Lipt. Mikuláš – Košice 0:2 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 4:2 (kon.) | Martin – Zvolen 3:4 (po pr.)
Trenčín – Žilina 2:3 (1:2 po s.n.) | Nové Zámky – Nitra 8:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
8:1 (3:0, 1:1, 4:0)
HK Nitra
sk Pátek 24.02.2017, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prestížne krajské derby sa končí poriadnym debaklom. Nové Zámky zdolali rivala z Nitry zahanbujúco 8:1. V záverečnej tretine strelili domáci hokejisti štyri góly a svojho súpera doslova prevalcovali. V Nových Zámkoch sa dnes bude oslavovať, naopak fanúšikovia Nitry len neveriacky krútia hlavami. Už teraz je jasné, že zverenci Štefana Mikeša zvýšia svoj náskok pred deviatym Trenčínom, ktorý dnes nebude bodovať naplno. Na druhej strane, Nitra sa zrejme bude musieť uspokojiť s druhou priečkou po skončení základnej časti. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:36:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Je sympatické, že Nitrania hrajú až do samotného konca. Od modrej čiary sa snažil o kozmetickú úpravu výsledku Jameson Milam, ale brankár Joakim Lundström bol pozorný.
     
    59:12
    Štvrtý útok hostí teraz kombinoval v útočnom pásme. Juraj Štefanka pekným pasom našiel Lukáša Paukovčeka, no ten minul bránu.
     
    58:27
    Nepríjemný moment v závere dnešného duelu. Martin Hujsa tvrdou strelou zostrelil Erica Hartzella, no ten bude v poriadku. Skúsený hráč sa brankárovi súpera športovo ospravedlnil.
     
    57:39
    Zápas sa už pomaličky dohráva. Vhadzovať sa bude pred domácim brankárom, ktorý nahodenie zo stredného pásma chytil do lapačky.
     
    56:59
    Obrovskú šancu na skórovanie mal Radoslav Macík. Po prihrávke Juraja Šišku sa snažil o bekhendový blafák, ale jeho úmysel Joakim Lundström parádne vystihol.
     
    56:24
    Joakim Lundström predviedol veľmi dobrý zákrok. Prihrávku spoza brány dostal Michal Krištof, no mieril len do domáceho brankára.
     
    56:00
    Presne štyri minúty pred koncom zápasu sa do zakončenia tlačil Juraj Štefanka. Strela skúseného útočníka ale nebola razantná, a tak si švédsky brankár poradil.
     
    55:16
    Spomínaný obranca Marek Drtina opäť pálil od ľavého mantinelu. Ani tentokrát bránu súpera netrafil a domáci prichádzajú o útočné pásmo.
     
    54:46
    Od modrej čiary vystrelil Marek Drtina. Ten má šancu dosiahnuť hattrick, no ten sa po jeho nepresnej strele zatiaľ nekoná.
     
    54:13
    Ossi Saarinen kúzlil s pukom pred bránou hostí. Celú situáciu napokon vyriešil Eric Hartzell, ktorý následne puk frustrujúcim spôsobom odhadzuje.
     
    53:25
    Na druhej strane musel zasahovať aj brankár Joakim Lundström. Priznám sa, že teraz som nezaregistroval autora strely, no každopádne sa skóre nemení.
    52:46 FÁBRY - 8:1
     
    52:46
    HC Nové Zámky dali gól!
    Gólové hody v Nových Zámkoch pokračujú ďalej a domáci fanúšikovia skandujú číslo desať. Ich miláčikovia strieľajú ôsmy gól zásluhou pohotového teču BRANISLAVA FÁBRYHO. Tomu adresoval peknú prihrávku od pravého mantinelu Erik Čaládi. Asistencie: Erik Čaládi a Konsta Mäkinen.
     
    52:02
    Do kabíny sa predčasne porúča aj Marek Tvrdoň. Ten dostal dve minúty za napadnutie zozadu a tiež osobný 10-minútový trest. Menší trest si odsedí Timotej Šille.
     
    51:45
    Judd Blackwater sa dostal do nádejnej streleckej pozície. Jeho pohotová strela ale končí niekoľko centimetrov vedľa domácej svätyne.
     
    51:18
    Hosťom sa zatiaľ nedarí dostať sa do útočného pásma. Aj to dokumentuje to, že dnešný zápas im absolútne nevyšiel a dnes si body neodnesú

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 8. Drtina (Novotný, Hujsa), 10. Saarinen (Paulovič, Rehák), 18. Drtina (Kytnár, Saarinen), 36. Kučkin (Maier, Novotný), 41. Paulovič (Kytnár, Saarinen), 44. Kučkin (Hujsa, Mäkinen), 45. McParland (Drtina, Cardwell), 53. Fábry (Čaládi, Mäkinen) – 37. Slovák (Tvrdoň)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, Sandgren, Maier, Mäkinen, Den. Rehák, Makovský, Tábi – Saarinen, Kytnár, Paulovič – Hujsa, Novotný, Kučkin – McParland, Čaládi, Fábry – Dubec, Dom. Rehák, Lelkeš.
    HK Nitra: Valent (18. Hartzell) – Milam, Ordzovenský, Pupák, Mezei, Meland, Versteeg, Korím – Blackwater , M. Slovák, Tvrdoň – Cope, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Šiška – Štefanka, L. Paukovček, Bajtek – Piačka.

    Rozhodčí: Peter Jonák, Peter Lokšík – Jozef Tvrdoň, Michal Orolin.
    thejrc.org