Třinec – Olomouc 3:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:7 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
HC Olomouc
Středa 15.02.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek středečního večera. (19:26:29)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinečtí oslavili vítězství za tři body se svými fanoušky, Olomouc poděkovala za skvělou podporu příznivcům v hostujícím sektoru.

    Oceláři zůstávají nadále na druhém místě, po dnešku ztrácejí na vedoucí Liberec, který předehrával zápas proti Zlínu už v lednu, šest bodů. Také Olomouc zůstane dvanáctá a její odstup od desáté příčky možná zůstane na čtyřech bodech. Aktuálně desátá Plzeň totiž doma prohrává s Mladou Boleslaví o dva góly.

    V dalším kole se Třinec v pátek 17. února od 17:30 představí na ledě Chomutova. Moru čeká v boji o předkolo play off velmi těžký duel v Liberci. Toto utkání 47. kola extraligy začne v pátek v 18:00.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 30 (10, 12, 8) – 21 (6, 6, 9)
    Střely mimo: 13 (6, 3, 4) – 2 (0, 0, 2)
    Hity: 8 (5, 3, 0) – 9 (4, 1, 4)
    Vhazování: 34/60 (8, 11, 15) – 26/60 (10, 8, 8)
    Úspěšnost na vhazování: 57 % – 43 %
    Trestné minuty: 4 (2, 2, 0) – 10 (0, 4, 6)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vladimír Roth – TRI (0+1)
    Miroslav Holec – OLO (1+0)
     
    Utkání končí vítězstvím Třince, ale domácí Oceláři udělali ze zápasu v závěru drama. Po devíti minutách ve třetí třetině inkasovali poprvé v zápasu z hole Holce, který po přihrávce od Rašnera ujel všem a trefil horní růžek. Třinečtí pak nevyužili přesilovku, Kane nedokázal po šikovném uvolnění zamířit na branku.

    Olomouc se do kontaktu dostala čtyři minuty před koncem. Holcova přihrávka prošla k J. Galvasovi, a ten zaznamenal premiérovou trefu v extralize. V závěru zkoušela Olomouc odvolat brankáře Falter, jenž kvůli dvěma faulům už se do šance na vyrovnání nedostala. Naopak Falter musel v poslední minutě ještě zasahovat proti Krepsovi s Petružálkem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Olomouc i ve třech zariskovala a pokusila se vyklidit obranné pásmo! Odraz přál Ocelářům, ale Falter si pak poradil s obrovskými šancemi Krepse a Petružálka.
     
    59:27
    Kreps tečoval Krajíčkovo nahození těsně před Falterem, ale olomoucký brankář včas zasáhl. Následně se ještě Kreps pošťuchoval se Škůrkem.
     
    59:09
    Zřejmě je definitivně rozhodnuto o zisku tří bodů pro Třinec. Kevin Sundher (OLO) v přemíře snahy fauloval a je potrestán dvěma minutami za sekání. Oceláři hrají přesilovku pěti proti třem.
     
    58:40
    Jaroměřský se dostal za záda třineckých obránců, Rákos ale jeho střelu z mezikruží zablokoval. Kane vyváží puk do středního pásma.
     
    58:14
    Nebýt faulu, Jašek by nejspíš trefil prázdnou branku a rozhodl, ale třinečtí hráči s voláním po jiném než dvouminutovém trestu neuspěli.
     
    57:55
    Jašek už se dostával za záda Martina Vyrůbalíka (OLO), který ho musel ve středním pásmu faulovat. Olomoucký kapitán si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    57:35
    Mora se rozhodla odvolat brankáře, a tak teď musí rozehrát bez jediné chyby. Petružálek dal přednost nahození po mantinelu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 276 diváků.
     
    57:14
    Hrubec pokryl střelu T. Mikúše z pravé strany a bude se vhazovat před brankou Třince. Ještě předtím si Olomouc vyžádala oddechový čas.
     
    56:48
    Falterovi vypadla rána Rákose, ale hostující obránci Krepse k dorážce nepustili. Třinec drží hru co nejdále od Hrubce.
     
    56:24
    Marek Růžička dostal puk z obranného pásma, ale Adamský si jeho skákavou přihrávku nezpracoval. S pukem hraje Jaroměřský.
     
    55:55
    Žádný velký nápor, nýbrž jedna povedená akce, a rázem je Olomouc zpět ve hře. Do konce zbývá něco málo přes čtyři minuty, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    55:29
    Oddechový čas pro domácí.
    55:29 Jakub GALVAS - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Moc dlouho tam ale Třinečtí nevydrželi a z protiútoku inkasovali podruhé! Holec se protáhl okolo M. Doudery s Noskem a přihrál před branku. Rákos nedokázal puk odpálit, a tak mohl JAKUB GALVAS zakončovat. Starší dorostenec se trefil přesně pod horní tyčku a vstřelil premiérovou branku v zápase proti otci Lukášovi – 3:2! Bez asistence.
     
    54:46
    J. Galvas si nezpracoval oblouček od M. Doudery a pod tlakem Krepse přišel o puk. Třinec se po delší době usazuje vpředu.
     
