoebe Staenzová, ale Peslarovou zblízka nepřekonala.
     
    57:42
    Českému týmu se z dalšího protiútoku nezadařilo, jedna z hráček skončila na Schellingové.
     
    57:42
    Oddechový čas pro českou střídačku.
     
    57:42
    Ale vhazuje se ve středním pásmu.
     
    57:46
    Češky vyhrály buly...
     
    57:53
    ...nahodily puk do pásma a Peslarová spěchá na střídačku!
     
    58:03
    Aneta Tejralová od modré tvrdě vypálila, Schellingová chytá a dorážku nedovoluje.
     
    58:20
    Kolowratová pak z dálky míjí.
     
    58:29
    Švýcarky dostaly kotouč ze třetiny a vybojovaly vhazování před svou střídačkou, Peslarová se vrací do branky.
     
    58:45
    Zakázané uvolnění domácího týmu, pokračujeme v power-play.
     
    58:59
    Dělovka Kolowatové byla zblokována do rohu.
     
    59:16
    Na ránu Mrázové pak Florence Schellingová viděla a schovala ji do lapačky.
     
    59:16
    Další vhazování.
     
    59:26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Švýcarky se dostaly dopředu ve dvou, Alina Müllerová posunula puk LAŘE STALDEROVÉ, a ta neměla problém trefit prázdnou českou klec – 4:1. Asistence: Alina Müllerová.
    59:26 Lara STALDEROVÁ - 4:1
     
    59:48
    Česká srdce se ale ještě nevzdala. Do pásma pronikla Studentová, přenechala Polenské, jejíž ránu chytá Schellingová.
     
    Konec zápasu.
     
    Český sen končí, na olympijské hry 2018 pojedou hokejistky Švýcarska.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švýcarsko – 4 (21)
    Česko – 11 (19)
     
    Dnešní zápas rozhodly výkony Aliny Müllerové s Larou Stalderovou a především schopnost využívat přesilovky. Český tým po první třetině vedl, ale ve druhé polovině utkání o všechno přišel.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Florence Schellingová a Kateřina Mrázová.
     
    Nejlepší obránkyní turnaje je vyhlášena naše Samantha Kolowratová, nejlepší útočnicí švýcarská Lara Stalderová a nejlepší gólmankou její spoluhráčka Florence Schellingová.
     
    Bohužel, tohle hrozně bolí. Nikdy nebyly české hokejistky tak blízko, ale na další olympijskou šanci si musí zase čtyři počkat. Přitom by si postup opravdu zasloužily. Švýcarkám patří sportovní gratulace.
     
    Ode mě je to z Arosy všechno. Rád bych vám poděkoval za podporu, kterou jste českému týmu na dálku přinášeli. Po večeři se ve 21 hodin vydáváme domů. Budu se s vámi těšit na shledanou u dalších akcí našeho ženského hokeje.

    Příjemný zbytek neděle do Česka. (18:13:33)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 35. Müllerová (Stalderová, Raselliová), 40. Stalderová (Müllerová, N. Waidacherová), 50. Müllerová (Meierová, Stalderová), 60. Stalderová (Müllerová) – 18. Lédlová (Mrázová, Křížová)


    Švýcarsko: Schellingová (Brändliová) – Altmannová (C), Bullová, Forsterová, Meierová, Zollingerová, Benzová, Staigerová – Stiefelová, Staenzová, Raselliová (A) – Stalderová, Thalmannová, Müllerová – N. Waidacherová, I. Waidacherová, Rüeggová – Rüediová, Allemannová. Trenérka: Daniela Diazová.
    Česko: Peslarová (Bláhová) – Tejralová (A), Zíková, Herzigová, Horálková (A), Kolowratová, Zedníková, Škrdlová – Polenská (C), Hymlárová, Studentová – Křížová, Mrázová, Lédlová – Pejzlová, Přibylová, Vanišová – Povová, Manhartová. Trenér: Jiří Vozák.

    Rozhodčí: Allenová (USA), Ariano-Lortieová (CAN) – Johanssonová (SWE), Linneková (GER).

    Diváci: 1342
    thejrc.org