Detroit – NY Rangers 1:4 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:4 (kon.) | Anaheim – Washington 5:2 (kon.)
San Jose – Dallas 5:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
New York Rangers
Pondělí 13.03.2017, 00:00 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hostující celek získává další body do tabulky díky výhře nad Detroitem, který se v posledních zápasech poměrně hodně trápí. Ani tentokrát nedokázal domácí hokejisté vybojovat body. Hostům mohly góly v přesilové hře i při vlastním oslabení. (02:41:26)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan McDonagh (NYR) 2+0
    2. Kevin Hayes (NYR) 1+1
    3. Gustav Nyquist (DET) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (DET) 0+1, 1 střela, čas na ledě 20:59
    Petr Mrázek (DET) 60 minut, 22 zákroků, 4 góly, 87,1%
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Fanoušci pomalu ale jistě opouštějí svá místa, vědí, že jejich oblíbenci v tomto zápase tahali za kratší konec pomyslného provozu. Petr Mrázek se snažil, ale prohře zabránit nedokázal. Spoluhráči mu to příliš neusnadnili.
     
    59:00
    Domácí hokejisté sice bojují o kotouč v útočném pásmu, ale do zakončení se nemohou dostat. Na hře Red Wings je vidět, že chtějí snížit, chtějí se prosadit, ale už nezbývá síla ani čas na nějakou výraznější akci.
     
    57:54
    Poslední dvě minuty hry ve třetí třetině i zápasu. Rangers díky produktivní hře, snadnému přechodu do útočného pásma a aktivnímu napadání vyhrají tento zápas. Spolehnout se Jezdci mohli také na svého gólmana. Antti Raanta působí soustředěně.
     
    56:43
    V poklidném tempu se tento zápas dohrává. Domácí hokejisté se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, místo snížení však v oslabení inkasovali další branku, která definitivně ukončuje snahu Detroitu o zdramatizování. Domácím v tomto zápase nevyšlo vůbec nic.
    56:01 Derek STEPAN - 1:4
     
    56:01
    Rangers právě vstřelili branku!
    Gól v přesilové hře potvrzuje výhru hostujícího celku. Puk získal Chris Kreider, který si všiml volného spoluhráče. Puk tedy poslal do míst, kde byl připravený na střelu DEREK STEPAN. Jeho zakončení zapadlo za záda českého brankáře. V přesilovce přidávají Rangers čtvrtou branku. Asistence: Chris Kreider.
     
    55:30
    Antti Raanta musí být znovu pozorný, vhazuje se před jeho brankou. Hosté ale kotouč vybojovali, a tak se dostávají do útočného pásma, kde se snaží co nejdále držet hru.
     
    55:11
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podražení).
     
    55:01
    Dostáváme se do finální části třetí třetiny. Uvidíme přesilovou hru hostujícího celku, a tak se pravděpodobně domácí připravili o poslední naději na zdramatizování zápasu.
     
    54:20
    Derek Stepan ještě pokračoval v aktivní hře před brankou Mrázka, který nakonec zasahovat nemusel, ale byl pozorný, neboť se před brankou pohyboval hráč Rangers, který zkoušel tečovat.
     
    53:37
    Další minuta hry ze třetí třetiny je pryč a o to méně času mají domácí hokejisté na to, aby se pokusili zápas zdramatizovat. Navíc se Detroit musí nyní bránit tlaku soupeře. Mats Zuccarello vypálil mimo branku.
     
    52:37
    Po delší pasáži bez přerušení vylétl kotouč mimo hrací plochu, navíc se hosté dostali do postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Nejprve ale uvidíme komerční přestávku. Necelých sedm a půl minuty zbývá do konce třetí třetiny. Rangers stále vedou o dva góly.
     
    51:37
    Oscar Lindberg hlídkoval před domácí brankou, přihárvka od Jimma Veseye směřovala na útočnou modrou, kde nebyl nikdo v bílém připravený na zakončení. Díky tomu se směr hry otáčí a hrají domácí.
     
    50:44
    Dostáváme se do druhé poloviny hry ve třetí třetině, Xavier Ouellet se snaží něco vymyslet ve středním pásmu, ale momentálně nemá volného spoluhráče, kterému by mohl adresovat přihrávku. Následně o kotouč v souboji jeden na jednoho přišel.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 26. Nielsen (Nyquist, Abdelkader) – 20. McDonagh (K. Hayes, Grabner), 37. McDonagh (M. Staal, Bučněvič), 38. K. Hayes (J. T. Miller, Grabner), 57. Stepan (Kreider)


    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – DeKeyser, Green, Jensen, Kronwall, Russo, Ouellet – Tatar, Zetterberg, Nyquist – Abdelkader, Nielsen, Helm – Athanasiou, D. Larkin, Sheahan – Callahan, Glendening, D. Miller.
    New York Rangers: Raanta (Hellberg) – M. Staal, McDonagh, Holden, Br. Smith, Skjei, Kampfer – Kreider, Stepan, Zuccarello – Bučněvič, Zibanejad, Rick Nash – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – T. Glass, Lindberg, Vesey.

    Rozhodčí: Schlenker, Kozari – Brisebois, Sericolo

    Diváci: 20 027
    bahis siteleri