Marseille – Rennes 2:0 (kon.) | Lorient – Nice 0:1 (kon.) | Angers – Nancy 1:0 (kon.)
Caen – Lille 0:1 (kon.) | Méty – Nantes 1:1 (kon.)
konec
FC Lorient
0:1 (0:1)
OGC Nice
Sobota 18.02.2017, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám fanoušky francouzského klubového fotbalu. V sobotu večer je na programu šestadvacáté kolo Ligue 1, v němž se představí FC Lorient a OGC Nice. Oba celky se nacházejí na opačných pólech tabulky, a tak mají rozhodně, o co hrát.
     
    OGC Nice

    Při pohledu na tabulku najdeme hostující celek na třetím místě tabulky a stále doufá v ligový titul. Nice posbíralo třiapadesát bodů, ale na první Monaco ztrácí šest bodů. Ovšem vedoucí celek má o zápas více a ve včerejší předehrávce pouze remizoval s Bastiou. OGC se může spolehnout na ofenzivní činnost, jelikož soupeřům nasázelo už jednačtyřicet branek. V posledních pěti zápasech Nice posbírala osm bodů, čímž se dostal do ztráty a boj o titul už nemá ve svých rukou. Ovšem hostujícímu celku se v posledních dvou týdnech vrátily do sestavy důležité články, a tak forma stoupá. Nejlepším střelcem týmu je Alessane Plea, jenž soupeřům vsítil jedenáct gólů.

    Marodka Nice se celkem vylidnila, vždyť na ní jsou tři hráči. Do duelu zcela jistě nezasáhne dvojice Olivier Boscagli – Pereira Ricardo. Otazník visí také nad jednou z největších hvězd OGC Mariem Balotellim, jenž v uplynulých dnech bojoval s nemocí.
     
    FC Lorient

    Lorient není zrovna v pozice, která by se mu dala závidět. Domácí tým uzavírá Ligue 1, když nasbíral dvaadvacet bodů. FC na sedmnáctou pozici zaručující další sezónu ve francouzské nejvyšší soutěži ztrácí pouhé tři body. Lorient v posledních pěti duelech nasbíral pouhé čtyři body a rozhodně ho nezdobí hra do obrany. Vždyť inkasoval už jednapadesát branek, což je nejvíce v celé soutěži. Pokud se domácí celek chce vyhnout sestupu, musí zlepšit defenzivní hru. Nejlepšími střelci týmu jsou Benjamin Moukandjo a Majeed Waris. Oba útočníci zaznamenali sedm branek.

    Na listině zraněných má Lorient hned tři hráče. S nemocí bojuje Pierre Yves Hamel a Maxime Barthelme léčí poraněné koleno. Třetím do party je Michael Ciani, u něhož zdravotní stav nebyl specifikován.
     
    Ještě jednou vás vítám u dalšího zápasu francouzské Ligue 1, jenž začne zhruba za pětatřicet minut. Již jsou známy sestavy obou soupeřů, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Lorient: Lecomte – Koffi, Z. Touré, Peybernes, Le Goff – Bellugou – Cabot, S. Marveaux, Mvuemba, Waris – Moukandjo.
    Náhradníci: Delecroix – Cafú, Philippoteaux, Moreira, Jeannot, Lautoa, Wakaso.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Baysse (C), Dante, Dalbert – Seri, Cyprien, Obbadi – Eysseric, Balotelli, Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Srarfi, Burner, Walter, Le Marchand, Donis, Koziello.

    Rozhodčí: Chapron – Ocak, Viala.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí dnešního zápasu pan Chapron zahájil toto utkání. K úvodnímu výkopu se postavil Mario Balotelli a Nice začíná utkání postupnou kombinací.
     
    2
    FC Lorient do utkání nastoupil v tradičních oranžových dresech, naopak hostující tým zvolil bílou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde domácí tým vybojoval balon, ale daleko se nedostal.
     
    3
    Mario Balotelli zcela mimo hru poslal k zemi soupeře. Hlavní sudí k němu přispěchal a ukazuje, že další podobný zákrok bude trestat kartou.
     
    4
    Náběh za obranu předvedl Benjamin Moukandjo, ovšem přihrávku na něj zastavil hostující kapitán. Nice se vrací k míči, ale ne na dlouho.
     
    5
    Od úvodních minut sledujeme nervózní hru v podaní hostujícího celku. Hráči Nice dobře vědí, že dnes musejí vyhrát, aby se vrátili do hry o ligový titul.
     
