Vítkovice – Liberec 4:0 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:0 (kon.) | Zlín – Chomutov 4:3 (2:1 po s.n.)
K. Vary – Pardubice 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 4:3 (po pr.)
Mladá Boleslav – Sparta 2:4 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 24.02.2017, 17:30 • ZS Ivana Hlinky • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku ve třetí třetině: 2-11
    Nejlepší hráči utkání: Jaroslav Janus (LIT), Matěj Machovský (PLZ)

    Litvínov se dostal do dvoubrankového vedení v první třetině, když se nejprve prosadil Jakub Černý a poté František Gerhát. Plzeň měla své šance především v přesilových hrách, především v početní výhodě 5 na 3. Ani to ale Škodovce nestačilo k tomu, aby vstřelila branku. Proti byl totiž výborně chytající Jaroslav Janus. Verva si tak z dnešního utkání po výhře 2:0 připisuje důležité tři body.
    To je dnes ode mě vše, přeji příjemný zbytek večer. A zase někdy se těším napočtenou. (19:50:16)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hosté se ještě dostávají před branku Litvínova.
     
    59:15
    Puk mají na svých hokejkách domácí hráči, kteří si hlídají svůj náskok.
     
    58:55
    Plzeň hraje v šesti!
     
    58:38
    Miloslav Hořava netrefil prázdnou branku!!
     
    58:30
    Hosté to ještě zkoušejí bez brankáře!
     
    58:16
    Litvínov je stále u kotouče, tohle už je pro domácí tým dobré.
     
    57:45
    Pulpán vyhodil puk z obranného pásma Plzně. Litvínovští tak pro puk musejí spěchat zpět do středního pásma.
     
    57:15
    Verva vyhrála vhazování, čímž získala kotouč. Domácí nyní uplatňují přihrávky přes celé pásmo.
     
    56:55
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2 min., hákování).
     
    56:01
    Robin Hanzl operoval společně se svým bratrem Martinem před brankou Plzně. Mladší Robin Hanzl si hledal dobrou střeleckou pozici přímo před Machovským. Vervě se ale kombinace ne příliš podařila. Martin Hanzl svou přihrávkou svého bratra totiž nenašel. Celá situace se tak obešla bez zákroku Matěje Machovského.
     
    55:39
    Martynek byl v útočném pásmu rychleji než František Lukeš s kotoučem. Přechod Litvínova do útočného pásma tak ztroskotal na ofsajdu.
     
    55:21
    Indrák si hledal prostor na pravém křídle, odkud také nakonec vystřelil. Jaroslav Janus ale stále drží čisté konto.
     
    54:01
    Martynek se dostával do brejku a zdálo se, že bude mít dostatek času na zakončení. K Martynkovi ale ještě včas dobruslil hostující obránce, který mu znesnadnil střeleckou pozici. Martynek byl ovšem ještě na druhé straně podporovaný Karlem Pilařem. Přihrávka na obránce Vervy ale nebyla přesná a Pilař se ke střele nedostal.
     
    53:22
    Verva chtěla rychle projít přes střední pásmo, přihrávka Viktora Hübla na Františka Lukeše byla ovšem příliš dlouhá. Chemici se provinili zakázaným uvolněním, začít se tedy bude opět u branky Litvínova.
     
    53:08
    Na ledě zůstal po souboji v rohu ležet Jakub Černý, který se po chvilce zvedl a zamířil rovnou do kabiny! Rozhodčí ovšem hru ponechávají plynout bez trestu. To je ovšem citelná ztráta pro domácí tým!
     
    52:30
    Tato část hry není pro diváky příliš atraktivní. Ani jeden z týmů se nedokáže na delší dobu usadit v útoku. Hra je bez větších šancí a prakticky i beze střel na branku.
     
    51:10
    Trávníček dlouho odolával v rohu proti dvěma hráčům Plzně, s kterými bojoval statečně. Kapitán Vervy ale nakonec přeci jen padl, dva hráči byli nad jeho síly. Plzeň se tak dostává do středního pásma.
     
    50:40
    Hosté už jsou v plném počtu. To byl důležitý okamžik pro to, aby Škodovka ještě dokázala vyrovnat stav zápasu.
     
