Pardubice – Znojmo 0:1 (kon.) | Opava – Ostrava 0:1 (kon.) | Prostějov – Frýdek-Místek 1:2 (kon.)
Vítkovice – Třinec 0:0 (kon.) | Vlašim – Ústí n. L. 1:1 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
0:0 (0:0)
FK Třinec
Sobota 18.03.2017, 15:00 • Městský stadion Vítkovice, Ostrava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    MFK VÍTKOVICE

    Domácí celek bude mít letos velké starosti se záchranou. Aktuálně jsou Vítkovice na předposledním místě a na čtrnácté Pardubice ztrácejí sedm bodů. Tým má problémy v útoku, který dosud vstřelil jen 17 branek, a nezáří ani obrana. Defenzíva ostravského týmu je totiž v rámci FNL druhou nejhorší, neboť inkasovala již 34 gólů. V posledním zápase však Vítkovice překvapivě dokázaly porazit Žižkov!

    Poledních pět utkání

    11.3.2017 Vítkovice – Žižkov 1:0
    4.3.2017 Táborsko – Vítkovice 3:2
    25.2.2017 Vítkovice – HFK Olomouc 1:0 (příprava)
    4.2.2017 Vítkovice – Sigma B 2:1 (příprava)
    25.1.2017 Opava – Vítkovice 3:0 (příprava)
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Oproti domácím jsou na tom hosté o něco lépe. S dvaceti body je Třinec na dvanácté pozici, přičemž má ale stejný počet inkasovaných branek jako jeho dnešní soupeř. V posledních pěti ligových zápasů však fotbalisté Třince ani jednou neprohráli a na začátku jarní části pokračují ve skvěle zvládnuté zimní přípravě.

    Posledních pět utkání

    11.3.2017 Třinec – Táborsko 2:0
    5.3.2017 Žižkov – Třinec 1:1
    24.2.2017 Zabrze – Třinec 1:1 (příprava)
    18.2.2017 Podbeskidzie – Třinec 4:1 (příprava)
    14.2.2017 Třinec – Havířov 5:0 (příprava)
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    3.9.2016 Třinec – Vítkovice 2:1
    2.7.2016 Vítkovice – Třinec 2:1 (přát. zápas)
    13.2.2016 Třinec – Vítkovice 6:0 (přát. zápas)
    Aktéři dnešního zápasu už se připravují!

     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Prajza, Mikula (C), Honiš – Hlavsa, Texl, Vaněk, Juřena – Mišinský, M. Kovařík.
    Náhradníci: Nemrava – Fiala, Hruzík, Szotkowski, Ondráček, Řezáč, Gebert.

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Stříž, Bedecs, Reintam, Benetka – Šumbera, Janošík, Ižvolt, Motyčka, Krišto (C) – Hošek.
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Janoščín, M. Čelůstka, Tobiáš, Vávra, Latocha.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Lucie Ratajová, Mária Súkeníková.
     
    Fotbalisté již nastupují na hrací plochu. Domácí se představí ve svých tradičních dresech, tedy modrých. Rovněž hosté budou v typické barvě. Oblékli totiž červenou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se okamžitě po úvodním výkopu nastěhovali na útočnou polovinu. Po jejich nepřesnosti mohli zahrozit domácí, nicméně rovněž obrana Třince byla pozorná.
     
    2
    Vysoký nákop z kopačky Motyčky měl doputovat za obranu Vítkovic, nicméně výsledkem je pouze vhazování ve prospěch domácího celku.
     
    2
    Registrujeme první nedovolený zákrok. U středového kruhu se provinil jeden z domácích a Ižvolt se tak může postavit k rozehrání volného kopu.
     
    3
    Nakonec šel před Květoně centr z pravé strany, avšak ten prolétl nad hlavami všech hráčů. Následná přihrávka zleva skončila za brankovou čárou.
     
    4
    Třinec vybojoval další standardní situaci, ale vysoký centr mířící na hlavu Motyčky mířil do ofsajdu. Sudí Ratajová byla neoblomná.
     
    5
    Domácím se zatím kombinace vůbec nedaří. Třinečtí fotbalisté si teď v obraně hodně zavařili, avšak Reintam po dobré práci vybojoval aspoň vhazování.
     
    6
    Bleskový útok Třince přinesl první vážnější situaci. Míč skvěle potáhl Stříž, jenž měl hodně prostoru a nakonec prudce vypálil levou nohou. V rozhodujícím momentu však střela byla sražena na roh.
     
