Č. Budějovice – Chomutov 4:0 (kon.) | Jihlava – HC Plzeň 2:4 (kon.) | Třinec – Mountfield HK 1:2 (0:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
HC Plzeň 1929
Úterý 14.02.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Extraliga staršího dorostu • 15. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Plzeň si veze z Jihlavy tři body za výhru 4:2 a oplatila tak Dukle porážku na svém ledu, se s Vámi loučí a pěkný večer přeje Tomáš Lysý. (20:33:23)
     
    Ve třetí třetině se Dukla vrátila do zápasu, když se prosadil Oliver Havelka přesnou dorážkou do šibenice a ve 44. minutě snížil na 2:3. Na obou stranách pak byly gólové šance, ovšem skóre se neměnilo. Dvě minuty před koncem hrála Dukla přesilovku, takže odvolala gólmana, ale risk v podobě hry šest na čtyři jí nevyšel, do prázdné brány se totiž trefil Filip Přikryl a stvrdil tak tři hostující body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A nyní hosté pečetí své vedení. 59,5 vteřin před koncem totiž trefuje prázdnou branku FILIP PŘIKRYL kterému v útočném pásmu nahrál Pour a Dukla tak zapíše třetí domácí porážku v řadě. Asistence: Jakub Pour.
     
    58:50
    Jihlavě nechybělo tolik, aby v závaru před brankou dostala puk na svoje hole, ovšem kotouč se dostal k hostující čtveřici.
     
    58:33
    Plzeň na chvíli dostala puk do středního pásma, poté nahození Vály od modré stačil Kolář zastavit za pomocí přistrčení spoluhráčů.
     
    58:00
    Dukla to zkusí v šesti proti čtyřem hráčům soupeře, Šťastný zůstává na střídačce.
     
    58:00
    Jihlavští si v témže čase vyžádali oddechový čas.
     
    58:00
    Nyní k tomu domácí gólman bude mít možnost, jelikož Jihlavští půjdou do přesilové hry. Martin Lokajíček jde dnes podruhé ven, a to za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    57:42
    Daniel Šťastný se již dívá po střídačce, zda nejít ven z branky, protože Dukla má puk v útočném pásmu.
     
    57:13
    Havelkovu střelu od modré stačil Kolář vyrazit a jeho spoluhráči poté dostali puk do bezpečí.
     
    56:40
    Hra je přerušena po tom, co se Plzeňští při protiútoku dopustili ofsajdu.
     
    56:19
    Jindra dostal výbornou přihrávku na střed pásma, v jízdě si připravil puk na střelu a poté chtěl dát kotouč kousek nad ledem k pravé tyči, kde jej přizvedl jeden z plzeňských hráčů do ochranné sítě.
     
    55:56
    Hosté zatím dobře brání obranné pásmo a nepouští Duklu do souvislejšího tlaku.
     
    54:48
    Jihlavští hrají v plném počtu, Plzeňští v přesilovce nenavýšili své vedení.
     
    53:53
    Jakub Pour se znovu dostal na pravé straně k puku. Byl už hodně z úhlu, ale zkusil vystřelit, a jeho pokus prolétl brankovištěm. Poté střílel z kruhů Petr Eret, ovšem proti jeho pokusu znovu zasáhl Daniel Šťastný.
     
    53:13
    Šťastný vytěsnil tvrdou střelu Poura z pravé strany, navíc z bezprostřední blízkosti.
     
    52:48
    Plzeňští budou mít výhodu přesilové hry, když Roubala po Eretově přihrávce u levé tyče před volnou polovinou branky nedovoleně bránil Matěj Vála. Ten neměl jinou možnost, jak zabránit nebezpečné situaci.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    52:30
    Filip si na modré za pomocí mantinelu obhodil soupeře, ovšem za brankou už nedokázal kotouč udržet. Kus černé gumy mu projel pod hokejkou.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 39. Trávník, 44. Havelka (Daňhel, Jindra) – 13. Eret (Pour, Roubal), 28. Procházka (Hajšman, Hasman), 38. Kovařík (Matiášek, Přikryl), 59. Přikryl (Pour)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Havelka, Vála, Trávník, Veleba, Marek – Jindra, Adam, Daňhel – Filip, Kadleček, Vala – Strnad, Slabý, Hrbatý – Kardoš. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Plzeň 1929: Kolář (Červenka) – Staněk, Šilhán, Lokajíček, Čada, Beneš, Štěpánek, Kaňák, Houdek – Pour, Roubal, Eret – Kovařík, Přikryl, Matiášek – Hajšman, Reitspies, Hasman – Straka, Procházka, Hajžman. Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Polák
    thejrc.org