Burnley – Lincoln City 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester City 0:0 (kon.) | Middlesbrough – Oxford Utd. 3:2 (kon.)
Millwall – Leicester 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Chelsea 0:2 (kon.)
konec
Huddersfield Town
0:0 (0:0)
Manchester City
Sobota 18.02.2017, 16:00 • John Smith's Stadium Huddersfield • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    HUDDERSFIELD TOWN

    Domácí fotbalisté jsou týmem z druhé nejvyšší anglické ligy, tedy z Championship, ale v ní si vedou náramně. Po 31 odehraných zápasech je totiž Huddersfield na třetí příčce a od přímého postupu do Premier League ho dělí jen čtyři body. Z posledních deseti zápasů navíc domácí prohráli jen jednou.

    V rámci FA Cupu si Huddersfield zatím připsal dva jednoznačné výsledky. Nejprve totiž 4:0 porazil Port Vale a v 1/16-finále stejným rozdílem zničil Rochdale.
     
    MANCHESTER CITY

    Hosté jsou dnes favority, nicméně nebude je čekat nic jednoduchého. Aktuálně druhý nejlepší celek anglické Premier League má výtečnou formu, ale od prvního místa ho dělí osm bodů! Z posledních pěti utkání ale Citizens neprohráli ani jednou a v těchto zápasech inkasovali celkově jen tři branky.

    Ani hosté dosud v FA Cupu neobdrželi gól a po jednoznačné pětigólové výhře nad West Hamem si naposledy poradili i s Crystal Palace. To svěřenci kouče Guardioly vyprovodili tříbrankovým rozdílem.
     
    Úvodní sestavy:

    Huddersfield Town: Coleman – Gorenc-Stanković, Cranie, Hudson (C), Holmes-Dennis – Billing, Whitehead – Lolley, Payne, van La Parra – Quaner
    Náhradníci: Ward – Smith, Kachunga, Löwe, Wells, Brown, Booty

    Manchester City: Bravo – Zabaleta (C), Stones, Otamendi, Kolarov – Delph, Fernando – Navas, Fernandinho, Nolito – Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Sterling, De Bruyne, Sané, Iheanacho, García

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Peter Kirkup, David Bryan.
     
    Trojice rozhodčích již na trávník přivádí aktéry dnešního utkání. Domácí se dnes předvedou v bílých dresech s modrými pruhy, hosté budou laděni do oranžové.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí fotbalisté, kteří se na útočnou polovinu přesunuli díky vysokém nákopu. Nakonec však budou pouze vhazovat.
     
    1
    Nějaké dva metry zpoza šestnáctky to vzal na sebe Payne, jenž však napálil pouze blokujícího soupeře. Huddersfield ale bude zahrávat rohový kop.
     
    2
    Hosté se ani po odvráceném rohovém kopu dlouho neudrželi u míče. Hraje se sice až u půlící čáry, avšak míč mají pod kontrolou hráči Huddersfieldu.
     
    3
    Až nyní se Citizens dostávají do kombinace na polovině soupeře. Zatím ale hrají poměrně dost daleko od Colemanovy brány
     
    4
    Nejistá rozehrávka Colemana si to namířila pouze do zámezí. Vhazovat tak může Pablo Zabaleta.
     
    4
    Svěřenci Pepa Guardioly se dostali do kombinace na levé straně, nicméně celá akce byla ukončena ofsajdovým postavením jednoho z hostů.
     
    5
    Zničehonic přišla první obrovská šance. Domácí se rychle vydali dopředu, míč šel k nohám van La Parry a ten střelou zpoza vápna protáhl hostujícího gólmana.
    5. Bravo zastavil střelu Rajiva val La Parry.
     
    7
    Nyní už se hosté přesunuli na útočnou polovinu, kde rozjíždějí postupnou ofenzívu. Nadále se ale zatím nedostávají k ohrožení soupeřovy brány.
     
    8
    Hosté sice vybojovali standardní situaci, nicméně centr mířící na vzdálenější tyč si Huddersfield bezpečně pohlídal. U míče ale zůstane Manchester City.
     
    9
    Až příliš rozvážnou rozehrávku Manchesteru teď domácí mohli potrestat. Claudio Bravo ale rychle zareagoval a včas míč odkopl do bezpečí.
     
