Detroit – NY Rangers 1:4 (kon.) | Edmonton – Montreal 1:4 (kon.) | Anaheim – Washington 5:2 (kon.)
San Jose – Dallas 5:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (1:1, 0:1, 1:1) Stav série: 0:1
HC VERVA Litvínov
Pondělí 13.03.2017, 18:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny příznivce ledního hokeje z královéhradecké FORTUNA arény! Dlouhé čekání skončilo! V městě pod Bílou věží znovu ožívají zápasy vyřazovací části Tipsport extraligy! Prvním zápasem dnes začíná čtvrtfinálová série play off, a my tak můžeme společně sledovat duel, ve kterém Mountfield HK přivítá na svém ledě tým HC VERVA Litvínov.
     
    Mountfield HK

    Pojďme si nyní oba celky trochu představit. Východočeši skončili po základní části na 4. místě tabulky se ziskem 89 bodů. Svěřenci Václava Sýkory vstřelili 159 branek a inkasovali jich celkem 125.

    Velkým otazníkem se zdá být forma Královéhradeckých, na jejíž stálost nebylo před začátkem vyřazovacích bojů radno sázet. Mountfield z předcházejících šesti duelů vyhrál pouhou polovinu, což znamená, že třikrát sice odcházel jako vítěz, ale ve stejném počtu případů musel hlavu sklonit.

    Záhadou také zůstává, v jakém stavu se nacházejí někteří klíčoví hráči, kteří v posledních zápasech základní části nenastoupili. Jedná se o taková jména, jakými jsou Bednář, Červený či Pláněk. A ještě jednu tajenku musí trenéři Lvů vyřešit – totiž brankářský post. Zaujme místo mezi třemi tyčemi svatyně Lvů Rybár, nebo Kacetl?
     
    HC VERVA Litvínov

    Severočeši se umístili o jedinou příčku níž než jejich dnešní protivník a získali v porovnání s Hradcem o jeden bod méně. V sezóně Verva vsítila 128 gólů a obdržela jich 126.

    Forma Litvínova byla před koncem základní části o něco lepší než výkonnost Mountfieldu. Mužstvo trenéra Radima Rulíka vyhrálo pět z minulých sedmi střetnutí. Mrzet jej ale musí poslední duel v Pardubicích, kde Severočeši srovnali čtyři desetiny vteřiny před koncem, jen aby vzápětí inkasovali v prodloužení, čímž ztratili výhodu domácího kluziště na začátku play off.

    Ani Verva nemohla, či nechtěla využít všechny své hráče v posledních zápasech před začátkem vyřazovacích bojů. Do utkání s Dynamem nezasáhla brankářská jednička Litvínova, gólman Janus. Nehrál také Robin Hanzl a na soupisce jste rovněž nemohli najít jméno, které je pojítkem mezi oběma kluby – Karel Pilař.
     
    Vzájemné zápasy

    Letošní vzájemná bilance obou celků hovoří mírně pro Litvínov, ale především napovídá, že by mělo jít o vyrovnanou sérii. Hned dvakrát se zápas musel rozhodnout až v prodloužení či nájezdech a pouze v jednom případě byl brankový rozdíl vyšší než dvougólový. Navíc všechny výhry Vervy pocházejí ještě z podzimu loňského roku, jediným poměrně nedávným výsledkem je vítězství Hradeckých...

    23.9.2016 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK 3:2sn
    18.10.2016 HC VERVA Litvínov – Mountfield HK 3:2p
    11.11.2016 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov 0:3
    5.2.2017 Mountfield HK – HC VERVA Litvínov 3:1
     
    Nejproduktivnější hráči klubů

    Pro zajímavost si ještě představme hráče, kteří v základní části nasbírali nejvíce kanadských bodů. Z Hradce i Litvínova prezentujeme šest nejproduktivnějších borců. Bude zajímavé sledovat, zda na svůj úspěch dokáží navázat také v play off.

    HC VERVA Litvínov:

    František Lukeš (16+24)
    Viktor Hübl (17+21)
    Robin Hanzl (7+21)
    Martin Hanzl (14+12)
    Jakub Černý (13+9)
    Daniel Sørvik (6+10)

    Mountfield HK

    Jaroslav Bednář (11+36)
    Richard Jarůšek (19+26)
    Jiří Šimánek (9+22)
    Bedřich Köhler (16+9)
    Rudolf Červený (12+12)
    Roman Kukumberg (12+12)
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pavlas – Červený (A), Džerinš, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – Köhler, Dragoun, R. Pavlík.