    50:18
    Gula si našel volný puk u mantinelu, vyje si na střed hřiště a pálil. Projektil domácího obránce ovšem příliš přesný nebyl. Machovský tak byl bez práce.
     
    49:41
    Chemici si nahrávají především v rohu kluziště a nemohou se dostat do dobré střelecké pozice. Škodovka se prezentuje dobrou hrou v obraně.
     
    49:15
    Domácí Verva se konečně dostala do útočného pásma a rozestavuje své přesilovkové postavení.
     
    48:40
    Hostující vyhráli vhazování před svou brankou a nad ničím se nerozmýšleli – poslali puk ihned z pásma ven.
     
    48:36
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    47:40
    Martin Hanzl si řekl o pozornost, když pálil na branku hostů z levé strany. Machovský byl ale na svém místě a puk za svá záda nepropustil.
     
    47:28
    Jaroslav Janus dnes opravdu drží svůj tým, litvínovský brankář teď zlikvidoval nejprve střelu Kubalíka a poté i Kracíka.
     
    46:44
    Kapitán Plzně Kratěna si vybruslil od pravého mantinelu až na střed kluziště. Litvínovská obrana ale Kratěnu nikam dál nepustila. Hostující útočník v nouzi jen tak nahodil puk na Januse. Puk ovšem putoval velmi pomalu a k brance, kterou střeží slovenský gólman ve službách Vervy, ani nedoputoval.
     
    46:16
    Litvínov nikam nespěchá, domácí hráči se soustředí především na precizní hru v obraně.
     
    45:52
    Jakub Lev se nacpal až před Januse a pak se snažil puk procpat do dolní části branky. Jaroslav Janus měl ale dostatek času a akci plzeňské "třicítky" si ohlídal.
     
    45:30
    Zakázané uvolnění i na straně Plzně.
     
    45:16
    Litvínov se snažil puk dostat do středního pásma. Neposedný kotouč ovšem putoval až na druhou stranu kluziště a píská se tak zakázané uvolnění. Vhazovat se bude opět před Janusem.
     
    44:40
    Škodovka se sice usadila v obranném pásmu Litvínova. Ale opět ta stejná písnička, hostům chybí střely na branku.
     
    43:37
    Hostující kapitán Kratěna zavezl puk k brance Januse. Hosté sice manipulují s pukem, ale to je vše. Domácí obrana si důsledně hlídá hráče a do šancí je nepouští.
     
    42:40
    Kubalík neudržel útočné pásmo pro hosty. Puk nejlepšímu střelci celé ligy přeskočil hokejku. Plzeň tak musí rozehrát celou akci od znovu.
     
    42:10
    Němeček držel hosty v útočném pásmu. Litvínovští byli neposední a tlačili puk za modrou čárou, kterou ovšem střežil hostující obránce, jenž Chemiky nepustil ze svého obranného pásma. Kotouč je ovšem v rohu kluziště a to ke snížení stavu nevede. Plzeň bude muset přidat na aktivitě.
     
    41:59
    Dnešní utkání sleduje 5625 diváků!
     
    40:40
    Robin Hanzl vtrhl do rozehrávky Plzně a připravil hosty o kotouč. Hráči Vervy se pak stavěli před branku Plzně, nepřesná přihrávka je ale vyhnala z pásma.
     
    40:10
    Na úvodním třetí třetiny byl tentokráte úspěšnějším hostující Kracík, který vybojoval puk pro Škodovku. Hosté nyní rozehrávají svůj úvodní atak.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině:
    Litvínov – 9
    Plzeň – 14
     
    Je za námi divoká druhá dvacetiminutovka, která přinesla mnoho šancí. Tuto třetinu ovládali spíše hostující hráči, kteří diktovali tempo hry. Škodovka měla k dispozici další přesilovou hru 5 na 3, která nyní trvala rovnou minuta a 41 vteřin. Plzeňští byli ve velkém tlaku a hned několikrát to pro ně vypadala velmi nadějně. Vždy byl ale proti vynikající litvínovský brankář Jaroslav Janus, díky kterému Verva stále drží dvoubrankové vedení. Uvidíme, v jakém rozpoložení se hráči představí v závěrečném dějství. Jestli se ale bude hrát tak, jako doposud, máme se jistě na co těšit.
    Třetí třetina začne přibližně v 19:15
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:20
    Indrák si rovnal puk na hokejce, aby mohl vystřelil od modré čáry. Puk ale sjel z hokejky a jeho palebná pozice se tím tak ztížila. I tak ještě hostující hráč vypálil, ale jeho nerazantní střela nemohla Januse vystrašit.
     
