Dortmund – Wolfsburg 3:0 (kon.) | Mohuč – W. Brémy 0:2 (kon.) | Hertha – Bayern 1:1 (kon.)
Hoffenheim – Darmstadt 2:0 (kon.) | Frankfurt – Ingolstadt 0:2 (kon.) | Hamburg – Freiburg 2:2 (kon.)
konec
Hamburger SV
2:2 (1:1)
SC Freiburg
Sobota 18.02.2017, 18:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Německá Bundesliga má na programu 21. kolo a my budeme sledovat duel mezi Hamburkem a Freiburgem. Mírným favoritem je domácí celek, ale tento duel může dopadnout opravdu jakkoliv.
     
    Hamburger SV se i v této sezoně trápí. Domácí celek, který z nejvyšší soutěže zatím nikdy nesestoupil, má na svém kontě 19 bodů a je na patnácté pozici, tedy na posledním nesestupovém místě. K dobru má ale jen tři body. Nutno ale dodat, HSV má v posledních týdnech skvělou formu, když dva poslední zápasy vyhrál. Porazil doma Leverkusen a vyhrál na hřišti druhého Lipska.

    SC Freiburg naopak zažívá velmi povedenou sezonu. Zatím nasbíral 29 bodů a je na osmé pozici a pere se tedy o pohárové příčky, což zřejmě nikdo nečekal. Dnes hostující celek z posledních tří zápasů dva vyhrál, když přehrál Kolín a Herthu.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Freiburg – Hamburk 1:0
    Hamburk – Freiburg 1:1
    Freiburg – Hamburk 0:0
    Hamburk – Freiburg 1:1
    Freiburg – Hamburk 0:3
     
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Adler – Sakaj "C", Mavraj, Papadopoulos, Ostrzolek – Walace, G. Jung – Hunt, Holtby, Kostić – Wood.
    Náhradníci: Mathenia – Diekmeier, Djourou, Santos, Lasogga, Gregoritsch, Ekdal.

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Torrejón, Söyüncü, Günter – Philipp, Abrashi, Höfler "C", Grifo – Haberer, Petersen.
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Niederlechner, Frantz, Bulut, Schuster.

    Rozhodčí: C. Dingert – T. Christ, M. Pelgrim.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kyriakos Papadopoulos před dotírajícím Petersenem pro jistotu vrátil balon Adlerovi, domácí zakládají první akci až od vlastního brankáře.
     
    2
    Míč je nyní až o Alexandera Schwolowa, v úvodu zápasu se oba týmy dostávají do tempa pomaloučku, polehoučku.
     
    3
    Holtby bleskurychle provedl autové vhazování na pravé straně hřiště, ale domácí poté o míč přišli a do rychlého protiútoku se vydal Nils Petersen, který si však nepohlídal ofsajdovou hranici.
    Takto to v Hamburku vypadalo těsně před výkopem.

     
    4
    Hráči severoněmeckého celku vybojovali vhazování tentokrát na levé straně, míč si bere do své moci Matthias Ostrzolek.
     
    6
    Mërgim Mavraj ovládl hlavičkový souboj ve středu hřiště, načež se Die Rothosen uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    7
    Filip Kostić si šikovně narazil míč s Ostrzolkem, ale jeho následný centr do pokutového území ale nedoletěl a hosté už zakládají protiútok.
     
    8
    Centr do předbrankového prostoru, kam si seběhl Petersen, byl příliš prudký, hostující útočník míč nestihl trefit podle svých představ a René Adler zasahovat nemusel.
     
    9
    Po další nepovedené akci hráčů Hamburku je míč až o Schwolowa, který s rozehrávkou vůbec nespěchá, což se domácím příznivcům ani trochu nelíbí.
     
    10
    Mërgim Mavraj zkušeně uhlídal Petersena, kterému nakonec ujel balon do zámezí, René Adler už si míč chystá k dalšímu odkopu.
     
    11
    Matthias Ostrzolek zastavil další rychlou protiakci Freiburgu, Lukas Kübler však míč uvede zpět do hry pomocí dalšího vhazování.
     
    13
    Hráči v červenočerných dresech nerozehráli přesně a na druhou stranu se mohl vydat Filip Kostić, jemuž ale balon na poslední chvíli ukopl vracjející se Kübler.
     
    14
    Walace poslal zajímavý pas do předbrankového prostoru, kam si seběhl Kostić, jenž ale nedokázal balon trefit! Die Rothosen však budou mít k dispozici roh.
     