    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Sörvik, Kubát, Gula, F. Pavlík, K. Pilař, Z. Sklenička, Frolo – Martynek, V. Hübl (A), Lukeš – Jurčík, M. Hanzl, J. Černý (A) – M. Hořava, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, K. Reichel, J. Doležal.

    Rozhodčí: Hradil, Lacina – Gebauer, Lederer.
     
    Ze zvučných jmen dnes nakonec chybí pouze Robin Hanzl, tudíž se jeho bratr Martin bude muset činit za oba. Trenéři Mountfieldu posílají do brány Patrika Rybára. Utkání nám začne přibližně za 25 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jeden z fanoušků ve FORTUNA aréně se bohužel začátku zápasu nedočká, přiznám se, že jsem nepostřehl, co se mu stalo, ale aktuálně ho hasiči ve spolupráci se záchrannou službou nakládají na nosítka a nejspíš bude následovat transport do nedaleké královéhradecké nemocnice. Zmíněnému návštěvníkovi přejeme brzké uzdravení.
     
    Zraněného fanouška se podařilo dostat ven z arény a my se nyní od těchto chmurných myšlenek přesuneme k hokeji, obě mužstva právě nastupují na ledovou plochu!
     
    Před zahájením duelu zazní česká státní hymna, kterou zazpívá královéhradecký chlapecký sbor BONI PUERI.
     
    Diváky vítá na tomto střetnutí také královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál, čestné buly následně vhodil hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán Ph.D.
     
    Konec formalit, teď už se bude hrát hokej!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Úvodní vhazování vyhrála Verva a Sorvik se stahuje s kotoučem k vlastní kleci. Do první šance se ale dostal Pláněk, který od pravého mantinelu nahodil na Januse, gólman Severočechů skryl puk ve své náruči.
     
    00:42
    Za Litvínov odpověděl Černý, který pálil z levého kruhu, ale svatyni Mountfieldu minul o metr. Následovalo zakázané uvolnění svěřenců Václava Sýkory.
     
    01:03
    Dej v obranném pásmu příliš nevymýšlel a vyhodil, Janusovi se touš zapletla mezi brusle a halou to jen zahučelo.
     
    01:28
    Východočeši si vytvořili tlak, ze kterého pramení první faul. František Gerhát odchází na trestnou lavici na dvě minuty za hákování.
     
    01:36
    Střelu Gregorce zachytil Janus do lapačky, zasahovat však nemusel, jelikož Köhlerovi bylo pískáno postavení v brankovišti a hra se stěhuje do středu kluziště.
     
    02:08
    Východočeši rozehrávají akci na půlící čáře, Newton nastřelil puk po levém mantinelu do pásma, ale tam jej získala defenzíva Vervy a vyhodila jej až k Rybárovi.
     
    02:42
    Svěřenci Václava Sýkory se znovu dlouho před Janusem neudrželi a s další ofenzivní snahou musí začít od své klece.
     
    03:18
    Verva spěchá do protiútoku, Trávníčkův pokus ale zblokoval Gregorc.
     
    03:28
    Hosté v plném počtu.
     
    03:45
    Mountfield se dopustil zakázaného uvolnění, vhazování po levé ruce Rybára.
    Nástup domácích hokejistů.

     
    03:56
    Hübl se dostal do velké příležitosti! Jeho pokus z levého kruhu však zneškodnil Rybár a jeho rychlý beton.
     
    04:33
    Verva zatahuje hru za svou klec a nechává obě mužstva vystřídat. Do akce se vydal po levém mantinelu Černý, jenže v útočném pásmu byl defenzivou Lvů odzbrojen.
     
    05:13
    Litvínov na chvíli sevřel svého soupeře v jeho třetině. Hradec nakonec osvobodil Newton, který jednoduše vyhodil po levém mantinelu.
     
    05:44
    Picard zakládá ofenzivní snažení Mountfieldu. Svěřenci Václava Sýkory rychle přešli střed kluziště, ale před Janusem se dlouho neudrželi a musí se stáhnout k vlastní kleci.
     
    06:25
    Východočeši kombinují za svatyní Litvínova, Verva získala touš a snažila se rychle založit protiakci, jenže útočnou modrou nepřešla v souladu s pravidly, pročež se píská ofsajd. Následuje první komerční přestávka.
     
