Burnley – Lincoln City 0:1 (kon.) | Huddersfield Town – Manchester City 0:0 (kon.) | Middlesbrough – Oxford Utd. 3:2 (kon.)
Millwall – Leicester 1:0 (kon.) | Wolverhampton – Chelsea 0:2 (kon.)
konec
Middlesbrough FC
3:2 (2:0)
Oxford United FC
Sobota 18.02.2017, 16:00 • Riverside Stadium • FA Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Middlesbrough do pátého kola FA Cupu přisoudil los poměrně přívětivého protivníka. Oxford United totiž hraje až třetí nejvyšší soutěž, takže kvalitou by měl určitě hýřit právě domácí celek. Jen nic nepodcenit, to je asi to nejhorší, co by mohl klub Premier League udělat.
     
    Middlesbrough má v lize problémy se záchranou a už poměrně dlouhou dobu nevyhrálo, pokud-li tedy do statistik nezahrnujeme právě nedávný pohárový úspěch nad Accringtonem. Oxford United je na tom podstatně lépe, drží se v klidném středu tabulky a netrápí ho prakticky žádný problém.
     
    Co se minulých zápasů týče, Middlesbrough uhrálo cennou remízu se silným Evertonem, Oxford United doma padl se Southendem a přišel o svou slušnou sérii čtyř vítězství v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    Middlesbrough FC: Guzan – Chambers, Espinosa, Daniel Ayala, Fábio – Leadbitter, Clayton, Downing – Adama Traoré, Gestede, Fischer
    Náhradníci: Bamford, Gibson, Álvaro Negredo, de Roon, Stuani, Ramírez, Víctor Valdés

    Oxford United FC: Eastwood – Edwards, Nelson, Dunkley, Johnson – Hemmings, Ledson, Lundstram, Maguire – Hall – Toni Martínez
    Náhradníci: Skarz, Sercombe, McAleny, Ruffles, Rothwell, Raglan, Agboola

    Rozhodčí: Andre Marriner.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Tak tohle bylo rozhodně hodně povedené od hostujícího Toniho Martíneze! ve středu pole dokázal přetlačit svého soupeře a řítil se zcela sám na gólmana Guzana! Nicméně svou střelu usměrnil právě jen do jeho rukavic.
    2. šance Toniho Martíneze
     
    3
    Middlesbrough zatím na hřišti spíše tápe. Do nějaké pořádné příležitosti se zatím nedostal. Oxford vzadu působí poměrně jistým dojmem.
     
    5
    Tohle byl opravdu moc hezký centr z levé strany! Vůbec celá tahle akce Boro snesla ty nejvyšší parametry. Nicméně v šestnáctce se k míči nedostal nikdo z nabíhajících hráčů.
     
    6
    Také domácí vyprodukovali svou první střelu na branku. Po centru ze standardky se na zadní tyči objevil nikým nehlídaný Gestede, jenže hlavou pálil hodně slabě. Každopádně Eastwooda mezi třemi tyčemi zajisté vystrašil.
     
    7
    Middlesbrough začíná nabírat obrátky. Teď bylo před domácí brankou zase pořádně rušno. Hned dva střelecké pokusy museli obránci Oxfordu zastavit.
     
    8
    Teď je Oxford pod obrovským tlakem! Pěkně domácí zakombinovali kolem a uvnitř pokutového území, následně se po přistrčení míče od Fischera snažil chytrým obloučkem zakončit Leadbitter, protože Eastwood nebyl úplně na svém místě, ovšem jeho pokus nakonec lízl jen břevno.
    8. břevno trefil Leadbitter
     
    10
    Rozhodně vidíme zajímavé střetnutí. Už úvodních deset minut potvrdilo, že oba týmy se poženou za výhrou za každou cenu, aby k opakování zápasu nemuselo dojít.
     
    11
    Toni Martínez působí asi nejnebezpečněji z hostujícího celku. Prakticky jediný hrot Oxfordu se nyní dostal v šestnáctce k zakončení nůžkami, nicméně zamířil jen hodně nad bránu.
     
