Calgary – NY Islanders 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:3 (kon.) | New Jersey – Columbus 0:3 (kon.)
Minnesota – San Jose 3:1 (kon.) | Colorado – St. Louis 0:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 1:2 (kon.)
Arizona – Carolina 1:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
8:2 (3:0, 3:1, 2:1) Stav série: 4:1
HC Frýdek-Místek
Pondělí 06.03.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Dvanáctý trest hostí, Juraj Šimboch, který po šestém gólu vystřídal Lukáše Danečka, jde ven na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: Na vyloučení: 10-12.
    Vyšší tresty: 1-5.
     
    59:41
    Ještě jeden trest, hostující David Samiec zcela zbytečně u své střídačky fauloval kolenem a dostává dvě minuty.

    Na vyloučení: 10-11.
    Vyšší tresty: 1-5.
    55:44 David BŘEZINA - 8:2
     
    55:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pátá využitá přesilovka Dukly znamená osmý gól v síti hostí a druhý inkasovaný gól Juraje Šimbocha. Obránce Kajínek po přihrávce Bilčíka pálil od modré a šikovnou teč nyní ukázal DAVID BŘEZINA, po jehož zásahu projel puk za čáru. Asistence: David Kajínek, Vlastimil Bilčík.
     
    54:54
    A nakonec tu vidíme i bitku, ve které Filip Dundáček skolil na zem Lukáše Jaška a tuto menší boxerskou vložku tak vyhrává. Rozdělení trestů je následující: Filip Dundáček a Lukáš Jašek dostávají 2+10 minut za hrubost, útočník hostí Lukáš Jašek navíc vyfasoval ještě dvouminutový trest navrch.

    Na vyloučení: 10-10.
    Vyšší tresty: 1-5.
     
    53:40
    Tak se nám konec zápasu trošku protahuje, zejména kvůli častému vylučování. Tomáš Čachotský držel kotouč u mantinelu ve středním pásmu a při souboji o puk viděli hlavní rozhodčí jeho vysokou hůl. Stejně tak faul Michala Kovařčíka, který se provinil držením hole. Ale útočník hostí zřejmě sudí něčím počastoval, dostává totiž deset minut za nesportovní chování a k tomu ještě jeden stejný trest za stejné provinění, který se – stejně jako u Víta Christova – mění na trest do konce utkání. Jeho klasický dvouminutový trest si odsedí David Samiec.

    Na vyloučení: 9-8.
    Vyšší tresty: 0-4.
     
    52:38
    Hosté si zahrají 53 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři po tom, co Filip Dundáček zahrál vysokou holí. Že by možnost na jemnou korekci skóre v podání Slezanů a možnost dalšího využití přesilovky? Využití je dnes již 4:2 – pro Duklu.

    Na vyloučení: 8-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    51:31
    Máme tu další vyloučení zápasu. Radek Hubáček jde ven za podražení, kterého se dle rozhodčích dopustil před svojí brankou.

    Na vyloučení: 7-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    49:13
    Přesilovka domácích neměla dlouhého trvání, Tomáš Kaláb totiž na obranné modré fauloval kolenem a jde také ven.

    Na vyloučení: 6-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    49:00
    V rovnovážném počtu hráčů se dlouho nehrálo, jelikož Vít Christov dnes dohrál, neboť dostává dvě minuty za nedovolené bránění, k tomu 10 minut za nesportovní chování a další desítku za stejný počin obdržel hned vzápětí, proto se druhý vyšší trest mění na trest do konce zápasu.

    Na vyloučení: 5-7.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    47:27
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Slezané dávají druhý gól dnešního utkání a druhý v přesilovce. Chmielewski vypálil od modré a Hubáček opět ukazoval náznaky, že padne do střely. Puk přes něj ale prošel a před brankou do kotouče nastavil hokejku DAVID KLIMŠA, který jej procpal mezi betony Svobody. Asistence: Aron Chmielewski, Jakub Kania.
     
