New Jersey – Ottawa 0:3 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 4:3 (po pr.)
Buffalo – Colorado 2:0 (kon.) | St. Louis – Vancouver 4:3 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:1 (kon.)
Edmonton – Philadelphia 6:3 (kon.) | Los Angeles – Arizona 3:5 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0)
Winnipeg Jets
Pátek 17.02.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:38 Sidney CROSBY - 4:3
     
    64:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY využil fantastické práce Jevgenije Malkina, který v blízkosti pravé tyče ustál tvrdý osobní souboj a přiťukl puk v tísni ze druhé vlny najíždějícímu kapitánovi Penguins, který z blízkosti zametl puk do prázdné brány a korunoval svůj fantastický výkon! Další skvělý den dvou hvězd! Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    64:06
    Další přečíslení dva na jednoho v podání Winnipegu a střela Marka Scheifeleho z pravého kruhu pro vhazování, která měla mířit do odkryté brány, skončila ale na boční síti!
     
    63:49
    Mark Scheifele se po rychlém přečíslení dva na jednoho zřejmě ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže orazítkoval bližší tyč a prodloužení ještě nekončí!
    63:00 Blake Wheeler trefil masku Marca-Andreho Fleuryho!
     
    63:00
    Blake Wheeler si z levého křídla sjel před bránu a bekhendovou střelu trefil masku Marca-Andreho Fleuryho! Další obrovská šance nevyužita.
    62:46 Nikolaj Ehlers a závěr jeho samostatného úniku!
     
    62:46
    Nikolaj Ehlers na obranné modré čáře vypíchl puk jednomu z hráčů Pittsburghu a řítil se do samostatného úniku, který chtěl v mezikruží zakončit střelou mířící do pravého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale předvedl další spektakulární zákrok, když horní hranou lapačky puk vyrazil do vzduchu! Nikojal Ehlers se vzápětí snažil puk zasáhnout golfákem, ale neuspěl.
     
    60:32
    Jake Guentzel se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, ani nadvakrát ale Connora Hellebuycka nepropálil!
     
    59:08
    Josh Morrissey nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho střela po ledě mířila přesně k pravé tyči, Marc-Andre Fleury ale skvěle zasáhl svým levým betonem!
    53:55 Phil KESSEL - 3:3
     
    53:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PHIL KESSEL napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k milimetrově přesné střele zápěstím, která se ve vzdálenějším pravém horní rohu brány na cestě do sítě odrazila od horní tyče! Fantastická střela. Stav utkání 3:3! Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
     
    53:04
    Dustin Byfuglien dostal menší trest za držení a Penguins si zahrají přesilovou hru. Dokáží vyrovnat?
     
    52:55
    Nikolaj Ehlers si z levého křídla rychle sjel před bránu a po rychlém zamíchání s pukem se chystal vypálit bekhendem, Marc-Andre Fleury se mu ale ve stylu Dominika Haška vrhl pod nohy a o obrovskou šanci ho připravil!
     
    51:22
    Matt Cullen na levém křídle šlápl do pedálů a řítil se do velké šance, jenže zamířil pouze doprostřed brány a Connor Hellebuyck v oslabení ukryl puk v náručí!
     
    51:04
    Vyloučen byl na straně Winnipegu také Mark Stuart, který dostal dvouminutový trest za sekání.
     
    51:04
    Blake Wheeler byl v obranném pásmu v souboji rameno na rameno tvrdým hitem zasažen Jevgenijem Malkinem, který dostal dvojnásobný trest za hrubost a nedovolené bránění. Tím ale tresty nekončí.
     
    51:04
    Blake Wheeler byl nepříjemně zasažen ve středním pásmu a před střídačkami se strhla obrovská mela! Bude se vylučovat? Bude!
    50:58 Patric Hörnqvist z blízkosti orazítkoval bekhendem tyč!
     
    50:58
    Jevgenij Malkin předvedl na levé straně útočného pásma nádherný oblouk a ještě před objetím brány přihrál krásnou zadovkou Patricovi Hörnqvistovi, který rychle vypálil bekhendem a jeho střela orazítkovala levou tyč!
    48:24 Dustin BYFUGLIEN - 2:3
     
    48:24
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    DUSTIN BYFUGLIEN nádherně objel bránu a v blízkosti levé tyče puk z otočky po ledě propasíroval mezi betony Marca-Andreho Fleuryho do brány. Jets skórovali potřetí v řadě a otočili utkání na svou stranu! Pens promarnili dvoubrankové vedení. Asistence: Mark Scheifele.
     
