HC Litvínov – Letňany 6:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 10:2 (kon.)
Ústí n/L – K. Vary 4:5 (po pr.) | Kobra – Chomutov 0:3 (kon.) | Havířov – Zlín 0:2 (kon.)
Vítkovice – Jihlava 1:5 (kon.) | Poruba – Přerov 3:4 (po pr.) | PZ Kladno – Kladno 3:5 (kon.)
Č. Budějovice – HC Plzeň 5:4 (kon.) | Slavia – Pardubice 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
10:2 (3:1, 2:0, 5:1)
HC Sparta Praha
Neděle 19.02.2017, 12:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    56:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Potupný výsledek pro extraligového lídra je definitivně zpečetěn, Mountfield dnes podruhé skóruje ve vlastním oslabení! Martin Hugo Haš přišel po buly o puk, vzal mu ho VOJTĚCH SÍLA a našlápl dopředu. I tentokrát sudí signalizoval trest, ale ani Síla na další trestné střílení nečekal, neboť bekhendovou kličku zakončil přesně. Hattrick – 10:2! Bez asistence.
     
    55:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože se Sparta v posledních momentech snažila, nepohlídala si zadní vrátka a domácím chybí už jen jeden krok k desítce! Za obranu pronikl MATĚJ MORONG, který byl faulován a určitě by jel trestné střílení. To ale nepojede, neboť bekhendem zvládl dopravit puk pod Krbečkem do branky – 9:2! Asistence: Vojtech Síla.
     
    48:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující mladíci mírní svůj debakl a po víc než 40 minutách se podruhé gólově prosazují. Přečíslení dva na jednoho zakončoval Josef Slavíček a Vacek sice výborně zasáhl, ovšem vyražený kotouč si dojel DAVID VITOUCH a zakončit do prázdné branky pro něj nebyl problém – 8:2. Asistence: Josef Slavíček, Ondřej Pšenička.
     
    46:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! V kleci nejlepšího extraligového týmu se třepe už osmý kotouč. MARTIN NEDOMLEL se hnal za pukem a v souboji jeden na jednoho sice nedokázal svého soupeře obelstít, ovšem do kotouče i tak šťouchl a Krbeček ho po ledě propustil za záda – 8:1! Bez asistence.
     
    46:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sparťané schytávají během týdne už druhý debakl! Hradec ještě nevyslal na debutanta Krbečka pořádnou střelu, ale jakmile ujel do přečíslení, rovnou křtí jeho premiéru gólem. Jan Jušta přenesl hru na levou stranu, kde mu najížděl MARTIN SOUKUP, a jeho střela skončila přesně u druhé tyčky – 7:1! Asistence: Jan Jušta.
     
    40:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    No tak jestli vstupovali sparťané do třetí třetiny s nějakými plány, Hradec je hned po deseti sekundách rozsekal na padrť! Gólman Michal Černý si z dnešního zápasu rozhodně neodnese dobrý pocit. Nyní ho z dálky nachytal VOJTĚCH ZÁLIŠ a domácí vedou už 6:1! Asistence: Tomáš Janoušek.
     
    32:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    VOJTĚCH SÍLA trestné střílení nekompromisně využívá! Najel si z levé strany a naznačil kličku do bekhendu, jenže pak vrátil kotouč z bližší tyčce, od níž Černý mezitím odklouzal – 5:1!
     
    27:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sedm sekund po vyhraném vhazování utíká Mountfield už do tříbrankového náskoku! Na modrou čáru dostal kotouč TOMÁŠ PERIČKA a potáhl ho kousek do středu hřiště. Pak vyslal ze své hokejky tvrdou ránu, která zaplula krásně do bližšího růžku – 4:1! Asistence: Vojtěch Záliš, Matěj Morong.
     
    18:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vedoucí tým extraligy inkasuje v Hradci ještě před první přestávkou potřetí, a znovu se o to postarala elitní formace domácích! Ti sehráli velmi povedeně přečíslení, když Szymon Bieniek přiťukl kotouč pod hostujícím obráncem MATĚJI MORONGOVI. Hradecký kapitán našel mezeru pod betony Černého a je to 3:1! Asistence: Szymon Bieniek.
     
    17:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale tohle byla nádherná rána! Domácí hokejisté využívají dvojnásobnou přesilovku a berou si zpátky vedení. Když se neujala tečovaná střela Janouška, puk se vrátil na modrou k SZYMONU BIENIEKOVI. Ten natáhl svůj luk opravdu famózně, trefil bližší vingl nad Černého vyrážečkou a pak už se jenom jel radovat – 2:1! Asistence: Matěj Morong.
     
    06:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané hrubý hradecký faul trestají a okamžitě vyrovnávají skóre! Patrik Prymula narýsoval z levého kruhu křižnou přihrávku ONDŘEJ PŠENIČKOVI, který natáhl ke krásné střele na druhý růžek a Vacek se natahoval marně – 1:1! Asistence: Patrik Prymula, Marek Bláha.
     
    05:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se už ve vlastním oslabení ujímají vedení, a dlužno říct, že zaslouženě! Szymon Bieniek hledal z rohu pásma Matěje Moronga, jenž kotouč nezpracoval. To ho ale mrzet nemuselo, protože za ním stál VOJTĚCH SÍLA, který zamířil přesně do bližšího růžku – 1:0! Asistence: Szymon Bieniek.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 6. Síla (Bieniek), 18. Bieniek (Morong), 19. Morong (Bieniek), 28. Perička (Záliš, Morong), 33. Síla (TS), 41. Záliš (Janoušek), 47. Soukup (Jušta), 47. Nedomlel, 56. Morong (Síla), 57. Síla – 7. Pšenička (Prymula, Bláha), 49. Vitouch (Slavíček, Pšenička)


    Mountfield HK: Vacek (Sajdl) – Řehák, Junek, Janoušek, Perička, Heligr, Bieniek – Šedivý, Hynek, Soukup, Nedomlel, Síla, Jušta, Záliš, Janda, Morong (C). Trenér: Petr Luštinec.
    HC Sparta Praha: Černý (41. Krbeček) – Bureš (C), Haš, Bláha, Adam, Zemčenkov, Kumpošt – Prymula, Pšenička, Klimo, Rubeš, Slavíček, Obadal, Vitouch, Najman, Mácha, Gurjevskij, Kuracina. Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    Rozhodčí: Veinfurter – Huryta, Laczko.
    thejrc.org