Tlačová konferencia MFK Ružomberok (kon.) | Tisková konference LFA před startem soutěží (kon.)
Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.) | Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
Tisková konference FK Dukla Praha (kon.)
konec
Tlačová konferencia MFK Ružomberok

sk Úterý 14.02.2017, 10:00Tiskové konference
     
    Ďakujeme za pozornosť, prajeme pekný deň a od najbližšieho víkendu sa na vás tešíme pri textových prenosoch z jarnej časti najvyššej súťaže. (10:28:57)
     
    Tlačová konferencia sa skončila. Zhrnúť môžeme, že Ružomberok plánuje spraviť všetko preto, aby išiel v tabuľke vyššie a na to sú v prvom rade potrebné víťazstvá. Čím viac bude víťazstiev, tým budú všetci v klube spokojnejší. Káder zatiaľ posilnil Dalibor Takáč a prípadné ďalšie príchody nie sú vylúčené. Pod Čebraťom by po perspektívnych posilách radi privítali skúseného hráča, ideálne do defenzívy.
     
    Tlačová konferencia sa končí.
     
    Norbert Hrčnár: ,,Mojim cieľom je, aby sme všetci v klube boli naladení nie na pohľad na tabuľku, ale aby sme do každého zápasu išli s túžbou po víťazstve. Čím viac bude víťazstiev tým to bude lepšie a tým budeme spokojnejší. Chcem aby tu nastala takáto mentalita."
     
    Marek Sapara: ,,Kvôli platničke nemám bolesti, chodím na rehabilitačné cvičenia. Začal som trénovať s mužstvom. Priznám sa, že po troch mesiacoch, ktoré som premaródoval mi to chutilo viac ako malo a aj keď mám 34 rokov, tak som to prehnal. Neustrážil som sám seba a trošku som sa preťažil. Mal som potom zdravotné problémy, ale nebolo to kvôli platničke. Platnička je v poriadku, preto chcem ísť na magnetickú rezonanciu, aby to potvrdila a bol som si istý, že žiadny tréning mi neublíži a môžem ísť do každého súboja. Potom budem musieť dobiehať zameškané. Budem robiť všetko preto, aby som bol v kabíne každý deň a čím skôr som bol na ihrisku."
     
    ,,Boli zápasy, v ktorých sme nedali gól, na druhej strane ma teší, že boli zápasy, kde sme neinaskovali. V jeseni sme mali problém nedostať gól. Verím, že jeden, dva góly dáme, dôležité je, aby sme neinkasovali," povedal tréner k príprave.
     
    Meno brankárskej jednotky tréner neprezradil. Ľuboš Hajdúch chytal kvôli tomu, že mal formu aj kvôli zraneniu Matúša Macíka, kto bude chytať v nedeľu sa ukáže až pred zápasom.
     
    Ako by chcel tím doplniť Norbert Hrnčár? ,,Už len počtovo je to v defenzíve na hrane. V jeseni sme dostávali viac gólov ako sme chceli, skôr by nám bolo treba posilu do defenzívy." Vyjadril sa aj k otázke legionárov, kde za jediného považuje Jakuba Mareša, český pôvod má aj Erik Daniel, no väčšinu života prežil na Slovensku.
     
    Ľubomír Golis k jarným ambíciám, kde sa klub chce v tabuľke posunúť vyššie a bude sa snažiť dobehnúť 4. Trnavu. Prestupy sú stále otvorené. Klub sa sústreďuje hlavne na slovenských a českých hráčov, no nikdy nehovorí nikdy. Ako pokračuje, nevyhýba sa možnosti pritiahnuť do tímu legionárov, no nemá s nimi dobré skúsenosti.
     
    Milan Bezák ohľadom svojej práce pri A tíme: ,,Momentálne zastupujem športového riaditeľa, ak nie je prítomný v klube. Má povinnosti v parlamentne, počas nich ho budem zastupovať."
     