    10
    Přes střed se do gólovky výbornou kombinací dostali hosté. V ofsajdu postavený Agüero nemohl střílet, ale Nolito naopak ano a vytáhnout se musel Coleman. Míč se ještě odrazil k Navasovi, jenž pálil k tyči, nicméně tam byl připravený bek domácích.
    10. První obrovská šance Manchesteru City
     
    11
    S rohovým kopem si Huddersfield poradil na výbornou. Míč se dostává hluboko na polovinu hostujícího celku, který se tak musí vrátit.
     
    12
    Kombinací na pravé straně se hosté pokusili oslovit Jesúse Navase. Rychlonohý záložník Manchesteru se však k míči nedostal.
     
    14
    Po dobrých akcích Manchesteru City se do kombinace dostali také domácí fotbalisté. Jejich postup byl zastaven záhy po přechodu na polovinu Citizens.
     
    15
    Nyní se opět hraje především ve středu hřiště, kde se snaží uvolnit hostující fotbalisté. Defenzíva domácích je ale od šance Nolita velmi pozorná.
     
    16
    Aktivní Nolito si přichystal míč na pravou nohu, nicméně technickým zakončením vůbec netrefil bránu, což domácí fanoušci odměnili potleskem.
     
    18
    City se opět usídlilo na útočné polovině. Tentokrát to zakončením zpoza pokutového území zkusil Pablo Zabaleta, avšak jeho prudká střela byla ihned zablokována.
     
    19
    Hudsonův vysoký míč si za obranou Manchesteru zpracoval Rajiv van La Parra. Následně se tento záložník pokusil najít Quenera, ale k tomu míč nedoputoval.
     
    20
    Hodně naivně si chtěl Quener vymodlit pokutový kop. Po pádu na trávník ale zahrál rukou a pískán je tak právě tento přestupek.
     
    21
    Až příliš dlouhé teď bylo roztažení hry mířící k Navasovi. Španěl je přeci jenom poměrně malým hráčem a na tento míč jednoduše nedosáhl.
     
    22
    Zprava si to k pokutovému území namířil Agüero, který získal míč hluboko na polovině soupeře. V rozhodujícím momentu ale útočníkovi City odebral míč Hudson!
     
    23
    Dva důrazné souboje sice hlavní rozhodčí pustil, ale atak Kolarova už byl označen za nedovolený. Standardní situace pro Huddersfield.
     
    24
    Rozehrávka domácích doputovala jen k Bravovi, který okamžitě našel rozběhnutého Sergia Agüero. Ten se zády k bráně pokusil přelobovat gólmana, avšak trefit by dokázal maximálně rugbyovou bránu.
     
    25
    Aleksandar Kolarov (MAC) ztratil míč u půlící čáry a zhruba dvacet metrů od Bravovy brány zatáhl za záchrannou brzdu. Žlutá karta!
     
    26
    Jack Payne to vůbec nezkusil špatně a technickým pokusem zakončoval do horního rohu. Claudio Bravo však míč vytáhl nad břevno!
     
    27
    Obrovské zmatky po rohovém kopu Huddersfieldu! Nakonec se míč po Bravově zásahu na brankové čáře dostal k Billingovi, jenž vstřelil úvodní branku. Ta však není uznána pro předchozí ofsajd!
    27. Neuznaná branka Philipa Billinga
     
    28
    Hosté hru přesunuli na polovinu soupeře. Další pokus o nalezení rozběhnutého Navase ale nebyl úspěšný a míč jde pouze do zámezí.
     
    29
    Manchester City až příliš rozvážně kombinuje v blízkosti půlící čáry a málem o míč přišel. Nakonec ale pokračuje v postupu na Colemanovu bránu.
     
    30
    Delph dostal velmi dobrou přihrávku do pokutového území, ale musel si přehodit míč na druhou nohu a následné slabé zakončení letělo pouze do Colemanovy náruče.
     
    32
    Citizens se znovu prezentovali až příliš pohodlnou rozehrávkou a tentokrát už to vedlo ke ztrátě míče. Do kombinace se dostává Huddersfield.
     
    33
    Sudí pustil důraznější souboj na polovině hřiště a City se díky tomu dostalo do šance. Zabaleta odcentroval přesně k Nolitovi, jenž však z voleje o kousek netrefil bránu.
    33. Nebezpečný volej Nolita
     
    34
    Po ubráněném rohovém kopu hostů se domácí přesunuli na polovinu soupeře. Fernando se navíc na nějakých třiceti metrech od brány prezentoval faulem.
     