    15
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Svěřenci Markuse Gisdola potvrzují dobrou aktuální formu a ujímají se vedení! Po Ostrzolkově lobu na hranici pokutového území Holtby prodloužil míč k AARONU HUNTOVI, který z dobré pozice protečoval kulatý nesmysl do sítě!
    15. Aaron HUNT - 1:0
     
    17
    Utkání začalo v pozvolném tempu, zdá se, že úvodní trefa ale domácí nabudila. Hamburských fotbalistů je najednou doslova plné hřiště.
     
    18
    Aaron Hunt si došel pro faul Çağlara Söyüncüa nedaleko pokutového území, Hamburští tak budou mít k dispozici nadějnou standardní situaci.
     
    20
    Exekuce přímého kopu se ujal Lewis Holtby, jehož centr adresovaný Mavrajovi ztečoval Nils Petersen na rohový kop.
     
    21
    Ani tentokrát ze standardky žádné nebezpečí pro Schwolowa nepramenilo, freiburský gólman zkušeně vyboxoval kulatý nesmysl až na polovinu hřiště.
     
    22
    Vincenzo Grifo si nedokázal zpracovat dalekonosný pas na pravou stranu hřiště, hosté však ještě budou mít k dispozici vhazování.
     
    23
    Freiburg právě vstřelil branku!
    Vedení Die Rothosen dlouho nevydrželo, máme vyrovnáno! Hosté rozjeli povedenou akci na jeden dotek, na jejímž konci stál MAXIMILIAN PHILIPP, na ehož střelu si sice Adler sáhl, cestě míče do sítě ale nezabránil!
    23. Maximilian PHILIPP - 1:1
     
    24
    Do další šance se vzápětí přihnal Janik Haberer, jehož střelu z hranice pokutového území ale obětavě zblokoval Mërgim Mavraj.
     
    26
    Severoněmecký celek měl k dispozici další přímý kop, Lewis Holtby ale napálil míč přímo do zdi. Domácí ještě zůstanou u míče formou autového vhazování.
     
    27
    Amir Abrashi ve středu hřiště založil další akci Freiburgu, hosté momentálně kombinují nedaleko pokutového území a snaží se vytvořit si nějakou palebnou pozici.
     
    28
    Hosté se dožadují pokutového kopu. Christian Günter upadl v pokutovém území soupeře, hra však plyne vesele dál.
     
    29
    Lepší šanci si hosté asi vytvořit nemohli. Philippův pas do předbrankového prostoru Adler vyrazil jen k Abrashimu, jehož střela z nějakých patnácti metrů ale minula odkrytou hamburskou svatyni!
     
    31
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Kyriakos Papadopoulos, přichází Johan Djourou.
     
    32
    Filip Kostić v zámezí omylem narazil do hostujícího trenéra Streicha, tato úsměvná situace se ale nakonec obešla bez karetních trestů.
     
    33
    Alexander Schwolow těsně před dotírajícím Bobbym Woodem odkopl míč na polovinu hřiště, Freiburští už pomalu zakládají další protiakci.
     
    35
    Ta ale neměla dlouhého trvání a na druhou stranu už po levém křídle upaluje Matthias Ostrzolek.
     
    36
    Krajní zadák Hamburku byl následně faulován Maximilianem Philippem, který za svůj nešetrný zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    37
    Z následné standardní situace žádné nebezpečí pro hosty nepramenilo. Poté sice ještě přišel centr Aarona Hunta z pravé strany, míč ale skončil bezpečně skryt v Schwolowově náruči.
     
    38
    Gideon Jung se v pokutovém území dostal k odraženému míči, na poslední chvíli ale ztratil rovnováhu, a Alexander Schwolow si tak mohl oddechnout.
     
    40
    První půle se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a hráči Hamburku nyní v poklidu kombinují na vlastní polovině.
     
    41
    Domácí sice o balon vzápětí přišli, nicméně následná rozehrávka freiburského gólmana Schwolowa nebyla vůbec přesná a kulatý nesmysl skončil v autu.
     
    42
    Vincenzo Grifo našel na zadní tyči volného Philippa, autor vyrovnávací trefy si ale nedokázal prudký pas zpracovat a míč doletěl až do autu.
     
    43
    Mavraj to přehnal s důrazem v souboji s Philippem, který se následně skácel k zemi, a červenočerní tak budou mít k dispozici přímý kop z pravé strany hřiště.
     