    6
    Ve hře se objevuje hodně nepřesností, po další nepovedené přihrávce domácích se k míči dostává Dante. Zatím to není fotbalová podívaná, kterou by si fanoušek přál.
     
    6
    Younés Belhanda přihrál do strany, kde byl Mario Balotelli. Jeho centr měl dobré parametry, ale obrana domácího celku si pro tento okamžik poradila.
     
    7
    Kolmou přihrávku za obranu poslal Younés Belhanda. Ovšem jeho myšlenku nepochopil Mario Balotelli, jenž čekal přihrávku do nohy a zle se podíval na spoluhráče.
     
    8
    Nice kombinuje na vlastní polovině hrací plochy a zahraje si také Yoan Cardinale. Ovšem hostujícímu celku se nepovedl přechod na polovinu soupeře a musí se bránit.
     
    9
    Individuální akcí se chtěl blýsknout Valentin Eysseric, který neměl komu přihrát, a tak se chtěl sám dostat do šestnáctky. Jeho počínání skončilo těsně před pokutovým územím.
     
    10
    Zhruba od páté minuty má hostující tým navrch! Lorient nedokáže podržet balon a musí se v posledních minutách bránit. Další útok Nice končí po útočném faulu Maria Balotelliho.
     
    11
    Už to vypadalo, že Mounir Obbadi vymyslí další kolmou přihrávku za obranu. Ovšem přišla přihrávka na Danteho. Nice musí začít znovu od začátku.
     
    12
    Wylan Cyprien viděl nabíhajícího spoluhráče, ale ani tentokrát první zakončení neuvidíme. Mario Balotelli prohrál rychlostní souboj a ještě si pomohl v souboji přistrčením.
     
    13
    Na levé straně hrací plochy výborně pracoval Majeed Waris. Jenže domácímu hráči se nepovedla prostrkávačka do šestnáctky soupeře.
     
    14
    Nice hraje velmi trpělivě a ví, že nějaká ta šance přijde. Hostující celek se snaží soupeře vylákat z bloku a kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    15
    Hostujícímu celku hodně pomohl fakt, že Monaco ve včerejší předehrávce jen remizovalo a může se vrátit do boje o titul.
     
    16
    Nice právě vstřelilo branku!
    Je tu úvodní branka utkání, kterou zaslouženě dává hostující mužstvo! Na pravé straně výborně pracoval Arnaud Souquet, který v pokutovém území viděl nabíhajícího WYLANA CYPRIENA. Ten na nic nečekal a střelou k první tyči překonal domácího gólmana. Asistence: Arnaud Souquet.
    16. Wylan CYPRIEN - 0:1
     
    18
    Domácí tým pochopil, že musí výrazně přidat, aby mohl vyrovnat. Další jeho snažení, ale končí na obraně OCG, která posílá svůj celek do dalšího útoku.
     
    20
    Hostující tým předvedl další útočnou akci, ale po nepřesné přihrávce bude muset bránit. Valentin Eysseric se dostal mezi tři soupeře a musel zvolit tvrdou přihrávku na spoluhráče.
     
    21
    Po kombinaci na pravé straně se Lorient prezentoval centrem, na který si ve vápně naskočil Dante. Hostující stoper balon odhlavičkoval, ale měl dost času na zpracování.
     
    22
    A mohlo být vyrovnáno! Obránci Nice zůstali na malou chvíli stát, protože čekali, že se bude pískat ofsajd. Ovšem Benjamin Moukandjo načasoval svůj pohyb výborně a šel sám na brankáře. Jenže jeho zakončení dostalo obrácenou faleš a kroutilo se od vzdálenější tyče.
    22. Benjamin Moukandjo v samostatném úniku zahodil příležitost vyrovnat
     
    24
    Máme za sebou čtyřiadvacet minut utkání a vůbec to nevypadá, jakoby hrál třetí tým tabulky s posledním. Nice se hnalo sice do dalšího útoku, ale tentokrát branku soupeře neohrozilo.
     
    25
    Lorient přenesl hru na levou stranu, kde měl fůru času Jimmy Cabot. Domácí hráč se snažil na hranici vápna utancovat soupeře, což se mu podařilo, ale narazil na dalšího bránícího hráče.
     
    26
    Hráči v oranžových dresech chtějí vyrovnat ještě do poločasu, ale schází jim lepší předfinální část. Lorient je opět u balonu a hledá si cestu do vápna.
     
