Columbus – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Carolina – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 1:4 (kon.)
Buffalo – St. Louis 3:2 (kon.) | Montreal – Winnipeg 1:3 (kon.) | Detroit – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Florida Panthers
Sobota 18.02.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    FLORIDA PANTHERS

    Florida by se jistě ráda dotáhla na vyšší pozice Atlantické pozice, v posledních utkáních pro to dělá všechno možné. Aktuálně až pátý divizní tým zaznamenal dvě vítězství po sobě. Nejdříve vyzrál v poměru 7:4 na Nashville Predators, Panterům vyšlo také další venkovní utkání. Zastříleli si i v San Jose, pod střechou SAP Center skórovali šestkrát, urvali tam těsný úspěch 6:5 po prodloužení. Celkově z předchozích pěti duelů celek ze Sunrise padl pouze jedinkrát, a to když doma nestačil na Los Angeles Kings. Potvrdí formu také dnes v Anaheimu, na dalším kalifornském ledě? Panthers výletování po Kalifornii zakončí v Los Angeles, před návratem zpátky domů je však čeká ještě výlet do St. Louis. Bude zajímavé sledovat, jak se v těchto zápasech bude partě kolem Jaromíra Jágra dařit.

    Kanadské bodování kádru vede Vincent Trocheck (20 + 19), podporovaný například Jonathanem Marchessaultem (16 + 17) nebo Aleksanderem Barkovem (13 + 20).
     
    ANAHEIM DUCKS

    Není to zase tak dlouho, co Kačeři stáli na nejvyšším stupínku Pacifické divize. Teď jsou ale druzí, přičemž ztrácejí na prvního rivala San Jose Sharks čtyři body. A oba mančafty mají stejný počet odehraných duelů. Co víc, Ducks mají na kontě stejně bodíků jako třetí Edmonton Oilers, naopak náskok na čtvrté Calgary už je pořádná (děvet bodů). Podobně jako Florida, ani Anaheim se nenachází ve vůbec špatné formě. Z posledních tří střetnutí dvakrát zvítězil, naposledy od vedoucího týmu Západní konference, tedy Minnesota Wild, nedostal ani gól a slavil těsnou výhru 1:0. Ducks se naopak nepovedl mač s favorizovanými Washington Capitals, na ledě klubu z Východní konference padli 4:6. Jinak ale kalifornský tým má pořád o co hrát, na první divizní příčku to není úplně daleko. Navíc se prozatím nezdá, že by Kačeři měli chybět v play-off, vykazují stabilnější výkony.

    Týmovou produktivitu má na starosti Ryan Kesler (19 + 25), kousek za ním zůstávají známé tváře Anaheimu Ryan Getzlaf (9 + 33) a Corey Perry (11 + 29). I ti budou tentokrát potřeba, protože Florida je očividně v dobré střelecké formě a Kačeři budou muset hledat odpověď.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na začátku února. Tenkrát Florida Panthers přivítali na svém ledě Anaheim Ducks a zvítězili těsně 2:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (4 + 8)
    Jaromír Jágr (FLA) (10 + 22)
    Jakub Kindl (FLA) (0 + 4)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou týmů z opačných konferencí. Anaheim Ducks přivítají Florida Panthers, kteří nyní cestují po Kalifornii a snaží se nasbírat co nejvíce bodů do tabulky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Montour, Holzer, Manson – O. Kaše, Getzlaf, Silfverberg – N. Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, L. Shaw – Cramarossa, N. Thompson, Boll.

    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Yandle, Demers, Pysyk, Ekblad, Matheson, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – Sgarbossa, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie, Sceviour.

    Rozhodčí: Meier, Sutherland – Gawryletz, Pancich.
    FOTO: Panthers vyrazili na rozbruslení. Nechybí Jaromír Jágr!

     
    Za pár okamžiků budeme moci začít, už jen zazní hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se puk na vhazování zmocnili hokejisté Ducks, ještě než vyrazili dopředu, podrželi kotouč na své polovině kluziště.
     
    00:30
    Reimer už musí dávat pozor na to, co se kolem jeho klece děje. Ale zatím ještě nevzdoruje žádnému zakončení.
     
    01:07
    Huberdeau se na chvíli objevil volný na levé straně útočného pásma. Neměl ale komu nahrávat, takže jeho akce docela rychle skončila.
     