    47:49
    Jacob Trouba na pravé straně útočného pásma vypálil z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou a Marc-Andre Fleury ukryl puk na bližší tyči v lapačce!
    44:22 Paul POSTMA - 2:2
     
    44:22
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    PAUL POSTMA si na pravém křídle najel na volný puk a z prostoru mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl bez přípravy k jedovaté střele s příklepem, která zasvištěla přesně do předního pravého horního rohu brány. Jets dokázali vymazat dvoubrankové manko a vyrovnali na 2:2! Asistence: Adam Lowry.
     
    42:59
    Jets se dostali v pravém kruhu pro vhazování v rychlém ke dvěma střelám, z nichž první skončila na hrudi Marca-Andreho Fleuryho a druhá v jeho lapačce!
     
    40:53
    Joel Armia si z pravého křídla krásně sjel před bránu a na vzdálenější levé tyči se snažil puk bekhendem zasunout do brány, ve své snaze ale neuspěl a ztroskotal na pravým betonu vynikajícího Marca-Andreho Fleuryho!
    39:06 Marc-Andre Fleury neskutečným způsobem vychytal Scheifeleho! To byl jeden z nejkrásnějších zákroků sezóny!
     
    39:06
    Mark Scheifele předvedl před bránou v mezikruží nádhernou stahovačku a poté zápěstím mířil do pravého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale dokázal vleže na pravém boku fantasticky vykopnout levý beton do vzduchu a poté si poradil i se snášejícím se pukem, který se Jacob Trouba marně snažil srazit za jeho záda!
    37:10 Patrik LAINE - 2:1
     
    37:10
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Mark Scheifele krásnou přihrávkou zpoza brány našel mezi kruhy pro vhazování Matheua Perreaulta, který hru roztáhl hru doleva, a PATRIK LAINE po jeho přihrávce z úhlu zamířil zápěstím pod horní tyč zcela odkryté brány. Winnipeg se konečně prosadil a snížil na 2:1! Asistence: Mathieu Perreault a Mark Scheifele.
     
    35:01
    Nick Bonino před pár okamžiky z blízkosti nebezpečně vypálil bekhendem a jeho pokus těsně minul vzdálenější levý horní roh brány, Connor Hellebuyck možná puk tečoval!
     
    32:38
    Trevor Daley si za vlastní bránou pomohl držením a byl poslán na trestnou lavici na dvě minuty.
     
    32:29
    Dustin Byfuglien tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela taktéž mířila do předního horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale opět zasáhl skvěle levým ramenem, od kterého se puk odrazil vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány!
     
    32:16
    Patrik Laine krásně vypálil v pravém kruhu pro vhazování zápěstím a jeho střela mířila přesně do pravého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ji ale levým ramenem fantasticky vyrazil a připsal si další neopakovatelný zákrok, kterým podržel svůj tým!
     
    29:59
    Marc-Andre Fleury skvěle zasáhl proti táhlé střele Jacoba Trouby od modré čáry a v blízkosti pravé tyče se snažil puk procedit do brány z nulového úhlu Nic Petan, bez úspěchu! Brankář Pens chytá úžasně!
     
    28:54
    Mark Scheifele se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci a mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže si vylámal zuby na levém betonu domácího brankáře Marca-Andreho Fleuryho, který s jeho pomocí zasáhl dvakrát a předvedl spektakulární zákrok!
     
    28:00
    Patric Hörnqvist v útočném pásmu stíhal po ztrátě puku za bránou rozjetého Joela Armiu, kterého zasáhl zezadu holí od obličeje, a dostal dvě minuty za vysokou hůl.
     
    26:40
    Carter Rowney se ocitl na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jenže jeho následný pokus bez přípravy postrádal razanci a Connor Hellebuyck ho dobře vyrazil pravým betonem!
     
    24:58
    Patrik Laine roztáhl hru doleva na Mathieua Perreaulta, který v kruhu pro vhazování napřáhl k táhlé střele zápěstím a našel pouze náruče připraveného Marca-Andreho Fleuryho! Brankář Pens stále bezchybný.
    24:24 Dustin Byfuglien a jeho tvrdý hit na Justina Schultze.
     
    24:24
    Dustin Byfuglien na levé straně obraného pásma tvrdě dohrál u mantinelu Justina Schlutze, který se otáčel a neměl o něm vůbec tušení, následoval tvrdý náraz hlavou do hrazení, po kterém obránce Penguins zůstal ležet na ledě a poté musel zamířit na ošetřovnu!
    22:02 Nick Bonino předvedl nádherný a nebezpečný golfák!
     
    22:02
    Nick Bonino se po nahození z pravého křídla a ostrého úhlu ocitl na vzdálenější levé tyče v obrovské šanci, kde puk nádherně sklepával ze vzduchu do brány, Connor Hellebuyck ale dokázal jeho pokus pravým betonem vyrazit a vzápětí si poradil i s dorážkou Penguins!
     