    38:40
    Sklenička vyslal na Machovského střelu jako z kulometu! Žal pro domácího obránce jeho střela o malinko minula hostující klec!
     
    38:18
    Hosté v plném počtu.
     
    37:40
    Hosté zvládají oslabení ve velkém stylu. Domácí Verva se nedostává do žádné šance. Puk mají na hokejkách hráči Plzně.
     
    36:54
    Lukeš může zpytovat svědomí! Domácí útočník dostal luxusní přihrávku na pravou stranu. Ovšem to mu nebylo nic platné, jelikož se mu střela příliš nepodařila. Puk letěl nad branku a Machovský tak ani nemusel zasahovat.
     
    36:25
    Opět to je hostující kapitán Kratěna, který osvobozuje svůj tým vyhozením puku až na opačnou stranu kluziště.
     
    36:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Preisinger – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    36:14
    Hosté v plném počtu.
     
    36:00
    Pilař si hned několikrát klepal o puk, který dostal. Domácí obránce měl dobrou pozici na levé straně, jenže se neodhodlal ke střele. Celá litvínovská kombinace se tak obešla bez střely na branku Plzně.
     
    35:10
    Hosté dobře zabezpečili modrou čárou. Litvínovští se již několikrát pokoušeli projít do útočného pásma, ale ani jednou se jim to nepodařilo. Tak tomu bylo i tentokrát, Chemici se pro puk musejí vracet do středního pásma.
     
    34:24
    Plzeň vyhrála vhazování před svou brankou a následně hostující kapitán Kratěna vyvezl kotouč do obranného pásma Vervy. Škodovka šetří cenné vteřinky v oslabení.
     
    34:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Pulpán – 2 min., podražení).
     
    33:30
    Hostující Koreis se dral podél pravého křídla do útoku. Litvínovská obrana si ovšem Koreise dokázala pohlídat a usnadnila tak práci svému brankáři. Jaroslav Janus pak v poklidu puk vyrazil do bezpečného prostoru.
     
    32:35
    Domácí si nedokáží přihrát a jsou tak stále před svojí brankou. Plzeň se ale do šancí nedostává. Hraje se v rohu kluziště.
     
    32:00
    Domácí kapitán Trávníček vybojoval za litvínovskou brankou puk na Gerháta, který se snaží propasírovat podél pravého mantinelu pryč z litvínovského obranného pásma.
     
    31:15
    Vidíme divácky velmi atraktivní pasáž hry. Hraje se ze strany na stranu a k vidění je útočný hokej hned s několika šancemi.
     
    30:35
    Domácí hráče teď zužují nepřesnosti v jejich rozehrávce. Kubalík se ocitl u volného puku a měl před sebou už jen litvínovskou klec. V ní mu ale stopku vystavil Janus svým povedeným zákrokem.
     
    29:45
    Litvínovští se snaží uklidnit průběh hry. Domácím se podařilo okupovat hostující obranné pásmo. Od modré čáry propagační střelu vyslal Gula. Machovský se nenechal překvapit.
     
    28:36
    Plzeň se řítila do útoku. Chvíli to vypadalo pro hosty nadějně, ale pak už se zdálo, že je po šanci. Překvapivě se k puku ale dostal ještě Kratěna, který mohl vystihnout menší nepozornost Januse. Domácí brankář už se přesouval na druhou stranu, jenže kde se vzala, tu se vzala střela Kratěny. Janus s velkou dávkou štěstí puk vyrazil svým betonem mimo branku.
     
    28:09
    Martynek v útočném pásmu bojoval o puk, který si mu ale nedokázala získat. Plzeň si kotouč na svých čepelích uhlídala a pomalu postupuje opačným směrem.
     
