HC Litvínov – Letňany 6:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 10:2 (kon.)
Ústí n/L – K. Vary 4:5 (po pr.) | Kobra – Chomutov 0:3 (kon.) | Havířov – Zlín 0:2 (kon.)
Vítkovice – Jihlava 1:5 (kon.) | Poruba – Přerov 3:4 (po pr.) | PZ Kladno – Kladno 3:5 (kon.)
Č. Budějovice – HC Plzeň 5:4 (kon.) | Slavia – Pardubice 1:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
10:2 (3:1, 2:0, 5:1)
HC Sparta Praha
Neděle 19.02.2017, 12:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    59:48
    Nádherný slalom vytáhl ze svého repertoáru Matěj Morong, ale pak neprostřelil sparťanskou obranu.
     
    59:29
    A Hradec možná dohraje zápas v přesilovce. David Vitouch (SPA) je vyloučen za hákování.
     
    59:17
    Morong ještě rýsoval pas na Sílu, ale ten měl k puku přece jenom dál.
     
    56:46
    Hradec právě vstřelil branku!
    Potupný výsledek pro extraligového lídra je definitivně zpečetěn, Mountfield dnes podruhé skóruje ve vlastním oslabení! Martin Hugo Haš přišel po buly o puk, vzal mu ho VOJTĚCH SÍLA a našlápl dopředu. I tentokrát sudí signalizoval trest, ale ani Síla na další trestné střílení nečekal, neboť bekhendovou kličku zakončil přesně. Hattrick – 10:2! Bez asistence.
     
    56:36
    Domácí ještě usednou na trestnou. Jakub Heligr (HKM) zastavil pronikajícího soupeře hákováním.
     
    56:10
    Michal Klimo hradeckou klec přestřelil, na druhé straně mohla přijít vytoužená desítka, ale střelu Martina Jandy odrazila tyč!
     
    55:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože se Sparta v posledních momentech snažila, nepohlídala si zadní vrátka a domácím chybí už jen jeden krok k desítce! Za obranu pronikl MATĚJ MORONG, který byl faulován a určitě by jel trestné střílení. To ale nepojede, neboť bekhendem zvládl dopravit puk pod Krbečkem do branky – 9:2! Asistence: Vojtech Síla.
     
    52:10
    Sparťanský kouč Jaroslav Nedvěd si vybírá oddechový čas.
     
    51:18
    Teď už přišla gólová možnost, Bieniek nabil Matěji Morongovi před odkrytou klec, ale hradeckému kapitánovi sjel puk z hokejky.
     
    49:16
    Hradečtí hokejisté můžou zase trochu uklidnit situaci v přesilové hře. Na trestné sedí Martin Hugo Haš (SPA), ale trestoměřiči nám asi neprozradí za co.
     
    48:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující mladíci mírní svůj debakl a po víc než 40 minutách se podruhé gólově prosazují. Přečíslení dva na jednoho zakončoval Josef Slavíček a Vacek sice výborně zasáhl, ovšem vyražený kotouč si dojel DAVID VITOUCH a zakončit do prázdné branky pro něj nebyl problém – 8:2. Asistence: Josef Slavíček, Ondřej Pšenička.
     
    46:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné! V kleci nejlepšího extraligového týmu se třepe už osmý kotouč. MARTIN NEDOMLEL se hnal za pukem a v souboji jeden na jednoho sice nedokázal svého soupeře obelstít, ovšem do kotouče i tak šťouchl a Krbeček ho po ledě propustil za záda – 8:1! Bez asistence.
     
    46:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sparťané schytávají během týdne už druhý debakl! Hradec ještě nevyslal na debutanta Krbečka pořádnou střelu, ale jakmile ujel do přečíslení, rovnou křtí jeho premiéru gólem. Jan Jušta přenesl hru na levou stranu, kde mu najížděl MARTIN SOUKUP, a jeho střela skončila přesně u druhé tyčky – 7:1! Asistence: Jan Jušta.
     