    01:35
    Ondřej Kaše a jeho akce kolem levého mantinelu. Avšak ani on neměl dostatek štěstí, pak na spoluhráče po zadním hrazení mu vůbec nevyšel.
     
    02:13
    James Reimer vyjel za svou klec, kde se natahoval po kotouč. Nedosáhl na něj, pak musel zpátky do branky a dávat pozor, jestli nepřijde zakončení.
     
    02:22
    První zásah hostujícího gólmana, musel do rozkleku, celou situaci nicméně dobře zvládl.
     
    02:48
    Ducks jsou aktivní a snaží se za každou cenu udržet útočné pásmo. Budou ale potřebovat více a hlavně přesnější střelecké pokusy.
     
    03:25
    Anaheim posílá do hry nové síly, tudíž nikam nespěchá a drží kotouč na své polovině hrací plochy.
     
    03:52
    Vincent Trocheck zkusil prověřit Johna Gibsona, také on má první zásah. Neměl větší problémy puk zastavit, měl čas se na střelu z dálky připravit.
     
    04:08
    Jaromír Jágr zapracoval s pukem u pravého mantinelu a dostal touš postupně na modrou čáru na Yandlea. Obránce Panthers nahodil kotouč na branku a Gibson musel dávat pozor, aby jej před jeho zraky ještě někdo netečoval.
     
    04:14
    Puk se sotva dostal k Reimerovi, přesto jej ochránce hostující svatyně raději podržel.
     
    04:30
    Anaheim Ducks v postavení mimo hru, Cogliano nemohl do útočného pásma, čehož si čárový rozhodčí moc dobře všimli.
     
    04:58
    Teď už o něco vážnější práce pro Reimera, ale i v tomto případě dostatečně dlouho dopředu věděl, kam zhruba střela poletí. Vytasil proti ní lapačku a přerušil hru.
     
    05:16
    Ondřej Kaše opět v akci, natahoval se po puku za brankou a nakonec vypracoval pro spoluhráče před brankou solidní možnost.
     
    05:48
    Kačery na začátku tohoto utkání zdobí rychlé přechody do útočného pásma. To je něco, co Floridě prozatím chybí.
     
    06:15
    Po delší době se musí domácí tým soustředit také na obrannou hru a Gibson si hned připisuje zásah betonem. Musel jej rychle přesunout k pravé tyčce.
     
    06:43
    Zakázané uvolnění kalifornského týmu, vhazování proběhne před zraky Johna Gibsona.
     
    07:12
    Čas zatím docela rychle utíká, i když se docela často přerušuje. Teď následuje komerční přestávka, před jejímž začátkem se ještě vylučuje. Na trestnou lavici musí odejít obránce Panthers Aaron Ekblad, který se provinil nedovoleným bráněním. Přesilovka pro Ducks.
     
    07:28
    Domácí začínají početní výhodu vyhraným vhazováním. Po několika přihrávkách nicméně o útočné pásmo přišli, Panteři vyhazují.
     
    07:52
    Teď navíc mančaft z Východní konference velmi dobře pracuje ve středním pásmu a chvílemi to vůbec nevypadá, že by hrál v oslabení.
     
    08:20
    Už jsou ale hokejisté Ducks zpátky před brankou Reimera. Má nyní daleko více práce, navíc před malým okamžikem zazvonila tyčka jeho klece.
    08:20 Hokejisté Anaheimu během přesilové hry trefili tyč!
     
    08:36
    Další vyhrané buly v útočném pásmu a hned další střelecký pokus Anaheimu. Domácí nicméně mají problém udržet déle puk v útočném pásmu, to stále platí.
     
    09:11
    Akci Kačerů zastavuje opět ofsajd, vhazování na modré čáře.
     
    09:18
    Florida je kompletní a první oslabení v zápase zvládla téměř bez komplikací, soupeře pustila pouze do jedné větší příležitosti.
     
    09:50
    Hraje se hodně aktivně, útočníci Panthers prohánějí obránce Ducks na jejich polovině a snaží se je zatlačovat před vlastní branku. Docela se jim to daří.
     
