Dunajská Streda – Prešov 5:0 (kon.) | Myjava – Michalovce 0:0 (zruš.) | Slovan Bratislava – Trenčín 4:3 (kon.)
Trnava – Senica 0:1 (kon.)
konec
FC Spartak Trnava
0:1 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 25.02.2017, 17:00 • VION Zlaté Moravce • Niké liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V Zlatých Moravciach sa zrodilo veľké prekvapenie na úkor Spartaku Trnava. Ten bol najmä v prvom polčase jasne lepším tímom, ale za nepremenené šance bol kruto potrestaný. Z ojedinelej senickej akcie sa dostal k dorážke Alan Kováč a rozhodol o druhom triumfe Záhorákov v jarnej časti sezóny. Čo k tomu dodať? Futbal sa hrá na góly a ten jediný dnes dokázali streliť hostia. Tí sa tak udržia na 9. mieste tabuľky, naopak trnavská strata na vedúce trio sa dnešnou prehrou ešte viac prehĺbi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný sobotný večer. (18:56:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Lopta je opäť v moci senického brankára Michala Šullu. Ten drží loptu vo svojej moci a pomaly sa chýli ku koncu aj pridaná trojminútovka.
     
    90+2
    Ešte budeme svedkami taktického striedania Senice. Z ihriska odchádza Alan Kováč a na posledné sekundy nastupuje do hry Luboš Hušek.
     
    90+1
    Domáci teraz vysunuli obranu a takmer za to pykali. Za obrannú líniu sa dostal Alan Kováča, no podľa Dušana Hrčku bol v tesnom ofsajde.
     
    90
    Alan Kováč leží na trávniku a trošku ukazuje svoje herecké vlohy. Medzitým hlásateľ oznámil, že v Zlatých Moravciach sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    89
    Matúš Čonka centroval z ľavej strany, no jeho pas chytá do svojich rukavíc brankár Michal Šulla. Skúseným spôsobom zbiera cenné sekundy.
     
    88
    Boris Bališ teraz výborne zabojoval a nazbieral cenné sekundy pre svoj tím. S Trnavou to nevyzerá dobre a čas na vyrovnanie sa kráti.
     
    87
    Ani teraz sa domáci nedostali do gólového zakončenia. Ich výkon v druhom polčase nie je vôbec dobrý a vyzerá to tak, že prehrajú aj druhý jarný zápas.
     
    86
    A máme tu ďalšieho potrestaného hráča. Tentokrát dostáva žltú kartu Juraj Kotula a navyše budú mať domáci výhodu priameho kopu.
     
    85
    Matúš Čonka zahrával priamy kop z pravej strany. Jeho pas do šestnástky nebol vôbec zlý, ale senickí obrancovia upratali loptu do bezpečia.
     
    84
    Trnavčanom sa kráti čas na vyrovnanie a navyše domácim ako sa hovorí tečú nervy. Vidíme množstvo tvrdých zákrokov, a tak treba veriť, že sa zápas dohrá bez nejakých incidentov.
     
    83
    Matúš Čonka sa teraz previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom na Tomáša Briganta. Žltú kartu od hlavného rozhodcu ale dostáva za protesty.
     
    81
    Na druhej strane sa dostal k strele autor jediného doterajšieho gólu Alan Kováč. Tentokrát bol ale jeho strelecký pokus veľmi nepresný.
     
    80
    Michal Šulla teraz ukázal svoje brankárske kvality. Po peknej akcii Emira Haliloviča sa do nádejného zakončenia dostal Daniel Dubec, ale loptu vyráža senický gólman.
     
    79
    Posledné striedanie v podaní Trnavy. V dnešnom zápase končí aktívny Erik Jirka na pravú stranu sa už zaraďuje Lukáš Mihálik.
     
    78
    Daniel Turyna teraz zbytočne dohral súboj pri čiare, a tak dostáva žltú kartu. Nie je ale sám, pretože rovnaký trest dostal za odplácanie aj Boris Godál.
     
    77
    Erik Jirka opäť nedostal dostatočnú podporu od svojich spoluhráčov. Dostal sa do súboja s dvoma hráčmi Senice a nemal šancu na úspech.
     
    76
    Erik Jirka teraz dokázal vyhrať hlavičkový súboj. Kubilay Yilmaz ale jeho prihrávku nečakal a preto sa nedostal do streleckej pozície.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 57. Kováč (Kratochvíl)

    Karty:   55. Halilovič (TRN), 78. Godál (TRN), 83. Čonka (TRN) – 15. Miklós (SEN), 59. Bališ (SEN), 78. Turyna (SEN), 86. Kotula (SEN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:2.
    FC Spartak Trnava: Jakubech – Čögley, Čonka, Godál, Greššák – Janso (70. Dubec) – Tóth (74. Babatounde), Halilovič, Mikovič, Jirka (79. Mihálik) – Yilmaz.
    Náhradníci: Strapák – Košťál, Horník, Babatounde, Mihálik, Oravec, Dubec.

    FK Senica: Šulla – Kotula, Pillár, Ranko, Šušolík – Blažek – Miklós (46. Bališ), Kratochvíl, Kováč (90+2. Hušek), Brigant – O. Šašinka (67. Turyna).
    Náhradníci: Plach – Pajer, Hušek, Kopičár, Turyna, Kosorín, Bališ.

    Rozhodčí: Ladislav Prešinský – Roman Slyško, Dušan Hrčka.

    Diváci: 609
    thejrc.org