    27:35
    Komerční přestávka dává týmům krátký čas na načerpání dalších sil, které jistě vzhledem k tempu hry, budou potřebovat.
     
    26:59
    Jakub Černý přebruslil hostující obrana a hnal se směrem k Machovskému! Černý chtěl Machovského prostřelit mezi betony. Hostující gólman ale kopíroval jeho pohyb a záměr Černého přečetl. Machovský udržel betony u sebe a puk za svá záda nepropustil!
     
    25:56
    Verva už je v plné síle. To byla důležitá pasáž hry, kterou domácí přečkali.
     
    25:37
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    25:30
    Další těžké chvilky pro Litvínov. Jaroslav Janus měl opět plné betony i ruce práce. Hned několikrát čelil prudkým střelám hostujících hráčů. Proti Kratěnovi i Procházkovi domácí brankář ale vzešel vítězně.
     
    24:40
    Vynikající Jaroslav Janus! Domácí gólman je teď doslova králem na svém ledě! Neskutečné, co za zákroky gólman Litvínova předvádí. Janus lovil puk několikrát už i v leže. Blízko gólu byl hostující kapitán Kratěna, který ovšem z blízkosti nedokázal puk vyzvednout nad betony Januse!
     
    24:20
    Hosté doslova obstřelovali branku Jaroslava Januse! Kubalík hned několikrát vyzkoušel domácího strážce svatyně, ovšem ani jednou nejlepší střelec celé soutěže neuspěl. O vstřelení branky se pak pokoušel ještě Svoboda, ani ten ale na Januse nevyzrál. Jaroslav Janus poslední střelu kryl svou maskou a byl velmi otřesený. To byla velmi těžká práce pro domácího gólmana!
     
    23:56
    Kritická chvíle pro Litvínov! Škodovka bude hrát další přesilovou hru 5 na 3, která bude trvat minutu a 41 vteřin!
     
    23:56
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Robin Hanzl – 2 min., sekání).
     
    23:43
    Verva vyhrála vhazování před svojí brankou. Puku se pak ujal Jakub Černý, který kotouč poslal do bezpečí a to až k brance Machovského.
     
    23:37
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Rostislav Martynek – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:00
    Po dvou větších šancích na obou stranách se situace trochu uklidnila, o puk se bojuje ve středním pásmu.
     
    21:40
    Obrovská šance i na druhé straně! Hostující kapitán Kratěna měl chvilku prostoru před litvínovskou brankou. Jaroslav Janus měl plné ruce práce a hostujícího útočníka si nejdříve nepovšiml. Kratěna se obmotal kolem branky a snažil se zakončovat. Ideální šanci ovšem prováhal. Včas se k němu stihli stáhnout domácí beci a situaci mu znesnadnit. Kratěna se snažil zakončovat ještě v leže, jenže na to už byl Janus připravený.
     
    20:40
    Velká šance Litvínova! František Lukeš se řítil naprosto sám před hostující branku! Domácí forvard měl dostatek prostoru na zakončení. Lukeš si nakonec vybral střelu do horní části branky. Jeho záměr ale Machovský přečetl a vytáhl proti němu parádní zákrok!
     
    20:10
    Na buly byl opět lepším týmem domácí Litvínov. Viktor Hübl vyhrál vhazování a tím tak i kotouč pro svůj tým.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté už jsou zpět na ledě, druhá dvacetiminutovka bude moci začít.
     
    Střely na branku v první třetině:
    Litvínov – 12
    Plzeň – 9
     
    Litvínov se ujal iniciativy na ledě a po většinu hry byl aktivnějším týmem. Hosté ovšem šance na vstřelení branky měli především v prvních minutách hry, když Litvínov zásluhou své nedisciplinovanosti nabídl Škodovce hned dvě přesilové hry. Ani jednu Plzeň využít nedokázala. Pak ale udeřili domácí, když se v sedmé minutě gólově prosadil Jakub Černý a šest minut po něm ještě František Gerhát . Plzeň na konci třetiny měla velkou příležitost na to, aby snížila skóre, neboť hrála přesilovou hru 5 na 3. Ani tu ovšem hosté proměnit nedokázali a tak jde domácí Verva do šaten s dvoubrankovým vedením.
    Druhé dějství začne přibližně v 18:22.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Domácí operovali u branky Machovského, Plzeň se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrací zpět před Machovského.
     