    27
    Domácí celek přenesl hru opět na levou část hrací plochy, odkud ihned centroval Jimmy Cabot. Jeho centr vápnem pouze proletěl, a tak hostující gólman může být v klidu.
     
    28
    Nice si v posledních minutách opravdu koleduje o vyrovnání! Po inkasované brance je Lorient lepším týmem. Zpoza vápna se do míče opřel Sylvain Marveaux. jehož pokus minul pravou tyč o pár centimetrů.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Sylvain Marveaux (FC Lorient), který to u postranní čáry přehnal s důrazem. Domácí hráč použil skluz, jímž trefil na lýtko soupeře a je po zásluze první potrestaným.
     
    30
    Dalbert u postranní čáry přišel o míč, který získal aktivní Jimmy Cabot. Domácí krajní záložník se pokusil o přihrávku do druhé vlny, kterou přečetl Dante.
     
    31
    Domácí tým předváděl kombinaci u středové čáry. Majeed Waris trefil míčem soupeře a následně si ještě pomohl šlapákem. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost než přisoudit balon Nice.
     
    32
    Po vstřelené brance působí Nice hodně pasivně, jelikož čeká na vlastní polovině hrací plochy na to, s čím přijde domácí celek. Hosté již dvakrát zahrozili, ale ani to hostům asi nestačilo.
     
    34
    Z pravé strany zakončoval Jimmy Cabot, jehož pokus byl namířen do soupeře. Míč doskákal k brankáři, který neváhal a začíná další útok svého celku.
     
    34
    Hosté si opravdu koledují o inkasovanou branku! Do pokutového území vletěl centr, který špičkami prstů vyrazil Yoan Cardinale. Hostující brankář se srazil ve vzduchu se spoluhráčem a Lorient zůstává u balonu.
     
    37
    OGC uklidňuje hru po tom, co byl u středového kruhu faulován Mounir Obbadi. Místo toho, aby Nice předvedlo něco do útoku, přišla přihrávka zpátky na obránce.
     
    38
    Parádní zakončení hostujícího hráče a mohlo to být již 2:0. Z ničeho nic se po kombinaci napřáhl z velké dálky Younés Belhanda. Jeho pokus letěl přesně ke vzdálenější tyči, ale Benjamin Lecomte předvedl parádní zákrok a konečky prstů míč vyrazil na roh.
    38. Z velké dálky se napřáhl k tvrdé a umístěné ráně Younés Belhanda
     
    39
    Nice je opět v kombinaci na předvedlo pas podél levé postranní čáry. Za obranu se dostal Dalbert, ale praporek pomezního rozhodčího už vlál ve vzduchu.
     
    41
    OGC opět zalezlo v deseti lidech za balon a nechává soupeře kombinovat. Ovšem jedna z přihrávek byla nepřesná a skončila mimo hrací plochu.
     
    42
    Celkem kostrbatá kombinace hostujícího celku končí faulem. Valentin Eysseric nevěděl komu má přihrát, a tak si dal před míč tělo a nechal se faulovat. Udělal to nejlepší, co v daný moment mohl.
     
    43
    Centr z volného kopu mířil na zadní tyč, kde ve vzduchu kraluje Benjamin Lecomte. Právě od domácího brankáře začíná rychlý protiútok Lorientu.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Mounir Obbadi (OGC Nice), jenž zatažením za dres zastavuje nebezpečně vypadající protiútok soupeře.
     
    45
    Centr ze standardní situace odvrátil Dante na hranici velkého vápna. V tomto prostoru číhal domácí hráč, jehož tvrdou ránu zablokoval v tuto chvíli skvělý Mario Balotelli.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sledovali jsme poněkud nezajímavou část zápasu, jelikož ve hře je hodně nepřesností. Oba celky si vypracovaly dvě velké šance, ale pouze Nice se mohlo radovat. Po vstřeleném gólu hostující celek zalezl na vlastní polovinu a dlouho si koledoval o vyrovnání. Ovšem Lorientu scházela větší kvalita v předfinální fázi a zakončení. Uvidíme, co nás bude čekat ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil druhý poločas, k úvodnímu výkopu se postavili domácí. Ti začínají kombinací na vlastní polovině hrací plochy, ale po chvíli u levé čáry o míč přišli.
     
    47
    Benjamin Moukandjo se snažil zpracovat balon vedle pokutového území. Chvíli to vypadalo, že se mu to povedlo, ale byl nařízen odkop od hostující brány.
     
