Marseille – Rennes 2:0 (kon.) | Lorient – Nice 0:1 (kon.) | Angers – Nancy 1:0 (kon.)
Caen – Lille 0:1 (kon.) | Méty – Nantes 1:1 (kon.)
konec
FC Lorient
0:1 (0:1)
OGC Nice
Sobota 18.02.2017, 20:00 • Stade Yves Allainmat - Le Moustoir (Lorient) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů Ligue 1. (21:57:08)
     
    Nedá se říct, že by dnes Nice vyhrálo zaslouženě! Po vyloučení bylo domácí mužstvo jasně lepší, ale bohužel neproměňovalo velké příležitosti. Hrdinou zápasu je Yoan Cardinale, jemuž OGC může děkovat za tři body. Před utkání se mluvilo o jasné výhře hostujícího celku, ale opak byl pravdou. Rozdíl mezi oběma soupeři nebyl nikterak velký a nutno říct, že Lorient si minimálně bod zasloužil.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Z dobrých pětatřiceti metrů se do míče opřel Alhassan Wakaso. Jeho pokus měl dobré parametry, ale skončil jen pár centimetrů vedle levé tyče.
     
    90+2
    Snad poprvé zahrozilo ve druhém poločase také Nice. V rychlostním souboji byl rychlejší Anastasios Donis, jehož pokus vyrazil kolenem vybíhající brankář.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Yoan Cardinale je v neskutečné formě a pokud Nice zvítězí, tak jen díky němu! Na centr si na malém vápně naskočil Majeed Waris, jehož hlavička mířila do spodního rohu branky. Ovšem hostující brankář vyškrábl balon konečky prstů!
     
    88
    Ještě před vystřídáním se pokusil odcentrovat Jimmy Cabot, ale míč srazil na roh bránící hráč. Ovšem domácí celek se po rohovém kopu k zakončení nedostal a bude muset opět hledat cestičku do vápna.
     
    88
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jimmy Cabot, přichází Alhassan Wakaso.
     
    87
    Hostující tým se již nikam nežene a pouze odkopává míč do bezpečné vzdálenosti. Lorient dobře kombinuje, ale koncovka je žalostná.
     
    85
    Nice ztratilo balon a muselo se velmi rychle vracet do obrany. Míč na levou stranu dostal Romain Philippoteaux, jemuž byl signalizován ofsajd. Dle opakovaného záběru měla být akce puštěná.
     
    84
    Výborně si nyní počínal autor jediného gólu Wylan Cyprien. ten se dostal až k vápnu, ale místo střely zpomalil hru a přihrávkou na obránce šetří čas.
     
    83
    Majeed Waris se opět zachoval sobecky a zasloužil si od diváků bučení! Domácí hráč převzal balon na hranici vápna a hned z otočky vypálil. Jeho pokus mířil jen vedle levé tyče hostující branky.
     
    81
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Valentin Eysseric, přichází Anastasios Donis.
     
    81
    Yoan Cardinale se po zákroku drží za nohu a potřebuje lékařskou pomoc.
    80. Majeed Waris selhal v obrovské příležitosti
     
    80
    Yoan Cardinale je hrdinou okamžiku a jen díky němu Nice vede! Kolmou přihrávku do vápna dostal Majeed Waris, jehož pokus trefil brankářovi nohy. Yoan Cardinale výborně vyběhl a tím zabránil vyrovnání.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Yoan Cardinale (OGC Nice), který již poněkolikáté zdržoval hru. Hostující brankář dlouho zkoušel trpělivost sudího, která právě došla.
     
    78
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Benjamin Moukandjo, přichází Romain Philippoteaux.

    Michal Luxa

    Branky: 16. Cyprien (Souquet)

    Karty:   29. S. Marveaux (LOR), 54. Bellugou (LOR) – 44. Obbadi (NIC), 79. Cardinale (NIC)   69. Balotelli (NIC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:15.
    FC Lorient: Lecomte – Koffi, Z. Touré, Peybernes, Le Goff – Bellugou (71. Jeannot) – Cabot (88. Wakaso), S. Marveaux, Mvuemba, Waris – Moukandjo (78. Philippoteaux).
    Náhradníci: Delecroix – Cafú, Philippoteaux, Moreira, Jeannot, Lautoa, Wakaso.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Baysse (C), Dante, Dalbert – Seri, Cyprien, Obbadi (76. Le Marchand) – Eysseric (81. Donis), Balotelli, Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Srarfi, Burner, Walter, Le Marchand, Donis, Koziello.

    Rozhodčí: Chapron – Ocak, Viala
    thejrc.org