    54:13
    Jašek prostrčil puk na Marka Růžičku, kterému už se ale nepodařilo přehrát Vyrůbalíka. O kotouč ještě bojuje Dravecký.
     
    53:57
    Olomouc byla chycena v postavení mimo hru, je tady komerční přestávka. Moravanům se nedaří dostat Třinec pod větší tlak.
     
    53:42
    Irgl si nezpracoval obtížnou Rothovu přihrávku, a tak se znovu píská zakázané uvolnění. Olomoučtí fanoušci stále věří v zisk bodů a hlasitě své mužstvo podporují.
     
    53:22
    Tak tomu bude i po zakázaném uvolnění Ocelářů. Na vhazování po pravici Hrubce zkříží hole Holec a Američan Kane.
     
    53:14
    Rašner si nedokázal zpracovat Eberleho přihrávku, a tak nemohl od modré čáry vypálit. I tak se Olomouc drží v útočné třetině.
     
    52:35
    Napoprvé to Petružálkovi vyšlo, ale podruhé už přihrávka na Klimentu mířila do ofsajdu. Třinečtí nehráli, a tak se nepřerušuje.
     
    51:55
    Moravané hrají ve třetí třetině útočněji než v dosavadním průběhu zápasu, což je logické. Knotek donutil napadáním k chybě Noska.
     
    51:23
    Hrubec vytěsnil tvrdou ránu T. Mikúše od mantinelu, Knotek se o něco později neprotlačil přes útočnou modrou čáru.
     
    50:55
    Hosté už jsou v plném počtu a potřebují co nejrychleji vstřelit kontaktní branku. M. Doudera udržel útočné pásmo pro Třinec už jen nakrátko.
     
    50:23
    Kane se po Krajíčkově přihrávce uvolnil a natlačil se před bránu. Udělal to velmi šikovně, jenže zakončení mu nevyšlo!
     
    49:55
    Tato přesilová hra zatím Třinci vůbec nevychází. Irgl musel zabojovat o kotouč ve středním pásmu proti Burianovi.
     
    49:20
    Falter v pohodě vyrazil Petružálkovu střelu a Vlach mohl zaútočit. Bekhendem bránu netrefil, nepřesně pálil od mantinelu také Rašner.
     
    48:39
    Bezprostředně po první vstřelené brance Olomouce je však vyloučen Petr Mrázek (OLO). Musí si odsedět dvě minuty za hákování.
    48:05 Miroslav HOLEC - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hrubec osmé čisté konto v sezoně neudrží, Olomouc se ještě nevzdává! Rašnerova parádní přihrávka přes celé hřiště našla za třineckou obranou zapomenutého MIROSLAVA HOLCE, kterého už Nosek stíhal marně. Holec si najel před Hrubce z pravé strany a trefil se přesně pod břevno – 3:1! Asistence: Alex Rašner, David Škůrek.
     
    47:55
    Oceláři se v útočné třetině po zásahu Faltera neudrželi a rozjíždějí novou akci. Vzadu kombinují Irgl s M. Douderou.
     
    47:28
    Burian si vyměnil puk s J. Galvasem a ostře vypálil od modré čáry. Hrubec těžkou ránu udržel, pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    46:55
    Eberle na modré čáře zablokoval Petružálka a Krajíčkovo nahození prošlo přes všechny čáry. Ale podle rozhodčích mohl olomoucký hokejista hrát.
     
    46:24
    Jaroměřský a Rašner trochu zariskovali při rozehrávce a druhý jmenovaný se nakonec s pukem vrátil až za branku Faltera.
     
    45:43
    Mrázek nabil na levý kruh Ondruškovi, ale jeho rána na branku neprošla. Kotouč se zřejmě odrazil od Linhartových chráničů.
     
    45:24
    Znovu se v osobním souboji potkali Jašek se Škůrkem a jako vítěz vyšel opět olomoucký obránce. Ve středním pásmu uštědřil juniorskému reprezentantovi povedený hit.
     
    45:13
    Sundherovo nahození se vrátilo před třineckou branku a Hrubcovi poskakoval puk po vyrážečce. Nakonec jej dokázal majitel sedmi čistých kont zkrotit.
     
    44:35
    Kohouti se po buly dostali ke kotouči, ale vůbec jim nevyšel přechod modré čáry. O něco později si při rozehrávce velmi zkušeně počínal J. Galvas.
     
    44:06
    Tečovaná třinecká střela skončila v ochranné sítě a vhazuje se před brankou Olomouce. Na buly jdou Kane a Knotek.
     
    43:24
    Falter vyrazil Krepsovu střelu před sebe a skákavý puk odskákal mimo nebezpečný prostor. Na opačné straně se blýskl blokem L. Galvas.
     
    42:56
    Marek Růžička se u mantinelu nepáral s Holcem, ale provedl to v souladu s pravidly. Před střídáním pak jen posunul puk do středního pásma.
     
    42:26
    Jašek si píchl puk po mantinelu a snažil se na modré čáře vyhnout Škůrkovi. Urostlý bek ale třineckého mladíka dál nepustil.
     