    06:56
    Newton se snažil poslat černou pryž Dragounovi, ale obrana Severočechů zapracovala na jedničku, takže dopředu mohou svěřenci Radima Rulíka.
     
    07:35
    Dietz ve spolupráci s Gregorcem rozehrává další ofenzivní snažení Lvů, ale dobré napadání Vervy jim situaci dost znesnadňuje.
     
    07:56
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherná individuální akce Jaroslava Bednáře otevírá skóre duelu! Hradecký kapitán obkroužil celé pásmo a pak křižnou přihrávkou našel ROMANA KUKUMBERGA, jenž si přehodil puk na bekhend a přesnou ranou nedal Janusovi nejmenší šanci – 1:0! Asistence: Jaroslav Bednář, Blaž Gregorc.
    07:56 Roman KUKUMBERG - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    08:55
    Východočeši mohli ihned zdvojnásobit své vedení, Jarůšek a Picard šli do situace dvou proti jednomu, první jmenovaný v pádu poslal svému parťákovi přesnou přihrávku, jenže ten orazítkoval pouze břevno klece Vervy!
     
    09:30
    Gregorc zaváží puk za branku Mountfieldu, kde sleduje spoluhráče, kteří by se mu měli nabídnout na přesný pas.
     
    10:18
    Litvínov zajel s kotoučem do třetiny Lvů, ale defenziva Východočechů byla pozorná a útočníky Severočechů o puk rychle připravila.
     
    10:58
    Hradečtí pokračují v náporu, nahození za svou svatyni si ale Janus pohlídal a připravuje touš pro rozehrávku svým spoluhráčům.
     
    11:18
    Mountfield sevřel svého soupeře v jeho pásmu, Litvínov se osvobodil jednoduchým vyhozením po mantinelu. Sledujeme zatím urputný boj o každý centimetr ledu.
     
    11:55
    Nahození Šimánka od levého mantinelu si Janus pohlídal a puk skryl bez problému ve své náruči.
     
    12:08
    Köhler bojuje za klecí Vervy s obranou Litvínova o puk, který je přišlápnutý u mantinelu, sudí nechávají hru plynout.
     
    12:42
    Severočeši směrem dopředu opět nic velkého nevymysleli, střelu Pilaře od modré zblokoval před bránou Dietz a zvládl i rozehrát.
     
    13:13
    Na druhé straně se k ráně z mezikruží dostal Bednář, jenže Janus jeho pokus viděl a bez problémů jej poslal vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    13:48
    Richard Jarůšek prochází kluzištěm jako tank, nyní obešel tři beky Vervy a Hradec kontroluje kotouč u hrazení v pásmu Litvínova.
     
    14:22
    Svěřenci Václava Sýkory mají v těchto chvílích na ledové ploše značnou převahu. Severočeši se do šancí příliš nedostávají.
     
    14:49
    Nyní se však do úniku dostal František Lukeš a střelou z pravého kruhu zamířil jen kousek nad horní tyč svatyně Rybára!
     
    15:02
    Přesilovku si zahraje taky Verva. Jiří Šimánek inkasuje dvě trestné minuty za sekání, následuje druhá komerční přestávka, po níž se Litvínov pokusí srovnat.
     
    15:28
    Vydarený získal po buly puk, posunul jej na Pláňka a ten rychle vyhodil až k Janusovi.
     
    15:38
    Litvínov se usazuje v pásmu Mountfieldu, Gula vypálil od modré, ale do jeho rány obětavě padl Dragoun a střelu zastavil.
     
    16:03
    Útočník Lvů následně získal kotouč, zkušeně jej podržel ve středním pásmu a následně bekhendem vyhodil až k bráně Severočechů.
     
    16:23
    Svěřenci Radima Rulíka spěchali s další akcí, jenže útočnou modrou nepřešli v souladu s pravidly – ofsajd.
     
    16:58
    Štajnoch se zmocnil odraženého kotouče a Východočeši znovu vyhazují přes všechny čáry. Litvínovu se početní výhoda nedaří.
     
    17:02
    Domácí v plném počtu.
     
    17:26
    Severočeši ještě motají svého soupeře v jeho třetině, Sklenička pálil od modré, ale horní tyč svatyně Mountfieldu minul o půl metru.
     
    17:41
    Hradec se osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění. Uvidíme tedy buly po levé ruce brankáře Rybára.
     
