Sparta – Zlín 0:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
0:0 (0:0)
FC Zlín
Pátek 17.03.2017, 20:15 • Generali Arena • ePojisteni.cz liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V ligové tabulce Sparta zůstává třetí, na čemž se koneckonců dnes nemohlo změnit vůbec nic, Zlín si udržel čtyřobodové manko na nejúspěšnější klub české fotbalové historie a posunul se na čtvrté místo před Mladou Boleslav. Středočeši ale disponují zítřejším zápasem v Uherském Hradišti k dobru. (22:20:15)
     
    Utkání končí zaslouženou remízou. Sparta byla po většinu zápasu aktivnějším týmem, ovšem nedokázala si vytvořit vážnější střelecké příležitosti a naopak Zlín byl v prvním poločase nebezpečnější, když Jugas s Vukadinovićem zahodili největší šance celého zápasu.

    Hosté ze Zlína v závěru dohrávali v deseti bez vyloučeného Matejova, přišli o oba zraněné stopery Jugase s Gajičem, přesto v závěru nepustili Spartu do žádného závěrečného náporu.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 14 – 10
    Střely na bránu: 10 – 4
    Střely mimo: 4 – 6
    Rohové kopy: 7 – 4
    Držení míče: 61% – 39%
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 10 – 11
    Žluté karty: 4 – 3
    Červené karty: 0 – 1
     
    Okamžitě s uplynutím avizovaného čtyřminutového nastavení Radek Příhoda ukončil předehrávku jednadvacátého kola nejvyšší fotbalové soutěže, Sparta remizovala se Zlínem bez branek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu za zdržování při rozehrávce dostává zlínský brankář Dostál.
     
    90+2
    Na Hybšův centr před Dostálem nedosáhl vůbec nikdo a Karavajev poté jen stěží dokázal zastavit míč na hrací ploše u rohového praporku, to ještě jen pro Miloše Kopečného, jenž jej odehrál na útočnou polovinu.
     
    90+2
    Francouzský útočník Beauguel je při chuti, po jeho další útočné snaze pálil Dame Diop pořádně nepřesně.
     
    90+1
    Karavajev si v úvodu čtyřminutového nastavení musel pomoci rukama v souboji s Beauguelem a vysloužil si žlutý zápis do statistik.
     
    89
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Jugas, přichází Jean-David Beauguel.
     
    89
    Souboj Josefa Šurala s Jakubem Jugasem hostující obránce odnesl krvavým šrámem, zdravotně indisponován se zdá být i sparťanský útočník.
    88. Obrovská chyba Koubka neskončila gólem
     
    88
    Koubek pořádně zaváhal, kdy sice nejdříve dobře přečetl situaci a včas vyběhl k postranní čáře, míč ale odehrál jen k Traorému, jeho ránu ze čtyřiceti metrů ale stačil Michal Kadlec odkopnout.
     
    86
    Ojedinělá zlínská útočná akce, kdy se Kopečný protáhl s míčem podél levé postranní čáry a nacentroval před branku, tam ale kraluje Tomáš Koubek.
     
    86
    Další z mnoha zákroků Stanislava Dostála, ten si tentokrát přesvědčivě poradil se stříleným centrem Daniela Holzera.
     
    84
    Další vlnu nevole na tribunách přinesla souhra Šurala s Néstorem, kdy Španělovi míč utekl do zámezí a rozehrávat může brankář Stanislav Dostál.
     
    83
    "Brněnská" souhra Maria Holka s Josefem Šuralem končí dalším nezdarem, první jmenovaný přihrál svému spoluhráči velmi nepřesně a nasměroval míč za postranní čáru.
     
    81
    Sparťané útočí do kompaktní zlínské defenzivy. Váchova střela od samého počátku neměla šanci k úspěchu, když domácí středopolař z kroku pálil několik metrů nad zlínskou branku.
     
    80
    Sparťanští fanoušci v kotli opustili svůj sektor a zanechali v něm transparent "Jediné řešení = Obměna vedení".

    Tomáš Kohlmann

    Branky:

    Karty:   40. Vácha (SPA), 45. Mazuch (SPA), 59. Michal Kadlec (SPA), 90+1. Karavajev (SPA) – 60. V. Vukadinovič (ZLN), 67. Matejov (ZLN), 90+3. S. Dostál (ZLN)   75. Matejov (ZLN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:11.
    AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec (C), Hybš – Mareček (76. Mario Holek), Vácha – Albiach, Čermák (68. Holzer), Josef Šural – V. Kadlec.
    Náhradníci: Bičík – Sáček, Havelka, Vatajelu, Holzer, Konaté, Mario Holek.

    FC Zlín: S. Dostál – Pazdera, Jugas (C) (89. Beauguel), Gajič (56. Janíček), Matejov – V. Vukadinovič, Živulić, Traoré, Kopečný – Holík, Fantiš (72. Diop).
    Náhradníci: Švenger – Hubáček, Štípek, Janíček, Bačo, Diop, Beauguel.

    Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Hájek

    Diváci: 7 842
    thejrc.org