Bayern – Frankfurt 3:0 (kon.) | Hertha – Dortmund 2:1 (kon.) | Darmstadt – Mohuč 2:1 (kon.)
Freiburg – Hoffenheim 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Ingolstadt – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.)
konec
SC Freiburg
1:1 (0:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 11.03.2017, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tento zápas je tedy za námi a s remízou asi nebude ani jeden z týmů spokojen – Hoffenheim, protože sem přijel jako favorit a Freiburg, protože měl ve výsledku ke třem bodů blíže. Ve druhém poločase šli do vedení domácí, když Philipp dorazil svou vyraženou penaltu do branky, ale hosté vzápětí díky krásné ráně Kramariće z dálky srovnali. Deset minut před koncem pak domácí Haberere pálil z voleje do tyče, ale jinak už se nic nestalo a nerozhodný stav tak vydržel až do konce.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek víkendu. (17:23:12)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Petersen velice dobře udržel míč na útočné polovině, ale následný centr od Frantze přesný nebyl, takže si obrana Hoffenheimu poradila a odvrátila ho.
     
    90+1
    Nastaveny jsou dvě minuty a domácí vážně na konci zápasu mají velký tlak, teď se snažil míč do brány dostat Grifo, ale bloky byly na poslední chvíli dvakrát proti!
     
    89
    Domácí trenér Streich své svěřence ještě burcuje k závěrečnému tlaku, ale je otázka, jestli na něj mají dost sil, protože se zatím nemohou dostat na dostřel brány soupeře.
     
    88
    Konec zápasu už svazuje nervozita a vidíme velké množství nevynucených ztrát, které kazí jinak celkem nadějné útoky na obou stranách.
     
    87
    Naposledny střídají i domácí, kteří stahují ze hřiště muže, který měl před chvíli na kopačce rozhodnutí, tedy Haberera a nahrazují ho Ignjovskim.
     
    86
    A po chvíli to zkoušel i Wagner, kterému se míč odrazil na halfvolej ve vápně, ale útočník TSG ho poslal vysoko nad.
     
    85
    Z první se následně do míče opřel za vápnem Zuber, ale střela mu nesedla tak, jak by asi chtěl, když proletěla pouze vysoko nad břevnem.
     
    84
    Zápas se teď hraje opravdu velice vyrovnaný a může se přiklonit na obě strany, blíže ke druhé brance měli sice zatím domácí hráči, ale ani Hoffenheim nechce zůstat pozadu.
     
    82
    Hosté využili už i posledního střídání, když z hrací plochy odešel Nadiem Amiri a nahradil ho Marco Terrazzino.
     
    81
    I teď drží míč domácí celek se snaží využít nově nabytého sebevědomí, zápas je opravdu zajímavý tím, jak si oba celky postupně střídají iniciativu.
    80. Habererovi zkazila radost tyč!
     
    80
    Tak toto je neskutečná smůla domácího celku! Petersen si zpracoval míč ve vápně a poslal ho proti noze Habererovi, ten z první pálil pouze do tyčky a následně se balón odrazil od hlavy gólmana Baumanna do bezpečí!
     
    79
    Domácí se snaží hru vyrovnat, ale mají velké problémy v rozehrávce, když museli míč několikrát vrátit až na Schwolowa, jenž ale situaci zvládl a poslal balón daleko pryč.
     
    77
    A útočníka mění i domácí trenér, který ze hry stahuje Niederlechnera, kterého přijde zastoupit Nils Petersen.
     
    76
    Je tu i druhé střídání v týmu hostů, na hřiště se podívá maďarský útočník Szalai, který nahradí střelce jediné branky svého týmu Kramariće.
     
    76
    Na druhé straně to zkusil dlouhým míčem Schuster, který hledal nově příchozího Grifa, ale míč na něj byl nakonec moc dlouhý.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 56. Philipp – 60. Kramarić (Hübner)

    Karty:   5. Höfler (FRE), 61. Haberer (FRE) – 56. Vogt (HOF), 62. Hübner (HOF)

    Neproměněná penalta: 56. Philipp (FRE), brankář Baumann zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:10. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 9:10.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Gulde, Kempf, Günter – Frantz, Schuster (C), Höfler, Philipp (73. Grifo) – Haberer (87. Ignjovski), Niederlechner (77. Petersen).
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Torrejón, Söyüncü, Abrashi, Petersen, Grifo.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Süle, Vogt, Hübner (73. Bičakčić) – Toljan, Amiri (82. Terrazzino), Rudy (C), Demirbay, Zuber – Kramarić (76. Szalai), Wagner.
    Náhradníci: Stolz – Bičakčić, Polanski, Schwegler, Terrazzino, Szalai, Ochs.

    Rozhodčí: Stark – Pickel, Petersen
    thejrc.org