    17:59
    Východočeši zvládli propasírovat touš do středu kluziště a bleskově vystřídali unavenou formaci na ledě.
     
    18:18
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva likviduje náskok Lvů a začínáme od začátku! Rybár sice vykopl střelu Kubáta od modré čáry betonem, jenže přímo na hůl LUKÁŠE VÁLKA, který kotouč z těsné blízkosti bleskově dorazil do brány – 1:1! Asistence: Karel Kubát, Jiří Doležal.
    18:18 Lukáš VÁLEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    18:51
    Newton s Pavlasem rozjíždějí z pásma Lvů akci Mountfieldu, ta ale byla zastavena již ve středu kluziště a Východočeši se musí znovu stáhnout.
     
    19:35
    František Lukeš dostal nabito na modrou, jenže při pokusu o střelu zlomil hůl, zaútočit tak mohou Hradečtí.
     
    19:58
    Jarůšek cestu přes zahuštěný střed kluziště nenašel, pročež může poslat přihrávku pouze dozadu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dvacetiminutovka zajímavého duelu je minulostí. Na vyložené šance nebyla nejbohatší, ale rozhodně jsme nesledovali nezajímavý hokej. Východočeši se prosadili v osmé minutě zásluhou krásné akce Bednáře, kterou zakončil Roman Kukumberg. Verva srovnala krok přibližně sto vteřin před první sirénou, když střelu Kubáta bleskově dorazil Lukáš Válek. Druhá třetina, která začne přibližně v 18:52, tak znovu odstartuje za vyrovnaného stavu.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield HK – 9
    HC VERVA Litvínov – 6
     
    Obě mužstva se vracejí na ledovou plochu, druhé dějství začne za moment. Královéhradečtí hokejisté se ještě fotí s Vojtou Obršálem, na jehož léčbu Mountfield přispíval vstřelenými brankami (a následně zakoupenými puky) v měsíci únoru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Východočeši se po vhazování rychle zmocnili kotouče a snažili se po pravé straně proniknout do třetiny Litvínova, ale zastavil je ofsajd.
     
    20:55
    Bednář se probil po levém mantinelu a následně poslal střílenou přihrávku na brankoviště Vervy, kde však nebyl nikdo, kdo by kotouč dorazil do brány.
     
    21:05
    Severočeši si zahrají druhou přesilovku. Dej inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
     
    21:28
    Verva svírá Mountfield v jeho obranném pásmu, ránu Sorvika od modré zblokoval Köhler a Východočeši vyhazují.
     
    22:05
    Královéhradečtí se znovu osvobodili a Litvínov musí začít s další akcí znovu až od gólmana Januse.
     
    22:28
    Knotek svým vyhozením po pravém mantinelu sice trefil Picarda, ale ten se zvládl zorientovat a puk znovu poslal do třetiny Vervy. Severočeši se následně dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před jejich klec.
     
    22:56
    Rybár zpracoval nahození na svou klec a připravil touš pro Vydareného, který jej ale ztratil, pročež se Verva usazuje před klecí Lvů.
     
    23:05
    Domácí v plném počtu.
     
    23:38
    Tlak Severočechů pokračoval ještě několik vteřin, ale Hradečtí se nakonec zvládli osvobodit. Sklenička kontroluje černou pryž v třetině Litvínova.
     
    24:08
    Vylučovat se bude na straně Vervy, Lvi mají zatím ponechánu výhodu.
     
    24:14
    Kapitán Trávníček ještě protestuje u sudích, ale ti jsou právem neoblomní. Kubát odchází na dvě minuty na lavici hanby, provinil se držením hole.
     
    24:36
    Verva prvnímu náporu Východočechů odolala a puk letí přes všechny čáry k Rybárovi.
     
    25:02
    Hradečtí se usazují před Janusem a po mantinelech si vyměňují přihrávky. Do kombinace nakonec zasáhl Černý a posílá kotouč z třetiny ven.
     
    25:33
    Kukumberg se šikovně prokličkoval přes útočnou modrou, jenže svým nahození trefil pouze bránícího Pilaře, který puk rychle odpálil z pásma Litvínova.
     
    26:05
    Do šance se nakonec přece jen probill Newton, který si sjel na střed a tvrdě vypálil od modré, jenže Janus poslal jeho ránu ramenem do rohu.
     
    26:35
    Svěřenci Václava Sýkory špatně založili svou akci a je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po levici Rybára.
     