    44:29
    Sparta je po šestém gólu hodně aktivní a ještě se nevzdává. Teď spustila mezi kruhy velký závar, dvakrát dorážel znovu Vitouch, ale domácí hráz nedovolila snížení.
     
    42:50
    Před Vackem nebezpečně operoval David Vitouch, jeden z reprezentantů. Nejdřív nedokázal tečovat Slavíčkovu nabídku, pak dostal puk zpoza brány do velké šance, ale hradeckého brankáře neprostřelil!
     
    40:10
    Michal Černý opouští své brankoviště a do klece Sparty nastupuje Jakub Krbeček, hráč osmé třídy.
     
    40:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    No tak jestli vstupovali sparťané do třetí třetiny s nějakými plány, Hradec je hned po deseti sekundách rozsekal na padrť! Gólman Michal Černý si z dnešního zápasu rozhodně neodnese dobrý pocit. Nyní ho z dálky nachytal VOJTĚCH ZÁLIŠ a domácí vedou už 6:1! Asistence: Tomáš Janoušek.
     
    39:49
    A ještě mohlo být pro domácí veseleji, Morong poslal puk z pravého kruhu na branku a Černý ho vykopl těsně před dojíždějícím Vojtěchem Sílou.
     
    37:40
    Kotouč se motal v hradeckém brankovišti, nejblíž k dorážce měl Václav Rubeš, ale domácí s vypětím všech sil situaci zvládli!
     
    37:11
    Naopak přichází první dvouminutový trest pro Mountfield v celém zápase. Jan Jušta (HKM) je vyloučen za hákování.
     
    36:48
    Nádherný pas domácího obránce vyslal do sóla Martina Soukupa, ale tomu padající soupeř v poslední chvíli sekl do hokejky a zabránil šestému hradeckému gólu!
     
    34:25
    Michal Černý vůbec nečekal prudkou střelu Tomáše Janouška od modré čáry, puk ucítil až na poslední chvíli. Ke štěstí Sparty ho zastavil.
     
    32:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    VOJTĚCH SÍLA trestné střílení nekompromisně využívá! Najel si z levé strany a naznačil kličku do bekhendu, jenže pak vrátil kotouč z bližší tyčce, od níž Černý mezitím odklouzal – 5:1!
     
    32:43
    Za sparťanskou obranou si počkal Vojtěch Síla, v sólu se natlačil ze strany do zakončení a vynutil si trestné střílení!
     
    31:31
    Čtvrtá přesilovka pro Hradec Králové. Podruhé usedá na trestnou Matouš Najman (SPA), tentokrát za sekání.
     
    28:42
    Hned vzápětí mohl přijít dokonce pátý gól domácích. Martin Soukup našel před brankou Jana Juštu, jehož teč končí na tyči!
     
    27:38
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sedm sekund po vyhraném vhazování utíká Mountfield už do tříbrankového náskoku! Na modrou čáru dostal kotouč TOMÁŠ PERIČKA a potáhl ho kousek do středu hřiště. Pak vyslal ze své hokejky tvrdou ránu, která zaplula krásně do bližšího růžku – 4:1! Asistence: Vojtěch Záliš, Matěj Morong.
     
    26:48
    Michal Klimo se dostal za hradeckého obránce, v přečíslení si ale puk nechal a druhý bek domácích mu ho vypíchl.
     
    23:09
    Josef Slavíček (SPA) – 2 minuty za podražení.
     
    23:09
    Hosté přibrzdili hradecké přečíslení faulem, přesto Tomáš Hynek ještě centroval na Daniela Šedivého a Černý musel natáhnout svůj pravý beton k tyčce!
     
    19:59
    V poslední sekundě naopak ujeli do přečíslení Pražané, ale Václav Rubeš si na Vacka nepřišel!
     
    18:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vedoucí tým extraligy inkasuje v Hradci ještě před první přestávkou potřetí, a znovu se o to postarala elitní formace domácích! Ti sehráli velmi povedeně přečíslení, když Szymon Bieniek přiťukl kotouč pod hostujícím obráncem MATĚJI MORONGOVI. Hradecký kapitán našel mezeru pod betony Černého a je to 3:1! Asistence: Szymon Bieniek.
     