    15:34
    Penguins se na levém křídle dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, o které se postaral Jevgenij Malkin a zřejmě Nick Bonino, Connor Hellebuyck ale první střelu mířící mezi jeho betony vyrazil a druhou ukryl v náručí!
     
    15:03
    Jevgenij Malkin byl podražen, faul se ale nepískal, a tak se ruský útočník zdravě naštval a z levého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele s příklepem, která minula levou tyč, a Connor Hellebuyck zasahovat nemusel!
     
    14:03
    Chris Thornburn dostal menší trest poté, co v obranném pásmu zasáhl do obličeje Toma Kühnhackla vysokou holí.
     
    12:27
    Ben Chiarot napřáhl v levém kruhu pro vhazování k pěkné střele zápěstím, kterou Marc-Andre Fleury zastavil levým betonem a poté volný puk rychle přikryl lapačkou!
     
    11:10
    Nic Petan na pravém křídle krásně vypálil od modré čáry a Marc-Andre Fleury puk potřetí ukryl ve své lapačce!
     
    09:02
    Blake Wheeler napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nepříjemné střele, Marc-Andre Fleury ale během pár sekund podruhé v řadě fantasticky zasáhl lapačkou! Winnipeg si vytvořil obrovský tlak.
    08:57 Brankář Marc-Andre Fleury skvěle vychytal Briana Littlea!
     
    08:57
    Bryan Little vzápětí z levého kruhu pro vhazování krásnou táhlou střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale předvedl další fantastický zákrok, když levým ramenem puk vytáhl mimo!
     
    08:00
    Nikolaj Ehlers krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila do bližšího horního rohu brány, Marc-Andre Fleury ale předvedl úžasný semafor a puk ukryl v lapačce!
     
    07:52
    Phil Kessel byl vyloučen za držení na dvě minuty a Winnipeg si zahraje přesilovou hru čtyři na tři.
     
    07:07
    Jevgenij Malkin a Dustin Byfuglien se do sebe pustili před krátkou reklamní přestávkou a oba dva vyfasovali dvouminutový trest za hrubost.
    06:28 Chris KUNITZ - 2:0
     
    06:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Sidney Crosby po necelých sedmi minutách přihrál na gól CHRISOVI KUNITZOVI a na čtvrtý pokus už to vyšlo! Kapitán Pittsburghu připisuje svůj jubilejní 1000. bod v kariéře NHL a celá PPG Paints Arena vestoje tleská! Obrovský respekt a ústa. Sidney Crosby se v levém kruhu pro vhazování neukvapil se zakončením a přihrál Chrisovi Kunitzovi, který z mezikruží bez přípravy zamířil těsně nad ledem k pravé tyči. Pens vedou 2:0! Asistence: Sidney Crosby a Kris Letang.
     
    05:18
    Drew Stafford se ocitl v blízkosti pravé tyče v dobré šanci, jeho střela ale skončila na betonu Marca-Andreho Fleuryho!
     
    03:27
    Dustin Byfuglien napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k pěkné táhlé střele, která mířila těsně nad ledem přesně ke vzdálenější levé tyči, Marc-Andre Fleury ale předvedl skvělý zákrok a pravým betonem ji vykopl!
    00:59 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    00:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Patric Hörnqvist v blízkosti levé tyče bekhendem na Connora Hellebuyck nevyzrál, stejně jako Scott Wilson, po jehož dorážce se puk odrazil mezi kruhy pro vhazování a JEVGENIJ MALKIN nádhernou střelou zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Pittsburgh po 59 sekundách vede nad Winnipegem Jets 1:0! Asistence: Scott Wilson a Patric Hörnqvist.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Malkin (S. Wilson, Hörnqvist), 7. Kunitz (Crosby, Letang), 54. Kessel (Letang, Crosby), 65. Crosby (Malkin) – 38. Laine (Perreault, Scheifele), 45. Postma (Lowry), 49. Byfuglien (Scheifele)


    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (M. Murray) – Dumoulin, Letang, Cole, J. Schultz, Määttä, Daley – Kunitz (A), Crosby (C), Guentzel – S. Wilson, Malkin (A), Hörnqvist – Cullen, Bonino, Kessel – Kühnhackl, Rowney, Fehr. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Hutchinson) – Chiarot, Byfuglien (A), Morrissey, Trouba, Stuart, Postma – Ehlers, Little, Laine – Perreault, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Thorburn, Petan, Stafford. Hlavní trenér: Paul Maurice.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Marc Joannette. Čároví: Bevan Mills, Derek Amell

    Diváci: 18638
    thejrc.org