    41:59
    Eberle se z pravé strany tlačil před bránu a z úhlu se chystal zakončovat. Na poslední chvíli ho zablokoval Krajíček.
     
    41:35
    Dohrávaná přesilovka Ocelářů je pryč, Olomouc je v plném počtu. Rašnerovi znemožnili domácí obránci zakončení.
     
    40:56
    Olomouc svou první útočnou akci ve třetí třetině střelou nezakončila. Mora se na třineckém ledě neprosadila už dlouhých pět třetin.
     
    40:15
    Redenbach se na startu třetí třetiny protlačil po pravé straně a posouval kotouč před bránu. Odtamtud jej rychle odpálil Škůrek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 22 (10, 12) – 12 (6, 6)
    Střely mimo: 9 (3, 6) – 0 (0, 0)
    Hity: 5 (5, 0) – 4 (4, 0)
    Vhazování: 15/30 (8, 7) – 15/30 (10, 5)
    Úspěšnost na vhazování: 50 % – 50 %
    Trestné minuty: 4 (2, 2) – 4 (0, 4)
    Vedoucí Liberec předehrál utkání 46. kola se Zlínem až v lednu. Pokud Třinec vyhraje, stáhne ztrátu na Bílé Tygry na šest bodů.

     
    Druhá třetina přinesla další dva zásahy Ocelářů, a tak mají třinečtí hokejisté před závěrečnou částí luxusní náskok. Po pěti minutách druhé třetiny ujeli Třinečtí v oslabení a Linhart střílel po přihrávce Jaška těsně vedle. O něco později si Slezané zahráli svou první přesilovku, ale velkou šanci si nevypracovali. Z gólu se radovali až ve čtyřiatřicáté minutě. Po Rákosově střele vznikla před Falterem řádná skrumáž, kterou propálil až Kreps.

    Za tři minuty bylo ve WERK ARENĚ ještě veseleji. Adamského přihrávka našla na levém kruhu volného Irgla, a ten vymetl pavučinku v horním růžku olomoucké brány. Třinec neustále pokračoval v náporu, po chybě Marka Růžičky však mohl inkasovat. To by ovšem Mrázek v dobré pozici musel mířit přesněji. V poslední minutě druhé třetiny byl ještě vyloučen Eberle, a tak vstoupí Mora do třetí části oslabena o jednoho hráče.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:39.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Falter zasáhl betonem proti pokusu od Petružálka, o něco později padl Vlach obětavě do rány Rotha. Puk skončil mimo kluziště.
     
    39:34
    Oceláři mají dobrou šanci přidat gól do šatny. Jan Eberle (OLO) totiž odjel na trestnou lavici, kde si pobude dvě minuty kvůli nedovolenému bránění.
     
    39:23
    Burian tečoval nahozený kotouč těsně před Hrubcem, ten si ale troufl vyjet a rozehrát holí. Času měl na to třinecký brankář dost.
     
    38:54
    Olomouc se tak zčistajasna dostala do své největší šance zápasu a Hrubec musel poprvé předvést těžší zákrok. Nyní rozjíždí Mora další akci.
     
    38:30
    Marek Růžička si při rozehrávce počínal příliš lehkovážně a odevzdal puk Fořtovi. Po jeho přihrávce střílel z výborné pozice Mrázek jen do Hrubce!
     
    37:55
    Kotalova přihrávka se odrážela od třineckých bruslí a Oceláři měli štěstí, že se k zakončení nedostal nikdo z hráčů Olomouce.
     
    37:26
    Kane připravil o puk váhajícího Holce, jenže pak musel čekat na své spoluhráče. Právě Holec jeho další přihrávku na Irgla přečetl.
     
    37:06
    Třinec se stále drží v útočném pásmu, což se fanouškům pochopitelně zamlouvá. Falter zasáhl proti střele Krajíčka od modré čáry.
    36:09 Zbyněk IRGL - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už je to o tři branky, Olomouc to má se šancemi na dobrý výsledek hodně těžké! Adamský dojel puk v rohu kluziště a poslal jej pod sebe na levý kruh. Tam si sjel ZBYNĚK IRGL a přesnou ránu umístil do protějšího horního růžku. Tady byl Falter bez šance – 3:0! Asistence: Martin Adamský, Milan Doudera.
     
    35:40
    Nosek zachytil olomouckou rozehrávku a po odraženém puku se natahoval Redenbach. Olomoucká obrana ho ale do zakončení nepustila.
     
    35:11
    Po třineckém ofsajdu proběhla druhá komerční přestávka ve druhé třetině a už se zase hraje. Redenbach na buly přetlačil Mrázka.
     
    34:53
    Třinečtí se hned po vstřelené brance vrátili do útočné třetiny a Falter musel znovu zasahovat. Vykopl nahození od M. Doudery.
    33:50 Kamil KREPS - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři zaslouženě přidávají druhou branku a navyšují náskok. Falterovi vypadla Rákosova střela z levé strany a před bránou se pak vytvořil velký zmatek. Vyrůbalík překážel vlastnímu gólmanovi na čáře, Krajíček přenechal puk KAMILU KREPSOVI, a ten skrumáž tvrdě prostřelil – 2:0! Asistence: Lukáš Krajíček, Daniel Rákos.
     