    35
    Hodně nepovedená rozehrávka volného kopu. Payne poslal míč přímo za brankovou čáru, avšak pochopitelně mimo prostor brány.
     
    36
    Pablo Zabaleta se opět zjevil v blízkosti pokutového území, nicméně tentokrát centroval jeden z jeho spoluhráčů. Míč letěl vysoko nad.
     
    37
    Velmi dobré zakončení Rajiva van La Parry, který dostal přihrávku z pravé strany. Prudkou přízemní střelou domácí záložník donutil Brava k rychlému zákroku.
    37. Již druhé slibné zakončení van La Parry
     
    38
    Navas se dvakrát pokusil o finální přihrávku do pokutového území. V obou případech ale zakročila pozorná defenzíva Huddersfieldu.
     
    40
    Ani s blížícím se koncem prvního poločasu obrana Huddersfieldu nepovoluje. Nyní si připisuje další poměrně pohodově odvrácenou akci soupeře.
     
    41
    Sergio Agüero se dostal za obranu domácího celku a měl proti sobě už jen Colemana! Zakončení z nějakých deseti metrů ale domácí gólman zneškodnil!
    41. Coleman skvěle zneškodnil Agüerovu šanci
     
    43
    Citizens si stále udržují převahu a rádi by v koncovce prvního poločasu otevřeli skóre. Míč šel ale nyní pouze do Colemanovy náruče.
     
    44
    Huddersfiled kombinuje na vlastní polovině a zdá se, že bude chtít počkat do konce první půle. Uvidíme, zda se domácí přeci jenom ještě vydají vpřed.
     
    45
    Nakonec se domácí dostali až do šestnáctky, ale po přenesení hry z levé strany si dobrý obranný zákrok připsal Kolarov. Mezitím byla oznámena jedna minuta nastavení.
     
    45+1
    Nolito si naváděl míč na střelu, ale nakonec ho přenechal Agüerovi. Ani ten však nezakončil a obrana Huddersfieldu si bez problémů poradila.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Velmi pohledná první půle je minulostí a stav utkání je stejný jako na začátku zápasu. První šanci si sice připravil domácí Rajiv van La Parra, ale následně měli více ze hry přeci jenom favorizovaní hosté. Ani Citizens ale nevyužili žádnou z několika dobrých možností a nakonec mohli být rádi, že při gólu Philipa Billinga byl odmáván ofsajd Lolleyho. Domácí se ale každopádně prezentují velmi dobrým výkonem a ani v druhém poločase Manchester City nečeká jednoduchá práce.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu vstupují aktivně! Okamžitě se nastěhovali na útočnou polovinu, kde si míč potáhl Sergio Agüero. Přízemní skákavou střelu ale Coleman zlikvidoval!
    46. Coleman podruhé vychytal Agüera
     
    47
    Práci mohl mít i Claudio Bravo, ale to by se domácí přes střed museli prodrat až k zakončení. Akce skončila na dvaceti metrech od brány.
     
    48
    Míč je v blízkosti půlící čáry, kde hrají hostující fotbalisté. Nějaký zběsilý úprk vpřed se ale zatím nekoná, neboť záloha domácích je dobře zformovaná.
     
    50
    Teď už se sice do kombinace na útočné polovině dostali domácí, ale jejich souhra na levé straně výrazně zaskřípala. Vhazují hosté.
     
    50
    Aktivní Agüero se znovu dokázal uvolnit, avšak tentokrát volil přihrávku na rozběhnutého Delpha. Ten byl dobře ubráněn.
     
    52
    Hostující celek využil trochy více prostoru a rychle se dostal do útoku. Dvakrát si míč na střelu chystal Nolito, ale v ani jenom případě nedošlo k zakončení.
     
    53
    Huddersfield hru přenesl až do blízkosti pokutového území před Claudiem Bravem. Nepřesná přihrávka však domácí vyhnala k půlící čáře.
     
    54
    Po sraženém centru Kolarova hosté zahrávali rohový kop. Na přihrávku Jesúsa Navase si naskočil jeden z hráčů City, avšak hlavička šla poměrně výrazně mimo tři tyče.
     
    55
    K Nolitovi se dostalo dokonalé přenesení hry z pravé strany, ale poté si španělský ofenzivně laděný hráč navedl míč na střelu, kterou trefil jen Agüera.
     
    55
    Na druhé straně trochu zahrozili také domácí. Výborný centr z levé strany ale nakonec nepřinesl přesnější hlavičku.
     
