New Jersey – NY Islanders 3:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 1:3 (kon.) | Toronto – Ottawa 3:6 (kon.)
Dallas – Tampa 4:3 (po pr.) | Minnesota – Nashville 5:2 (kon.) | Arizona – San Jose 1:4 (kon.)
Los Angeles – Florida 2:3 (kon.) | Vancouver – Calgary 2:1 (po pr.) | NY Rangers – Washington 2:1 (kon.)
Pittsburgh – Detroit 2:5 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 2:3 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
4:3 (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 19.02.2017, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jamie BENN - 4:3
     
    63:47
    Dallas právě vstřelil branku!
    JAMIE BENN napřáhl v levém kruhu pro vhazování v blízkosti brány k nádherné střele zápěstím a nad vyrážečkou Andreje Vasilevskiho zamířil přesně do bližšího horního rohu brány! Dallas dokonal fantastický obrat a vítězí nad Tampou po prodloužení! Asistence: Cody Eakin.
     
    62:58
    Alex Killorn byl zřejmě hráčem, který se ocitl před bránou v obrovské šanci, Karilo Lehtonena ale propálit nedokázal! Ještě předtím se Lightning ocitli v obrovské šanci v blízkosti pravé tyče, ani jedna se ale neujala.
     
    58:16
    Victor Hedman napřáhl v blízkosti vrcholu pravého kruhu pro vhazování k nádherné střele s příklepem, která mířila do pravého horního rohu brány, Kari Lehtonen ale předvedl úžasný zákrok, po kterém puk ukryl v lapačce!
     
    57:49
    Lightning se ocitli v blízkosti levé tyče ve skvělé střelecké pozici a Kari Lehtonen puk ukryl v lapačce!
     
    53:15
    Victor Hedman mohl zkompletovat hattrick, když nebezpečně vypálil na levém křídle od mantinelu a Kari Lehtonen měl co dělat, aby puk na přední tyči zastavil, nakonec se mu ho ale podařilo fantasticky zalehnout!
     
    51:30
    Tyler Johnson chtěl na pravé straně obranného pásma dohrát jednoho z hráčů Stars, jenže podklouzl a vpádu tvrdě narazil do mantinelu. Hra byla okamžitě přerušena!
     
    49:49
    Brian Boyle se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, ani nadvakrát ale Kariho Lehtonena nepřekonal! První střela skončila na jeho výstroji a druhá mimo.
     
    48:58
    Brayden Point krásně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho střela se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Nechybělo příliš a Lightning mohli jít do vedení.
    44:40 Antoine ROUSSEL - 3:3
     
    44:40
    Dallas právě vstřelil branku!
    ANTOINE ROUSSEL v levém kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, která prošla mezi nohama jednoho z hráčů Lightning a pod lapačkou Andreje Vasilevskiho zamířila ke vzdálenější pravé tyči! Antoine Roussel zkompletoval hattrick! Stav utkání je vyrovnaný 3:3! Asistence: Tyler Seguin a Patrick Sharp.
     
    42:16
    Antoine Roussel se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci a mohl zkompletovat hattrick, Andrej Vasilevskij ho ale dokázal z blízkosti hrudí skvěle vychytat!
     
    36:39
    Cody Eakin se ocitl v mezikruží ve skvělé šanci a bekhendem dobře mířil nad vyrážečku brankáře Andreje Vasilevskiho, jeho pokus ale skončil vedle levého horního rohu brány! Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno.
     
    33:51
    Lightning vypálili na levé straně po zpětné přihrávce od modré čáry a jejich tečovaná střela se dostala na vzdálenější pravé tyči k Vladislavovi Naměstnikovovi, útočník Tampy ale puk ze vzduchu nedokázal sklepnout mezi betony Kariho Lehtonena, který dobře zasáhl!
     
    31:23
    Patrick Eaves na pravém křídle krásně vypálil od mantinelu a jeho střela mířila přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Andrej Vasilevskij ale předvedl skvělý zákrok a hrudí puk dokázal vyrazit mimo!
    31:01 Tyler Johnson vyrazil v oslabení do samostatného úniku!
     
    31:01
    Tyler Johnson se řítil po vystihnutí přihrávky Stars na obranné modré čáře do samostatného úniku, Kari Lehtonen ho ale v blízkosti pravé tyče hrudí skvěle vychytal a nedovolil mu skórovat během oslabení! Skvělý zákrok.
     
    30:16
    Braydon Coburn za vlastní bránou přidržel u hrazení Antoinea Russela a dostal dvě minuty za držení.
    29:46 Victor HEDMAN - 2:3
     
    29:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    VICTOR HEDMAN na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl k pěkné táhlé střele zápěstím, která sice nebyl příliš prudká, účel ale splnila, když zamířila přesně ke vzdálenější levé tyči, ke které se Kari Lehtonen nedokázal přesunout včas! Victor Hedman měl prsty ve všech třech gólech a Lightning podruhé v zápase vedou! Gól padl v přesilové hře. Asistence: Tyler Johnson a Ondřej Palát.
     
    29:26
    Lightning od modré čáry napřáhli ke střele, která byla tečována, a Kari Lehtonen měl co dělat, aby ji levým betonem vyrazil! Skvělý zákrok brankáře Dallasu.
     
    29:01
    Devin Shore v levém rohu obranného pásma stáhl jednoho z hráčů Tampy k ledu a dostal dvě minuty za držení.
     
    28:37
    Lightning na pravém křídle vypálili od mantinelu a Kari Lehtonen puk pravým betonem vyrazil mimo.
    28:26 Místo hitu tvrdý náraz do hrazení - v roli Jake Dotchin!
     