    32:53
    Irgl se prohnal okolo Vyrůbalíka jako uragán, ale olomoucký kapitán mu na poslední chvíli čistým způsobem přizvedl hůl.
     
    32:25
    L. Galvas za svá záda nepustil Vlachovo nahození, a tak Olomouc o puk znovu lacino přišla. Mora se pořád nemůže dostat do šance.
     
    31:47
    Hrubec chytil nahození a přerušil hru, Eberleho odstrkali od třineckého brankáře domácí obránci. Na buly jdou Vlach a Redenbach.
     
    31:18
    Jaškovu střelu vykopl Falter betonem k mantinelu, na druhé straně nepustil Jank ke střele Laše, jenž si důrazně dělal prostor.
     
    30:48
    Hosté jsou v plném počtu. Krajíček vracel před bránu puk po nahození Irgla, Olomouc však několik ošemetných odrazů přestála.
     
    30:16
    Už běží poslední sekundy třinecké přesilovky a vypadá to, že se Olomouc ubrání. Po nepřesné ráně od Noska dokázala Mora vyhodit.
     
    29:44
    Sundher vytlačil Oceláře z pásma, Vlach se dokonce pustil do útočné akce. Vypálil přes Rotha a Hrubec musel zasáhnout vyrážečkou.
     
    29:13
    Oceláři se od začátku přesilovky drží v útočné třetině a svírají soupeře. Petružálek tečoval Rothův pokus těsně vedle.
     
    28:47
    Rothovu prudkou ránu vyrazil Falter před sebe k Petružálkovi, jenže ten nebyl připraven na bleskovou dorážku.
     
    28:34
    Rákos se natlačil mezi dva olomoucké obránce a vynutil si faul. David Škůrek (OLO) je vyloučen na dvě minuty za hákování, po komerční přestávce začne první přesilovka Třince.
     
    27:54
    Nosek si na zádech přivezl Kotalu a přenechal puk Linhartovi. Ten musel okamžitě absolvovat náročný souboj s Mrázkem, kotouč však udržel v moci.
     
    27:10
    Roth padl pod nohy T. Mikúše a nepustil ho k pořádné střele. Na druhé straně zastavili hosté přihrávku Jaška, jenž hledal před odkrytou klecí Redenbacha. Třinecký mladík možná měl spíše střílet.
     
    26:36
    Klimenta neměl na pravém kruhu dobře seřízená mířidla, o něco později minul Falterovu branku pokusem od mantinelu také Roth.
     
    26:05
    Třinec je v plném počtu a hra se po zakázaném uvolnění Mory stěhuje před Faltera. Oceláři chtějí přidat druhou branku.
     
    25:41
    Ve druhé polovině olomoucké přesilovky byli rozhodně nebezpečnější Oceláři. Falter musel betonem zasáhnout proti pokusu Rákose.
     
    25:06
    Kane zablokoval střelu Vyrůbalíka a Třinec vyrazil do brejku. Jašek přihrál do druhé vlny Linhartovi, jenž střílel z mezikruží těsně vedle!
     
    24:37
    Třinec se dostal z obranného pásma, podruhé už se ale M. Douderovi vyhození ideálně nepovedlo. Puk skončil po odrazu od plexiskla mezi diváky, vhazuje se před Hrubcem.
     
    24:05
    Jako mouchu polapil třinecký brankář také další pokus Olomouce. Jaroměřský nahazoval puk od modré čáry hned po vhazování.
     
    24:01
    Oceláři měli puk na holi, ale zaváhali při rozehrávce a nabídli šanci Eberlemu. Hrubec jeho prudkou střelu udržel ve výstroji.
     
    23:45
    Také druhá přesilová hra nabídne početní výhodu moravskému celku. Vladimír Dravecký (TRI) je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    23:24
    Roth přihrál na záda Markovi Růžičkovi, a proto byl třineckým hokejistům při přechodu modré čáry odpískán ofsajd.
     
    22:45
    Redenbach nedojel puk tak rychle, aby mohl zakončovat. Na opačné straně zablokovali třinečtí obránci střílejícího Holce.
     
    21:55
    Falter si poradil také s dorážejícím Kanem a pak už Olomouc dostala puk do středního pásma. Ve druhé třetině je zatím pod tlakem.
     
    21:34
    Před Falterem šikovně clonil Irgl, a tak prošlo nahození M. Doudery od mantinelu až na branku. Olomoucký brankář dokázal zareagovat.
     
    20:55
    Třinečtí rozehráli pouze na zakázané uvolnění, ale po vhazování se vracejí zpět před Faltera. Zatím bez střeleckého zakončení.
     