    27:03
    Doležal se snažil projít po levém mantinelu přes Dietze, jenže hradecký bek v tomto malém duelu zvítězil a dopředu tak mohou Lvi.
     
    27:22
    Červený pronikal po pravé straně do šance, nakonec zvolil zadovku za sebe. Bohužel pro Mountfield se v cílovém prostoru přihrávky žádný z hráčů Východočechů nevyskytoval. Následuje komerční přestávka.
     
    27:35
    Sorvik nastřeluje puk po pravém mantinelu, na útočné modré ho zblokoval hradecký Pavlík a touš se vrací k obránci Litvínova.
     
    28:05
    Souboj dvou zmíněných pokračoval, útočník Východočechů nepřesně vypálil a bek Vervy spadl do vlastní klece, kterou vychýlil ze základního postavení, pročež je hra přerušena.
     
    28:36
    Obránci Litvínova nyní dvakrát bojovali s napadáním Mountfieldu, napodruhé se jim podařilo touš po pravém mantinelu procpat vpřed.
     
    29:40
    Verva se dostala do přečíslení dvou proti jednomu, jenže Doležal s přihrávkou příliš otálel, pročež z šance nic nebylo.
     
    30:09
    Další přesilovka pro Lvy. Střelec jediné branky Litvínova Válek se provinil vysokou holí, za niž inkasuje dvě trestné minuty.
     
    30:23
    Pěkná kombinace Východočechů po ose Jarůšek – Kukumberg – Newton vyústila v ránu od modré v podání posledního jmenovaného. Puk jen zaduněl o mantinel za klecí Januse.
     
    31:04
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov skóruje v oslabení a otáčí zápas! Verva se v početní nevýhodě dostala do přečíslení dvou proti jednomu. FRANTIŠEK LUKEŠ nabral rychlost u mantinelu a situaci vyřešil přesnou ranou do víka. Na bližší tyči tak překvapil Rybára! Bez asistence.
    31:04 František LUKEŠ - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    31:38
    Hradečtí postavili přesilovkové rozestavení a rychle si mezi sebou vyměňují puk a hledají vhodnou palebnou pozici. Bednář poslal Džerinšovi krásnou křižnou žabku, ale forvard Lvů netrefil kotouč pořesně.
    SJEDNEJTE SI POJIŠTĚNÍ ČELNÍHO SKLA U GENERALI

     
    32:09
    Hosté v plném počtu.
     
    32:37
    Červený dostával černou pryž na útočnou modrou, ale touš ho trefil do nohy a vrátil se do středního pásma, což akci ukončilo.
     
    32:48
    Verva se z tlaku Hradce osvobodila za cenu zakázaného uvolnění. Vhazování po levici Januse.
     
    33:09
    Viktor Hübl se u mantinelu za svatyní Mountfieldu pere o puk s defenzivou Lvů, prozatím úspěšně. Verva se usazuje před Rybárem.
     
    33:46
    Hradečtí se osvobodili a Picard přihrával před klec Litínova, jenže Knotek projel pásmem příliš rychle. Dietzova následná rána byla zblokována do ochranné sítě. V průběhu je komerční pauza.
    Choreo domácích fanoušků.

     
    34:06
    Východočeši vyhráli buly a nakonec dostali kotouč k Jarůškovi, který bekhendem prověřil pozornost Januse. Ten byl připraven a puk vyrazil do rohu.
     
    34:40
    Kukumberg motá protivníka v rohu kluziště za svatyní Litvínova, přesný pas však přidat nedokázal a defenziva Vervy zakládá vlastní akci.
     
    35:08
    Ta sice neměla dlouhého trvání, ale Hradečtí se nedokázali dostat do protiútoku, pročež mohou svěřenci Radima Rulíka ve svém snažení pokračovat.
     
    35:48
    Do šance se dostal Červený, jenže jeho bekhendový pokus z pravého kruhu zblokovala hned dvojice bránících hráčů Litvínova. Ti se následně dopustili zakázaného uvolnění a hra se vrací před Januse.
     
    36:12
    Válek chtěl vyhodit puk po mantinelu, ale trefil jen čárového, který s bolestivou grimasou padl na ledovou plochu. Po chvíli naštěstí vstal a za potlesku publika je schopen pokračovat.
     
    36:36
    Gregorc vydoloval puk v rohu kluziště a rychlým pasem chtěl založit bleskovou akci. Picard však byl v útočném pásmu dřív než černá pryž – ofsajd.
     