    56
    Hra se hodně rychle přelévá ze strany na stranu. Do šestnáctky si teď zaběhl Kolarov, před kterým ale skluzem zakročil pozorný Cranie.
     
    57
    Dvakrát si domácí v krátkém časovém úseku pomohli nedovoleným zákrokem. Volný kop budou hosté zahrávat z nějakých třiceti metrů a navíc docela výrazně zleva.
     
    58
    Nadýchaný centr do pokutového území si pohlídala obrana Huddersfieldu. Následně domácí uklidňují hru kombinací na vlastní polovině.
     
    59
    Domácí se odhodlali k aktivnímu napadání a nakonec Brava donutili k odkopu do zámezí. Huddersfield bude vhazovat.
     
    59
    Ještě před autovým vhazováním se ale střídá. Domácí na trávník posílají Nahkiho Wellse a svého nejlepšího střelce Eliase Kachungu. Opačný směr nabrala dvojice Joe Lolley – Rajiv van La Parra.
     
    61
    Domácí ještě chvíli zůstali nastěhováni hluboko na polovině soupeře. Wells dokonce vybojoval rohový kop, nicméně s tím si Citizens poradili.
     
    62
    Manchester City se teď ale nedostává do poklidné kombinace. Svěřenci Davida Wagnera nadále pokračují ve velmi dobrém výkonu.
     
    63
    Už už se zdálo, že Kachunga vyhraje důležitý souboj jeden na jednoho, ale nakonec je mu pískán faul vůči Fabianu Delphovi.
     
    64
    Zabaleta se na pravé straně postavil do cesty Billingovi, který tak nemohl pokračovat ve své akci. Nedovolený zákrok se ale k nelibosti domácích fanoušků nepíská.
     
    64
    Domácí jsou velmi aktivní a Wells si to zleva namířil do pokutového území. Jeho akce skončila pádem, avšak o penaltu se ani zdaleka nejednalo.
     
    66
    Po delší době se v útočné fázi předvedli také hosté. Rohový kop doputoval ke Kolarovovi, který vracel míč před bránu. Coleman byl ale hosty ve výskoku faulován.
     
    67
    Joel Coleman je ošetřován, což oběma týmům přináší menší odpočinek. Nevypadá to ale na nic vážného.
     
    68
    Pokračuje se ve hře a v nejbližší době to vypadá na dvojité střídání Manchesteru City. Připraven je De Bruyne se Saném.
     
    68
    Domácí fotbalisté se sice diví, ale nakonec je odpískán Billingův faul. Manchester se pokusil o rychlý útok, jenž však končí Nolitovým ofsajdem.
     
    69
    Přichází zmíněné dvojité střídání hostujícího celku. Odpracováno má Fabian Delph s Nolitem, které nahradilo ofenzivně laděná duo Kevin De Bruyne – Leroy Sané.
     
    71
    Poprvé se do akce Manchesteru zapojil De Bruyne, jenž našel Saného. Jeho přihrávka však znamenal ztrátu míče.
     
    72
    Isaiah Brown v 72. minutě nahrazuje Jacka Paynea. Domácí tak mají využita všechny tři střídání.
     
    73
    Leroy Sané chtěl využít rychlého přechodu do útoku, ale na levé straně pokutového území se nedokázal uvolnit. V další akci Navas přihrával před bránu, nicméně míč doputoval až do zámezí.
     
    74
    Celek z Manchesteru předvedl další rychlejší výpad. Kevin De Bruyne chtěl přihrávkou ze středu hřiště najít Saného, jenž byl však příliš pomalý.
     
    75
    Rychlý útok předvedli také domácí. Nakonec ale akce vyústila jen v solidní centr, který nadvakrát odvrátila bleskově se vracející obrana City.
     
    77
    Zdá se, že Kolarov má nějaké zdravotní problémy. Dokonce to vypadá na vynucené střídání.
     
    78
    Je tomu tak. Na trávník vbíhá Bacary Sagna, který zaujímá místo uvolněné Alekandarem Kolarovem.
     
    79
    Pomalu se blíží závěrečná desetiminutovka zápasu a ofenzivní snahy favorizovaného Manchesteru jsou nyní hodně nevýrazné.
     
    80
    Whitehead vystihl kombinaci hostujícího celku, ale nakonec si hned prvním dotekem příliš předkopl míč, který zamířil jen zpět k hostům.
     
    81
    Vinou sraženého centru z pravé strany se City dostalo k rohovému kopu. Na ten si naskočil Stones, jenž však nehlavičkoval do prostoru brány.
     