    48
    Lorient opět získal míč a kombinuje na polovině soupeře. Nice domácí celek ani nenapadá a čeká, s čím přijde.
     
    49
    Domácí celek je stále u balonu, ale nemůže se dostat do slibné pozice. Navíc byla k vidění přihrávka až na vlastního brankáře, to není hra, kterou by fanoušci chtěli vidět.
     
    51
    Nice kombinovalo kolem pokutového území soupeře, k míči se dostal Younés Belhanda, jehož kolmice za obranu překvapila i jeho spoluhráče.
     
    52
    Ve druhém poločase se hraje hodně nezáživný fotbal. Nice v deseti hráčích brání a Lorient kombinuje daleko od brány soupeře. Tohle není podívaná, kterou bychom si přáli vidět.
     
    53
    Benjamin Moukandjo převzal přihrávku od spoluhráče, ale byl zády k brance. Domácí hráč nezvládl druhý dotek a pouští do protiútoku soupeře.
     
    54
    Žlutou kartu dostává François Bellugou (FC Lorient), který vědomě zastavil míč rukou.
     
    54
    Majeed Waris se perfektně uvolnil na hranici levé strany šestnáctky. Domácí hráč vybojoval standardní situaci a uvidíme, jak s ní Lorient naloží.
     
    55
    Tak to byly velké chvíle hostujícího brankáře. Tribuny už se radovaly z vyrovnávací branky, ale Yoan Cardinale vytáhl na brankové čáře dva famózní zákroky.
    55.
     
    57
    Domácí tým si žádá opět pokutový kop, ale hlavní rozhodčí byl od situace pár metrů a ukazuje, že se bude odkopávat od branky. Do vápna si to namířil Majeed Waris, jehož riskantně skluzem atakoval Arnaud Souquet. Bránící hráč měl velkou porci štěstí a zasáhl nejdřív balon.
     
    58
    Tlak domácího celku roste a je to také tím, že Nice zalezlo před vlastní branku a hraje hodně pasivně. Vyrovnávací branka je ve vzduchu a OGC se musí velmi rychle vzpamatovat.
     
    60
    Arnaud Souquet vytáhl obranný zákrok za pět minut dvanáct. Přesná přihrávka mířila na levou stranu šestnáctky, kam si nabíhal Jimmy Cabot. Ovšem právě před ním zasáhl hostující krajní obránce.
     
    63
    Ve hře se opět objevuje hodně nepřesností. Ty ukončil až hostující tým, který začne svůj další útok až od vlastního brankáře. Nice hraje ve druhém poločasu opravdu špatně.
     
    64
    Hráči v bílých dresech se opět zbavili míče a budou muset myslet na obranu. Ovšem ani Lorient se k ničemu nedostane, jelikož je k vidění další nepřesnost.
     
    65
    S nervy fanoušků si pohrál Yoan Cardinale, jenž před dotírajícím soupeřem místo odkopu zvolil kličku, která mu pro tuto chvíli vyšla.
     
    65
    Přihrávku na hranici pokutového území dostal Valentin Eysseric, jenž na nic nečekal a vypálil. Jeho pokus měl obrovskou razanci, ale Benjamin Lecomte balon s přehledem vyboxoval.
     
    67
    Na levé straně vnikl do vápna Vincent Le Goff! Už to vypadalo, že domácí hráč bude přihrávat před branku, ale jeho přihrávku na roh srazil Paul Baysse.
     
    68
    Z tribun se ozývá pískot, když s rozehrávkou váhal Yoan Cardinale. Hostující gólman dostává i napomenutí hlavního rozhodčího.
     
    69
    Červenou kartu dostává Mario Balotelli (OGC Nice), jenž si ve vzdušném souboji pomohl loktem. To nebyl ale zákrok na červenou kartu, a tak si hostující útočník asi neodpustil nějakou frázi k rozhodčímu.
    69. Červená karta
     
    70
    Lorient se do šestnáctky dostává v posledních minutách po levé straně. Na centr si na první tyč naběhl Sylvain Marveaux, který byl ve velkém úhlu, a tak přihrával na malé vápno. Balon jen proskákal pokutovým územím Nice.
     
    71
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází François Bellugou, přichází Benjamin Jeannot.
     
    73
    Lorient využívá početní převahy a opět kombinuje na polovině soupeře. Další centr do vápna poslal Jimmy Cabot, ale obrana Nice zafungovala na jedničku.
     
    75
    Domácí týmu stále zbývá ještě hodně času na vyrovnání. Ovšem Yoan Cardinale opět skvěle vyběhl z branky a zneškodnil pokus Benjamina Moukandja.
     