    10:28
    Při hře pět na pět nevzniká ani na jedné straně tolik okének, jedno ale přeci našel Jágr. Gibson jen tak tak stačil pokus českého útočníka vyrazit před sebe.
    10:28 Gibson skvělým zákrokem zastavil střelu Jaromíra Jágra!
     
    11:06
    Sledujeme docela dlouhou pasáž bez přerušení, možná je pouze otázkou času, než se někdo utrhne a ujede do větší šance.
     
    11:35
    Reimer si zahrál s kotoučem za brankou a už zase zamířil zpátky mezi tři tyče, protože hráči v oranžových dresech začali nebezpečně kombinovat.
     
    12:10
    Ondřej Kaše rozjel závod o puk ve středním pásmu, jako první jej ovšem dohnal jeho soupeř.
     
    12:34
    John Gibson usoudil, že už by bylo dobré přerušit hru. I když to nebylo vyloženě třeba, raději tak učinil. Pokračovat budeme po skončení reklamní pauzy.
     
    12:40
    Už znovu pokračujeme, buly ve svém obranném pásmu vyhráli Ducks. Ale vepředu si tak dobře nepočínají, chybovali tam v kombinaci.
     
    13:03
    Domácí celek v první třetině zastavují ofsajdy, tady je další ukázka. Shaw se mohl řítit skoro sám na Reimera, jenže ještě před tím se provinil pravidlem o postavení mimo hru.
     
    13:20
    Krásná střela z první od jednoho z útočníků v oranžovém. Chyběla jí ovšem přesnost, takže vůbec netrefila prostor mezi třemi tyčemi, Reimer se za ní pouze ohlédl.
     
    13:34
    Nyní pro změnu pískáno zakázané uvolnění Floridy.
     
    14:03
    Nadále platí, že jsou Kačeři o něco aktivnějším týmem na ledě. Když se ale dostane po delší době do šance Florida, jedná se o mnohem nebezpečnější počin.
     
    14:28
    Českému forvardovi Kašemu rozhodně nechybí snaha, opět se zkoušel sám prosadit do zakončení. Chybí mu ale prozatím trošku potřebného štěstíčka.
     
    15:05
    Puk někdo těsně před zraky Reimera vytečoval k zadnímu mantinelu, takže gólman hostů ani tentokrát neměl moc práce.
     
    15:35
    Pak ovšem rychlý přechod Floridy na druhou stranu hrací plochy. Sceviour dorážel na brankovišti a málem se mu podařilo přehodit betony Gibsona. Zatím jednoznačně největší hostující šance zápasu.
    15:35 Gibson vleže třikrát fantasticky zasáhl levým betonem!
     
    16:15
    Navíc se bude za malý okamžik vylučovat z domácích řad.
     
    16:28
    Také Anaheim si dnes poprvé zahraje oslabení. Domácí parta se dostala pod tlak a musela faulovat. Dvě minuty od hlavního rozhodčího inkasuje Nate Thompson, který podrazil soupeře. Tak uvidíme, co si Florida na přesilovku připraví.
     
    16:52
    I hosté začínají oslabení zodpovědně. Jen jak to šlo, poslali puk do středního pásma a snažili se jej tam co nejdéle udržet.
     
    17:18
    Hostující tým je nucen rozehrávat až za svým zařízením, kde má dostatek času na rozmyšlenou. Potom už sice zásah Gibsona, ale byl z krabičky snadnějších.
     
    17:35
    Polovina hostující přesilové hry je minulostí, Panthers v ní prakticky ještě nic nevymysleli, mají problém dostat puk do útočného pásma.
     
    18:35
    Ducks jsou kompletní a Gibson si za celé oslabení připsal pouze jediný, navíc docela snadný zákrok. Hraje se opět v pěti na obou stranách.
     
    19:06
    První třetina hodně rychle utekla, už se hraje její poslední minuta. Do menšího tlaku dostala soupeře Florida, i když také ona má problém se zakončením.
     
    19:28
    Čas na poslední jeden nebo dva pokusy, Lindholm nicméně dobře zapracoval za svou klecí a nepustil soupeře na puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z úvodní dvacetiminutovky vše. Branky jsme neviděli, vlastně ani příliš šancí. Oba celky sice hrály početní výhodu, ta se jim však vůbec nepovedla. Brankáři na obou stranách mají prozatím málo práce, uvidíme, zda prostřední dějství přinese změnu.
    FOTO: Fanoušek Anaheimu slaví 9. narozeniny. Jaké má přání?