    13
    A Downing mířil jen těsně vedle! Tohle byla hodně povedená rána domácího záložníka, jen neskončila tam, kde by potřeboval. Eastwood se po míči natahoval, ale vlastně nemusel.
    13. střela mimo od Downinga
     
    15
    Na Riverside Stadium dorazilo poměrně hodně příznivců Oxfordu. Už od úvodních minut, oblečeni do žlutých dresů, mohutně povzbuzují svůj tým, který, připomeňme to ještě jednou, působí až ve třetí nejvyšší soutěži.
     
    17
    Zase Middlesbrough nebezpečně operovalo před šestnáctkou soupeře. Jenže ze složité pozice byla střela Gestedeho zablokována, ani Chambers pak neuspěl, jeho zakončení zlikvidoval poměrně snadno Eastwood.
     
    18
    Poměrně nebezpečně působí na pravé straně Adama Traoré. Ono celkově na křídlech působí Middlesbrough velmi silně. Oxford se posledních pár minut prakticky jenom brání.
     
    20
    Hra v posledních minutách malinko polevila. Především domácí hledají cestičku za nějakým kontaktním gólem. Oxford směrem dopředu moc nevyráží.
     
    22
    Toni Martínez si sbíhal z pravé strany do středu pole, tenhle prostor ale měli domácí velmi dobře pohlídaný. Vyrazili následně na zteč, ta ovšem byla neúspěšná.
     
    23
    Leadbitter je dnes střelecky hodně aktivní. Teď si za vápnem rovnal míč na pravačku, nejprve naznačil, pak opravdově zakončil. jenže jeho pokus skončil jen vedle vzdálenější tyčky.
     
    24
    Fábio tohle na levé straně nevymyslel úplně dobře. Měl před sebou dost prostoru, možná to mohl zkusit individuálně. Rozhodl se pro centr. A ten i díky teči jednoho z protihráčů skončil v Eastwoodově náruči.
     
    25
    Byla nařízena penalta pro Middlesbrough. Chvilku se sice rozhodovalo, jestli tomu tak opravdu bude nebo ne, nakonec ale pravice sudího Marrinera spočinula na bílý puntík. Maguire zezadu opravdu drcl hodně nešikovně do Downinga.
    25. faul Maguireho na Downinga
     
    26
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Snadná práce. A zasloužené vedení domácího celku. GRANT LEADBITTER penaltu bezpečně proměnil, svou střelu namířil nechytatelně pod břevno.
    26. Grant LEADBITTER - 1:0
     
    28
    Oxford musí začít hrát aktivněji, jinak se s FA Cupem může brzy rozloučit. Middlesbrough je na hřišti lepším týmem, kvalitu zatím potvrzuje. Rozdíl mezi oběma týmy je znatelný. Alespoň tak se situace jeví na hřišti.
     
    30
    Rohový kop pro Oxford. Ze standardek by hosté zcela jistě mohli zahrozit. Jejich ojedinělá možnost, jak skórovat...
     
    31
    ... moc toho Guzan dnes řešit nemusel, ovšem tentokráte správně vyběhl z branky a do rukavic schoval tenhle centr z rohového čtvrtkruhu.
     
    32
    Oxfordu se podařilo rozvlnit síť! Ale branka není uznána. Maguire z pravé strany spíše centroval do šestnáctky, kde hledal Hemmingse. A míč nakonec zapadl za záda marně se natahujícího Guzana. Každopádně druhý jmenovaný si těsně předtím pomohl faulem.
    32. neuznaná branka Oxfordu
     
    34
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Tohle je jen další rána do hry špatně hrajícího Oxfordu, který se nemůže chytit. Trošku nedůrazně si počínali hosté proti centru z levé strany od Fábia, míč následně Adama Traoré sklepl k RUDYMU GESTEDEMU, který krásnými nůžkami překonal Eastwooda. Asistence: Adama Traoré.
    34. Rudy GESTEDE - 2:0
     
    35
    Domácí v pohodě drží těsný náskok. Opravdu nemusejí nikam spěchat, jen jim stačí poctivě bránit. I když ještě je do konce utkání hodně času, Oxford působí hodně neškodně.
     
