West Ham – Chelsea 1:2 (kon.)
konec
West Ham United
1:2 (0:1)
Chelsea FC
Pondělí 06.03.2017, 21:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Dobrou noc! (23:05:02)
     
    Utkání je tedy minulostí a Chelsea přeci jenom uhájila své vedení. Domácí do zápasu vstoupili aktivně, nicméně ve 25. minutě přišla studená sprcha. Po rychlém brejku totiž Eden Hazard otevřel skóre zápasu, čímž favorita nasměroval k zisku tří bodů. Pět minut po zahájení druhého poločasu se navíc prosadil i Diego Costa a ten nakonec zaznamenal branku vítěznou. Ve druhé minutě nastavení ještě snížil Manuel Lanzini, nicméně na víc už se domácí nezmohli. Chelsea tak Premier League vede o deset bodů!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jeden vysoký nákop na polovinu Chelsea. Vepředu byli hned čtyři hráči West Hamu, nicméně defenzíva lídra Premier League si poradila.
    90+2. Manuel LANZINI - 1:2
     
    90+2
    West Ham právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se dočkali snížení a možná ještě uvidíme drama! Carroll dobře napadal laxní rozehrávku soupeře a nakonec o míč obral Césca Fabregase. Následovala blesková akce, Ayew míč posunul doprava k MANUELU LANZINIMU, který Courtoise propálil nízkou křížnou střelou!
     
    90+1
    Robert Snodgrass si ani v samotném závěru nedá pokoj. Znovu se šikovně dokázal uvolnit na levé straně, ale tentokrát byl jeho centr sražen do autu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty. Možná trochu zbytečné prodlužování již naprosto rozhodnutého zápasu.
     
    89
    Andy Carroll šel důrazně za brankou na 1:2, nicméně přes pozorné Azpilicuetu se k centrovanému míči neprotlačil. Kladiváři nezískali ani rohový kop.
     
    88
    Nevýrazná kombinace téměř stojících fotbalistů West Hamu končí v autu. Míč se však ještě před tím odrazil od nohy jednoho z hostů.
     
    87
    Chelsea ještě v závěru druhého poločasu vybojovala rohový kop. Po něm centroval Fabregas, ale Matić už na něj nedokázal navázat a ztratil míč u rohového praporku.
     
    86
    Diego Costa za půlící čárou absolvoval důrazný souboj se soupeřem. Po pádu na trávník se ohlížel po rozhodčím, ale ten zůstal zcela klidný.
     
    85
    Další akce domácích tentokrát vyústila v roztažení hry na pravou stranu. I v tomto případě míč doputoval až do zámezí.
     
    84
    Snodgrass si našel prostor na levé straně, nicméně nakonec míč nedokázal zastavit před postranní čárou. Následovat bude vhazování hostujícího týmu.
     
    82
    Nyní se hosté dostali velmi blízko k bráně Darrena Randolpha, nicméně ten i přes dobrou kombinaci soupeře nemusel zasahovat. Fabregas pálil mimo.
     
    81
    Chelsea v pohodě kombinuje na polovině hřiště a zdá se, že by tak utkání nejraději dohrála. Ani napadání West Hamu už není příliš výrazné.
     
    80
    Faulem se tentokrát provinil střídající Fernandes. Utkání už má takové letargické tempo a oba celky jsou s výsledkem zjevně smířeny. U hostů se však není čemu divit...
     
    78
    Ofenzivní choutky hostující Chelsea teď zastavuje nedovolený zákrok Diega Costy. Randolph už si chystá míč k nákopu za půlící čáru.
     
    77
    Následně je tady závěrečná změna v sestavě domácího týmu. Poslední minuty odehraje Edimilson Fernandes, který vystřídal Marka Noblea.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 90+2. Lanzini (A. Ayew) – 25. E. Hazard (Pedro), 50. D. Costa

    Karty:   45+2. Fàbregas (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:8.
    West Ham United: Randolph – Kouyaté, Fonte, Reid (64. Byram), Cresswell – Noble (C) (77. E. Fernandes), Obiang – Feghouli (64. A. Ayew), Lanzini, Snodgrass – Carroll (C).
    Náhradníci: Adrián – Masuaku, Collins, Byram, Calleri, E. Fernandes, A. Ayew.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (76. K. Zouma), Fàbregas, Kanté, Alonso – Pedro (65. Matić), D. Costa, E. Hazard (75. Willian).
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Terry, Willian, Matić, Loftus-Cheek, Batshuayi.

    Rozhodčí: A. Marriner – S. Beck, R. West
    thejrc.org