Neapol – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Juventus – Empoli 2:0 (kon.)
konec
Juventus FC
2:0 (0:0)
Empoli FC
Sobota 25.02.2017, 20:45 • Juventus Stadium (Turín) • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:40:36)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
     
    Juventus si připisuje již dvaadvacátou výhru v domácí soutěži a navyšuje vedení na prvním místě na deset bodů! Dnes to ale v obměněné sestavě neměli Turínští vůbec jednoduché. V prvním poločase sice měli více míč na kopačkách, ale Empoli si výborně bránilo a po zásluze si do šatem odneslo bezbrankovou remízu. Ve druhé půli ale již Juventus zabral a po centru Alvese a prudké hlavičce si srazil míč do vlastní sítě Lukasz Skorupski. O několik minut později vyhrál v pokutovém území Alex Sandro, který se obtočil kolem obránce a střelou na zadní tyč udal konečný výsledek dnešního zápasu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V poslední minutě nastavení se hnali domácí ve čtyřech do útoku. Higuaín ještě hledal napravo zcela volného Alvese. Ten si zpracoval míč, rozhlédl se, ale jeho centr do pokutového území nenašel Mandžkiće.
     
    90+3
    Kruniće berou křeče a musí být ošetřen. To domácím vůbec nevadí, protože znovu uteče několik desítek sekund ke konci zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Dani Alves ještě po kontaktu v pokutovém území chtěl vybojovat pokutový kop, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    90
    Již v devadesáté minutě vybojovali domácí míč před vlastním vápnem. Rychle se míč dostal po ose Pjanić – Mandžukić až na kopačku Higuaína, který ale v souboji ztratil míč.
     
    89
    Hned jak přišel Paulo Dybala na trávník je hodně vidět. Nyní kroutil pravačkou míč na zadní tyč, ale domácí středopolař nebyl přesný a Skorupski jen proletěl vzduchem.
     
    88
    Z velké dálky se pokusil překvapit Neta v domácí brance El Kaddouri, ale ani tato střela ze zmaru nikam nevede. Hostující záložník trefil jen diváky za brankou.
     
    87
    Krunić si pohlídal míč tělem před soupeřem a vybojoval tak po faulu možnost pro svůj celek. Následně se Rade Krunić sám postavil k exekuci volného přímého kopu, ale obrana Juventusu je dnes bezchybná.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Marko Pjaca.
     
    84
    Mario Mandžukić si vytvořil v pokutovém území trochu prostoru a hned mu na hlavu přiletěl přesný centr. Chorvat však nebyl v ideálním úhlu a jeho hlavička končí mimo.
     
    83
    Giuseppe Bellusci je vůbec prvním potrestaným hráčem zápasu. Hostující stoper zcela zbytečně zajel do protihráče a vidí žlutou kartu.
     
    82
    Gonzalu Hiaguínovi dnes není přálo. Argentinský útočník si skvěle zpracoval míč hrudí v pokutovém území, rychle si připravoval míč na pravačku, ale v tu chvíli mu vletěl pod nohy Costa, který celou akci ukončil rázným odkopem.
     
    81
    Empoli zbývá posledních zhruba deset minut, aby vstřelenou brankou alespoň zdramatizovalo závěr zápasu a boj o tři body.
     
    80
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Claudio Marchisio, přichází Tomás Rincón.
     
    79
    Juventus kontroluje hru ve středu pole. Marchisio si našel po dlouhé době míč uprostřed trávníku. Ihned z druhého doteku hledal Mandžukiće, který ale hlavičkuje nad.

    Vít Schück

    Branky: 53. Skorupski (vla.), 65. Sandro (Dani Alves)

    Karty:   83. Bellusci (EMP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:11.
    Juventus FC: Neto – Dani Alves, Bonucci, Rugani, Sandro – Marchisio (C) (80. Rincón), Pjanić – Cuadrado (85. Pjaca), Mandžukić, Sturaro (74. Dybala) – Higuaín.
    Náhradníci: Buffon, Audero Mulyadi – Lichtsteiner, Benatia, Barzagli, Chiellini, Asamoah, Lemina, Rincón, Pjaca, Dybala.

    Empoli FC: Skorupski – Laurini (70. Veseli), Bellusci, Costa, Pasqual – Krunić, Dioussé, J. Mauri (78. Marcel Büchel) – El Kaddouri – Pucciarelli (C), Marilungo (71. Baba Thiam).
    Náhradníci: Pelagotti – Zambelli, Dimarco, Maccarone, Croce, Veseli, Zajc, Barba, Ćosić, Tello, Baba Thiam, Marcel Büchel.
    thejrc.org