    An added incentive for #ScoreyPerry. #LetsGoDucks

    Příspěvek sdílený Anaheim Ducks (@anaheimducks),


     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 9

    Florida Panthers: 10
     
    Nebude dlouho trvat a začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní konečně branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Jako první na začátku druhého dějství vyrazili dopředu hokejisté Ducks. Jenže sotva se dostali do útočného pásma, už o kotouč přišli.
     
    20:40
    Florida navíc dobře utěsňuje prostor kolem své klece, takže zařizuje, aby James Reimer neměl prozatím tolik práce.
     
    21:08
    Za kotoučem se hnal Ryan Getzlaf, ale měl to moc na dlouhou hokejku. Musel se smířit s tím, že budou místo něj hrát obránci Floridy.
     
    21:34
    Český útočník Ondřej Kaše je odeslán na trestnou lavici a Florida Panthers si zahrají druhou početní výhodu v zápase. Kaše totiž podrazil soupeř a rozhodčí si toho moc dobře všimli.
     
    21:48
    Kačeři ale hned vyhazují puk přes všechny čáry až za Reimerovu klec, takže mají čas na to, aby se uklidnili a rozestavěli obrannou taktiku na modré čáře.
     
    22:15
    Ani teď to zatím nevypadá, že by přesilovky měli určovat dnešní utkání. Oba celky se v nich trápí a počínání Panthers to pouze potvrzuje.
     
    22:45
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Má slova o špatných přesilovkách jsou potvrzena, protože Florida Panthers v jedné takové inkasují, takže se jedná o trefu Anaheimu ve vlastním oslabení. Hosté chybovali na hranici středního pásma, načež se do samostatného úniku utrhl oblíbenec kalifornského publika ANDREW COGLIANO. Už se skoro zdálo, že James Reimer má kotouč pod kontrolou, avšak Cogliano našel mezírku mezi betony soupeřova gólmana. Máme tu tedy první trefu zápasu, ještě bude samozřejmě pokračovat zbytek početní výhody Panthers. Asistence: Logan Shaw.
    22:45 Andrew COGLIANO - 1:0
     
    23:48
    Ondřej Kaše už je zpátky na ledě a ze svého vyloučení nemá žádné starosti, jeho spoluhráči při něm totiž skórovali.
     
    24:18
    Florida právě vstřelila branku!
    Jenže domácímu výběru těsné vedení moc dlouho nevydrželo. Sotva se začalo hrát v plném počtu na obou stranách, máme vyrovnáno. Parádně vyřešil situaci před Johnem Gibsonem COLTON SCEVIOUR. Ten totiž počkal, až před gólmanem Anaheim Ducks přejede dvojice hráčů a zastíní mu výhled. Což se také stalo, Sceviour následně vyslal lehkou střelu, která se zastavila v horní polovině branky. Ducks si tedy vedení opravdu dlouho neužili, je opět vyrovnáno. Asistence: Derek MacKenzie, Shawn Thornton.
    24:18 Colton SCEVIOUR - 1:1
     
    25:25
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se také bude vhazovat.
     
    25:55
    Rakell si dělal zálusk na to, aby své mužstvo poslal zpátky do vedení. Ale Reimer si na něj velmi dobře počíhal u pravé tyčky a přerušil hru.
     
    25:58
    A zase Reimer v akci, tentokrát musel likvidovat Coglianův pokus z dálky.
     
    26:16
    Veliká šance Floridy. Gibson už nevěděl, kde má kotouč, ten se nakonec objevil volný na brankovišti. Situaci zachránil pro Kačery Manson, který si touš jako první všiml a vyhodil jej pryč z prostoru klece.
     