    37:01
    Vydarený získal touš za vlastní klecí a následně rozehrál ofenzivní snažení Mountfieldu, které ale rychle skončilo v útočném pásmu, kde kotouč převzali beci Vervy.
     
    37:33
    Štajnoch narazil Kubáta čistě ramenem na mantinel, za což si vysloužil potlesk tribun. Obránce Litvínova se sice následně dostal k ráně od modré, jenže tu zblokoval první bránící hráč – Džerinš.
     
    38:06
    Nyní byl prostor ve středu kluziště přehuštěn, pročež se Severočeši nemohli dostat do třetiny. Proto raději jednoduše nahodili na Rybára, který puk lapil. Buly po jeho levici.
     
    38:25
    Východočeši se dopustili podražení, bude se vylučovat z jejich řad...
     
    38:38
    Sudí je trochu jiného mínění než já – Dietzovi uděluje dvě minuty za hákování.
     
    39:02
    Východočeši ihned vyhodili puk přes všechny čáry, Janus kotouč zpracoval a připravil k rozehrávce svým spoluhráčům.
     
    39:39
    Verva si vytvořila tlak v pásmu Hradce a Gula vypálil od modré, jeho ránu zneškodnil Rybár svou vyrážečkou.
     
    39:55
    Ještě jeden pokus si vypracovali svěřenci Radima Rulíka. Lukeš vystřelil od levého mantinelu, jenže gólman Mountfieldu měl betony k ledu přitisknuté pevně.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut z dnešního duelu je minulostí. Litvínov překlopil zápas ve 32. minutě, paradoxně v oslabení, kdy se krásně trefil František Lukeš, jehož zásah do růžku hradecké klece byl vskutku výstavní. Zbytek dějství se i nadále nesl ve velmi bojovném duchu, kdy se mužstva přetahovala především o střed hrací plochy. Třetí třetina začne přibližně v 19:47. O osudu tohoto souboje se pravděpodobně rozhodne právě v ní.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield HK – 3 (12)
    HC VERVA Litvínov – 9 (15)
     
    Hokejisté se vracejí před diváckou kulisu, třetí třetina vypukne co nevidět. Litvínovu ještě zbývá 37 vteřin početní výhody.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Dragoun ve spolupráci s Köhlerem získali puk pro Vydareného, který jej od obranné modré nastřelil až za klec Januse.
     
    40:38
    Domácí v plném počtu.
     
    40:48
    Pláněk rozehrává akci Lvů, přihrál Červenému na pravý mantinel, ten předal Džerinšovi, jenž už další přesný pas vymyslet nedokázal, pročež jde Verva do protiútoku.
     
    41:18
    Červený dostal nabito mezi kruhy, odkud tvrdě vypálil. Januse však trefil přímo na solar.
     
    41:40
    Dej intenzivně napadal rozehrávku Severočechů, kotouč se po jeho souboji s jedním z beků Litvínova dostal mimo hrací plochu. Buly po pravici Januse.
     
    42:02
    Gregorc zatáhl hru za vlastní klec a obě mužstva vystřídala. Bednář cpal v následující akci puk do brankoviště Vervy, kde byli důraznější beci hostujícího celku.
     
    42:23
    Nepřesná rozehrávka Lvů vrací hru před Rybára – zakázané uvolnění.
     
    43:02
    Picard předal ve středu kluziště Štajnochovi, který žabkou prověřil Januse, jenž puk vyrazil do rohu. Z rychlého protiútoku pálil Jurčík, jehož ránu vykopl gólman Hradce betonem.
     
    43:30
    Do dobré příležitosti se po pravé straně probil Köhler, jehož ránu však brankář Litvínova bez problému skryl v náruči.
     
    43:36
    Šance na srovnání je tu. Sklenička inkasuje dvě minuty za vysokou hůl.
    SJEDNEJTE SI CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ U GENERALI

     
    44:02
    Gregorc vystřelil od pravého mantinelu, Janus byl připraven a kotouč vykopl betonem do rohu kluziště.
     
    44:36
    Hradečtí vaří svého soupeře v jeho třetině a rychle si vyměňují puk, Bednář svou přihrávku neprocpal přes Gulu a Verva se osvobodila.
     
    45:08
    Velký závar před svatyní Litvínova, nejprve pálil Gregorc, po něm dorážel Newton. Defenziva hostí zatím odolává.
     
