Real Sociedad – Ath. Bilbao 0:2 (kon.) | La Coruňa – Barcelona 2:1 (kon.) | Celta Vigo – Villarreal 0:1 (kon.)
Real Madrid – Real Betis 2:1 (kon.)
konec
Deportivo La Coruňa
2:1 (1:0)
FC Barcelona
Neděle 12.03.2017, 16:15 • Estadio Riazor, La Coruña • Španělská LaLiga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Luis Suárez sice po přestávce bleskově odpověděl na úvodní gól Joselua, který se prosadil pět minut před koncem prvního poločasu, čtvrthodiny před koncem se ale po rohovém kopu zaskvěl domácí kapitán Álex Bergantiños, který se společně se svými spoluhráči postaral o obrovské překvapení. Deportivo La Coruňa zaznamenalo cenné vítězství, zatímco Barcelona utrpěla v boji o titul nepříjemnou ránu. Konečný výsledek: Deportivo La Coruňa 2 FC Barcelona 1. (18:07:32)
    FOTO: FC Barcelona po úspěchu v Evropě padla v La Coruni!

     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Germán Lux vyboxoval míč po rohovém kopu Barcy a dvojice domácích hráčů se řítila sama na bránu! Fayçal Fajr se rozhodl akci zakončit sám a vzápětí se dokonce dostal k dorážce, jenže jeho první střela skončila na fantastickém Marcovi-Andrém ter Stegenovi, zatímco druhou na brankové čáře odvrátil jeden z jeho spoluhráčů!
     
    90+2
    Barcelona rozehrála na levé straně hřiště rohový kop a po odvráceném centru na vzdálenější pravé tyči, kde se snažil prosadit Gerard Piqué, bude následoval rohový kop.
     
    90+1
    Kdo jiný, než Lionel Messi se mohl postavit k volnému přímému kopu, jeho střela levačkou ale minula vzdálenější levý horní roh brány a v hledišti Deportiva propukla obrovská radost!
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Fayçal Fajr v blízkosti šestnáctky sestřelil zezadu Luise Suáreze a Barcelona bude zahrávat volný přímý kop.
     
    90
    Běží poslední minuta! Dokáže Barcelona vyrovnat?
     
    89
    Luis Suárez zůstal ležet v blízkosti šestnáctky, faul se ale nepískal. Barcelona vzápětí na pravé straně hřiště rozehrála rohový kop, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    88
    Deportivo na levém křídle vyrazilo do rychlého protiútoku, jeden z jeho hráčů se ale na levé straně šestnáctky ocitl v tísni a Barcelona vybojovala odkop od brány.
     
    87
    Deportivo La Coruňa je blízko obrovské senzaci, když těsně před koncem vede nad Barcou 2:1!
     
    86
    Gaël Kakuta se před pár okamžiky nedokázal prosadit na pravém křídle a nyní dobře vypomohl obraně, když centr Barcelony z pravé strany odvrátil hlavou do bezpečí.
     
    85
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Juanfran, přichází Laure.
     
    84
    Sergi Roberto si nabíhal na pravé tyči na přetažený centr z levého křídla a míč se od jeho stehna levé nohy odrazil vysoko do vzduchu. Germán Lux v klidu odkopával.
     
    83
    Barcelona na pravé straně hřiště vybojoval další rohový kop, ani tentokrát se ovšem po jeho rozehrání k ničemu nedostala.
     
    82
    Na opačné straně pálil zpoza šestnáctky Lionel Messi, ovšem pouze doprostřed brány. Germán Lux připraven.
     
    81
    Gaël Kakuta se ocital na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci, jenže Javier Mascherano na poslední chvíli nebezpečí uhasil a Marc-André ter Stegen v bráně Barcelony nemusel zasahovat.
     
    80
    Luis Suárez si opět zaběhl za obranu a na pravé straně šestnáctky napřáhl pravačkou k přízemní střele pravačkou, která těsně minula vzdálenější levou tyč, ale z ofsajdu.

    Tomáš Reiner

    Branky: 40. Joselu, 74. Bergantiños – 46. L. Suárez

    Karty:   14. F. Navarro (DEP), 36. Joselu (DEP)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 7:8.
    Deportivo La Coruňa: Lux – Juanfran (85. Laure), Albentosa, A. Arribas, F. Navarro – Bergantiños (C), C. Borges – Gama (71. G. Kakuta), Fajr, Gil (62. Colak) – Joselu.
    Náhradníci: Tytoń – Colak, John, G. Kakuta, Laure, Luisinho, Moreno.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – A. Gomes (58. Rakitić), Busquets, Denis Suárez (76. Alcácer) – Messi (C), L. Suárez, Arda Turan (58. Iniesta).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Digne, Iniesta, Alcácer, Rakitić, Umtiti.

    Rozhodčí: Fernandez Borbalan

    Diváci: 28473
    thejrc.org