    38
    Eastwood je pořád v jednom kole! Fischer nyní přihrál na hranici šestnáctky, odkud po zemi hodně dobře napřahoval Downing. Na jeho střelu však hostující gólman stačil dosáhnout.
    38. zakončení Downinga
     
    39
    Pohodová kombinace domácího celku na vlastní polovině. První poločas opravdu může hodnotit hodně pozitivně. Jen neusnout na vavřínech. Gól do šatny je vždy nepříjemným zjištěním.
     
    41
    Byl to snad Hall, kdo to nyní na levé straně vymyslel opravdu velmi dobře. A vybojoval opravdu hodně zajímavou standardku pro Oxford...
     
    42
    ... chvilku bylo trošku rušno před brankou Guzana, ale nic víc hosté z přímého kopu nevytěžili. Pořád se jim vepředu opravdu hodně nedaří.
     
    43
    Zase se zastřeloval Leadbitter. Mohl možná akci ještě rozjet, každopádně z dálky se rozhodl vypálit. A jeho slaboučký pokus pohotově zlikvidoval Eastwood.
     
    44
    Maguire rozehrával další přímý volný kop Oxfordu. Tentokráte zvolil přímé zakončení, dokázal najít skulinku ve zdi, jeho pokus ale neměl potřebnou razanci, takže ho do náruče schoval Guzan.
     
    45
    Jedna minutka navíc se přidává k prvnímu poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Middlesbrough zatím bez větších problémů potvrzuje roli favorita. Snad až na jednu šanci Oxford do ničeho nepustilo a míří za hladkým postupem. Jen nesmí ve druhém dějství nic podcenit, to je asi to hlavní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hezkou akci na levé straně vymysleli hráči Oxfordu. Hall nakonec unikl z levé strany až do šestnáctky, odkud byla jeho střela zablokována. Z následného rohového kopu se hosté neprosadili.
     
    48
    Zase to hodně hořelo v oxfordské obraně, která nevěděla, kam dřív skočit. Až nakonec vypálil ze střední vzdálenosti Downing. Tomu ovšem zakončení nevyšlo úplně podle představ. Mířil vedle.
     
    49
    Nádherně si nyní poradil Adama Traoré. Ten u lajny sice upadl, ale i přesto dokázal přetlačit Johnsona a ještě přihrát před branku. Až na poslední chvíli zasáhla hostující obrana.
     
    50
    Middlesbrough se dostalo do rychlého brejku. Krásně přenesená hra na levou stranu. Jenže Fischer jako by trošku zaváhal, takže z celé akce zbyla jen hodně nepovedená kolmice směřující do vápna.
     
    51
    Chambers poslal z pravé strany centr do šestnáctky a hledal tam Gestedeho. Ten se ocitl ve výtečné pozici, jenže špatně zpracoval. Dost si to vyčítal.
     
    54
    Middlesbrough je i nadále ve druhém dějství aktivnější. Oxford stále nenachází na dobře hrajícího prvoligistu žádný recept. Nyní vypálil z pravé strany Adama Traoré, ovšem mířil hodně mimo.
     
    55
    Hemmings se nyní ocitl na zem, sudí Marriner ale hru přerušit nehodlal. A nechal pokračovat. Nakonec domácí získali alespoň rohový kop...
     
    56
    ... k hlavičce se po centru z rohového čtvrtkruhu propracoval Espinosa, každopádně mířil jen hodně nepřesně. Byl v těžké pozici, to na jeho obranu. Stále by si Boro chtělo vedení ještě pojistit.
     
    57
    Chambers dostal kolmici do běhu, nicméně tenhle míč nakonec nestihl. Jeden z obránců Oxfordu byl u něj o trošku dříve a situaci následně zažehnal.
     