    45:36
    Hosté v plném počtu.
     
    45:51
    Do další příležitosti se dostal Jarůšek, jeho ostrou ránu z levého kruhu vyrazil Janus vyrážečkou, nádherný zákrok gólmana Severočechů!
     
    46:08
    Verva sice zaváhala ve vlastním pásmu s rozehrávkou, nakonec se však i přesto před Rybára dostala, dlouho tam ale nepobyla.
     
    46:35
    Köhler vyslal pokus od pravého mantinelu, Janus vyrážečkou poslal puk do rohu. Tlak Východočechů je v těchto chvílích drtivý.
     
    47:11
    Litvínov se osvobodil a Newton díky dobrému napadání nedokázal rozehrát. Černý bojuje o kotouč za klecí Rybára s defenzivou Lvů.
     
    47:49
    Gula vystřelil od modré, ale přes chumel hráčů před svatyní Mountfieldu rána neprošla. Po komerční pauze se bude vhazovat v pásmu svěřenců Václava Sýkory.
     
    48:07
    Pilař zastavil touš na útočné modré a poslal ho do rohu, kde o něj bojují Trávníček s Vydareným, vítězem tohoto souboje byl bek Lvů, který zakládá akci svého týmu.
     
    48:39
    Na dnešní zápas dorazilo 6890 diváků! FORTUNA aréna je vyprodána!
     
    49:08
    Köhler nepřešel na útočné modré přes Skleničku, ale Hübl na druhé straně mířil hodně nepřesně, takže útočník Lvů příliš litovat nemusí.
     
    49:29
    Knotek prodloužil nahození Pláňka do útočného pásma, Hradečtí se tam však moc dlouho neudrželi a s pukem musí zpět ke své kleci.
     
    50:08
    Východočeši bojují o černou pryž v rohu kluziště, Jarůšek si ho šikovně vyměnil s Pavlasem a následně vypálil z pravé strany, bohužel pro Mountfield dosti nepřesně.
     
    50:51
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velká hrubka brankáře Rybára přináší Vervě vedení o dva góly! Gólman Hradce se nerozhodl, zda nahození z obranného pásma Litvínova zpracuje, nebo rovnou rozehraje, pročež ho nešťastně připravil ROSTISLAVU MARTYNKOVI, který jej bez problémů poslal do brány. Asistence: Karel Pilař, Zbyněk Sklenička.
    50:51 Rostislav MARTYNEK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:43
    Mountfield ještě zápas nevzdává, nyní však akci nezaložil dobře, pročež se píská zakázané uvolnění a hra se stěhuje před klec Lvů.
     
    52:02
    Štajnoch s Dietzem zaváhali s rozehrávkou ve vlastním pásmu, takže se ke střele od pravého mantinelu dostal Hořava, Rybár vykopl betonem kotouč do rohu. Následuje poslední komerční přestávka tohoto duelu.
     
    52:41
    Martynek si chrání kotouč v rohu před dotírajícím Vydareným. Verva kombinuje v pásmu Lvů podél mantinelu.
     
    53:06
    Dragoun dostal puk na levý kruh, odkud tvrdě vystřelil po ledě na přední tyč. Janus jistě zasáhl svým betonem.
     
    53:21
    Svěřenci Václava Sýkory se dopustili dalšího zakázaného uvolnění. Buly po pravé ruce brankáře Rybára.
     
    53:52
    Dietz rozehrál zpoza své klece na Bednáře, který přenesl hru před Januse, kde Mountfield aktuálně roztáčí kolotoč přihrávek.
     
    54:08
    Kapitán Hradce nakonec poslal puk před brankoviště, kde z otočky pálil Šimánek, pravou tyč svatyně Vervy minul asi o půl metru.
     
    54:19
    Mužstvo Radima Rulíka nic složitého nevymýšlí a vyhazuje kotouč přes všechny čáry – zakázané uvolnění. Čas začíná Mountfieldu utíkat strašně rychlým tempem.
     
    54:38
    Pláněk dostal nabito na levou stranu k modré čáře. Vypálil nebezpečně, ale touš nakonec minul břevno brány Severočechů o pár centimetrů!
     
    55:08
    Vydarený s Gregorcem rozjíždějí další akci Východočechů. Díky Jarůškovi se Hradečtí po levém mantinelu dostali do pásma, jenže tam o puk přišli.
     