    46:41
    Vyloučení tentokrát na jihlavské straně. Aleš Jergl je potrestán dvěma minutami za držení hole.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    46:25
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava zcela jasně potvrzuje svojí přesilovkou úspěšnost a vysoké číslo využití přes třicet procent nyní ještě zvýší – čtvrtá využitá přesilovka ze šesti. Hosté sice vyvezli puk z pásma, ale poté zcela propadli. Kaláb dal kotouč dopředu na Čachotského a Dukla tak měla možnost brejku tři na jednoho. V něm našel jihlavský kapitán před brankou ADAMA ZEMANA a ten nekompromisně zavěsil do horní části branky, čímž zkompletoval svůj hattrick. Asistence: Tomáš Čachotský, Tomáš Kaláb.
     
    44:45
    Další hezká akce domácích. Jiří Říha našel od modré křížem na pravém kruhu Důrase, který z první poslal kotouč před Šimbocha, kde Skořepovi chyběl kousek k usměrnění puku po ledě k pravé tyči.
     
    44:39
    Rekordmana WSM Ligy v počtu gólů a bodů obráncem za sezonu fauloval na modré Vít Christov, jenž Jiřího Ŕíhu jasně sekl.

    Na vyloučení: 4-6.
     
    42:36
    Ani Michal Důras se zatím neraduje z hattricku. Hned po buly na levé straně pálil ostře z kruhů, tentokrát však jeho střela prošla vedle levé tyčky.
     
    41:41
    Tomáš Čachotský trestné střílení neproměnil. Opět si navedl puk na bekhendový blafák, ale kotouč mu lehce ujel od hole a nezvedl jej.
     
    41:41
    Juraj Šimboch podrazil zakončujícího Tomáše Čachotského a je tedy nařízeno trestné střílení.
     
    41:41
    Bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Dukly. Tomáš Čachotský ujel do úniku a při jeho pokus o bekhendový blafák jej fauloval gólman Juraj Šimboch.
     
    40:01
    Po druhé třetině dochází v brance hostí ke změně. Juraj Šimboch nastupuje místo Lukáše Danečka, na kterého šest inkasovaných gólů bylo věru moc.
    39:57 Michal DŮRAS - 6:1
     
    39:57
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pět přesilovek a tři góly. Toť vizitka domácího celku v pátém čtvrtfinále a nyní už byl Lukáš Daneček hodně nešťastný. Zcela volný MICHAL DŮRAS dostal u jeho pravé tyče puk od Josefa Skořepy. Byl zcela volný a tak se nebylo čemu divit, že i on zaznamenal svůj druhý gól v dnešním duelu – 2,1 vteřiny před odchodem do kabin. Asistence: Josef Skořepa, Tomáš Jiránek.
     
    38:37
    Jihlavští si zahrají další přesilovou hru, dnes již pátou. A to zcela oprávněně. Jsou na koni a hosté si prostě občas musí pomoct faulem, jako nyní Antonín Pechanec ve svém obranném pásmu u mantinelu.

    Na vyloučení: 4-5.
     
    37:57
    Lukáš Daneček byl nyní znovu úspěšný, když vychytal dobrou ránu Lukáše Anděla přesně z prostorů mezi kruhy.
     
    37:27
    Adam Zeman mohl zkompletovat hattrick, když mezi kruhy přebral touš od Anděla. Zkusil si vytáhnout Danečka z branky a dát puk k jeho levé tyči, ovšem to se mu nepovedlo a kotouč projel brankovištěm mimo.
    34:31 Adam ZEMAN - 5:1
     
    34:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jakoby hostům nestačilo varování při jejich první přesilovce, kdy Jihlava dvakrát ujela do protiútoku dva na jednoho a druhý vteřinu po návratu vyloučeného hráče využila. Nyní dávají domácí gól v oslabení, kdy Čachotský dal kotouč na ADAMA ZEMANA, který si najel před branku a již si věděl rady, jak protlačit kotouč podruhé do sítě. Útočník Dukly zapisuje dnes svůj druhý gól. Asistence: Tomáš Čachotský.
     