    17:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ale tohle byla nádherná rána! Domácí hokejisté využívají dvojnásobnou přesilovku a berou si zpátky vedení. Když se neujala tečovaná střela Janouška, puk se vrátil na modrou k SZYMONU BIENIEKOVI. Ten natáhl svůj luk opravdu famózně, trefil bližší vingl nad Černého vyrážečkou a pak už se jenom jel radovat – 2:1! Asistence: Matěj Morong.
     
    16:25
    Hradec si zahraje přesně minutu v pěti proti třem! Matouš Najman (SPA) je vyloučen za krosček.
     
    15:58
    Martin Nedomlel se přihnal z pravé strany do brankoviště, zblízka ale nedokázal propasírovat kotouč za záda Černého.
     
    15:26
    Kotouč následně zamířil před střídačku hostů, kteří se dopustili hry v šesti. Mountfield si zahraje první přesilovku, menší trest odpyká Jiří Obadal (SPA).
     
    15:24
    Martin Hugo Haš ve sparťanském přečíslení střílel, puk se ještě otřel o hokejku obránce a těsně přeletěl druhý růžek.
     
    07:30
    Hradečtí zapomněli na zadní vrátka a Pšenička je mohl vytrestat z brejku, ten mu ale Denis Vacek lapačkou vychytal!
     
    06:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané hrubý hradecký faul trestají a okamžitě vyrovnávají skóre! Patrik Prymula narýsoval z levého kruhu křižnou přihrávku ONDŘEJ PŠENIČKOVI, který natáhl ke krásné střele na druhý růžek a Vacek se natahoval marně – 1:1! Asistence: Patrik Prymula, Marek Bláha.
     
    05:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se už ve vlastním oslabení ujímají vedení, a dlužno říct, že zaslouženě! Szymon Bieniek hledal z rohu pásma Matěje Moronga, jenž kotouč nezpracoval. To ho ale mrzet nemuselo, protože za ním stál VOJTĚCH SÍLA, který zamířil přesně do bližšího růžku – 1:0! Asistence: Szymon Bieniek.
     
    03:21
    Dvě minuty se ale bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Martin Hugo Haš (SPA) zadržel unikajícího Vojtěcha Sílu a pyká za nedovolené bránění.
     
    03:13
    Stejně jako pro něj končí zápas i pro Šimona Junka (HKM), který inkasuje trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    03:13
    Postižený sparťanský hráč odjíždí na nosítkách do nemocnice. Bohužel vám ze své pozice nejsem schopný říct, o koho šlo. Snad bude brzy v pořádku.
     
    02:38
    Tentokrát už se Vojtěch Síla dostal do samostatného úniku, který zakončoval bekhendem do odkryté brány. Všechno už nasvědčovalo gólu, ale rozhodčí rozpažuje! Kotouč podle něj nepřešel brankovou čáru a domácí pochopitelně cítí hořkost.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 6. Síla (Bieniek), 18. Bieniek (Morong), 19. Morong (Bieniek), 28. Perička (Záliš, Morong), 33. Síla (TS), 41. Záliš (Janoušek), 47. Soukup (Jušta), 47. Nedomlel, 56. Morong (Síla), 57. Síla – 7. Pšenička (Prymula, Bláha), 49. Vitouch (Slavíček, Pšenička)


    Mountfield HK: Vacek (Sajdl) – Řehák, Junek, Janoušek, Perička, Heligr, Bieniek – Šedivý, Hynek, Soukup, Nedomlel, Síla, Jušta, Záliš, Janda, Morong (C). Trenér: Petr Luštinec.
    HC Sparta Praha: Černý (41. Krbeček) – Bureš (C), Haš, Bláha, Adam, Zemčenkov, Kumpošt – Prymula, Pšenička, Klimo, Rubeš, Slavíček, Obadal, Vitouch, Najman, Mácha, Gurjevskij, Kuracina. Trenér: Jaroslav Nedvěd.

    Rozhodčí: Veinfurter – Huryta, Laczko.
    thejrc.org