Sturm Graz – Austria 0:4 (kon.) | Rapid – Admira 0:0 (kon.) | Rheindorf Altach – St. Pölten 1:2 (kon.)
Mattersburg – Wolfsberger 2:1 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
2:1 (1:1)
RZ Pellets Wolfsberger AC
Sobota 18.02.2017, 18:30 • Pappelstadion, Mattersburg (kapacita: 15.100 diváků) • Rakouská Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k touto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (20:29:12)
     
    Dnešní zápas je tedy u konce a vítězství slaví domácí fotbalisté. Ti sice v úvodu velmi rychle přišli o vedení, avšak v druhém poločase si vypracovali jednu gólovku, kterou dokázali využít. V 61. minutě si totiž na dobrý centr spoluhráče naskočil Stefan Maierhofer, jenž rozhodl. Nutno říci, že Mattersburg vítězí zaslouženě, neboť hosté se během celého zápasu prakticky nedostávali k ohrožení Kusterovy brány.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do pokutového území šel nyní i Alexander Kofler. Ani jeden z jeho spoluhráčů se však k nepovedenému centru nedostal.
     
    90+3
    Zmiňovaný rohový kop sice neznamenal ohrožení Koflerovy brány, ale stále se hraje velmi daleko od Kustera a to je pro domácí podstatné.
     
    90+2
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Michael Perlak, přichází Julius Ertlthaler.
     
    90+1
    Úvodní minuta nastavení přináší rohový kop Mattersburgu. Tohle domácím naprosto vyhovuje.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu po strkanici u postranní čáry dostává Christian Klem (WAC), který se po faulu soupeře rychle snažil rozehrát a strčil do soupeře.
     
    89
    Domácí fotbalisté naprosto v pohodě drží míč velmi daleko od své brány. Troufnu si říct, že dnešní vítězství už si Mattersburg uhájí.
     
    87
    Rychlý výpad domácích nedospěl až k zakončení. Finální kolmice si to totiž namířila vedle Koflerovu bránu.
     
    86
    Volný kop teď budou rozehrávat fotbalisté Wolfsbergeru, neboť faulu se dopustil Bürger. Rozehrávat se ale bude ještě z poloviny hostů.
     
    85
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází David Atanga, přichází Fran Sánchez.
     
    84
    Jano (MTT) příliš dlouho čekal s rozehrávkou volného kopu a odměnou mu je žlutá karta.
     
    84
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Peter Tschernegg, přichází Zakaria Sanogo.
     
    83
    Další akce hostujícího týmu dospěla jen k nepřesné přihrávce, která našla rukavice Markuse Kustera.
     
    82
    Nyní to vypadalo nadějně, ale ani z pravé strany pokutového území nepřišla střela na bránu. V útoku už hostů nechávají hned čtyři hráče.
     
    81
    Wolfsberger se snaží natrvalo usadit na polovině soupeře, ale zatím je ofenzíva hostujícího celku hodně jalová a vůbec se nedostává k zakončení.
     
    79
    Střídající Ouédraogo se dostal do hlavičkového souboje s Höllerem, ale nakonec mu ve vzduchu paradoxně překážel jeho vlastní spoluhráč Orgill.
     
    78
    Atanga si dlouho naváděl míč na střelu levačkou, ale nakonec ještě oslovil Röchera, jenž pálil pouze doprostřed brány.
     
    77
    Centrovaný míč z levé strany teď zamířil pouze daleko za Kusterovu bránu. Tohle se hodně nepovedlo.
     
    76
    Pomalu se blíží závěrečná část druhého poločasu a hosté se stále jen zřídka dostávají hlouběji na polovinu soupeře. Takovou hrou se vyrovnání rozhodně nedočkají.
     
    74
    Střídání v týmu SV Mattersburg: ze hřiště odchází Stefan Maierhofer, přichází Patrick Bürger.
     
    73
    Na druhé straně se k zakončení dral Tschernegg, jenž ale vůbec nedosáhl na prudkou přihrávku. Následovat bude odkop od Koflerovy brány.
     
    72
    Nyní mohli být domácí ještě veselejší. Na levé straně pokutového území se totiž k míči dostal Röcher, jenž nebezpečně zakončoval na zadní tyč. Kofler byl tentokrát pozorný!
     
    71
    Domácí jsou stále o poznání aktivnějším celkem, nicméně tentokrát Atanga středem neprošel až k zakončení.
     
    70
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Thomas Zündel, přichází Issiaka Ouédraogo.
     
    68
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Philipp Prosenik, přichází Mihret Topcagić.
     