    20:24
    Odstartovala druhá třetina a Kreps na úvodním vhazování přetlačil Knotka. Rákos se však v útočném pásmu dlouho neudržel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 10 – 6
    Střely mimo: 3 – 0
    Hity: 5 – 4
    Vhazování: 8/18 – 10/18
    Úspěšnost na vhazování: 44 % – 56 %
    Trestné minuty: 2 – 0
    Bohumil Jank napřáhl už na červené čáře a zaskočil gólmana Faltera. Připsal si tak první extraligový gól v této sezoně.

     
    Máme za sebou první třetinu zápasu mezi Třincem a Olomoucí, po které domácí Oceláři vedou o jednu branku. Už ve třetí minutě mohl skóre otevřít Dravecký, ale po nahození od Marka Růžičky nedokázal překonat Faltera. O něco později Slezané bez jakýchkoliv problémů ubránili oslabení, Hrubec nemusel v početní nevýhodě ani jednou zasahovat. V první části se nehrál příliš útočný a líbivý hokej, nicméně o něco více ze hry měl Třinec.

    V patnácté minutě se domácí ujali vedení. Jank napálil puk od červené čáry na branku a kotouč k překvapení všech propadl až za Faltera. Po smolně inkasované brance se musela Olomouc bránit třineckému náporu. Obránci zablokovali několik střel, Falter si poradil s dorážkami Irgla a Adamského po nepříjemném nahození Kanea. Mora si v první periodě velkou příležitost nevytvořila a bude muset přidat, pokud chce z Třince odvézt body.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Falter chytil Netíkovu ránu, ale musel se ještě popasovat s dotírajícím Rákosem. S tím mu pomohl hlavně Ondrušek, který neváhal rozjet šarvátku proti třineckému útočníkovi. Rozhodčí všechny aktéry včas uklidnili a vylučovat nebudou.
     
    19:37
    Hrubec si poradil s pokusem od Vlacha, nepřesná rozehrávka Ocelářů pak skončila zakázaným uvolněním. Nahození přišlo zpoza červené čáry.
     
    19:21
    Po střetu M. Doudery se Sundherem zamířil puk mezi diváky. V poslední minutě první třetiny se vhazuje ve středním pásmu.
     
    18:58
    Kane nahodil z úhlu puk na branku a Falter měl obrovské potíže! Vyrazil kotouč před sebe a následně ustál dorážky Irgla s Adamským.
     
    18:31
    Falter vykopl betonem Noskovu střelu od modré čáry, po průniku J. Galvase po levé straně nemohla Olomouc pokračovat kvůli ofsajdu.
     
    17:56
    Hrubec zatím žádnou velkou šanci Mory řešit nemusel, což se nezměnilo ani teď. Krajíček za bránou čeká na dostřídání týmu.
     
    17:24
    Oceláři se usadili v útočné třetině a snažili se o častou střelbu. Olomouc menší nápor ustála a sama se vrhá do útoku.
     
    16:53
    Holcovu tvrdou ránu vytěsnil Hrubec vyrážečkou, na opačné straně si Petružálek udělal prostor, ale mířil příliš vysoko.
     
    16:22
    Nahození od Rotha bylo tečováno, a tak se druhé zakázané uvolnění v řadě nepískalo. Jenže od Netíka se puk odrazil přímo k hostům.
     
    15:56
    Rašner při rozehrávání bez cizího přičinění upadl a odevzdal puk Ocelářům. Olomouc si zatím kotouče opravdu příliš neužije.
     
    15:22
    Třinecké vedoucí zásah rozhodně povzbudí, ačkoliv byl z kategorie šťastných. Noskovo nahození zablokoval Ondrušek.
    14:30 Bohumil JANK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle si olomoucký brankář Falter za rámeček nedá! BOHUMIL JANK vyvezl kotouč od vlastní branky na červenou čáru a prudkým švihem jej napálil na bránu. Falter neměl zakrytý výhled, ale přesto mu tvrdá rána z velké dálky prošla pod rukou do sítě – 1:0! Asistence: Vladimír Dravecký, Vladimír Roth.
     
    14:14
    Marek Růžička si nezpracoval přihrávku od spoluhráčů, ale dobrým napadáním donutil Škůrka k další nepřesné rozehrávce.
     
    13:55
    Jaškova rána byla sražena do ochranné sítě, a tak je hra po delší době přerušena. Před druhou komerční pauzou je skóre bezbrankové.
     
    13:32
    Dravecký si nezpracoval přihrávku od Rotha a umožnil rozehrávku Škůrkovi. Ani olomoucký bek ale nebyl přesný.
     
    12:54
    L. Galvas si vzadu nekomplikoval situaci a poslal puk po mantinelu do středního pásma. Zatím se hraje bez častých přerušení.
     
    12:24
    Oceláři se neudrželi v útočném pásmu, Krajíček musel proti skákavému puku ucouvnout. Domácí hrají s kotoučem a střídají.
     
    11:54
    Kreps ztratil ve středním pásmu rovnováhu, ale na poslední chvíli ještě dokázal poslat puk Netíkovi na pravé křídlo do jízdy.
     
    11:21
    Kaneovi se sice nepovedlo po otočce okolo brány zakončit, ale aspoň se puk odrazil k Rothovi. Ránu třineckého obránce však výborně zablokoval Knotek.
     