    34:23
    Patrik Danišovský jde dnes podruhé ven, za brankou si pomohl držením protihráče a také Frýdek-Místek bude mít čtvrtou výhodu přesilové hry.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    33:01
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Třetí přesilovou hru již Slezané využívají. Ondřej Kovařčík dal bleskově kotouč na levý kruh pro LUKÁŠE JAŠKA, jenž ihned zamířil do odkryté části branky. Domácí muž v masce neměl příliš šancí na lapení prudké střely, by´t se stihl přemísťovat, tahle kombinace byla hodně pohledná. Asistence: Ondřej Kovařčík, Miha Štebih.
     
    31:49
    Filip Seman dostává dvě minuty za podražení soupeře, hosté tak budou hrát třetí přesilovku.

    Na vyloučení: 3-4.
     
    31:15
    Domácím se trošku nepovedla rozehrávka a Jerglovi vzal kotouč Aron Chmielewski, jenže ani produktivní polský legionář Svobodu nepřekvapil. Jeho střela zleva zblízka skončila také na betonu domácího muže v masce.
     
    27:56
    Nepříjemně to zkoušel Jakub Kania, jenž si z postu obránce sjel na levý kruh a mířil po ledě k bližší tyči. Svoboda, pro kterého je to letos první zápas v play-off, výborně zasáhl pravým betonem.
     
    26:23
    Jašek si v situaci jeden na jednoho obhodil před brankou Vlastimila Bilčíka, který jej musel držet, čímž mu znemožnil lepší zakončení. Jsou z toho dvě minuty za držení protihráče.

    Na vyloučení: 2-4.
    22:15 Michal DŮRAS - 4:0
     
    22:15
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté zatím drží procentuální využití přesilovek v dnešním utkání na padesáti procentech. MICHAL DŮRAS po souhře Skořepy s Jiránkem vystřelil z pravého kruhu milimetrově přesně z pohledu Danečka do pravé šibenice. Rána jako z učebnice znamená historicky 50. gól tohoto útočníka v A-týmu Dukly. Asistence: Tomáš Jiránek, Josef Skořepa.
     
    22:02
    Josef Skořepa zatím svojí střeleckou smůlu ve čtvrtfinále neprotrhl. Důras jej krásně našel před brankou, domácí snajpr lehce sáhl do puku, ovšem Daneček stihl vyrazit kotouč za branku.
     
    20:56
    Krátce po buly se domácí dostali před Danečka a svůj tlak zúročili faulem, po které budou hrát čtvrtou přesilovku. Kapitán hostí David Klimša jde ven za krosček.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    17:41
    První třetina je i soubojem Filipa Semana a Lukáše Danečka. První střelu jihlavské čtyřiadvacítky gólman hostí nepokryl a prošel mu puk mezi betony. Nyní jej potřetí vychytal, když pokryl jeho dorážku u levé tyče.
     
    17:19
    Lukáš Jašek jde ven na dvě minuty za sekání. To je korunuje převahu Dukly, která v první třetině ukazuje, že chce jasně do semifinále.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    15:45
    A znovu Filip Seman, který mohl v pohodě za první třetinu zkompletovat hattrick. Na levé straně na modré uzmul puk a jel sám na branku, kde jeho bekhendový blafák skončil na levém betonu Danečka. Domácí forvard puk nezvedl až tak moc a gólman hostí zasáhl.
     
    15:25
    A mohlo být skutečně vymalováno. Čachotský po levé straně zavezl kotouč do útočného pásma a zpoza branky dával puk na Semana, který si najel před Danečka. Z první jej ale nepropálil.
     
    11:20
    Lukáš Daneček často a rád používá v brankovišti svojí hokejku, to je všeobecně známá věc. Nyní ale zavařil sám sobě, když Semanovu střílenou přihrávku brankovištěm srazil na vlastní klec. Reflexívně ale zasáhl betonem.
     