    67
    Aktivní Maierhofer se na hranici malého vápna snažil prodrat k zakončení hlavou. Těsně před ním však hosté odvrátili míč do bezpečí.
     
    65
    Solidní hlavičkou se ale nyní pro změnu prezentoval Zündel, který si naběhl do středu pokutového území. Míč si to namířil vysoko nad bránu.
     
    64
    Hra se vrátila hluboko na polovinu hostujícího celku. Maierhofer se ale tentokrát nedostal až k zakončení.
     
    63
    Na polovinu soupeře se teď pokusili prodrat hostující fotbalisté, kteří už hodně dlouhou dobu neohrozili Kustera v bráně Mattersburgu. Bez výsledku!
    61. Stefan MAIERHOFER - 2:1
     
    61
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Domácí volný kop rozehráli přihrávkou na pravou stranu odkud parádně odcentroval Höller. Míč přistál přesně na hlavě STEFANA MAIERHOFERA, který prudkým zakončením vrátil vedení na stranu Mattersburgu.
     
    61
    Další nedovolený zákrok je tentokrát odpískán Zündelovi, který nalevo na trávník stáhl unikajícího Höllera.
     
    59
    Maierhofer se sice hodně diví, ale i přesto je mu pískán faul ve středovém kruhu. Sollbauer však nedovolenému zákroku opravdu hodně přidal. Navíc ale domácí forvard dostává žlutou kartu.
     
    58
    Do velké šance se teď dostal hostující Philipp Prosenik, který si nalevo zaběhl za obranu soupeře. Zakončením ale přeloboval gólmana i bránu!
     
    57
    Od začátku druhého poločasu sledujeme velmi neurovnanou hru. Nic na to nezměnil ani rychlý Atangův výpad na pravé straně.
     
    55
    Zničehonic se míč po dvou hlavičkách dostal Maierhofer, jenž okamžitě zakončoval z hranice brankoviště. Skákavá střela letěla mimo tři tyče.
     
    54
    K centru se na levé straně dostali hosté, nicméně míč byl sražen hned prvním blokujícím hráčem, kterým byl Novak.
     
    52
    Znovu je pískán nedovolený zákrok hostů. Nutno ale říci, že Atanga pádu na trávník opravdu hodně přidal a ke kontaktu zřejmě vůbec nedošlo.
     
    51
    Dopředu se rychle vydal Orgill s Leitgebem. Byl to právě druhý zmíněný, který mohl postupovat prakticky sám na bránu, ale celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    50
    Jeden z hostů u postranní čáry přistrčil domácího hráče a je pískán faul. Následná akce Mattersburgu však nic zajímavého nepřinesla.
     
    49
    Maierhofer si v pokutovém území znovu hledal vysokou přihrávku z levé strany, ale tentokrát míč doputoval až za brankovou čáru.
     
    48
    Poprvé v druhém poločase se na útočnou polovinu dostali domácí fotbalisté. Maierhofer vzal zakončení na sebe, nicméně hodně nepovedenou střelou bránu vysoko přestřelil.
     
    46
    Orgill se dostal za obranu domácího celku a mířil za přihrávkou do levé strany. Nakonec je mu odpískán ofsajd, nicméně hrát mohl hráč, jenž v postavení mimo hru rozhodně nebyl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:30.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani minutu a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Domácí se sice dostali do vedení již v osmé minutě, kdy se parádně trefil Thorsten Röcher, avšak Wolfsberger přispěchal s rychlou odpovědí. Ve 14. mnutě se za obranou soupeře zjevil Dever Orgill a ten bez problémů zakončil za záda vyběhnuvšího Kustera. Nějaký větší počet gólových šancí jsme ale neviděli.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí chvíli kombinovali na levé straně útočné poloviny. Výsledkem byl ale pouze odkop, jenž hledal dobře bojujícího Orgilla.
     
    44
    Do akce Wolfsbergeru se teď musel vložit Höller, na jehož straně hosté vedli rychlý výpad. Domácí obránce si ale bez větších problémů poradil.
     
    42
    S blížícím se koncem poločasu se ani jeden z celků nedostává k ohrožení soupeřovy brány. Zdá se, že tento poločas už nám nenabídne nic zajímavého.
     
    41
    Hra se přesunula k půlící čáře, kde hrají fotbalisté Wolfsbergeru. Ti se ale vůbec nemohou prodrat blíže ke Kusterové bráně.
     
