Detroit – NY Rangers 1:4 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:4 (kon.) | Anaheim – Washington 5:2 (kon.)
San Jose – Dallas 5:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:4 (0:0, 1:0, 0:4)
Montreal Canadiens
Pondělí 13.03.2017, 00:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jordan Eberle mluví o prohře nad Montrealem.

    @CanadiensMTL

     
    Hvězdy utkání

    1. Carey Price (MTL), 96% (24/25), 60:00
    2. Brendan Gallagher (MTL), 0+1, 6 střel, 12:34
    3. Cam Talbot (EDM), 94.87% (37/41), 59:11

    Česká a Slovenská stopa utkání

    1. Andrej Sekera (EDM), 0+0, 2 střely, 23:48

    Statistiky

    Střely: 25-41; přesilovky: 0/3-0/2; hity: 24-20; vhazování: 41-20. (03:17:30)
     
    V dnešním zápase vítězí 1:4

    Utkání otevřela ve druhé třetině přesná trefa Milana Lucice mezi betony Price. V této periodě se již nic nestalo a Edmonton tak vstupoval do třetí třetiny s těsným náskokem.

    Ve třetí třetině to vypadalo, že už se nic nestane a Oilers brankový náskok k výhře vystačí. Paul Byron ale řekl ne! Po dobré týmové práci v rohu kluziště se forhendem prosadil před brankovištěm střelou mezi Talbotovy betony. Necelé dvě minuty na to po střele Maxe Paciorettyho nešťastně sklepl kotouč Klefbom do vlastní sítě a hosté se tak z ničeho nic ujali vedení. Domácí celek necelé dvě minuty zkusil hru bez brankáře, čehož využil opět střelec první branky Canadiens Paul Byron, který trefil odkrytou branku a tímto zásahem si v dnešním zápase účtuje druhou branku. Domácí se nevzdávali ani za nevyhovujícího stavu 1:3 a hru bez brankáře zkusili i na podruhé. Byron zachytil kotouč ve středním pásmu a jeho pokus o hattrick byl sražen přímo na čepel autora druhé branky hostů Maxe Paciorettyho, jenž si připsal stejně jako Byron druhou branku v tomto utkání.

    se tak vypořádali s prohrou na ledě Calgary Flames a navazují na předešlou formu.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Max PACIORETTY - 1:4
     
    59:34
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Canadiens přidávají i čtvrtou branku během necelých sedmi minut a dnešní zápas vyhrají. Byron zachytil domácí rozehrávku na červené čáře a jeho pokus mezi červenou a modrou čarou o vstřelení hattricku zastavili Oilers na modré čáře. Odražený puk přistál přesně na čepeli kapitána MAXe PACIORETTYHO, který měl mezi kruhy snadnou práci a přesnou trefou přidává čtvrtý gól. Asistence: Paul Byron a Torrey Mitchell.
     
    58:55
    Domácí opět bez brankáře.
    58:53 Paul BYRON - 1:3
     
    58:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    PAUL BYRON pravděpodobně pečetí dnešní utkání. Byl první u kotouče po vyhrané buly Oilers a na hranici útočné modré čáry bekhendem trefuje odkrytou branku domácích. Bez asistence.
     
    58:47
    Zakázané uvolnění Canadiens. Vhazovat se bude po pravici Price a domácí hrají stále bez brankáře.
     
    58:40
    Pacioretty se hnal za pukem, ale hranici obranného pásma Oilers byl na hranici pravidel zastaven Draisaitlem.
     
    58:28
    Talbot sleduje dění na ledě ze střídačky! Edmonton Oilers nasazují šestého hráče.
     
    57:33
    Ve hře čtyři na čtyři jsou v držení spíše domácí, kteří ztratili vedení a teď musí rychle něco vymyslet, aby zdramatizovali zápas.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Benoit Pouliot – 2 min., sekání).

    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Alexandr Radulov – 2 min., hrubost).
    54:42 Max PACIORETTY - 1:2
     
    54:42
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velká sprcha pro domácí Edmonton! MAX PACIORETTY podél levého mantinelu zavezl kotouč do útočného pásma a od levého hrazení žabičkou nahodil puk před branku. Klefbom ve středu levého kruhu nešťastně tečoval kotouč, jenž zcela změnil trajektorii a obloučkem propadl za Talbotova záda. Asistence: Alex Galchenyuk a Andrei Markov.
    53:21 Paul BYRON - 1:1
     
    53:21
    Montreal právě vstřelil branku!
    Narůstající tlak se Canadiens přece jen vyplatil a necelých sedm minut před koncem třetí třetiny vyrovnávají utkání! Gallagher si na pravém mantinelu prohodil dvojici Oilers a získal tak pásmo. Následně vyhrál souboj o puk za brankou a přenechal jej Danaultovi, který viděl před brankou volného PAULA BYRONA jenž forhendem trefuje přesně mezeru mezi betony! Asistence: Phillip Danault a Brendan Gallagher.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 25. Lucic – 54. Byron (Danault, Gallagher), 55. Pacioretty (Galchenyuk, Markov), 59. Byron, 60. Pacioretty (Byron, T. Mitchell)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – B. Pouliot, Desharnais, Kassian – Hendricks, Letestu, Pakarinen.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Markov, S. Weber, Jemelin, Petry, Beaulieu, Jo. Benn – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Lehkonen, Galchenyuk, Radulov – King, T. Mitchell, Gallagher – Martinsen, Ott, McCarron – Byron.
    bahis siteleri