    44
    Střídající stoper Johan Djourou ovšem dokázal odhlavičkovat míč do bezpečí, ještě předtím byla hra navíc přerušena, a Adler si tak může přichystat balon k rozehrávce.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Po oboustranně vlažném vstupu do utkání se fotbalisté Hamburku dostali zásluhou Aarona Hunta do vedení, to ale nevydrželo dlouho, jelikož o pár minut později vyrovnal Philipp. Obrat mohl dokonat Amir Abrashi, který ale střeou z velkého vápna netrefil poloprázdnou svatyni Die Rothosen.
     
    Co nabídne druhá půle? To začneme zjišťovat v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Dennis Diekmeier, přichází Michael Gregoritsch.
     
    48
    Grifo se po levém křídle prokousal až na hranici pokutového území, odkud zkusil vypálit, trefil ale jen prvního hráče soupeře.
     
    49
    Sakajovo dalekonosné vhazování zblokoval Vincenzo Grifo zpět do autu, japonský krajní bek Hamburku si tak bude moci aut zopakovat.
     
    51
    Amir Abrashi roztáhl hru na volného Küblera, který aleo míč záhy přišel a domácí kapitán Gotoku Sakaj už zakládá další protiakci HSV.
     
    52
    Po změně stran je hra plná nepřesností na obou stranách, po nepříliš přesvědčivém obranném zákroku Hunta budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    53
    Centr z pravé strany ovšem Johan Djourou odhlavičkoval do bezpečí a následný Günterův nákop zpět do pokutového území postrádal přesnost.
     
    55
    Lewis Holtby si vyměnil míč s Huntem a z hranice pokutového území vypálil, jeho rána ale byla zblokována a Alexander Schwolow mohl zůstat v klidu.
     
    56
    Janik Haberer se po pravém křídle prokousal až do zakončení a jeho pokus z ostrého úhlu byl zblokován do zámezí – roh pro Freiburg.
     
    56
    Právě Haberer následně nehezky zajel na půli hřiště do Aarona Hunta, za což mu sudí Christian Dingert udělil žlutou kartu.
     
    57
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Parádní akce domácích znamená druhý gól v Schwolowově síti! Tečovaná přihrávka Lewise Holtbyho z pravé strany prokouzla až k Sakajovi, jenž se neunáhlil a předložil míč před prázdnou branku střídajícímu MICHAELOVI GREGORITSCHOVI, který se nemýlil!
    57. Michael GREGORITSCH - 2:1
     
    59
    Červenočerným nevyšla rozehrávka, Djourou se Sakajem už v poklidu zakládají další protiakci Die Rothosen.
     
    60
    Hodina hry je za námi a domácí mají momentálně dění na hřišti zcela pod kontrolou, střídající Michael Gregoritsch už zakládá další protiakci Hamburku.
     
    61
    Ta ale neměla dlouhého trvání vinou útočného faula Filipa Kostiće, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    62
    Kostić se následně pustil do naprosto zbytečné debaty s rozhodčím Dingertem, který mu za to udělil žlutou kartu.
     
    62
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Amir Abrashi, přichází Mike Frantz.
     
    64
    Po nešťastné srážce Holtbyho s Petersenem se první jmenovaný skácel k zemi a omylem při tom kopl do svého spoluhráče Mavraje, ten ale bude v pořádku.
     
    65
    Nicolas Höfler nic nevymýšlel a vrátil balon brankáři Schwolowovi, tudy ale cesta za vyrovnáním samozřejmě nepovede.
     
    66
    Hráči v bílých dresech opět odkopli kulatý nesmysl až k freiburskému gólmanovi, hosté se ne a ne usadit na soupeřově polovině.
     
    68
    Teď se jim to ale podařilo a Aaron Hunt za svůj následný faul na Frantze vyfasoval žlutou kartu.
     
    69
    Adresátem centru z nařízeného přímého kopu byl vytáhlý Nils Petersen, který se ale k míči nedostal, jelikož ho René Adler nadvakrát ukryl ve své náruči.
     
    70
    Matthias Ostrzolek prchl po levém křídle a podařilo se mu odcentrovat míč do pokutového území, Alexander Schwolow byl ale ve správný čas na správném místě.
     