    59
    Toni Martínez nyní rozvášnil své fanoušky, kterých je na tribunách Riverside Stadium poměrně požehnaně! Z pravé strany dostal pěknou přihrávku do brankového území, ocitl se ve výtečné pozici, jeho pokus se však o Daniela Ayalu dostal nakonec jen do zámezí.
    59. šance Toniho Martíneze
     
    60
    Zase to Adama Traoré udělal na pravé straně skvěle. Parádně se uvolnil, přihrával do šestnáctky, kde možná trefil ruku jednoho z protihráčů. Nicméně Marriner na bílý puntík neukázal.
     
    62
    Daniel Ayala (MDD) je prvním hráčem potrestaným žlutou kartou. V podatatě se ale jinak hraje hodně slušné utkání.
     
    63
    Daniel Ayala se srazil u levé lajny s Maguirem, skotským šíplmachrem Oxfordu. Každopádně přímý volný kop mít Oxford nebude, pouze rohový...
     
    64
    ... Adama Traoré v hlavičkovém souboji možná až příliš používal ruce. Loktem odstrčil Edwardse. A bude z toho hodně zajímavá standardka pro hostující celek...
     
    64
    Oxford United právě vstřelil branku!
    A máme tu zápletku! Oxford se v posledních minutách zlepšil a dočkal se snižující trefy. Nádherně z přímého kopu zakroutil míč přesně k tyči CHRIS MAGUIRE. Guzan se po míči jen marně natahoval.
    64. Chris MAGUIRE - 2:1
     
    66
    Oxford United právě vstřelil branku!
    Tak to je velký šok pro domácí. Hosté jsou nyní v obrovském laufu, hnáni svými fanoušky, kteří jim najednou vytvořili skoro domácí kulisu. Middlesbrough mizerně rozehrálo, čehož soupeř využil a rychle založil gólovu akci. Guzan pak prvotní střelu Maguira vychytal, na dorážku TONIHO MARTÍNEZE však již neměl nárok.
    66. Toni MARTÍNEZ - 2:2
     
    67
    Střídání v týmu Oxford United FC: ze hřiště odchází Kane Hemmings, přichází Conor McAleny.
     
    67
    Hraje se nám nyní v hodně ostrém tempu. A přitom se zdál tenhle duel rozhodnutý. Ne ne. Tohle je prostě FA Cup, kde se rozdíly mezi oběma týmy snižují někdy na minimální hodnoty.
     
    69
    Downing se již podruhé dožadoval zapískání penalty. Marně. Marriner jen rozpažil. A asi měl pravdu, tohle se určitě pískat nemuselo.
     
    70
    Až nyní jako by začali domácí opravdu hrát. Zaspali zkrátka jednu minutu a utkání a už jsou najednou v bryndě. Teď se snaží obléhat soupeřovu branku, co to jde.
     
    71
    Chambers (MDD) stáhl soupeře za dres zezadu a vysloužil si žlutou kartu. Teprve druhé potrestání osobním trestem v tomto utkání.
     
    72
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Adama Traoré, přichází Cristhian Stuani.
     
    72
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Viktor Fischer, přichází Gastón Ramírez.
     
    75
    Čtvrthodinka do konce tohoto utkání. Euforie u Oxfordu trošku upadla. Middlesbrough je nyní více na míči, každopádně nějakou větší šanci si od dvou inkasovaných branek nevytvořilo.
     
    76
    Ledson (OXF) ve středu hřiště nevybíravě fauloval svého soupeře, a i když hodně protestoval, žluté kartě prostě neunikl.
     
    78
    Hall rozehrál tenhle rohový kop. Centr nakonec jen proletěl vápnem. Nyní se hostující fanoušci dožadovali penalty, upadl totiž jeden z hráčů Oxfordu. Píšťalka sudího Marrinera v pohotovosti nebyla.
     
    79
    Maguire nyní drcl do Stuaniho. V tuhle chvíli Marriner hru hodně kouskuje. Ale je to logické, nechce, aby mu tenhle hektický zápas sklouzl do nepěkných oblastí.
     
