Washington – Minnesota 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Montreal – Chicago 2:4 (kon.)
Ottawa – Tampa 1:2 (po pr.) | Florida – Toronto 7:2 (kon.) | Edmonton – Dallas 7:1 (kon.)
Los Angeles – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.) | San Jose – Buffalo 4:1 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
New York Islanders
Středa 15.03.2017, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. John Tavares (NYI) 1+0
    2. Jason Chimera (NYI) 1+0
    3. Elias Lindholm (CAR) 1+0 (02:41:46)
    VIDEO: Vítězný gól z hole hostujícího kapitána Johna Tavarese.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-34; Zablokované střely: 16-15; Vhazování: 64%-34%; Hity: 18-37; Přesilové hry: 0/3-0/1; Trestné minuty: 2-6.
    VIDEO: Islanders proti Hurricanes dovršili fantastický obrat!

     
    Carolina na konci druhé třetiny vedla po trefách Joakima Nordströma a Eliase Lindholma o dvě branky a vypadalo to, že do třetí třetiny bude odcházet spokojenější, jenže těsně před přestávkou se během 25 sekund prosadili Joshua Ho-Sang a Jason Chimera. Za stavu 2:2 ve třetí části Thomas Greiss i Cam Ward předvedli několik spektakulárních zákroku a na řadu přišlo prodloužení, které po 35 sekundách rozhodl John Tavares. Islanders na čtvrtý pokus Caroliny porazili. Konečný výsledek: Carolina Hurricanes 2 New York Islanders 3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:35 John TAVARES - 2:3
     
    60:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHN TAVARES si najel ve středu útočného pásma na krásnou zpětnou přihrávku z pravého křídla, kterou se prezentoval Joshua Ho Sang, a přesnou střelou zápěstím z vrcholu mezikruží zamířil mezi pravým betonem a vyrážečkou Cama Warda k levé tyči! Islanders dokonali obrat! Asistence: Joshua Ho-Sang a Nick Leddy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Islanders na konci druhé třetiny vstřelili během pouhých 25 sekund dva góly a po bleskovém smazání dvoubrankového náskoku Hurricanes mohli ve třetí třetině rozhodnout, oba brankáři ale předvedli několik senzačních zákroků, po kterých nás čeká prodloužení. Vyhrají domácí i čtvrtý vzájemný duel? Skóre po třetí třetině: Carolina Hurricanes 2 New York Islanders 2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:40
    Ještě jedno vhazování před prodloužením, které stále silnější klepe na dveře. Islanders vyhodili puk na zakázané uvolnění a Thomas Greiss musel být připraven.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:03
    Islanders si vytvořili obrovský tlak a Hurricanes se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    57:57
    Calvin de Haan na levé straně napřáhl od modré čáry k prudké střele s příklepem, kterou Cam Ward sevřel mezi lapačkou a vyrážečkou na hrudi, a přerušil hru.
     
    57:22
    Anders Lee z pravého kruhu pro vhazování bekhendem nahodil puk směrem na přední tyči, kde ho jemně přizvedl Josh Bailey, Cam Ward ale poté lapačkou kotouč vyrazil mimo! Paráda!
     
    57:15
    Anders Lee na levém křídle zpětnou přihrávkou našel na vrcholu mezikruží Calvina de Haana, který prudkou střelou těsně nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Cam Ward ale předvedl úžasný rozštěp a puk vyrazil levým betonem!
     
    57:07
    Alan Quine si z pravého křídla krásně sjel před bránu, puk se mu ale mezi betony sedícího Cama Warda procedit do brány nepodařilo! Brankáři chytají neskutečně a ve třetí části neinkasovali.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Nordström (Stempniak, Wallmark), 21. E. Lindholm – 39. Ho-Sang (N. Kuljomin), 40. Chimera (Clutterbuck, de Haan), 61. Tavares (Ho-Sang, Leddy)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Slavin, Faulk (A), Hanifin, Pesce, Dahlbeck, Tennyson – Aho, J. Staal (A), Teräväinen – Skinner, V. Rask (A), E. Lindholm – McClement, D. Ryan, P. Brown – Nordström, Wallmark, Stempniak. Hlavní trenér: Bill Peters.
    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Pelech, de Haan, Hamonic (A), Hickey, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), R. Strome, Ho-Sang – N. Kuljomin, Beauvillier, Chimera – Gionta, Quine, Clutterbuck. Hlavní trenér: Doug Weight.

    Rozhodčí: Hebert, Peel – Alphonso, Wheler

    Diváci: 8 707
    thejrc.org