    7
    Hosté zahrávali dokonce dva rohové kopy v řadě a po tom druhém se míč dostal na nohu Mikka Reintama. Jeho razantní projektil šel přesně do Květonových rukavic.
     
    8
    Volný kop si nyní vypracovali také svěřenci kouče Romana West. Rozehrávka nakrátko však Vítkovicím nepřinesla žádnou výhodu a následovala ztráta míče.
     
    9
    Po faulu ve středovém kruhu dostali hostující fotbalisté výhodu, nicméně tu si pokazili příliš prudkou přihrávkou na rozběhnutého Benetku. Ten byl bez šance.
     
    10
    Hosté ještě zůstali nastěhovaní na útočné polovině, nicméně po zisku míče se vpřed rychle vydal Juřena. Domácí záložník si míč navedl na střelu, ale tou trefil jen blokujícího soupeře.
     
    11
    Registrujeme první zakončení, které prošlo přes defenzivní řadu Třince. Skákavý pokus z nějakých dvaceti metrů se však nevlezl do prostoru Palečkovy brány.
     
    12
    Vaněk šikovně předskočil váhajícího Hoška a hosté museli zatáhnout za záchrannou brzdu. Po rychlé akci se ale Vítkovice dostaly k zakončení, které proskákalo těsně vedle brány. Ohrozit Palečka se pokusil Mišinský.
     
    13
    Ve středu hřiště teď měli dvakrát navrch domácí. Finální kolmice ale neprošla k Kovaříkovi, jenž byl dobře hlídán na hranici pokutového území.
     
    14
    Zleva se do pokutového území pokusil prodrat Martin Motyčka. Ani on však neuspěl a hosté posléze volili obranný odkop mířící až za brankovou čáru.
     
    15
    Do Richarda Vaňka nyní poněkud důrazněji zajel Hošek. Na první žlutou kartu zápasu to ale dle hlavní rozhodčí nebylo. Vítkovice mohou rozjet postupný útok.
     
    16
    Vítkovice jsou několik desítek vteřin nastěhovány na útočné polovině hřiště. Zatím se nemohou prokombinovat k zakončení.
     
    17
    Výborně provedený rychlý brejk Třince vyústil v pěkný centr v ideální výšce. Hošek se před Květona dostal příliš pozdě, tedy v době, kdy už se míč dostal do zámezí.
     
    19
    V posledních chvílích se ani jeden z celků ne a ne vymanit ze středu hřiště. Častěji mají míč na nohách fotbalisté Vítkovic.
     
    20
    Až na začátku dvacáté minuty se ke střele na pravé straně pokutového území dokázal uvolnit Hošek. Slabý pokus byl sražen a dolétl přesně do rukavic domácího gólmana.
     
    21
    Třinec vedl další akci, tentokrát ale nalevo od brankáře a výsledkem byla pouze nepřesná přihrávka, kterou na hřišti nestihl sprintující záložník hostů.
     
    22
    Po dobré práci třinecké obrany si Hošek vybojoval nedovolený zákrok soupeře. Standardní situace však nebyla rozehrána ideálně, míč skončil až vedle brány.
     
    23
    Hosté se nadále snaží využívat především rychlých protiútoků. Po dalším takovém se do centru vložil domácí obránce a Třinec získává rohový kop.
     
    24
    Defenzíva Vítkovic si naprosto v pohodě pohlídala centr letící na bližší tyč Květonovy brány. Následně si ale domácí nerozuměli při rozehrávce, čímž ztratili míč.
     
    25
    Reintam se pokusil o šikovné roztažení hry na rozběhnutého Michala Stříže. Příliš rychlý míč doputoval až za pomezní čáru.
     
    26
    Domácí fotbalisté jsou v posledních minutách hodně zatažení a soupeř je příliš nepouští do kombinace. Výsledkem nakonec byla šance Hoška, který však zblízka nadvakrát nezakončil přesně. Velká škoda pro hostující celek.
     
    27
    Po dalším brejku Třince se nalevo skvěle uvolnil Janošík, který prošel až do pokutového území. Kličkou se nejprve zbavil obránce, ale pak mu byl míč odkopnut na roh.
     