    72
    Freiburg právě vstřelil branku!
    A je opět vyrovnáno! Mavrajovi se pod tlakem nepodařilo odkopnout do bezpečí a míče se následně ujal Nils Petersen, který povedenou kolmicí oslovil úplně volného VINCENZA GRIFA, jenž tváří v tvář Adlerovi nezaváhal a vstřelil svůj pátý ligový gól v sezóně!
    72. Vincenzo GRIFO - 2:2
     
    74
    Žlutou kartu dostává Johan Djourou (Hamburger SV).
     
    75
    Po druhém gólu Streifovy party se hra uklidnila, ani jeden tým se nikam nežene a Gotoku Sakaj nyní vyčkává s míčem na kopačce na vlastní polovině.
     
    76
    Právě Sakaj to nyní přehnal s agresivitou v souboji s Nicolasem Höflerem, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku z levé strany hřiště.
     
    77
    Çağlar Söyüncü odvrátil centr z levé strany pouze k Huntovi, ten ale s balonem nic nevymyslel a kulatý nesmysl nakonec skončil v zámezí.
     
    79
    Mnoho času už do konce nezbývá a ani jeden tým se momentálně nikam zrovna nespěchá, tak se nechme překvapit, jak toto dramatické utkání nakonec dopadne.
    Dnešní soupeři patří k týmům s nejlepší formou v Bundeslize!

     
    80
    Lewis Holtby prchl po pravém křídle a vybojoval další rohový kop pro Die Rothosen, jehož exekuce se ujme Aaron Hunt.
     
    81
    Ze zmiňované standardní situace ale žádné nebezpečí pro Schwolowa nepramenilo, svěřenci Markuse Gisdola nyní zakládají další akci až z půlky hřiště.
     
    82
    Aaron Hunt se krásně uvolnil na pravém křídle a poté nacentroval míč do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v bíločerveném dresu!
     
    83
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Walace, přichází Albin Ekdal.
     
    85
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Janik Haberer, přichází Florian Niederlechner.
     
    86
    Aaron Hunt upadl v pokutovém území Freiburgu a sudí Christian Dingert po chvilce váhání ukázal na penaltový puntík!
     
    88
    Hunt mohl potřetí v zápase poslat HSV do vedení, to se mu ale nepodařilo, jelikož jeho nepříliš povedeně kopnutou penaltu dokázal Alexander Schwolow lapit!
    88. Hunt neproměnil penaltu!
     
    89
    Po další rychlé akci domácího týmu přišel prudký centr do pokutového území, který ale Çağlar Söyüncü na poslední chvíli odvrátil do zámezí!
     
    90
    Druhá půle bude o dvě nastavené minuty delší!
     
    90+1
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Vincenzo Grifo, přichází Onur Bulut.
     
    90+2
    Lewis Holtby si neuvědomil, že Sakaj stojí v ofsajdu a přesto mu předložil přihrávku, hra je pochopitelně přerušena a zdá se, že je hotovo.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Skutečně tomu tak je, v duelu dvou týmů se skvělou aktuální formou nakonec došlo k dělbě bodů. Hamburští dvakrát vedli zásluhou Hunta a Gregoritsche, hráčům jihoněmeckého celku z města nedaleko francouzských hranic ale v obou případech rychle přispěchali s vyrovnávací trefou.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 0:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (20:23:43)

    Vojtěch Balon

    Branky: 15. Hunt (Holtby), 57. Gregoritsch (Sakaj) – 23. Philipp (Petersen), 72. Grifo (Petersen)

    Karty:   62. Kostić (HAM), 68. Hunt (HAM), 74. Djourou (HAM) – 36. Philipp (FRE), 56. Haberer (FRE)

    Neproměněná penalta: 88. Hunt (HAM), brankář Schwolow zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 0:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.
    Hamburger SV: Adler – Sakaj, Mavraj, Papadopoulos (31. Djourou), Ostrzolek – Walace (83. Ekdal), G. Jung – Holtby, Kostić, Diekmeier (46. Gregoritsch) – Hunt.
    Náhradníci: Mathenia – Djourou, Santos, Lasogga, Ekdal, Gregoritsch.

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Torrejón, Söyüncü, Günter – Philipp, Abrashi (62. Frantz), Höfler, Grifo (90+1. Bulut) – Haberer (85. Niederlechner), Petersen.
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Niederlechner, Frantz, Bulut, Schuster.

    Rozhodčí: C. Dingert – T. Christ, M. Pelgrim
    thejrc.org