    40
    Domácí pokračují v ofenzívě. Poslední dva pokusy o přechod hlouběji na polovinu soupeře ale byly odvráceny.
     
    39
    Velmi rychle po Orgillovi však kartónek žluté barvy vidí i Nemanja Rnić (WAC), jenž vpravo důrazně zastavil Atangu.
     
    37
    Orgill se znovu dopustil faulu, ale žlutou kartu za následnou reakci dostává Alois Höller (MTT).
     
    37
    Jenže standardní situace hostů prakticky nic nepřinesla. Navíc byl nedovoleným způsobem zastaven postup Höllera, jenž se rychle ohradil vůči faulujícímu Orgillovi.
     
    36
    Malic teď musel zastavovat jedovatý centr mířící na bližší tyč Kusterovy brány. Následuje rohový kop Wolfsbergeru.
     
    35
    Z hlediště se znovu ozvali domácí fanoušci, kteří žádali odpískání faulu na Davida Atangu. Nakonec je hra přerušena až vinou ofsajdového postavení Prosanika.
     
    34
    Na Maierhöfera mířil velmi kvalitní centr z levé strany. Míč letící příliš blízko ke Koflerovi si ale hostující brankář stáhl do rukavic.
     
    33
    Záhy je pískán další přestupek Devera Orgilla. Nutno říci, že tentokrát se o faul zřejmě opravdu nejednalo a hostující útočník se diví oprávněně.
     
    32
    Na hřišti je k vidění opravdu hodně emocí. Další rozpoutal příliš důrazný Orgill, který dvakrát atakoval Malice. Sudí by možná i mohl pomalu trestat žlutou kartou.
     
    31
    Mattersburg je stále aktivnějším celkem a častěji se tlačí do útoku. Obrana Wolfsbergeru se ale nyní prezentuje poměrně jistou defenzivní činností.
     
    29
    Prudký centr vyboxoval hostující brankář a při skoku srazil protihráče. Následně se k zemi skácel ještě druhý hráč Mattersburgu, ale faul pískán není.
     
    28
    V posledních minutách si hosté velmi často pomáhají nedovoleným způsobem. Tentokrát je odpískán faul ve vzdálenosti přibližně čtyřiceti metrů od Koflera.
     
    27
    Kvalitní centr z pravé strany mířil do středu pokutového území. Vysoký Maierhofer se ale znovu nedostal k zakončení a to ani po další přihrávce zleva.
     
    26
    V pokutovém území si chtěl penaltu vymodli Orgill. Po jeho pádu se ale pokračovalo ve hře a další důrazný souboj už je odpískán. Nedovoleným zákrokem se provinil Zündel, jenž se pověsil na Höllera.
     
    25
    Orgill se sice diví, ale při snaze o zisk míče se dopustil poměrně jasného faulu. V ofenzíva bude pokračovat domácí Mattersburg.
     
    23
    Zprava se domácí prodrali do pokutového území, avšak finální přihrávka neprošla až k Maierhoferovi. Nakonec se nebude kopat ani roh.
     
    22
    Ofenzivní choutky hostů jsou tentokrát zataveny asistentem rozhodčího, který správě odmával jednoznačný ofsajd.
     
    21
    Další rohový kop domácích přinesl znovu zajímavou možnost. Ze středu šestnáctky hlavičkoval Malic, nicméně hosty přizvednutý míč vylétl nad.
     
    20
    Nyní ale domácí fotbalisté získali rohový kop. Kofler podběhl prudký centr, nicméně hlavička jednoho z domácích si to namířila vedle brány.
     
    19
    Nedovolený zákrok Zündela teď přináší standardní situaci ve prospěch domácího celku. Rozehrávat se však bude ještě z poloviny Mattersburgu.
     
    17
    Nalevo se něco zajímavého pokusil vymyslet Gerald Nutz, jenž měl ale proti sobě velmi pozorného obránce. Vhazovat bude Mattersburg.
     
    16
    Do útoku se pro změnu vydal domácí celek, jenž si určitě bude chtít vzít vedení zpět na svou stranu. Souboj dva na dva však vyhráli hostující obránci.
    14. Dever ORGILL - 1:1
     
    14
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Teď však máme vyrovnáno! Defenzíva domácího celku vůbec nezvládla ofsajdovou past a nezachytila náběh DEVERA ORGILLA, který si našel přihrávku ze středu hřiště a sám proti Kusterovi v pohodě skóroval.
     
    13
    Hodně nevýrazná kombinace na levé straně útočné poloviny Mattersburgu znovu nepřinesla zakončení. Kuster stále zůstává naprosto v klidu.
     