    09:20
    Druhá přesilová hra Dukly. Jihlava rozehrála další kombinaci v útočném pásmu a Michalu Kovarčíkovi nezbylo nic jiného, než si proti hráči soupeře pomoct na levém kruhu držením. Jde tak ven na dvě minuty.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    08:35
    Jihlava si se soupeřem doslova hraje. Kombinace za všechny drobné, to byla akce Hubáčka s Důrasem, který svého spoluhráče našel před brankou. Daneček tentokrát kotouč vyrazil.
    06:35 Filip SEMAN - 3:0
     
    06:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pamatujete na loňské páté semifinále Jihlavy proti Ústí nad Labem? Po dvaceti minutách nebylo co řešit, když Dukla vedla 4:0 a dva góly dala v oslabení. Nyní se tomu hodně blíží, byť její třetí gól padl vteřinu po Danišovského návratu na led. Nahození Miloše Romana po prknech nebylo nejlepší, takže domácí mohli jít opět do situace dva na jednoho. Hubáček vyslal dopředu FILIPA SEMANA, který vzal odpovědnost na sebe, najel si před branku a zahrál na housle Danečka. Asistence: Radek Hubáček, David Kajínek.
     
    06:15
    Jihlava ujela do situace dva na jednoho, před prázdnou branou těsně promáchl kotouč Adam Zeman.
     
    04:34
    Ale pozor, Patrik Danišovský jde ven za sekání. Nyní se musí domácí hodně obávat, jelikož jsou naopak nejhorší tým čtvrtfinále, co se týče ubráněných oslabení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    03:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Po čtrnácti vteřinách přichází druhý gól Dukly, a to ve stylu "v jednoduchosti je krása." Hubáček vyhrál buly po levici Danečka a hned poté se do puku opřel ALEŠ JERGL, jenž jej poslal kolem zkoprnělého gólmana hostí do sítě. Asistence: Radek Hubáček.
    03:40 Adam ZEMAN - 1:0
     
    03:40
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava opět potvrzuje, že je s využítím 31,25% nejlepší čtvrtfinálový tým na početní výhody. Lukáš Daneček dostává po více jak dvou třetinách gól, když Galvasovo nahození tečoval ADAM ZEMAN do horní části branky a gólman Frýdku-Místku byl bezmocný. Asistence: Jakub Galvas, Filip Seman.
     
    03:18
    Jihlavský tlak pokračuje, Daneček si připsal další úspěšný zákrok a hned poté přichází trest hostí. Tomáš Franek na levém kruhu podrazil soupeře a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    02:56
    Co udržel. Anděl ještě dokázal prostrčil puk před branku na Tomáše Jiránka, kterého v první velké šanci vychytal Lukáš Daneček.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 4. Zeman (J. Galvas, F. Seman), 4. Jergl (Hubáček), 7. F. Seman (Hubáček, Kajínek), 23. Důras (Jiránek, J. Skořepa), 35. Zeman (Čachotský), 40. Důras (J. Skořepa, Jiránek), 47. Zeman (Čachotský, Kaláb), 56. Březina (Kajínek, Bilčík) – 34. Jašek (O. Kovařčík, Štebih), 48. Klimša (Chmielewski, Kania)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, J. Galvas, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Danišovský, Anděl, Březina.
    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (41. Šimboch) – Adámek, Kania (A), Michal Roman, Štebih (A), Bartko, D. Stránský – Miloš Roman, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík – Klimša (C), Jaroš, Christov – Franek, Samiec, Sonnek.

    Rozhodčí: Doležal, Sýkora – Beneš, Štofa
    Jihlava 4 1 Frýdek-M.
    #1 Neděle 26.02.2017 • 17:30
    Jihlava - Frýdek-M. 4:3 po prodl.
    #2 Pondělí 27.02.2017 • 17:30
    Jihlava - Frýdek-M. 2:0
    #3 Čtvrtek 02.03.2017 • 18:00
    Frýdek-M. - Jihlava 1:6
    #4 Pátek 03.03.2017 • 18:00
    Frýdek-M. - Jihlava 3:2
    #5 Pondělí 06.03.2017 • 17:30
    Jihlava - Frýdek-M. 8:2
    thejrc.org