    18:30
    Hrnka si najel podél levého mantinelu k litvínovské brance. Vyhnal se ovšem až do ostrého úhlu a měl těžkou střeleckou pozici. Hostující útočník trefil jen zadní mantinel za brankou Januse.
     
    18:08
    Domácí v plném počtu.
     
    18:00
    Hosté vyvíjeli tlak na svého protihráče. Litvínov se už dlouho bránil a sil ubývalo. Martin Procházka razantně vypálil od modré. Jaroslav Janus ovšem dobře operoval v brance a našel si dobrý výhled, aby mohl střelu Procházky zneškodnit.
     
    17:20
    Verva už je ve čtyřech.
     
    16:50
    Verva vystihla kombinaci Plzně a puk posílá směrem k brance Machovského.
     
    16:43
    Velmi aktivní byl na mezikruží Tomáš Svoboda, který vyslal hned několik střel na Jaroslava Januse. Slovenský brankář i za podpory svých spoluhráčů všech pokusům o gól odolal.
     
    16:10
    Verva bude hrát přesilovku 5 na 3, která bude trvat 1 minutu a 11 vteřin.
     
    16:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Kubát – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    15:43
    Plzeň vyhrála buly a svírá Vervu v jejím obranném pásmu.
     
    15:20
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Robin Hanzl – 2 min., hákování).
     
    14:00
    Litvínov ted vystřídal lepší pasáže s horšími. Hned několikrát mohli jít hosté do brejku. Na poslední chvíli ale ještě domácí dokázali vše zachránit.
    12:56 František GERHÁT - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva si dobře rozebrala své spoluhráče, což přetavila v další vstřelenou branku. Hořava, jenž byl za brankou našel úplně volného FRANTIŠKA GERHÁTA, který číhal před hostující brankou. Domácí útočník bravurně trefil nepokrytou skulinku v brance Machovského. Litvínov se tak ujímají již dvoubrankového vedení! Asistence: Miloslav Hořava, Michal Trávníček.
     
    12:46
    Hosté v plném počtu.
     
    12:22
    Škodovka trápí svého soka s rozehrávkou, hostující hráči aktivně napadají a Litvínov se nemůže dostat do útoku.
     
    11:25
    Domácí hráči se už stavěli do správného rozestavení. Ke střele se pár kroků před modrou čáru odhodlal domácí kanonýr Lukeše, který vyslal na Machovského pořádnou dělovku. Machovský si sice nebyl jistý, jestli puk chytil. Ale tomu se tak stalo, hostující brankář měl kotouč ukrytý ve své výstroji.
     
    10:52
    Hosté začínají oslabení, jak nejlépe to jen šlo. Škodovka poslala puk až k brance Januse, který nyní rozehrává akci domácího týmu.
     
    10:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2 min., podražení).
     
    10:38
    Jurčík se zběsilým tempem hrnul do útoku. Z ostrého úhlu už měl špatnou střeleckou pozici, ale ta ho nezastavila. Domácí útočník ale trefil svou střelou jen zadní mantinel.
     
    09:24
    Litvínovští své protihráče z pásma vyhnali brzy. Do úniku se pokoušel dostat domácí Hořava. Hostující ale nenechali díru v obraně a šance se domácímu útočníkovi nenaskytla.
     
    09:01
    Škodovka se nechce nechat zahanbit a putuje do útočného pásma Vervy.
     
    08:00
    Litvínov se dál žene do útoku. První litvínovská formace byla v přechodu útočného pásma velmi aktivní. František Lukeš přijížděl k hostující brance ve vysoké rychlosti. Už sice neměl příliš přehled o kotouči, ale i tak si poradil a nakonec ještě vystřelil. Machovský bez sebemenších problémů puk vyrazil do bezpečí.
    06:52 Jakub ČERNÝ - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva využívá svou druhou přesilovou hru a ujímá se vedení! To byla paráda v podání domácích hráčů, kteří se dobře rozestavili a s hostující obranou si doslova pohráli. Robin Hanzl přihrál kotouč JAKUBU ČERNÉMU, který si počínal mazácky. Povyjel si na pravou stranu a s hostujícím gólmanem si pohrál. Machovský byl proti skvělé akci Jakuba Černého bezmocný. Litvínovský forvard puk uklidnil do spodní části branky a poslal svůj tým do vedení! Asistence: Robin Hanzl, Martin Hanzl.
     
