Columbus – Pittsburgh 2:1 (po pr.) | Carolina – Colorado 1:2 (po pr.) | Anaheim – Florida 1:4 (kon.)
Buffalo – St. Louis 3:2 (kon.) | Montreal – Winnipeg 1:3 (kon.) | Detroit – Washington 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Anaheim Ducks
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Florida Panthers
Sobota 18.02.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:02 Derek MACKENZIE - 1:4
     
    58:02
    Florida právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto utkání je velmi pravděpodobně rozhodnuto. Ducks se nevyplatil risk s prázdnou brankou, i když hrají přesilovou hru, inkasují. Také Florida Panthers tedy dnes skórují ve vlastním oslabení. Kotouč do odkrytého zařízení poslal hostující kapitán DEREK MACKENZIE. A to z poměrně velké dálky. Ještě bude pokračovat samozřejmě domácí přesilovka. Bez asistence.
    30:08 Aaron EKBLAD - 1:3
     
    30:08
    Florida právě vstřelila branku!
    Co Florida v předchozí přesilovce pokazila, dokázala nyní napravit. John Gibson inkasuje potřetí ve druhé třetině, navíc během zhruba deseti minut. Krásnou nahrávku do prostoru mezi kruhy obdržel mladý obránce Floridy AARON EKBLAD, jenž bez větší přípravy zvyšuje náskok hostující družiny na dvoubrankový. Panthers jsou tedy prvním celkem, který dnes využívá početní výhodu. A tahle trefa navíc může být pořádně důležitá. Asistence: Vincent Trocheck, Jonathan Marchessault.
    26:58 Jaromír JÁGR - 1:2
     
    26:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Sotva hosté oslavili vyrovnávací branku, mohou se radovat z další, tentokrát vedoucí. A tohle může Ducks pořádně mrzet. Manson totiž rozehrával kotouč zpoza klece, kde ale zaváhal, protože poslal puk přímo na hokejku JAROMÍRA JÁGRA, jenž čekal před Johnem Gibsonem. Zkušený český forvard prokázal, že takové situace zvládá. Počkali si, jaký pohyb gólman udělá a pak za něj hned poslal zakončení. Brankář Ducks neměl téměř šanci tento pokus zastavit. Takže Anaheim se zase hned má co otáčet, jedná se o jedenáctou branku Jágra v sezóně. Bez asistence.
    24:18 Colton SCEVIOUR - 1:1
     
    24:18
    Florida právě vstřelila branku!
    Jenže domácímu výběru těsné vedení moc dlouho nevydrželo. Sotva se začalo hrát v plném počtu na obou stranách, máme vyrovnáno. Parádně vyřešil situaci před Johnem Gibsonem COLTON SCEVIOUR. Ten totiž počkal, až před gólmanem Anaheim Ducks přejede dvojice hráčů a zastíní mu výhled. Což se také stalo, Sceviour následně vyslal lehkou střelu, která se zastavila v horní polovině branky. Ducks si tedy vedení opravdu dlouho neužili, je opět vyrovnáno. Asistence: Derek MacKenzie, Shawn Thornton.
    22:45 Andrew COGLIANO - 1:0
     
    22:45
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Má slova o špatných přesilovkách jsou potvrzena, protože Florida Panthers v jedné takové inkasují, takže se jedná o trefu Anaheimu ve vlastním oslabení. Hosté chybovali na hranici středního pásma, načež se do samostatného úniku utrhl oblíbenec kalifornského publika ANDREW COGLIANO. Už se skoro zdálo, že James Reimer má kotouč pod kontrolou, avšak Cogliano našel mezírku mezi betony soupeřova gólmana. Máme tu tedy první trefu zápasu, ještě bude samozřejmě pokračovat zbytek početní výhody Panthers. Asistence: Logan Shaw.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 23. Cogliano (L. Shaw) – 25. Sceviour (MacKenzie, S. Thornton), 27. Jágr, 31. Ekblad (Trocheck, Marchessault), 59. MacKenzie


    Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Bieksa, H. Lindholm, Montour, Vatanen, Manson – O. Kaše, Getzlaf (C), Silfverberg – N. Ritchie, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, L. Shaw – Cramarossa, N. Thompson, Boll.
    Florida Panthers: Reimer (Luongo) – Yandle, Demers, Pysyk, Ekblad, Matheson, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – Sgarbossa, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie (C), Sceviour.

    Rozhodčí: Meier, Sutherland – Gawryletz, Pancich

    Diváci: 16 339
    thejrc.org