Jihlava – Sparta 3:4 (kon.) | Kometa Brno – HC Plzeň 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:4 (0:0, 2:2, 1:2)
HC Sparta Praha
Středa 15.02.2017, 17:00 • Zimní stadion Světlá nad Sázavou • Extraliga staršího dorostu • 16. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Sparta Praha si veze ze stadionu Světlé nad Sázavou tři body za vítězství 4:3, když zde porazila Duklu Jihlava, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (19:05:02)
     
    Již před zápasem bylo jisté, že Sparta skončí po základní části na desátém místě. Jihlava bude nejlépe sedmá a nejhůře osmá. Pokud by Dukla skončila na sedmém místě, vyzve v osmifinále právě Spartu.
     
    Ve třetí třetině dokázali Pražané znovu uskočit na rozdíl dvou branek, když se ve 41. minutě prosadil Jan Hanuš a za dalších dvanáct minut zvyšoval Vojtěch Kropáček. Jihlava se sice dostala v čase 54:06 do zápasu, když snižoval odchovanec světelského hokeje Matěj Vála, ovšem srovnat se již Dukle nepodařilo, takže prohrála 3:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Jihlava sice v závěru předvedla tlak do branky, ovšem vyrovnat se jí opět nepodařilo, takže Sparta si veze ze Světlé nad Sázavou vítězství.
     
    59:42
    Po zakázaném uvolnění Sparty si hosté ihned vyžádali oddechový čas.
     
    59:07
    Je to tak. Vhazovat se bude po levici Wolfa a branka Jihlavy zůstává opuštěná.
     
    59:07
    Dukla si vyžádala oddechový čas a zdá se, že stejně jako včera proti Plzni to v závěru zkusí bez gólmana v šesti.
     
    59:06
    Střela Jiřího Slabého přes obránce z pravého kruhu měla dobré parametry, ovšem Wolf jí dokázal vyrazit mimo tři tyče.
     
    58:20
    Jihlavští sice získali puk ve středním pásmu, ale jen ho nahodili za branku Wolfa a jdou střídat.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:01
    Střelu Jana Hanuše z levého kruhu na bližší tyč dokázal zneškodnit svým betonem gólman Šťastný. Dukle již moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    55:43
    Za brankou Dukly došlo k nepříjemnému střetu, kdy se k mantinelu poroučel takřka v plné rychlosti Vojtěch Kropáček. Zaviněné to nebylo, nicméně pro útočníka Sparty je to jistě hodně bolestivé a za pomocí spoluhráče odjíždí na střídačku.
     
    55:09
    Dvě zakázaná uvolnění Sparty, gólman hostí Adam Wolf se musí mít neustále v permanenci.
     
    54:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    No tak rozhodnuto ještě určitě není. Po souhře Adama s Vrátným se ke kotouči dostal odchovanec Světlé nad Sázavou MATĚJ VÁLA, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Někteří z domácích fanoušků aplaudují "svému" hráči, který se postaral o dramatizaci zápasu. Asistence: Josef Vrátný, Dominik Adam.
     
    53:25
    Tomáš Schwamberger zastavil útok Dukly ve středním pásmu ztečováním kotouče, který skončil v hledišti a ukořistil jej jeden z více jak dvou stovek diváků.
     
    52:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hráči s velkým S ve znaku dělají výrazný krok ke třem bodům a zdá se, že Jihlavě bude patřit po základní části sedmé nebo osmé místo. Arnošt přihrál kotouč na levou stranu útočného pásma pro VOJTĚCHA KROPÁČKA, který překonal Šťastného a vrací Spartě dvougólový náskok. Asistence: Dominik Arnošt, Martin Hugo Haš.
     
    52:03
    Pražané hrají v plném počtu.
     
    51:31
    Vala dával puk před branku na Jindru, který k němu měl přece jen o něco dále než Ondrej Šišolák, jenž dokázal kotouč vyhodit do středního pásma.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 34. Vala (Rašín, Kadleček), 37. Kadleček (Vala), 55. Vála (Vrátný, Adam) – 24. Šišolák (Schwamberger, Hanuš), 33. Kropáček (Arnošt, Dani), 41. Hanuš, 53. Kropáček (Arnošt, Haš)


    HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Vrátný, Vála, Musil, Veleba, Marek, Rašín, Piskač, Trávník – Jindra, Adam, Daňhel – Filip, Kadleček, Vala – Strnad, Slabý, Hrbatý – Úlovec, Najman, Kardoš. Trenér: Štěpán Moravec
    HC Sparta Praha: Wolf (Mičán) – Hanuš, Haš, Vízner, Hadamczik, Havlín, Tůma, Vorobjev, Pika – Šišolák, Schwamberger, Nacházel – Arnošt, Kropáček, Dani – Čech, Barinka, Čermák – Švarc, Flídr, Gnusin. Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Vrba – Šustr, Kráľ
    ocianews.com