    55:43
    Verva hraje chytře, aktuálně už nechodí příliš napadat a soustředí se především na obranu středního pásma, kde zastavuje většinu příležitostí Lvů.
     
    56:10
    Dej sprintuje napadat Trávníčka, ten měl ale ke kotouči podstatně blíž a bez problému jej poslal ven z třetiny Litvínova.
     
    56:39
    A další důkaz disciplinované hry Severočechů. Ti nahazují puk za klec Rybára, jakmile se dostanou přes půlící čáru a rychle střídají.
     
    57:07
    Janus nahození ze středu kluziště nakonec raději podržel pod svou lapačkou, takže Mountfield získává pásmo.
     
    57:26
    Černý ve spolupráci s Jurčíkem udrželi touš u mantinelu za bránou Východočechů dost dlouho a našetřili tak cenné vteřiny.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Verva se pohodlně drží v třetině Mountfieldu, závěrečný tlak domácích se nekoná.
     
    58:55
    Lukeš teď dokonce mohl zakončit, když vyjel před bránu Lvů a bekhendem vypálil, mířil však nepřesně.
     
    59:20
    Hanzl a Černý v pohodě udrželi černou pryž pod svými bruslemi v rohu kluziště za svatyní Rybára a opět tak našetřili cenný čas.
     
    59:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec koriguje, nejspíš je však pozdě. ANDRIS DŽERINŠ dostal kotouč na levou stranu a z kruhu trefil těsně nad ledem k zadní tyči, Janus byl bez šance. Asistence: Bedřich Köhler, Jiří Šimánek.
    59:40 Andris DŽERINŠ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:40
    Václav Sýkora si bere oddechový čas a plánuje poslední akci Východočechů.
     
    59:55
    Litvínov vyhazuje kotouč přes všechny čáry, Gregorc ho zpracovává před brankovou čárou, dnešní duel pomalu končí...
     
    Konec zápasu.
     
    První duel série mezi Hradcem a Litvínovem je za námi. Verva si připisuje první bod a ujímá se důležitého vedení. Zápas se lámal až ve třetí třetině, v níž sice byli lepší Lvi, ale Severočeši zvládli zvýšit svůj náskok po chybě gólmana Rybára a brance Rostislava Martynka. Mountfield si nevytvořil závěrečný nápor, přesto dokázal dvacet vteřin před koncem korigovat, když se trefil Andris Džerinš. Na víc se však svěřenci Václava Sýkory nezmohli a utkání tak skončilo výhrou jejich protivníka.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 20 (32)
    HC VERVA Litvínov – 5 (20)
     
    Nejlepší hráči duelu:

    Mountfield HK – Jaroslav Bednář
    HC VERVA Litvínov – Jaroslav Janus
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Série však pokračuje už zítra dalším soubojem zde ve FORTUNA aréně. Dokáže Verva zvýšit svůj náskok, nebo bude srovnáno? Já se na vás budu těšit zase někdy příště, do té doby na počtenou. (20:30:32)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. Kukumberg (Jaroslav Bednář, Gregorc), 60. Džerinš (Köhler, Šimánek) – 19. Válek (Kubát, J. Doležal), 32. Lukeš, 51. Martynek (K. Pilař, Z. Sklenička)


    Mountfield HK: Rybár (Kacetl) – Pláněk, Vydarený (A), Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pavlas – Červený (A), Džerinš, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Dej – Jarůšek, T. Knotek, Picard – Köhler, Dragoun, R. Pavlík.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Sörvik, Kubát, Gula, F. Pavlík, K. Pilař, Z. Sklenička, Frolo – Martynek, V. Hübl (A), Lukeš – Jurčík, M. Hanzl, J. Černý (A) – M. Hořava, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, K. Reichel, J. Doležal.

    Rozhodčí: Hradil, Lacina – Gebauer, Lederer

    Diváci: 6890 (vyprodáno)
    Mountfield HK 4 1 Litvínov
    #1 Pondělí 13.03.2017 • 18:00
    Mountfield HK - Litvínov 2:3
    #2 Úterý 14.03.2017 • 17:20
    Mountfield HK - Litvínov 3:0
    #3 Pátek 17.03.2017 • 17:20
    Litvínov - Mountfield HK 1:4
    #4 Sobota 18.03.2017 • 17:30
    Litvínov - Mountfield HK 1:2
    #5 Úterý 21.03.2017 • 17:20
    Mountfield HK - Litvínov 7:4
    thejrc.org