    10:48
    Kotala střílel z pravé strany nepřesně a Mora se následně neudržela v útoku. Zatím se hraje především uprostřed kluziště.
     
    10:32
    Nosek získal puk ve středním pásmu, ale od červené čáry bekhendem pouze nahodil po mantinelu. Pro puk si jede Falter.
     
    09:56
    Nyní můžou domácí zase pomýšlet na útočnou hru, která se jim v dosavadním průběhu příliš nedaří. Olomouc dobře brání modrou čáru.
     
    09:32
    Třinečtí přečkali první oslabení a Hrubec vůbec nemusel zasahovat. Kaneovi nevyšla po návratu z trestné lavice kombinace s Rákosem.
     
    08:54
    V závěrečné fázi přesilovky zkouší útočné pásmo vybojovat Sundher. Kanaďan si sám dojel nahozený puk a přetlačuje se s Oceláři u mantinelu.
     
    08:23
    Irgl vložil hůl do olomoucké přihrávky a znovu tečoval puk ven ze třetiny. Vlach pouze zakroutil hlavou a odjel na střídačku.
     
    07:42
    Třinec dokázal hned po buly vyhodit, ani teď se Moře nedaří přechod do pásma. Hrubec si vyjel pro kotouč a přehodil Škůrka na modré čáře.
     
    07:19
    Kohouti si zahrají první přesilovou hru. Cory Kane (TRI) se provinil na obranné modré čáře a je potrestán dvěma minutami za hákování.
     
    06:57
    Rákos si nezpracoval Krepsovu přihrávku a nedokázal vystřelit. Na druhé straně přikryl Hrubec Burianovo zakončení, je tady první komerční přestávka.
     
    06:08
    Jaroměřský pláchl po pravé straně a ujížděl spolu s Lašem do přečíslení proti Rothovi. Zvolil střelu, kterou Hrubec vytěsnil vyrážečkou.
     
    05:59
    Nosek si stáhl puk a ujel svému strážci na levém křídle. Se střelou zkušeně počkal, navedl si kotouč k bráně, ale nechal vyniknout Faltera.
     
    05:25
    Utkání nezačalo v nijak závratném tempu. Pro Olomouc je v jejím postavení každý bod zlatý, a proto se tradičně soustředí hlavně na defenzivu.
     
    04:52
    Petružálek se od mantinelu protlačil k přední tyčce a posouval puk do brankoviště. Klimenta v dobré pozici přestřelil bránu.
     
    04:35
    Eberle se aktivním pohybem na pravém křídle zbavil obránců a dokázal vystřelit. Hrubec ale na střelu dobře viděl a puk zakryl.
     
    03:54
    Kane si nedokázal zpracovat prudkou přihrávku od Janka, Roth o něco později nepustil do úniku Fořta. Hraje se ve středním pásmu.
     
    03:21
    Hrubec vyjel za bránu a přenechal kotouč Rákosovi. Ten odjel na střídačku a rozehrávky se tak chopí obránce Jank.
     
    02:45
    Přihrávka Marka Růžičky prošla z levého křídla až před branku, kde se bekhendem pokoušel zakončovat Dravecký! Falter pohotově zasáhl.
     
    02:25
    Hrubec si připsal první úspěšný zákrok proti ráně Vlacha od mantinelu, Linhartovu střelu srazil do ochranné sítě Škůrek.
     
    01:54
    J. Galvas poprvé zachytil Noskovo vyhození z obranné třetiny, napodruhé už se mu ale modrou čáru uhájit nepodařilo.
     
    01:24
    Klimenta si poradil s napadajícím Vlachem a rozehrál puk za Hrubcovu bránu. Odtamtud pokračuje v akci Nosek.
     
    00:57
    Krajíček na hraně vysoké hole sklepl vzdušnou přihrávku na Eberleho. Olomouc se do útočného pásma přeci jen dostala.
     
    00:24
    Utkání začalo průnikem Rákose po levé straně. Nyní tlačí třineckého útočníka k mantinelu Vyrůbalík. Olomoucký kotel se na začátku zápasu početně skoro vyrovná tomu třineckému.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hokejisté jsou na ledě, za malou chvíli začínáme.
     
    Diváci viděli video-mapping na ledové ploše a nyní už čekají na nástup hokejistů. Dorazili také fanoušci Olomouce.
     
    Rozbruslení obou mužstvem pomalu končí. Třinec bude hrát v bílých dresech, Olomouc v červeném.
    Záběry z třineckého rozbruslení

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    To Olomouc měnila oproti úspěšnému zápasu s Plzní už na postu brankáře. Startérem je dnes Martin Falter a druhým gólmanem potom Marek Laco. Na soupisce úplně chybí jednička Branislav Konrád. Ze sedmi obránců zbylo jen šest, jelikož v Třinci nenastoupí Tomáš Houdek. Zkušený zadák se tak přidal k absentujícím Robinu Staňkovi a Pavlu Skrbkovi.