    26:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Sotva hosté oslavili vyrovnávací branku, mohou se radovat z další, tentokrát vedoucí. A tohle může Ducks pořádně mrzet. Manson totiž rozehrával kotouč zpoza klece, kde ale zaváhal, protože poslal puk přímo na hokejku JAROMÍRA JÁGRA, jenž čekal před Johnem Gibsonem. Zkušený český forvard prokázal, že takové situace zvládá. Počkali si, jaký pohyb gólman udělá a pak za něj hned poslal zakončení. Brankář Ducks neměl téměř šanci tento pokus zastavit. Takže Anaheim se zase hned má co otáčet, jedná se o jedenáctou branku Jágra v sezóně. Bez asistence.
    26:58 Jaromír JÁGR - 1:2
     
    28:28
    Perry zkusil napravit náladu domácích fanoušků, ale otočkou kolem branky se neprosadil.
     
    28:32
    Hodně drsná strkanice po odpískání u branky Reimera, kde se strhla vlna emocí. Uvidíme, zda se bude vylučovat, ale objevilo se tam najednou velké klubko hráčů.
     
    28:42
    Pokračuje se bez trestů, nyní je na řadě komerční přestávka.
     
    28:48
    Už se opět hraje, ale jen chvíli, protože brzo je hra přerušena pro faul. Na trestnou lavici za nedovolené bránění je odeslán jeden z domácích hokejistů, konkrétně Sami Vatanen. Provinil se nedovoleným bráněním.
     
    29:30
    Tahle přesilovka Floridy už vypadá o něco lépe, dokonce se hned na její úvod hosté dostali do zakončení. Gibson ale puk v pohodě vyrazil do rohu.
     
    29:55
    Jaromír Jágr tvořil šanci pro Barkova, tomu pak sice sedl puk na hokejku, ale nedokázal už přesně zakončit.
     
    30:08
    Florida právě vstřelila branku!
    Co Florida v předchozí přesilovce pokazila, dokázala nyní napravit. John Gibson inkasuje potřetí ve druhé třetině, navíc během zhruba deseti minut. Krásnou nahrávku do prostoru mezi kruhy obdržel mladý obránce Floridy AARON EKBLAD, jenž bez větší přípravy zvyšuje náskok hostující družiny na dvoubrankový. Panthers jsou tedy prvním celkem, který dnes využívá početní výhodu. A tahle trefa navíc může být pořádně důležitá. Asistence: Vincent Trocheck, Jonathan Marchessault.
    30:08 Aaron EKBLAD - 1:3
     
    31:36
    Reimer musel vyrazit puk před sebe, ale na střelu dobře viděl, takže neměl problém.
     
    32:25
    Jágr se vydal na další útočnou akci v tomto dějství, počíhal na něj ovšem bránící útoční Corey Perry, který jej připravil o kotouč na hokejce.
     
    32:50
    Hraje se ve velmi vysokém tempu a už se ani příliš nepřerušuje. Jágr za sebou má dlouhé střídání, tahle perioda mu očividně chutná.
     
    33:19
    Anaheim Ducks vyhazují puk na zakázané uvolnění. Na řadě je komerční přestávka, hned po jejím konci budeme zase pokračovat.
     
    33:25
    Hostující brankář vyjel za svou klec, aby tam zapracoval s pukem. Hned jako to šlo, tak jej zkusil poslat na spoluhráče dopředu.
     
    33:41
    Opět přerušená hra, nejspíše pro nějaký technický přestupek.
     
    33:55
    Huberdeau měl před sebou ještě jednoho bránícího hráče, přesto se neostýchal vystřelit. Netrefil ale dobře, přestřelil o pořádný kus horní tyčku.
     
    34:15
    Práce i na druhé straně pro Reimera, Jakob Silfverberg zkusil zasunout puk mezi tyčku a brusli brankáře Panthers. Chyběl mu kousíček, ale nakonec to nedokázal.
     
    34:27
    A zase střela, domácí tým se teď činí. Ale Corey Perry nakonec přestřelil a trefil jen prostor za brankou. Následně je přerušená a hra a my v tomto dějství uvidíme ještě jednu komerční pauzu.
     
    34:32
    Opět se hraje a Reimer musel do rozkleku. Jeden z beků Ducks na něj vyslal nahození. Brankář Floridy ale v pohotovosti, navíc šanci dobře viděl.
     
    35:02
    Demersova střela se odrazila od zadního mantinelu, ale pouze na domácí hokejky, následně do Gibsona. Ten přerušuje hru.
     
    35:14
    Vhazování po levé ruce brankáře Anaheim Ducks.
     