    76
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mounir Obbadi, přichází Maxime Le Marchand.
     
    77
    Tak to byla zbytečná střela, která také tak dopadla. Majeed Waris se nemohl zbavit soupeře, a tak vystřelil. Jeho pokus byl hodně nepřesný a dostal faleš od branky.
     
    78
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Benjamin Moukandjo, přichází Romain Philippoteaux.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Yoan Cardinale (OGC Nice), který již poněkolikáté zdržoval hru. Hostující brankář dlouho zkoušel trpělivost sudího, která právě došla.
     
    80
    Yoan Cardinale je hrdinou okamžiku a jen díky němu Nice vede! Kolmou přihrávku do vápna dostal Majeed Waris, jehož pokus trefil brankářovi nohy. Yoan Cardinale výborně vyběhl a tím zabránil vyrovnání.
    80. Majeed Waris selhal v obrovské příležitosti
     
    81
    Yoan Cardinale se po zákroku drží za nohu a potřebuje lékařskou pomoc.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Valentin Eysseric, přichází Anastasios Donis.
     
    83
    Majeed Waris se opět zachoval sobecky a zasloužil si od diváků bučení! Domácí hráč převzal balon na hranici vápna a hned z otočky vypálil. Jeho pokus mířil jen vedle levé tyče hostující branky.
     
    84
    Výborně si nyní počínal autor jediného gólu Wylan Cyprien. ten se dostal až k vápnu, ale místo střely zpomalil hru a přihrávkou na obránce šetří čas.
     
    85
    Nice ztratilo balon a muselo se velmi rychle vracet do obrany. Míč na levou stranu dostal Romain Philippoteaux, jemuž byl signalizován ofsajd. Dle opakovaného záběru měla být akce puštěná.
     
    87
    Hostující tým se již nikam nežene a pouze odkopává míč do bezpečné vzdálenosti. Lorient dobře kombinuje, ale koncovka je žalostná.
     
    88
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jimmy Cabot, přichází Alhassan Wakaso.
     
    88
    Ještě před vystřídáním se pokusil odcentrovat Jimmy Cabot, ale míč srazil na roh bránící hráč. Ovšem domácí celek se po rohovém kopu k zakončení nedostal a bude muset opět hledat cestičku do vápna.
     
    89
    Yoan Cardinale je v neskutečné formě a pokud Nice zvítězí, tak jen díky němu! Na centr si na malém vápně naskočil Majeed Waris, jehož hlavička mířila do spodního rohu branky. Ovšem hostující brankář vyškrábl balon konečky prstů!
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    Snad poprvé zahrozilo ve druhém poločase také Nice. V rychlostním souboji byl rychlejší Anastasios Donis, jehož pokus vyrazil kolenem vybíhající brankář.
     
    90+4
    Z dobrých pětatřiceti metrů se do míče opřel Alhassan Wakaso. Jeho pokus měl dobré parametry, ale skončil jen pár centimetrů vedle levé tyče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Nedá se říct, že by dnes Nice vyhrálo zaslouženě! Po vyloučení bylo domácí mužstvo jasně lepší, ale bohužel neproměňovalo velké příležitosti. Hrdinou zápasu je Yoan Cardinale, jemuž OGC může děkovat za tři body. Před utkání se mluvilo o jasné výhře hostujícího celku, ale opak byl pravdou. Rozdíl mezi oběma soupeři nebyl nikterak velký a nutno říct, že Lorient si minimálně bod zasloužil.
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů Ligue 1. (21:57:08)

    Michal Luxa

    Branky: 16. Cyprien (Souquet)

    Karty:   29. S. Marveaux (LOR), 54. Bellugou (LOR) – 44. Obbadi (NIC), 79. Cardinale (NIC)   69. Balotelli (NIC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:15.
    FC Lorient: Lecomte – Koffi, Z. Touré, Peybernes, Le Goff – Bellugou (71. Jeannot) – Cabot (88. Wakaso), S. Marveaux, Mvuemba, Waris – Moukandjo (78. Philippoteaux).
    Náhradníci: Delecroix – Cafú, Philippoteaux, Moreira, Jeannot, Lautoa, Wakaso.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Baysse (C), Dante, Dalbert – Seri, Cyprien, Obbadi (76. Le Marchand) – Eysseric (81. Donis), Balotelli, Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Srarfi, Burner, Walter, Le Marchand, Donis, Koziello.

    Rozhodčí: Chapron – Ocak, Viala
    thejrc.org