    Milan Bezák: ,,Vraciam sa do tohto klubu po 13 rokoch. Verte mi, že keď som prvýkrát videl tieto priestory, tak mi išli slzy, pretože taká bola moja predstava pred 13. rokmi, dostať klub na takúto úroveň. Myslím si, že tento klub a hráči v ňom majú najlepšie podmienky na Slovensku a nielen toto zázemie a starostlivosť o nich, ale aj ekonomickú stabilitu, čo zaváži na tom, koho doviesť do klubu, či už mladého perspektívneho alebo skúseného do A mužstva."
     
    Norbert Hrnčár si pochvaľuje zdravotný stav hráčov, keďže na tréningoch boli takmer všetci hráči v stopercentnej záťaži. Kto bude pri absencii Saparu kapitánom tréner neprezradil.
     
    Marek Sapara: ,,Zdravotne je to už lepšie, mám resty, ktoré musím dobiehať. Postupne sa budem pripájať k mužstvu. S trénerom sme sa dohodli, že ešte tam budú nejaké vynechané tréningy a budem sa pripravovať individuálne," povedal k svojmu zdravotnému stavu a pokračoval hodnotením mužstva. Ako povedal, výsledky v Prahe nepotešili nikoho, ani hráčov, ale ako dodáva Ružomberok má mužstvo, ktoré bude bojovať.
     
    Norbert Hrnčár: ,,Zimná príprava bola omnoho kratšia, pretože sa liga skončila neskôr, aj začína skôr. Čo sme plánovali, to sme odtrénovali. Hráči boli monitorovaní, po fyzickej stránke sú výborne pripravení. Vedeli sme, že budeme v domácich podmienkach, v úvode nám to trochu skomplikovali mrazy. Čo sa týka zápasov, vedeli sme, že v Prahe to bude náročné a výsledky neboli príjemné, ale veríme, že sme múdri a šikovní a poučíme sa z tých výsledkov. Káder opustil Martin Chrien, dôležitý článok tímu, taktiež aj Kolčák, ktorý bol stabilným článkom defenzívnej línie. Skúšali sme viacerých hráčov, ale nenadobudli sme pocit, že by skúšaní hráči boli adekvátnou náhradou. Prišiel Dalibor Takáč, ktorý je mladý, talentovaný, má perspektívu. Prestupové obdobie je ešte otvorené. Mne aj hráčom chýbala prírodná tráva. Verím, že teraz sa už na ňu dostaneme. Naša umelá tráva je fajn, ale už túžime po tom prírodnom trávniku."
     
    Ľubomír Golis: ,,Rád by som spomenul niekoľko faktov týkajúcich sa prípravy na jarnú časť sezóny. Začala 7. 1. 2017, kedy sme sa tu všetci zišli. Ako prvý sme odohrali zápas s Liptovským Mikulášom a vyvrcholila generálkou s FC Nitra. Samozrejme príprava končí až prvým majstrovským zápasom, ktorý sa odohrá v Zlatých Moravciach. Prípravu sme absolvovali v slovenský podmienkach, boli sme aj v Česku, kde sme odohrali zápasy s veľmi kvalitnými súpermi, ale bola to dobrá škola pre to, aby sme sa poučili a v ostrých súbojoch to využili. Vedľa mňa môžete vidieť novú posilu Milana Bezáka, ktorý začal pracovať na poste manažéra. Chceme využiť jeho skúsenosti a to v rôznych oblastiach, či už v A mužstve alebo v iných projektoch, ktoré nás pevne verím čakajú."
     
    Tlačovú konferenciu otvoril Ján Svrček, ktorý privítal novinárov, predstavil zúčastnených a odovzdal slovo generálnemu riaditeľovi klubu Ľubomírovi Golisovi.
     
    Tlačová konferencia sa začína.
    Všetko je pripravené na začiatok tlačovej konferencie
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:

    Generálny riaditeľ klubu: Ing. Ľubomír Golis
    Manažér klubu: Milan Bezák
    Tréner “A“ mužstva: Ing. Norbert Hrnčár
    Kapitán “A“ mužstva: Marek Sapara

    Ján Kmeť

    thejrc.org