Třinec – Olomouc 3:2 (kon.) | Litvínov – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 1:2 (kon.)
K. Vary – Vítkovice 3:5 (kon.) | Pardubice – Chomutov 4:7 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 2:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
HC Olomouc
Středa 15.02.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek středečního večera. (19:26:29)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinečtí oslavili vítězství za tři body se svými fanoušky, Olomouc poděkovala za skvělou podporu příznivcům v hostujícím sektoru.

    Oceláři zůstávají nadále na druhém místě, po dnešku ztrácejí na vedoucí Liberec, který předehrával zápas proti Zlínu už v lednu, šest bodů. Také Olomouc zůstane dvanáctá a její odstup od desáté příčky možná zůstane na čtyřech bodech. Aktuálně desátá Plzeň totiž doma prohrává s Mladou Boleslaví o dva góly.

    V dalším kole se Třinec v pátek 17. února od 17:30 představí na ledě Chomutova. Moru čeká v boji o předkolo play off velmi těžký duel v Liberci. Toto utkání 47. kola extraligy začne v pátek v 18:00.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 30 (10, 12, 8) – 21 (6, 6, 9)
    Střely mimo: 13 (6, 3, 4) – 2 (0, 0, 2)
    Hity: 8 (5, 3, 0) – 9 (4, 1, 4)
    Vhazování: 34/60 (8, 11, 15) – 26/60 (10, 8, 8)
    Úspěšnost na vhazování: 57 % – 43 %
    Trestné minuty: 4 (2, 2, 0) – 10 (0, 4, 6)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Vladimír Roth – TRI (0+1)
    Miroslav Holec – OLO (1+0)
     
    Utkání končí vítězstvím Třince, ale domácí Oceláři udělali ze zápasu v závěru drama. Po devíti minutách ve třetí třetině inkasovali poprvé v zápasu z hole Holce, který po přihrávce od Rašnera ujel všem a trefil horní růžek. Třinečtí pak nevyužili přesilovku, Kane nedokázal po šikovném uvolnění zamířit na branku.

    Olomouc se do kontaktu dostala čtyři minuty před koncem. Holcova přihrávka prošla k J. Galvasovi, a ten zaznamenal premiérovou trefu v extralize. V závěru zkoušela Olomouc odvolat brankáře Falter, jenž kvůli dvěma faulům už se do šance na vyrovnání nedostala. Naopak Falter musel v poslední minutě ještě zasahovat proti Krepsovi s Petružálkem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Olomouc i ve třech zariskovala a pokusila se vyklidit obranné pásmo! Odraz přál Ocelářům, ale Falter si pak poradil s obrovskými šancemi Krepse a Petružálka.
     
    59:27
    Kreps tečoval Krajíčkovo nahození těsně před Falterem, ale olomoucký brankář včas zasáhl. Následně se ještě Kreps pošťuchoval se Škůrkem.
     
    59:09
    Zřejmě je definitivně rozhodnuto o zisku tří bodů pro Třinec. Kevin Sundher (OLO) v přemíře snahy fauloval a je potrestán dvěma minutami za sekání. Oceláři hrají přesilovku pěti proti třem.
     
    58:40
    Jaroměřský se dostal za záda třineckých obránců, Rákos ale jeho střelu z mezikruží zablokoval. Kane vyváží puk do středního pásma.
     
    58:14
    Nebýt faulu, Jašek by nejspíš trefil prázdnou branku a rozhodl, ale třinečtí hráči s voláním po jiném než dvouminutovém trestu neuspěli.
     
    57:55
    Jašek už se dostával za záda Martina Vyrůbalíka (OLO), který ho musel ve středním pásmu faulovat. Olomoucký kapitán si odsedí dvě minuty za podražení.
     
    57:35
    Mora se rozhodla odvolat brankáře, a tak teď musí rozehrát bez jediné chyby. Petružálek dal přednost nahození po mantinelu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 276 diváků.
     
    57:14
    Hrubec pokryl střelu T. Mikúše z pravé strany a bude se vhazovat před brankou Třince. Ještě předtím si Olomouc vyžádala oddechový čas.
     
    56:48
    Falterovi vypadla rána Rákose, ale hostující obránci Krepse k dorážce nepustili. Třinec drží hru co nejdále od Hrubce.
     
    56:24
    Marek Růžička dostal puk z obranného pásma, ale Adamský si jeho skákavou přihrávku nezpracoval. S pukem hraje Jaroměřský.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 15. Jank (Dravecký, Roth), 34. Kreps (Krajíček, Rákos), 37. Irgl (Adamský, M. Doudera) – 49. Holec (Rašner, Škůrek), 56. J. Galvas


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – L. Galvas, Roth, Jank, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Linhart, L. Doudera – Rákos, Kreps, Netík – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Klimenta, Redenbach, Petružálek (A) – Jašek, Marek Růžička, Dravecký. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Olomouc: Falter (Laco) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, Knotek (A), Fořt – Burian, Sundher, Eberle – Holec, Vlach, T. Mikúš – Matai, Mrázek, Kotala – Rác.
    Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Roman Polák, Oldřich Hejduk – Rudolf Tošenovjan, Michal Zíka

    Diváci: 4 276 (82 % celkové kapacity)
    thejrc.org