    35:46
    Hra je o něco klidnější než před několika minutami, ani jedna strana se nyní netlačí do vyložených možností. I když je jasné, že především Kačeři budou muset zabrat.
     
    36:20
    Lindholm zkušeně zavezl puk za branku a počkal, až se mu nabídnou spoluhráči vepředu. Cramarossa pak dostával dobrou možnost jít do šance.
     
    37:08
    Reimer na nic nečekal a vyjel za branku pomoci spoluhráčům s rozehrávkou. Pak vepředu Huberdeau zkusil hledat Jágra, česká legenda nicméně neměla volnou hokejku.
     
    37:40
    Něco málo přes dvě minuty do konce druhé třetiny, Florida Panthers vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    38:06
    Anaheim si dává záležet na rozehrávce ve své třetině, už jednou se mu dnes nepečlivost nevyplatila. Pak z toho byla kombinace Ducks kolem Reimera, ale bez zakončení.
     
    38:35
    Jokinen se mohl vydat na útočný výlet, avšak neměl dostatečnou podporu spoluhráčů. A tak raději ještě zůstal s pukem ve středním pásmu.
     
    39:07
    Běží poslední minuta druhého dějství, puk mají na hokejkách hokejisté Anaheim Ducks. Budou ale potřebovat daleko přesnější zakončení.
     
    39:24
    Také Florida to zkusila, ale to už Petrovic vytečoval puk někam mimo hrací plochu a bude se muset ještě jednou vhazovat ve středním pásmu.
     
    39:38
    Nakonec stihl Aaron Ekblad vypálit, jenže trefil pouze hráče pře brankovištěm.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také prostřední dvacetiminutovku. Zatímco v té první nepadl ani gól, tentokrát byly k vidění hned čtyři. A převážně se činila Florida. Jako první sice skóroval za domácí Andrew Cogliano, ale následně hosté odpověděli třemi zásahy. Panthers tak dvacet minut před koncem drží náskok o dva góly a budeme pozorně sledovat, co si Anaheim připraví do třetí části.
    VIDEO: Fanoušci mají po obratu Floridy důvod k radosti.

     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 22

    Florida Panthers: 23
     
    Už jen chvíli a budeme sledovat začátek třetí třetiny. Podaří se ještě kalifornskému celku něco udělat s výsledkem, nebo si z Anaheimu dva body za výhru odveze Florida?
     
    Úvodní buly třetí periody je tu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Také nyní vyhrál úvodní vhazování třetiny Anaheim, Kesler se snažil prosadit z pozice na pravém kruhu, jenže neuspěl.
     
    40:35
    Nick Ritchie pouze nahodil kotouč dopředu, moc na výběr neměl, protože na zádech měl pověšené hned dva soupeře v bílém trikotu.
     
    41:09
    Je jasné, že Florida nikam moc spěchat nebude, což se také projevuje od začátku třetí třetiny.
     
    41:15
    James Reimer raději přerušuje hru, aby nepřišla nějaká nebezpečná dorážka. Bude se za pár okamžiků vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    41:40
    Hodně vlažně začalo třetí dějství, po dvou necelých minutách prakticky stále bez šance. Tohle bude pochopitelně více vyhovovat týmu z Východní konference.
     
    42:03
    Anaheim má šanci se dostat na dostřel svému soupeři, zahraje si totiž přesilovou hru. Na trestnou lavici je odeslán Jonathan Marchessault za držení hokejky protihráče.
     
    42:45
    První pokus o střelu minul branku Panthers, pak už hosté dokázali vyhodit přes všechny čáry.
     
    43:05
    Colton Sceviour měl na hokejce svou druhou branku v zápase. Unikal ve vlastním oslabení na Johna Gibsona, jenže brankář Ducks jej dokázal zastavit. To by byl pro Anaheim už velký problém, kdyby opět inkasoval.
    43:05 John Gibson předvedl proti Sceviourovi úžasný zákrok!
     
    43:46
    Většina z domácí přesilové hry už je minulostí a Ducks prakticky neměli větší možnost. Tohle váhání by je v konečném zúčtování mohlo mrzet.
     
    44:12
    A ještě jedna šance Scevioura, tentokrát už v plném počtu. Následně poslal puk před brankoviště na Marchessaulta, ten si však nepřišel na opět skvěle připraveného Gibsona.
    44:12 Ani Marchessault na skvělého Johna Gibsona nevyzrál!
     