    82
    Fernando využil obrovské dálnice volného prostoru a posunul hru Manchesteru k pokutovému území. Sané ale poté pokazil již několikátou akci.
     
    82
    Vypadalo to na velkou chybu Colemana, jenž neudržel přihrávku mířící do jeho pokutového území. Nakonec byl však De Bruynemu pískán faul.
     
    83
    Sergio Agüero se rozběhl na pravé straně útočné poloviny, nicméně nakonec nevybojoval ani standardní situaci. Huddersfield spěchá dopředu.
     
    84
    Volný kop sice naopak získali domácí a Kachonga si poté přichystal zakončení. Špatně trefený míč ale Brava vůbec neohrozil.
     
    85
    Po nedovoleném zákroku na jednoho z domácích měl Huddersfield výhodu, nicméně postup Browna už byl bez problémů zastaven.
     
    86
    Manchester City se konečně dostal do zajímavější akce. Zabaleta byl sám na pravé straně šestnáctky, výborně odcentroval, avšak pozorný Coleman míč stáhl ze vzduchu.
     
    87
    Pablo Zabaleta se tentokrát zjevil v pozici naivně obehraného obránce. Díky tomu se Huddersfield usazuje na útočné polovině.
     
    88
    Výborný centr na vzdálenější tyč byl těsně před Wellsem prodloužen Sagnou. Domácí stále pokračují v ofenzívě.
     
    88
    Další důrazný souboj Agüera nebyl označen jako nedovolený. Kachonga tak rychle zamířil dopředu, nachystal si míč na levačku, avšak technickým pokusem bránu netrefil.
     
    89
    Na druhé straně se k zakončení chtěl prodrat De Bruyne. Akci belgického mladíka však bez větších problémů zlikvidoval naprosto fantasticky hrající Whitehead.
     
    90
    Agüero šel zprava do pokutového území, ale přes pozornou obranu soupeře se nedostal. Nic zajímavého nepřinesla ani následná akce, kterou zneškodnil Coleman.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90+1
    Domácí se zničehonic dostali do rychlého přečíslení, jež ale včasným návratem zatavil Pablo Zabaleta. Hodně důležitý obranný zákrok hostujícího beka.
     
    90+3
    Jedovatý centr z pravé strany nebyl ani nadvakrát odvrácen do bezpečí. Zabaletova střela navíc posléze přináší rohový kop Citizens.
     
    90+3
    Také po Saného akci se bude kopat roh. Zřejmě poslední šance favorizovaného celku!
     
    90+3
    John Stones se sice dostal k hlavičce, ale ta nemířila do prostoru brány. Dnešní utkání skončí bezbrankovou remízou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání Huddersfieldu s Manchesterem City je tedy u konce a spokojenější budou rozhodně domácí. Ti sice podle očekávání neměli více ze hry, ale přesto si dokázali připravit pár slibných šancí. Manchester mohl skórovat z nějakých tří nebo čtyř možností, ale domácí díky skvělé obraně a výborně chytajícím Colemanovi dotáhl zápas k remíze! Oba týmy tedy čeká odveta na stadiónu Citizens!
     
    S konstatováním, že dnešní utkání na John Smith's Stadium sledovalo 24 129 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (17:56:47)

    Lukáš Podleśny

    Branky:

    Karty:   25. Kolarov (MAC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:8.
    Huddersfield Town: Coleman – Gorenc-Stanković, Cranie, Hudson (C), Holmes-Dennis – Billing, Whitehead – Lolley (59. Wells), Payne (72. Brown), van La Parra (59. Kachunga) – Quaner
    Náhradníci: Ward – Smith, Kachunga, Löwe, Wells, Brown, Booty

    Manchester City: Bravo – Zabaleta (C), Stones, Otamendi, Kolarov (78. Sagna) – Delph (69. De Bruyne), Fernando – Navas, Fernandinho, Nolito (69. Sané) – Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Sterling, De Bruyne, Sané, Iheanacho, García

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Peter Kirkup, David Bryan

    Diváci: 24 129
    Středa 01.03.2017
    Manchester City - Huddersfield Town 5:1

    Branky: 30. Sané, 35. Aguero (pen.), 39. Zabaleta, 73. Aguero, 90+1. Iheanacho – 7. Bunn

    Karty:   34. Stankovič (MAC) – 15. Hudson (HUD)

    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:12.
    thejrc.org