    Útočná síla kouče Venery je opět ochuzena o Petra Strapáče, Juraje Mikúše a Františka Skladaného. Novým mužem v sestavě je naproti tomu Tomáš Fořt, jenž si zahraje v první řadě. K Holcovi s T. Mikúšem se do třetí formace posunul Vlach, druhá lajna je beze změny. Třináctým útočníkem dnes bude Roman Rác, ten nahrazuje v sestavě Jakuba Hermana. Dvacetiletý Kotala se posunul do čtvrtého útoku.
    Lukáš Galvas načne druhou tisícovku extraligových startů třetím zápasem proti synovi. Oba předchozí zvládl lépe otec.

     
    Oceláři udělali ve své sestavě oproti poslednímu duelu před reprezentační přestávkou několik podstatných změn. Ty se ale netýkají gólmanů, jelikož od první minuty znovu nastoupí Šimon Hrubec a záda mu bude krýt Slovák Peter Hamerlík. Šestici obránců doplňují Lukáš Doudera a Tomáš Linhart, kteří proti Liberci chyběli. Ani s Olomoucí si nezahraje další obránce Josef Hrabal.

    V prvních třech útočných formacích trenér Kýhos změny nedělal, pouze proházel jejich pořadí. Jako elitní je dnes veden Kaneův útok s křídly Adamským a Irglem. Zbrusu novou čtvrtou řadu poskládali Lukáš Jašek, Marek Růžička a Vladimír Dravecký. Kvůli této lajně ze sestavy vypadli David Cienciala, Rostislav Marosz a Erik Hrňa. Nadále schází také rekonvalescent Martin Růžička.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – L. Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Linhart, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Klimenta, Redenbach, Petružálek (A) – Jašek, Marek Růžička, Dravecký. Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Olomouc: Falter (Laco) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, Knotek (A), Fořt – Burian, Sundher, Eberle – Holec, Vlach, T. Mikúš – Matai, Mrázek, Kotala – Rác.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Roman Polák, Oldřich Hejduk – Rudolf Tošenovjan, Michal Zíka.
    M. Doudera vstřelil v letošní sezoně čtyři branky. Přidá další?

    Milan Doudera z @hc_ocelari ???????????? #MadeOfHockey #SuperTacks ???? – Aleš Krecl

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Olomoucí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #telh a #TRIvOLO.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ 2015/16+2016/17

    Letní příprava 2015:
    Třinec – Olomouc 0:2

    Základní část 2015/16:
    Olomouc - Třinec 6:0
    Třinec – Olomouc 1:4
    Olomouc – Třinec 1:2 pp
    Třinec – Olomouc 0:2

    Letní příprava 2016:
    Třinec - Olomouc 5:2

    Základní část 2016/17:
    Olomouc – Třinec 1:2
    Třinec - Olomouc 4:0
    Olomouc – Třinec 2:3

    ABSENCE

    Ocelářům scházeli v zápase s Libercem obránci Tomáš Linhart a Josef Hrabal. Nehráli ani útočníci Vladimír Dravecký a Martin Růžička, jenž se už několik měsíců zotavuje po otřesu mozku. Uvidíme, zdali se někdo z těchto hráčů po reprezentační přestávce zapojí do hry.

    Olomouci chyběli v utkání proti Plzni beci Robin Staněk a Pavel Skrbek. Útočná síla Mory byla ochuzena o Juraje Mikúše, Františka Skladaného, Romana Ráce nebo Petra Strapáče.

    TÝMOVÉ STATISTIKY

    Nejsilnější třineckou disciplínou za poslední léta je už tradičně hra v oslabení. Oceláři ubránili 88,48 % přesilovek soupeřů a v tomto ohledu jsou nejlepší v lize. Co se týče vhazování, patří Třinci s úspěšností 53 % druhé místo za Libercem.

    Dlouhodobě jsou Slezané nejméně trestaným týmem soutěže, a to s počtem 466 trestných minut. V týmovém Radegast indexu se díky zisku 1 602 bodů řadí na druhou pozici za Vítkovice. V Radegast indexu jednotlivců je nejlepším Ocelářem desátý Josef Hrabal.

    Olomouc má na vhazování úspěšnost 52 % a dělí se s Kometou o třetí místo v této statistice. Co se týče přesilovek a oslabení, patří Olomouc k extraligovému průměru.
    Lukáš Galvas odehrál extraligové utkání číslo tisíc. Nyní může znovu nastoupit proti synovi Jakubovi, jenž hraje v Olomouci.

     


    HC OLOMOUC
    12. místo, 58 bodů, skóre 107:112


    Po čtyřech porážkách na přelomu starého a nového roku už s Olomoucí v boji o předkolo play-off počítal málokdo. Ale hokejisté pod vedením kouče Zdeňka Venery zabrali, umlčeli pochybovače a ještě se přihlásili do spanilé soutěže o místa v první desítce. Po šňůře tří vítězství sice znovu dvakrát prohráli, ale od té doby zase vítězí. Vyhráli v Pardubicích a doma proti Karlovým Varům. Pak šokovali všechny tříbodovým ziskem na Spartě a před reprezentační pauzou si doma poradili s Plzní. Na Hané mohou být relativně v klidu, jelikož mají skoro jisté, že do baráže nespadnou, naopak mohou zabojovat o předkolo. Od desáté Mladé Boleslavi dělí Olomouc pouze tři body.