    44:34
    Anaheim to tedy zkouší aspoň při hře v pěti na obou stranách. Zakončoval například Cramarossa, ale ani on se netrefil vůbec dobře.
     
    45:10
    Corey Perry našel prostor na střelu někde kolem pravého kruhu. Nakonec trefil Reimerovu vyrážečku, ale tohle nebyl pro brankáře hostů větší problém.
     
    45:40
    Už má ale Reimer mnohem více práce, musel likvidovat Fowlerovu možnost u pravé tyčky. Očividně se ale na dnešní utkání velmi dobře připravil.
     
    46:32
    Hraje se delší pasáž bez přerušení. Lindholm musel dávat při rozehrávce na obranné modré čáře dobrý pozor, protože proti němu vyrazila dvojice v bílých dresech.
     
    46:57
    Málem došlo k bitce mezi Getzlafem a Ekbladem, ale nakonec rozhodčí oba borce rozdělili, takže ani nebudou padat tresty. Následuje komerční přestávka.
     
    46:57
    Tak přeci jen tu tresty jsou, ale ne za strkanici. Ryan Getzlaf dostává dvě minuty za sekání, stejně tak Keith Yandle inkasuje dvouminutový trest za tento prohřešek, tedy sekání. Bude se dnes poprvé hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    48:00
    Opět poměrně ospalé tempo, jako by se Florida snažila jen poslat puk do středního pásma, pak už přes útočnou modrou čáru nikam nespěchá.
     
    48:28
    Kesler dostával od spoluhráče pěknou nahrávku do jízdy, ale moc radosti si neužil, protože když zakončoval, trefil pouze připraveného Reimera. Právě před tímto gólmanem nyní proběhne buly.
     
    48:40
    Znovu brankář týmu Florida Panthers v akci. Puk mu ze vzduchu spadl někam mez betony. Už jej ale nepustil a následně mohl v klidu přerušit hru.
     
    49:13
    Oba vyloučení hráči jsou zpátky na ledě, hraje se tedy opět pět na pět a uvidíme, komu tato herní situace bude vyhovovat o něco více.
     
    49:36
    Zatím má ve třetí třetině o kousíček více ze hry Anaheim. Což je nejspíše způsobené tím, že Florida už nechce tolik riskovat výpady dopředu.
     
    49:56
    James Reimer opět přerušuje hru. Trenér Floridy si zároveň vybírá oddechový čas. Vycítil, že jeho tým se ocitl pod menším tlakem.
     
    50:18
    Ve středním pásmu měl Anaheim dlouho problém s rozehrávkou, vše nakonec vyřešil Cogliano. K zakončení už se ale Kaliforňané nedostali.
     
    50:45
    Běží druhá polovina poslední třetiny a Florida si zatím bez větších problémů hlídá náskok o dvě branky.
     
    51:18
    Po delší časové odmlce Panteři kombinují kolem branky Johna Gibsona. Nezdá se však, že by chtěli často zakončovat. Marchessault nestihl trefit zařízení.
    51:18 Gibson ve třetí třetině podruhé vychytal Marchessaulta!
     
    52:08
    Panthers si vyměnili puk v obranném pásmu, hned jej zase poslali přes všechny čáry až k zadními mantinelu. Ale s dotekem, takže zakázané uvolnění se nepíská.
     
    52:40
    Dlouho se hraje bez přerušení a domácím rychle utíká čas do konce základní hrací doby. Za aktuálního tempa a střelecké frekvence mohou pomýšlet na body jen těžko.
     
    53:11
    Až teď po delší době zakončení, Cam Fowler prověřil Reimerovu pozornost. Ten ale proti střele dobře zaklekl. Pokračovat budeme hned po skončení komerční přestávky.
     
    53:25
    Domácí tým dnes dobře zvládá vhazování, což se opět projevilo. Ale puk stejně skončil pouze sražený mimo hrací plochu, poslední se jej nejspíš dotkl Ondřej Kaše.
     
    53:58
    Ducks si hodně komplikují život ve středním pásmu. Ritchie tam nyní ztratil přehled a vůbec netušil, kde má kotouč. Pak si jej převzal do své moci hráč Floridy.
     