    06:00
    Sotva se domácí dostali do pásma, tak hned začali kombinovat. Daniel Sorvik dostal přihrávku na pravý kruh a z první vypálil, jeho pokus byl ovšem nepřesný a puk se odrazil až do obranného pásma Vervy.
     
    05:40
    Škodovka zahajuje oslabení výborně, kotouč hned vyhazuje na opačnou stranu kluziště.
     
    05:33
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:15
    Filip Pavlík projel celým hřištěm až do obranného pásma hostí. Pavlík se před brankou snažil najít Robina Hanzla, který byl ale tísněný jedním z hostujících obránců a k puku se nedostal. Škoda této šance pro domácí.
     
    04:40
    Hosté uzavřeli Vervu v její obranné třetině a přihrávali se. Domácí se jen tak nevzdávali a o kotouč bojovali u mantinelu. Úspěšnějšími byli Litvínovští, kteří puk vyšťourali. Verva pod vedení Robina Hanzla upaluje k brance Machovského.
     
    04:00
    Němeček vyslal na Januse střelu od modré. Jaroslav Janus ovšem na šípkách neusnul a v poklidu pokus hostujícího beka lapil.
     
    03:34
    Škodovka se poprvé dostává do útoku. Po střele Němečka je ovšem hra přerušena. Jeden z domácích obránců puk vyzvedl do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude po levici Jaroslava Januse.
     
    03:14
    Hosté v plném počtu.
     
    03:00
    Lukeš kombinoval s Gerhátem, přičemž druhý jmenovaný byl dobře postavený před brankou. Přihrávka od Františka Lukeše mu ale nesedla a neposedný puk mu přeskočil hokejku. I tak ještě Gerhát vystřelil, ovšem našel jen připraveného Machovského.
     
    02:40
    Litvínovští drží v přesilové hře útočné pásmo a kombinují.
     
    02:00
    Na ledě je již druhá litvínovské přesilovková pětka. Domácí hráči byli úspěšná na vhazování, které vyhráli přímo na Filipa Pavlíka. Domácí obránce na nic nečekal a vyslal na Machovského střelu od modré. Brankář Plzeň měl ovšem dobrý výhled a drží bezbrankový stav.
     
    01:30
    Škodovka obrala o puk domácí hráče a šetří tak cenné vteřinky. Litvínov musí pro puk do svého obranného pásma.
     
    01:20
    Kubát zkusil ihned vystřelit od modré čáry, trefil ovšem jen prvního bránícího hráče před sebou a Verva tak musí pro puk spěchat zpět k vlastní brance.
     
    01:14
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Michal Moravčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:33
    Litvínovští nahodili kotouč do útočného pásma a hned se za ním hnali. Volného puku se jako první ujal Robin Hanzl, který zkusil pozornost Machovského střelou z mezikruží. Hostující gólman byl ale pozorný a zaskočit se nenechal.
     
    00:01
    Viktor Hübl vyhrál buly a získal tak kotouč pro svůj tým. Puk má na hokejce Jiří Gula, který zahajuje úvodní útok Vervy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po představení všech hráčů zanedlouho samotní aktéři vjedou na led a bude vhozeno úvodní buly.
     
    Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se pomaluje nyní dokončuje rozbruslení před zápasem, který začne bezmála za dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – F. Pavlík, Gula, Kubát, Sörvik, Z. Sklenička, K. Pilař, Kokeš – Lukeš, V. Hübl (A), Martynek – J. Černý, R. Hanzl (A), M. Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, M. Hořava – Jurčík, K. Reichel, Válek.

    HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Kvasnička, P. Kadlec (A), Němeček, Moravčík, Pulpán (A), Čerešňák, Frühauf – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Lev, Kratěna (C), Martin Procházka – Stach, Preisinger, Indrák – Hrnka, Koreis, Schleiss.

    Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Špůr, Rozlílek.
    Dominik Kubalíj má v letošní sezoně na svém kontě již 27 přesných tref

    Dominik Kubalík – nejlepší střelec @telh_cz ???????????????? #MadeOfHockey #CCMHockey

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Vzájemná utkání:

    10.kolo, 7.10.2017 Plzeň – Litvínov 3:4
    Branky a nahrávky: 16. Kratěna (Kubalík, Slovák), 25. Vondráček (Koreis), 46. Čerešňák (Kratěna, Johnson) – 16. Trávníček (Hořava, Reichel), 32. Jurčík (Gerhát, Válek), 33. Reichel (Hořava), 54. J. Černý (R. Hanzl, M. Hanzl)

    23.kolo, 20.11.2017 Litvínov – Plzeň 2:0
    Branky a nahrávky: 14. Stříbrný, 54. Hořava (Pavlík)

    36.kolo, 6.1.2017 Plzeň – Litvínov 4:2
    Branky a nahrávky: 13. Kratěna (Pulpán), 32. Kubalík (Svoboda), 41. Kubalík (Kratěna), 59. Kubalík (Svoboda) – 16. J. Černý (M. Hanzl, Jurčík), 27. J. Černý

    Ze tří vzájemných utkání se dvakrát radovala litvínovská Verva. Dokáže dnes Škodovka se svým soupeřem srovnat krok a vyrovnat na 2-2 z hlediska vzájemných zápasů?
    Nechme se překvapit, co nám aktéři dnešního zápasu připravili za hokejovou podívanou.
     
    HC Škoda Plzeň:

    Statistické okénko:

    Umístění: 10.
    Počet bodů: 65
    Počet vstřelených branek: 123
    Počet inkasovaných branek: 130
    Aktuální forma: V, P, P, P, V

    Plzeňská Škodovka se v tabulce základní části Tipsport extraligy nachází na desátém místě. Plzeň získala z osmačtyřiceti odehraných utkání dohromady 65 bodů. Její bodový průměr na utkání tedy činí 1,35. Plzeňští v závěru soutěže budou ještě muset tvrdě bojovat o předkolo play-off. Na Škodovku jednak dotírá jedenáctý Zlín, který má ztrátu pouhého bodu, a jednak dvanáctá Olomouc, jež ztrácí body tři. Deváté Vítkovice mají pak před Plzní náskok čtyř bodů. V závěru části, tak můžeme očekávat tuhý boj o vstupenky do play-off.

    Plzeň v průměru na utkání svému soupeři nadělí 2,56 branek a v této statistice ji tak patří sedmé místo. Hra v obraně je o vlas horší a zde je průměr branek, tentokráte ovšem inkasovaných, o něco větší – 2,7. Plzeňští stejně tak jako Litvínovští vynikají především hrou v oslabení. Když dokáží přesně 85,71% početních nevýhod ubránit. Škodovka je z toho pohledu druhým nejlepším týmem v extralize a řadí se tak dokonce i před svého dnešního rivala. Úspěšnost její přesilové hry činí 18,68%.

    Kanadské bodování svého týmu vede s pětačtyřiceti body Dominik Kubalík, který je zároveň díky sedmadvaceti gólům nejen nejlepším střelcem Plzeň, ale i celé soutěže.

    Posledních pět odehraných utkání:

    Plzeň – Zlín 7:1
    Olomouc – Plzeň 3:1
    Plzeň – Mladá Boleslav 1:2
    Hradec Králové – Plzeň 6:3
    Plzeň – Vítkovice 6:2

    Statistické okénko hráčů:

    Brankáři:
    Matěj Matějovský – 42 odehraných utkání, průměr inkasovaných branek na utkání 2,28, úspěšnost zákroků 92,23%
    Alexandr Hylák – 6 odehraných utkání, průměr inkasovaných branek na utkání 5,48, úspěšnost zákroků 80,77%