    Poslední utkání Olomouce:

    45. kolo, neděle 5. února, 17:00, Olomouc:
    HC Olomouc – HC Škoda Plzeň 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
    Branky a asistence: 7. Škůrek (Vlach, Laš), 58. Sundher (Galvas, Jaroměřský), 60. Vlach (Laš) – 32. Indrák (Stach, Kubalík).
    Diváci: 4 344 (79 % celkové kapacity).

    Sestava Olomouce: Konrád (Laco) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Galvas, Houdek (A), Rašner – Laš, Knotek, Vlach – Burian, Sundher, Eberle – Holec, Herman, T. Mikúš – Matai, Mrázek, Kotala. Trenér: Venera.

    Nejproduktivnější hráči Olomouce:
    Marek Laš (9+15)
    František Skladaný (9+14)
    Juraj Mikúš (9+13)
    Martin Vyrůbalík (4+17)
    Jan Knotek (11+6)

    Brankáři:
    Branislav Konrád (43 utkání, 2,27, 90,98 %, 3 SO)
    Martin Falter (5 utkání, 4,36, 83,33 %, 0 SO)
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    2. místo, 84 bodů, skóre 139:110


    Ještě po Vánocích se Třinec vyhříval na prvním místě tabulky, po vydařeném prosinci zcela zaslouženě. Jenže s přelomem roku přišel zlom také u Ocelářů, kterým se rázem přestalo dařit. Z devíti lednových utkání zvítězili svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose jen třikrát, navíc celý měsíc zakončili ostudným debaklem 3:12 na ledě Sparty. Na začátku února vydřeli Slezané těsné vítězství v Karlových Varech a před reprezentační přestávkou doma podlehli vedoucímu Liberci. Touto porážkou Třinec zřejmě pustil šanci na Prezidentský pohár a ve zbytku základní části bude bojovat o udržení druhé příčky.

    Poslední utkání Třince:

    45. kolo, neděle 5. února, 15:20, Třinec:
    HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)
    Branky a asistence: 15. Redenbach (Petružálek, Klimenta), 48. Kreps (Nosek, M. Doudera), 60. Netík (TS) – 3. Stránský (Bližňák), 9. Valský (Radivojevič, Šimek), 18. Vantuch (Stránský), 23. Šimek (Radivojevič). Diváci: 4 736 (91 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Hrubec (Hamerlík) – Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Rákos, Kreps, Netík – Redenbach, Klimenta, Petružálek (A) – Cienciala, Marosz, Hrňa. Trenér: Kýhos.

    Nejproduktivnější hráči Třince:
    Tyler Redenbach (12+23)
    Jakub Petružálek (13+18)
    Rostislav Marosz (13+14)
    Zbyněk Irgl (11+16)
    Vladimír Dravecký (9+14)

    Brankáři:
    Šimon Hrubec (35 utkání, 1,98, 93,18 %, 7 SO)
    Peter Hamerlík (11 utkání, 3,24, 88,64 %, 0 SO)
    Kanaďan Tyler Redenbach zaznamenal v zápase s Libercem první gól za Oceláře a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

     
    Příjemné odpoledne z Třince přeji všem hokejovým příznivkyním a příznivcům! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 46. kola hokejové Tipsport extraligy. Česká nejvyšší soutěž má ve středu na programu šest zápasů, utkání Liberce se Zlínem bylo předehráno již v lednu. Do konce základní části zbývá už jen sedm kol a v tabulce se začíná dělit zrno od plev. V tomto přenosu se detailně zaměříme na utkání mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Olomouc.

    Oceláři pokračují v nevyrovnaných výkonech, které je provázejí od počátku nového roku. Přesto stále drží druhé místo před pronásledovateli Spartou a Hradcem Králové a místo v elitní šestce mají před play off takřka jisté. Naproti tomu Olomouc se ještě chce zapojit do boje o desítku, na kterou ztrácí tři body. Před reprezentační pauzou chytili Moravané skvělou formu, překvapí také v Třinci. Zápas začíná ve WERK ARENĚ v 17:00, přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 15. Jank (Dravecký, Roth), 34. Kreps (Krajíček, Rákos), 37. Irgl (Adamský, M. Doudera) – 49. Holec (Rašner, Škůrek), 56. J. Galvas


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – L. Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Linhart, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Klimenta, Redenbach, Petružálek (A) – Jašek, Marek Růžička, Dravecký. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Olomouc: Falter (Laco) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, Knotek (A), Fořt – Burian, Sundher, Eberle – Holec, Vlach, T. Mikúš – Matai, Mrázek, Kotala – Rác.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Roman Polák, Oldřich Hejduk – Rudolf Tošenovjan, Michal Zíka

    Diváci: 4 276 (82 % celkové kapacity)
    thejrc.org