    12
    Wolfsberger se nadále ne a ne prodrat až k zakončení. Domácí fotbalisté se prezentují opravdu velmi pozornou defenzívou.
     
    10
    V desáté minutě se dopředu vydali také hosté, kteří by rychle rádi odpověděli. Nakonec se ale Wolfsberger musí spokojit s vhazováním.
    8. Thorsten RÖCHER - 1:0
     
    8
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    A nyní už jdou domácí do vedení! THORSTEN RÖCHER si znovu nachystal míč na střelu a tentokrát mířil levačkou zpoza šestnáctky přesně k tyči Koflerovy brány!
     
    8
    Po důrazném souboji se k zakončení z hranice pokutového území dostal Röcher! Jeho skákavá střela však přeci jenom nemířila mezi tři tyče.
     
    7
    Maierhofer se v pokutovém území prodíral mezi dva obránce a nakonec padl na trávník. Pokutový kop se ale nepíská.
     
    6
    Tak ani ze strany domácího rohový kop nebyl moc povedený. Hosté hrající v oranžových dresech se vracejí na útočnou polovinu.
     
    5
    Nyní jsou ale také domácí odměnění rohovým kopem. Uvidíme, zda s ním naloží lépe než jejich soupeř v první minutě.
     
    3
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde se snaží kombinovat domácí fotbalisté. Nějaký výrazný postup ke Koflerově bráně se nekoná.
     
    1
    Hosté do utkání vstupují velmi aktivně a okamžitě si vybojovali rohový kop. Ten však nepřinesl nic moc zajímavého a k míči se dostávají fotbalisté Mattersburgu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Rath, Novak – Jano, Erhardt – Atanga, Perlak, Röcher – Maierhofer
    Náhradníci: Böcskör – Sprangler, Bürger, Ortiz, Sánchez, Templ, Ertlthaler

    Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Klem – Zündel, Leitgeb, Tschernegg, Nutz – Orgill, Prosenik
    Náhradníci: Sallinger – Palla, Sanogo, Ouédraogo, Rabitsch, Drescher, Topcagić

    Rozhodčí: A. Heiss – A. Staudinger, M. Kolbitsch.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    29.10.2016 Wolfsberger – Mattersburg 3:0
    13.8.2016 Mattersburg – Wolfsberger 3:1
    30.4.2016 Wolfsberger – Mattersburg 2:0
    27.2.2016 Mattersburg – Wolfsberger 1:1
     
    WOLFSBERGER AC

    Ani hostující celek za sebou nemá zrovna ideální podzim, avšak oproti domácím se přeci jenom drží ve středu tabulky. Na šestém místě však hosté rozhodně nemají nějakou jistotu, neboť od posledního Mattersburgu je dělí osm bodů a v případě dnešní prohry pak už pouze pět. Wolfsberger sice neměl tak dobrou přípravu, ale na úvod jarní části si rovněž připsal jednogólové vítězství.

    Poslední tři utkání

    11.2.2017 Wolfsberger – Ried 1:0
    4.2.2017 Wolfsberger – Liefering 2:0 (příprava)
    25.1.2017 Wolfsberger – Craiova 0:4 (příprava)
     
    SV MATTERSBURG

    Domácí mají po nepovedeném podzimu hodně co napravovat. Aktuálně je Mattersburg poslední, avšak na úvod druhé poloviny sezóny si před týdnem připsal vítězství. SV má navíc za sebou naprosto dokonalou přípravou, v rámci které ani jednou neprohrálo!

    Poslední tři utkání

    11.2.2017 Mattersburg – Graz 1:0
    4.2.2017 Mattersburg – Kapfenberg 3:0 (příprava)
    3.2.2017 Mattersburg – Wiener 4:0 (příprava)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 8. Röcher, 61. Maierhofer – 14. Orgill

    Karty:   59. Maierhofer (MTT), 84. Jano (MTT) – 37. Höller (WAC), 39. Rnić (WAC), 90. Klem (WAC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 10:19.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Rath, Novak – Jano, Erhardt – Atanga (85. Sánchez), Perlak, Röcher – Maierhofer (74. Bürger)
    Náhradníci: Böcskör – Sprangler, Bürger, Ortiz, Sánchez, Templ, Ertlthaler

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Klem – Zündel (70. Ouédraogo), Leitgeb, Tschernegg (84. Sanogo), Nutz – Orgill, Prosenik (68. Topcagić)
    Náhradníci: Sallinger – Palla, Sanogo, Ouédraogo, Rabitsch, Drescher, Topcagić

    Rozhodčí: A. Heiss – A. Staudinger, M. Kolbitsch
    thejrc.org