    28
    Rohový kop hostujícího týmu nepřinesl velké nebezpečí. Třinec se chvíli držel v blízkosti pokutového území, ale míč šel nakonec pouze ke Květonovi.
     
    29
    Obrovská šance Vítkovic! Po parádní prostrkávačce do pokutového Třince se před Palečkem zjevil osamocený Cverna, avšak jeho zakončení hostující gólman dokázal zneškodnit.
     
    30
    Vítkovice ještě rozehrávaly rohový kop, nicméně ten už si obrana Třince bezpečně pohlídala. Hosté se postupným útokem vysouvají vpřed.
     
    31
    Jenže po ztrátě míče u soupeřovy šestnáctky se faulem provinil Dario Krišto. Tomu je domlouváno, neboť se nejednalo o první provinění.
     
    32
    Domácí hru v posledních minutách naprosto kontrolují a Třinec se naopak prezentuje poměrně velkým množstvím nepřesností. Další taková doputovala pouze k Mikulovi.
     
    33
    Petr Hošek si zabíhal za stoperskou dvojici Vítkovic, nicméně Martin Honiš si situaci pohlídal. Kombinovat mohou znovu Vítkovice.
     
    34
    Tak nyní Hošek nevyužil stoprocentní šanci. Aktivní Janošík se proběhl na levé straně a spoluhráči naservíroval přihrávku na malé vápno. Květon Hoškovo zakončení parádně vychytal.
     
    35
    Rohový kop přinesl chvilkové obléhání pokutového území před bránou Květona, nicméně všechno ukončila hodně nepřesná střela z rohu šestnáctky.
     
    36
    Do hry se chtěl znovu zapojit Hošek, ale tentokrát dostal hostující útočník těžkou přihrávku, kterou na hřišti nestihl. Vhazovat budou domácí Vítkovice.
     
    37
    Taktovku utkání pro změnu opět převzal Třinec. Blíže k bráně se ale zatím nedostává. Přeci jenom postupný útok si defenzíva domácích v pohodě kontroluje.
     
    38
    Z pokračující akce Třince šel míč u rohového praporku pouze za brankovou čáru. Stalo se tak po odehrání Stříže a odkopávat tedy bude Květon.
     
    39
    Snad poprvé v utkání se Hošek uvedl v pozici přihrávajícího. Výbornou přízemní míč však v pokutovém území odehrál pouze vracející se bek Vítkovic.
     
    40
    Centr z rohového praporku se stal kořistí Josefa Květona, ale jeho rychlý výhoz byl odehrán do zámezí. Vítkovice budou útočit do zformované obrany.
     
    41
    Vítkovice získaly první zajímavější standardní situaci. Míč z levé strany rozehrával Vaněk, nicméně jeho točený centr prolétl pokutovým územím a skončil vedle brány.
     
    43
    Další z mnoha rychlý protiútoku Třince zakončil Benetka, který v šestnáctce našel volného spoluhráče. Ten byl vytlačen do velkého úhlu a získal jen rohový kop.
     
    44
    Třinec zahrával dva rohového kopy, nicméně nakonec se míč po dvou krátkých přihrávkách dostal jen k pozornému obránci Vítkovic. Míč byl odehrán do bezpečí.
     
    45
    Na začátku poslední minuty řádné hrací doby prvního poločasu se nalevo prohnal Texl. Jeho finální přihrávku však obránce Třince srazil na roh.
     
    45
    Po rohovém kopu přišel jen brejk Třince, jenž skončil poněkud nepřesnou přihrávkou na Ižvolta. Hostující záložník měl prostor v pokutovém území, ale k míči se nedostal.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí a stav utkání je bezbrankový. Na obou stranách jsme viděli jednu obrovskou šanci, nicméně Cvernu ve 29. minutě vychytal Paleček, a gólman byl poté úspěšný i na druhé straně. Pět minut po Cvernovi svou tutovku nevyužil hostující Hošek. Třinec je ale zatím trochu nebezpečnější, neboť soupeře trápí rychlými protiútoky, především po levé straně. Doufejme, že se v druhém poločase dočkáme aspoň jedné branky.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu jdou domácí s jednou změnou v sestavě. Marek Szotkowski zaujal místo Mariána Kovaříka.
     
    46
    Třinec hned v úvodu poločasu získal volný kop, nicméně centr od středového kruhu Hošek nedokázal proměnit v přesnější zakončení.
     
