Vítkovice – Litvínov 1:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 6:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:0 (kon.)
Zlín – Sparta 0:5 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Olomouc 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
HC Olomouc
Pátek 17.02.2017, 18:00Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Lukáš KRENŽELOK - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nešťastný konec zápasu pro hosty. Vyrůbalíkovi utekl kotouč za bránou a putoval před ní na hůl LUKÁŠE KRENŽELOKA, který bekhendem nezištně překonal šokovaného Faltera. Bez asistence.
     
    59:45
    Falter už už mířil na střídačku, ale musel se vrátit, aby dokázal zneškodnit Vitáskův pokus ze středního pásma.
     
    57:03
    Rašner (OLO) dostal dvě minuty za podražení.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 789 diváků.
     
    48:40
    Svačina nabil Jánošíkovi a ten vypustil pořádnou jedovku. Falter vyrazil jen před sebe, kde nastal pořádný zmatek. Olomoucký gólman vleže bránil brankovou čáru a byl velmi rád, když kotouč vyletěl ze skrumáže až do středního pásma.
     
    47:30
    Komplikace pro Kohouty, Knotek (OLO) inkasoval menší trest za podražení.
     
    43:15
    Burian byl blízko vyrovnání! Na jeho teč Jaroměřského střely zareagoval Lašák na poslední chvíli, dorážku pak olomoucký útočník nedokázal zvednout přes beton strážce domácí svatyně.
     
    38:57
    Lakatoš se ze strany natlačil před Faltera a rozjásal halu! Rozvlnil jen boční síť, Matai (OLO) ho ale osekával, a tak atak libereckého mladíka přinesl Tygrům alespoň početní výhodu.
     
    35:56
    Dvě minuty pro Dernera (LIB) za nedovolené bránění.
     
    35:46
    Kde se vzal, tu se vzal Jan Stránský sám před Falterem s kotoučem na holi! Zblízka si na olomouckého gólmana nepřišel.
    31:25 Ondřej VITÁSEK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:25
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy jdou opět do vedení! Bartovič udržel modrou čáru a pokusil se rychle nahodit puk. Těsně před Falterem exkluzivní tečí změnil trajektorii nenápadného pokusu ONDŘEJ VITÁSEK. Falter neměl šanci zareagovat. Asistence: Milan Bartovič, Vladimír Svačina.
    25:28 Jan KNOTEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Blesková odpověď Mory! Před JANEM KNOTKEM se otevřel prostor na pravém křídle, olomoucký forvard nabral velkou rychlost a ze strany jel sám na Lašáka, kterého rychlou forhendovou kličkou dokázal překonat. Asistence: Jan Jaroměřský.
    24:16 Michal BULÍŘ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Úvodní branka duelu je na světě! MICHAL BULÍŘ předal za modrou kotouč Jelínkovi a okamžitě si šel hledat prostor před olomouckou bránu. Vyplatilo se! Falter mu vyrazil pokus jeho kolegy ideálně na hůl a pro Bulíře nebyl problém uklidit puk za bezmocného brankáře. Asistence: Petr Jelínek.
     
    23:04
    Rychlý ťukes mezi Bartovičem, Lakatošem a Valským zakončil poslední jmenovaný z mezikruží jen střelou do Falterova betonu.
     
    22:38
    Kotala (OLO) dostává menší trest za sekání.
     
    19:51
    Bartovič (LIB) nepovedenou ranou rozjel protiútok Olomouce, kterému však už v zárodku nedovoleně zabránil, a tak dostává na závěr úvodního dějství menší trest.
     
    17:10
    Kotala pořádně Lašákovi zamotal hlavu! Čaroval za bránou, snažil se zasunout puk za levou tyčku, zkusil totéž i u druhé tyčky, ale pokaždé chyběl kousek. Libereckému brankáři dobře pomohli kolegové z obrany.
     
    11:37
    Dvě minuty pro hostujícího Mrázka (OLO) za podražení.
     
    11:23
    Přečíslení dva na jednoho vyřešili hosté bravurně. Mrázek našel Mataie, jenže ten v klíčovém okamžiku ztratil rovnováhu a kontrolu nad pukem místo toho, aby jej poslal za bezmocného Lašáka.
     
    09:50
    Hosté teď málem šokovali Home Credit arénu! Ondruškův pokus od modré vyrazil Lašák jen před sebe, kam nejrychleji přispěchali dva olomoučtí hráči, konkrétně Burian se Sundherem. Lašák však dobře odolal opakovaným dorážkám zmiňované dvojice.
     
    05:14
    Neskutečné! Velký závar před olomouckou klecí! Jelínek dorážel do takřka poloprázdné brány, jenže skvělý brankářský zákrok olomouckého kapitána Vyrůbalíka mu pokazil gólovou radost.
     
    00:41
    První přesilovka! Zahraje si ji Liberec, Sundher (OLO) dostal dvě minuty za hákování.
    Marken.cz

    Jan Kousal

    Branky a nahrávky: 25. Bulíř (P. Jelínek), 32. Vitásek (Bartovič, Svačina), 60. L. Krenželok – 26. J. Knotek (Jaroměřský)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Will) – Vitásek, Ševc (A), Mojžíš (A), Jánošík, Pyrochta, Derner – L. Krenželok, P. Jelínek, Lakatoš – Radivojevič (C), Bulíř, Valský – Bartovič, Vantuch, Svačina – Ordoš, Bližňák, J. Stránský.
    HC Olomouc: Falter (M. Laco) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, J. Galvas, Rašner – Laš, J. Knotek (A), R. Vlach – Burian, Sundher, Eberle – Holec, T. Mikúš, Fořt – Matai, Mrázek, Kotala.

    Rozhodčí: Hribik, Bejček – Zíka, Kotlík

    Diváci: 5 789
    thejrc.org