Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:5 (kon.) | Košice – Martin 3:2 (1:0 po s.n.)
Banská Bystrica – Žilina 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Úterý 14.02.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky síce do tohto stretnutia nevstúpili dobre, keď veľmi rýchlo prehrávali po presnom zásahu Borisa Sádeckého, no v ďalšom priebehu už otočili vývoj zápsu vo svoj prospech. Postupne sa presadili Richard Lelkeš a Stanislav Kučkin, ktorý je uvedený v oficiálnom zápise ako strelec tretieho golu domácich, no ten podľa všetkého dosiahol Denis Rehák. Nové Zámky tak zvládli tento pre ne existenčný zápas a v tabuľke sa dostali na vytúžené 8. miesto pred svojho dnešného súpera. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (20:37:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:35
    Novozámčania sa síce raz dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary, no následne znova mimoriadne nebezpečne napriahol Marcel Hossa, Joakim Lundström ale kryl aj tento puk!
     
    58:48
    Marcel Hossa pálil a po jeho nebezpečnom pokuse sa pred Joakimom Ludströmom strhla obrovská mela, po ktorej dnešný zápas nedohrá Lukáš Bohunický. Trenčín si však zahrá presilovú hru 5 na 3. Na trestnej lavici domácich totiž sedí Marek Drtina, ktorý tam robí spoločnosť Konstovi Mäkinenovi.
     
    58:24
    Július Pénzeš si berie oddychový čas a Dukla bude hrať vabank!
     
    58:24
    Posledná príležitosť pre Trenčín na zdramatizovanie tohto zápasu. Hostia si totiž v závere riadnej hracej doby zahrajú presilovú hru pri vylúčení Konstu Mäkinena za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    58:10
    Hráči Nových Zámkoch predvádzajú veľmi dobrý vysoký pressing, keď množstvo sekúnd ušetril najmä Branislav Fábry.
     
    57:43
    Dobrá práca Konstu Mäkinena, ktorý teraz zavrel modrú čiaru pri pravom mantineli a vystavil Jozefa Šveca postaveniu mimo hry.
     
    57:01
    Andrej Hatala to znova skúsil z väčšej vzdialenosti a získal pre Trenčín vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    56:20
    Skvelá práca Mateja Pauloviča. Ten najskôr ušetril dobrou kontrolou puku niekoľko sekúnd a keď videl priestor, obkrúžil Voldenovu svätyňu a prihrával do veľmi dobrej pozície úplne voľnému Jakeovi Cardwellovi. Kanadskému bekovi však puk v rozhodujúcej chvíli preskočil hokejku.
     
    55:28
    Trenčania to veľmi umne zahrali hneď po vhadzovaní na svojho najlepšieho kanoniera Marcela Hossu, no ani tento skvelý kanonier nenašiel recept na skvelého brankára Nových Zámkov.
     
    55:23
    Hra sa však už presunula znova do obranného pásma domáceho tímu, kde musel zasahovať znova Joakim Lundström. Vhadzuje sa po jeho ľavej ruke.
     
    54:47
    Stanislav Kučkin bude v závere základnej časti veľkou posilou pre tím trénera Štefana Mikeša. Tentoraz znova ukázal skvelú individuálnu techniku, keď sa v ťažkej pozícii dokázal odpútať od zadného mantinelu a veľa nechýbalo, aby sa natlačil do dobrej streleckej pozície.
     
    54:22
    Branislav Pavúk sa teraz poriadne čuduje verdiktu rozhodcov, ktorí mu odpískali prihrávku rukou. Hra sa tak presťahuje pred Larsa Voldena.
     
    53:42
    Trenčania potrebujú kontaktný gól ako soľ, no už na to nemajú príliš veľa času. Teraz to skúšali Gašparovič, Hossa aj Bohunický, no Joakim Lundström je dnes skvelý.
     
    53:06
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak o tomto momente sa bude asi veľa hovoriť. Najskôr v strednom pásme zostal po mimoriadne tvrdom hite od Martina Chovana ležať Tomáš Bulík, vyzeralo to, že hra bude prerušená, no hralo sa ďalej. Trenčania tak hrali chvíľu v trojici, čo dokázal na strelenie tretieho gólu Nových Zámkov využiť presnou strelou STANISLAV KUČKIN.
     
    52:08
    O pár sekúnd mal Joakim Lundström ešte o niečo ľahšiu prácu, keď v pohode skryl puk vo svojich chráničoch po nahodení od Lukáša Bohunického.
     
    51:55
    Dukla mohla v oslabení vyrovnať! Jakub Gašparovič sa predral k puku medzi dvojicou obrancov domácich a rútil sa nám Joakima Lundströma. Švédsky gólman si ale počkal na zakončenie trenčianskeho útočníka a vytiahol skvelý zákrok!
     
    51:50
    Novozámčania chceli v závere hry 4 na 4 ešte podniknúť rýchly protiútok, no Štěpán Novotný stratil stabilitu a napokon sa Martin Hujsa vystavil postaveniu mimo hry.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 8. Lelkeš (Čaládi), 15. Kučkin (Chovan), 54. Kučkin – 4. Sádecký (Hossa, Bezúch)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Chovan, Mäkinen, Den. Rehák, Maier – Paulovič, Kytnár, Saarinen – Kučkin, Novotný, Hujsa – Lelkeš, Čaládi, Fábry – Tibenský, Dom. Rehák, Dubec
    HK DUKLA Trenčín: Volden – Bohunický, Bagin, Holenda, Cebák, Hatala, Drgoň, Tužinský, Pavúk – Bezúch, Sádecký, Hossa – Ručkay, Bulík, Sojčík – Hudec, Švec, Gašparovič – Pardavý, Šimun, Hecl

    Rozhodčí: Peter Stano, Róbert Müllner – Martin Junek, Peter Šefčík
    thejrc.org