    54:30
    Keith Yandle udržel útočné pásmo pro Pantery, ti nadále uplatňují stejnou taktiku. Nahodit puk k zadnímu mantinelu a držet jej co nejdále od svého brankáře.
     
    55:03
    Cogliano a Slifverberg museli s rozehrávkou počkat, protože na ledě zrovna neměli většinu spoluhráčů z formace, ti totiž střídali.
     
    55:36
    Bjgustad dostla nabídku od Marchessaulta na ránu z první. Druhý jmenovaný si to ale nakonec ještě rozmyslel a pouze poslal kotouč za branku Kačerů.
     
    56:18
    Uvidíme, jestli ještě Anaheim bude riskovat při hře bez brankáře. Jestli ano, budou nad tím muset domácí trenéři pomalu začít přemýšlet, času už moc nezbývá.
     
    56:48
    Colton Sceviour je dnes vidět. Opět prověřil Gibsona, ten jej zastavil lapačkou a ještě stihl rozehrát přes celé kluziště.
     
    57:23
    Jedna z posledních šancí Anaheimu, jak ještě s výsledkem něco udělat. Jonathan Marchessault vyhodil puk přes mantinel a dostává dvě minuty za zdržování hry. Florida tedy bude hrát v oslabení.
     
    57:36
    První střela šla vedle, Vatanen přestřelil prostor u pravé tyčky. Florida pak vyhazuje přes všechny čáry.
     
    57:53
    Branka Anaheim Ducks už je prázdná, domácí to zkoušejí v šesti.
     
    58:02
    Florida právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto utkání je velmi pravděpodobně rozhodnuto. Ducks se nevyplatil risk s prázdnou brankou, i když hrají přesilovou hru, inkasují. Také Florida Panthers tedy dnes skórují ve vlastním oslabení. Kotouč do odkrytého zařízení poslal hostující kapitán DEREK MACKENZIE. A to z poměrně velké dálky. Ještě bude pokračovat samozřejmě domácí přesilovka. Bez asistence.
    58:02 Derek MACKENZIE - 1:4
     
    58:37
    Ještě minimálně jedno vhazování před Jamesem Reimerem, ten má teď dostatek práce, ale všechny starosti zvládá výborně.
     
    59:10
    Poslední minuta základní hrací doby je tu, velmi pravděpodobně poslední minuta celého utkání. Trocheck ještě trefil tyčku branky Ducks, ale moc pozdvižení už to v hale nevyvolalo.
     
    59:42
    Už se hraje pět na pět, ale za chvíli zazní poslední siréna.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, Florida Panthers vítězí také na dalším kalifornském kluzišti. Poté, co tým z Východní konference vyloupil SAP Center v San Jose, se raduje i z výhry v Anaheimu. V první třetině ještě branky nepadaly, ale důležitý vývoj přinesla především prostřední část. I když šli jako první do vedení Ducks, hosté třemi góly otočili vývoj skóre a výsledek už do konce zápasu nepustili. Jednou se trefil český útočník Jaromír Jágr, jeho trefa navíc bude zapsána jako rozhodující. Pochvalu dnes zaslouží oba brankáři, nicméně větší radost má pochopitelně floridský James Reimer. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
    VIDEO: Florida zahájila venkovní trip třetí výhrou v řadě!

     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 36

    Florida Panthers: 31
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 14:44)
    Jaromír Jágr (FLA) (1 + 0, 2 střely, čas na ledě 17:20)
     
    Tři hvězdy utkání

    Colton Sceviour (FLA) (1 + 0)
    Andrew Cogliano (ANA) (1 + 0)
    Aaron Ekblad (FLA) (1 + 0) (06:41:08)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Cogliano (L. Shaw) – 25. Sceviour (MacKenzie, S. Thornton), 27. Jágr, 31. Ekblad (Trocheck, Marchessault), 59. MacKenzie


    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Montour, Vatanen, Manson – O. Kaše, Getzlaf (C), Silfverberg – N. Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, L. Shaw – Cramarossa, N. Thompson, Boll.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Yandle, Demers, Pysyk, Ekblad, Matheson, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – Sgarbossa, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: Meier, Sutherland – Gawryletz, Pancich

    Diváci: 16 339
    thejrc.org