    Nejproduktivnější obránci:
    Petr Kadlec – 18 bodů (2+16)
    Lukáš Pulpán – 13 bodů (6+7)
    David Němeček – 8 bodů (0+8)

    Nejproduktivnější útočníci:
    Dominik Kubalík – 45 bodů (27+18)
    Tomáš Svoboda – 26 bodů (14+12)
    Jaroslav Kracík – 23 bodů (4+19)
     
    HC Verva Litvínov

    Statistické okénko:

    Umístění: 5.
    Počet bodů: 82
    Počet vstřelených branek: 121
    Počet inkasovaných branek: 118
    Aktuální forma: V, P, V, V, V

    Litvínovská Verva se v tabulce základní části Tipsport extraligy nachází na lichotivém pátém místě. Tým z Podkrušnohoří dokázal z osmačtyřiceti odehraných utkání ukořistit dohromady 82 bodů. Litvínovští hráči tak disponují průměrem 1,7 bodu na zápas. Verva bojuje o přímý postup do čtvrtfinále play-off. Na poslední příčku, která zajišťuje vstupenku mezi šest nejlepších týmů, mají Litvínovští náskok pěti bodů, který se bude ještě snažit brněnská Kometa dohnat. Na aktuálně čtvrtý hradecký Mountfield černožlutí ztrácejí pak body dva.

    Litvínov v průměru na utkání nadělí svému soupeři 2,52 gólů. A z toho pohledu patří Vervě až devátá pozice v tabulce. Naopak průměr inkasovaných branek na utkání činí 2,45. Verva ovšem vyniká především svou hrou v oslabení a v této statistice se řadí k nejlepším týmům celé soutěže. (85,65%) Úspěšnost přesilové hry Litvínova činí 16,75%.

    Kanadské bodování v rámci svého týmu vede s devětatřiceti body František Lukeš. Nejlepším střelcem Litvínova je pak se sedmnácti přesnými zásahy Viktor Hübl.

    Posledních pět odehraných utkání:

    Litvínov – Mladá Boleslav 5:4 pr
    Hradec Králové – Litvínov 3:1
    Litvínov – Brno 5:3
    Vítkovice – Litvínov 1:2
    Litvínov – Karlovy Vary 3:2 pr


    Statistické okénko hráčů:

    Brankáři:
    Jaroslav Janus – 37 odehraných utkání, průměr inkasovaných branek na zápas 2,06, úspěšnost zákroků 92,88%
    Michael Petrásek – 7 odehraných utkání, průměr inkasovaných branek na zápas 2,38, úspěšnost zákroků 92,27%

    Nejproduktivnější obránci:
    Daniel Sorvik – 15 bodů (5+10)
    Tomáš Pavelka – 14 bodů (5+9)
    Filip Pavlík – 13 bodů (2+11)

    Nejproduktivnější útočníci:
    František Lukeš – 39 bodů (16+23)
    Viktor Hübl – 38 bodů (17+21)
    Robin Hanzl – 27 bodů (7+20)
     
    Dobrý den z Litvínova všem příznivcům ledního hokeje! Srdečně Vás vítám u dalšího, v pořadí již devětačtyřicátého kola Tipsport extraligy, ve kterém se společně zaměříme na duel mezi domácím celkem HC Verva Litvínov a hostujícím týmem HC Škoda Plzeň.
    Utkáním Vás prostřednictvím textového komentáře bude provázet Sabina Šťástková.
    Přeji příjemný hokejový zážitek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Sabina Šťástková

    Branky a nahrávky: 7. J. Černý (R. Hanzl, M. Hanzl), 13. Gerhát (M. Hořava, Trávníček)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – F. Pavlík, Gula, Kubát, Sörvik, Z. Sklenička, K. Pilař, Kokeš – Lukeš, V. Hübl (A), Martynek – J. Černý, R. Hanzl (A), M. Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, M. Hořava – Jurčík, K. Reichel, Válek.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Kvasnička, P. Kadlec (A), Němeček, Moravčík, Pulpán (A), Čerešňák, Frühauf – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Lev, Kratěna (C), Martin Procházka – Stach, Preisinger, Indrák – Hrnka, Koreis, Schleiss.

    Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Špůr, Rozlílek
    thejrc.org