    81
    Oxford v podstatě svého stále zkoprnělého soupeře nepouští do žádných šancí. Toni Martínez nyní vybojoval faul ve středu pole, fauloval ho zezadu Espinosa.
     
    82
    Dá se říci, že nebezpečnější jsou v posledních dvacet minutách hosté. Ti teď mají k dispozici další rohový kop...
     
    83
    ... Guzan sebral tenhle centr z rohového čtvrtkruhu do svých rukavic. A ihned vyslal dopředu rozeběhnutého Ramíreze. Jenže ten si se svým obráncem neporadil a ještě si vůči němu pomohl útočným faulem.
     
    85
    Střídání v týmu Oxford United FC: ze hřiště odchází Toni Martínez, přichází Liam Sercombe.
     
    85
    Střídající McAleny se ocitl ve velmi dobré pozici! naběhl si do šestnáctky a vyzkoušel svou levačku! Zamířil ovšem jen vedle vzdálenější tyčce. Poměrně velká škoda pro Oxford.
    85. špatné zakončení McAlenyho
     
    86
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Rudy Gestede, přichází Álvaro Negredo.
     
    86
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Tohle střídání se opravdu vyplatilo. CRISTHIAN STUANI se po centru z levé strany zjevil na zadní tyči, na hranici ofsajdu dokázal využít sklepnutí svého spoluhráče Álvara Negreda a z blízkosti pohotově zacílil. Divočina v Middlesbrough pokračuje i nadále. Asistence: Álvaro Negredo.
    86. Cristhian STUANI - 3:2
     
    88
    Oxfordu už opravdu nezbývá moc času. Přitom byl tak blízko docela zajímavému úspěchu. Každopádně ještě nepředbíhejme. Tohle utkání nám nabídlo už tolik zajímavých momentů, že ještě k nějakému může dojít.
     
    90
    Marriner nastaví ještě dalších pět minut.
     
    90+1
    Hostům se nedaří prosadit se do nějaké větší šance. Maguireho střela z před pár okamžiky neměla potřebné parametry. tenhle Skot je každopádně i nadále asi nejaktivnějším hráčem hostujícího celku.
     
    90+2
    Trošku zbytečně si Álvaro Negredo (MDD) vysloužil tuhle žlutou kartu. Ale jeho zákrok byl poměrně ostrý, takže osobní trest je na místě.
     
    90+3
    Dvě minutky do konce. A přitom u balónu je nyní Middlesbrough. Aby se mohl zápas alespoň opakovat, byla by potřeba přesně opačná situace.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává v nastavení ještě Johnson (OXF).
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Jestliže se mohlo zdát po prvním poločase, že je o postupujícím rozhodnuto, pak po změně stran tomu tak rozhodně nebylo. Oxford se na Middlesbrough dotáhl během jedné minuty, nakonec však domácí přece potvrdili roli favorita. A o rozhodující trefu se nakonec postaral Stuani.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:58:22)

    Patrik Sandev

    Branky: 26. Leadbitter (pen.), 34. Gestede, 86. Stuani – 64. Maguire, 66. Toni Martínez

    Karty:   62. Daniel Ayala (MDD), 71. Chambers (MDD), 90+2. Álvaro Negredo (MDD) – 76. Ledson (OXF), 90+4. Johnson (OXF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:10.
    Middlesbrough FC: Guzan – Chambers, Espinosa, Daniel Ayala, Fábio – Leadbitter, Clayton, Downing – Adama Traoré (72. Stuani), Gestede (86. Álvaro Negredo), Fischer (72. Ramírez)
    Náhradníci: Bamford, Gibson, Álvaro Negredo, de Roon, Stuani, Ramírez, Víctor Valdés

    Oxford United FC: Eastwood – Edwards, Nelson, Dunkley, Johnson – Hemmings (67. McAleny), Ledson, Lundstram, Maguire – Hall – Toni Martínez (85. Sercombe)
    Náhradníci: Skarz, Sercombe, McAleny, Ruffles, Rothwell, Raglan, Agboola

    Rozhodčí: Andre Marriner
    bahis siteleri