    28:26
    Jake Dotchin chtěl zezadu atakovat v blízkosti pravé tyče vlastní brány rozjetého Devina Shorea, jenže ho netrefil a po ztrátě stability se rozštípal o mantinel!
     
    27:36
    Jason Garrison po dobrém forčekingu spoluhráčů v levém rohu útočného pásma na pravém křídle prudce vypálil od modré čáry a Kari Lehtonen musel zasahovat pravým betonem!
     
    25:31
    Brett Ritchie zůstal úplně zapomenutý na útočné modré čáře a řítil se do samostatného úniku, který zakončil v mezikruží prudkou střelou zápěstím! Jeho pokus sice mířil těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Andrej Vasilevskij ale puk pravým betonem skvěle vyrazil! To byla obrovská šance.
     
    20:24
    Lightning vstoupili do prostřední části zostra a Brian Boyle na pravém křídle napřáhl k velmi nebezpečné střele, kterou Kari Lehtonen s problémy vyrazil!
    18:50 Antoine ROUSSEL - 2:2
     
    18:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    ANTOINE ROUSSEL si najel před bránu na krásnou přihrávku Tylera Seguina z pravého kruhu pro vhazování a čepelí hole na vzdálenější levé tyči usměrnil puk pod horní tyč! Antoine Roussel vstřelil svůj druhý gól v utkání a po vyrovnání na 2.2 je zde zaděláno na hattrick! Asistence: Tyler Seguin a Patrick Eaves.
     
    13:18
    Lightning na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhli k nádherné střele, která se od bližší tyče odrazila do hry! Tampa mohla opět rychle odskočit.
    12:50 Antoine ROUSSEL - 1:2
     
    12:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    ANTOINE ROUSSEL si najel na vzdálenější pravé tyči na nádhernou bekhendovou přihrávku Dana Hamhuise z levého rohu útočného pásma a bez přípravy zamířil těsně nad ledem k pravé tyči! Dallas bleskově zareagoval a vrátil se zpět do zápasu! Asistence: Dan Hamhuis a Tyler Seguin.
    11:59 Tyler JOHNSON - 0:2
     
    11:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    TYLER JOHNSON si najel před bránu na krásnou diagonální přihrávku Braydena Pointa a nádherným bekhendovým blafákem nad pravým betonem Kariho Lehtonena zamířil ke vzdálenější levé tyči! Lightning využili první přesilovou hru a vedou na ledě Dallasu 2:0! Parádní začátek. Asistence: Brayden Point a Victor Hedman.
     
    10:40
    Esa Lindell dostal menší trest za vysokou hůl a Lightning si po reklamní přestávce zahrají přesilovou hru, během které mohou navýšit jednobrankové vedení.
     
    09:47
    Stars ihned po vhazování napřáhli na modré čáře k nebezpečné střele, která mířila těsně nad ledem k pravé tyči, Andrej Vasilevskij ji ale skvěle vyrazil pravým betonem a opět podržel svůj tým nad vodou!
    09:08 Andrej Vasilevskij skvěle zasáhl u tyče levým betonem.
     
    09:08
    Dallas před bránou Andreje Vasilevskiho vytvořil obrovský tlak a dostal se ke dvěma střelám, brankář Lightning ale dokázal obě dvě vyrazit. Opět tam byl Jamie Benn, který se snažil skórovat marně!
    08:31 Jamie Benn se krásně uvolnil a orazítkoval levou tyč!
     
    08:31
    Jamie Benn předvedl v pravém křídle nádhernou otočku, po které si sjel před bránu a rychlou střelou zápěstím orazítkoval vzdálenější levou tyč!
     
    04:11
    Tampa Bay špatně střídala a týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Vladislav Naměstnikov.
    03:57 Johnson ve velké šanci trefil pravý beton Lehtonena.
     
    03:57
    Tyler Johnson se mezi kruhy pro vhazování po bleskovém přečíslení dva na jednoho dostal ke střele, která mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, Kari Lehtonen ale fantasticky vyrazil puk pravým betonem!
    03:01 Victor HEDMAN - 0:1
     
    03:01
    Tampa právě vstřelila branku!
    Kari Lehtonen skvěle zasáhl proti střele Jakea Dotchina pravým betonem, v blízkosti levé tyče se ale dostal k dorážce VICTOR HEDMAN a poslal Lightning po třech minutách do vedení – 0:1! Asistence: Brian Boyle a Jake Dotchin.
     
    02:09
    Tyler Seguin se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele, kterou Andrej Vasilevskij dobře vyrazil pravým betonem, a v levém kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé ráně s příklepem ze druhé vlny najíždějící Dan Hamhuis, jehož pokus skončil v náručí připraveného Andreje Vasilevskiho a po více než dvou minutách byla hra poprvé přerušena!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Roussel (Hamhuis, Seguin), 19. Roussel (Seguin, Eaves), 45. Roussel (Seguin, Sharp), 64. Ja. Benn (Eakin) – 4. Hedman (Boyle, Dotchin), 12. T. Johnson (Point, Hedman), 30. Hedman (T. Johnson, Palát)


    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Jo. Benn, Nemeth, Oleksiak – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves – D. Shore, Spezza (A), Seguin – Roussel, Faksa, Sharp (A) – Korpikoski, Cracknell, B. Ritchie. Hlavní trenér: Lindy Ruff.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Dotchin, Coburn, Strålman (A), Garrison, Šustr – Naměstnikov, T. Johnson, Kučerov – Killorn, Point, Drouin – Palát (A), Filppula, Boyle (A) – Paquette, Dumont, J.T. Brown. Hlavní trenér: Jon Cooper.

    Rozhodčí: Justin StPierre, Kendrick Nicholson. Čároví: Ryan Gibbon, David Brisebois

    Diváci: 18210
    thejrc.org