    47
    Hosté jsou hned po zahájení druhé půle aktivnějším týmem a nyní se dokonce dostali ke střele. Reintam však dalekonosným pokusem přestřelil.
     
    48
    Až příliš důrazně se Janošík tlačil přes bránícího hráče, kterého nakonec zezadu povalil. Rozehrávat mohou domácí Vítkovice.
     
    49
    Velká šance hostů! Po závaru na hranici pokutového území se Ižvoltovi podařilo protlačit míč přes obránce, nicméně následným zakončením poslal míč přesně k padajícímu Květonovi.
     
    51
    Hosté tentokrát neměli prostor na pořádné zakončení. Ke střele tak natáhl Šumbera, jenž vůbec nedokázal trefit bránu.
     
    52
    Jeden z domácích se po rychlejším přechodu do útoku dostal k přízemnímu zakončení. To však letělo přesně doprostřed brány a stalo se kořistí Palečka.
     
    54
    Další ofenzivní choutky Vítkovic jsou ukončeny nedovoleným zákrokem. Třinec však nemůže postupovat do otevřené obrany, neboť defenzíva domácích se rychle zformovala.
     
    55
    Ve velké šanci se zjevil Šumbera, nicméně ten s vůbec nepohlídal ofsajdovou hranici a dobrý zákrok Květona tak byl poněkud zbytečný.
     
    56
    Velmi aktivní je nadále Martin Janošík, jenž znovu dostal přihrávku na levou stranu. Tentokrát hostující záložník vybojoval rohový kop.
     
    57
    Výborný centr od rohového praporku dopadl přesně na hlavu Mikka Reintama, který prakticky nebyl bráněn. Hostující obránce však tutovkou na hranici malého vápna trestuhodně pohrdl a zakončil nad bránu.
     
    58
    Rychlejší akci domácího celku chtěl Juřena vyšperkovat prúnikem do pokutového území. U postranní čáry se ale nedokázal uvolnit.
     
    59
    Druhé střídání na straně Vítkovic. Hřiště opouští Jaroslav Hlavsa, kterého nahradí Matěj Fiala.
     
    59
    Po vhazování se k míči v pokutovém území dostal Szotkowski, který míč zády k bráně přistrčil spoluhráči. Ten vypálil vysoko nad bránu.
     
    60
    A střídají také hosté. Místo Petra Hoška se na hřiště dostává Stanislav Vávra.
     
    61
    Domácí celek si po delší době vypracoval možnost rohového kopu. Ten byl odvrácen, ale následné vhazování pak proskákalo až k Vladimíru Mišinskému. Domácí útočník trefil z levé strany šestnáctky tyč!
     
    63
    Třinečtí fotbalisté se dostali na hranici pokutového území. Místo zakončení však Janošík zvolil posunutí míče k Vávrovi, který byl v ofsajdu.
     
    64
    Také hosté se pokoušejí častěji ohrožovat soupeřovu bránu. Jedovatou křížnou střelu z pětadvaceti metrů teď vyslal Ižvolt, ale míč šel pár decimetrů vedle vzdálenější tyče.
     
    65
    Hodně nepovedená kombinace na pravé straně. Jeden z domácích se pokusil oslovit Szotkowského, nicméně rychlá přihrávka šla až za brankovou čáru.
     
    66
    Na konci 66. minuty se Szotkowski konečně dostal k míči, ale po souboji se poroučel na trávník. Nutno říci, že nyní to trochu zavánělo Reintamovým faulem.
     
    68
    Vítkovice se znovu nastěhovaly na polovinu soupeře. Finální přihrávky do pokutového území však zatím nenacházejí adresáty.
     
    69
    Až na třetí pokus se defenzívě Třince podařilo ubránit pokračující akci Vítkovic. Vávra poté vybojoval faul soupeře a hosté hru mohou uklidnit
     
    70
    Poté, co míč doputoval za brankovou čáru poblíž Květonovy brány si něco vyříkávala dvojice Cverna – Vávra. Hlavní rozhodčí to řeší domluvou.
     
    71
    Hosté mohli využít hodně nepřesné rozehrávky domácího celku, nicméně Ižvolt nevyprodukoval zrovna nejpřesnější přihrávku.
     
    71
    Přesto se Třinec ještě udržel na polovině soupeře a Květon měl trable se zakončením Vávry, jenž střílel z velkého úhlu. Hosté získávají rohový kop.
     
    72
    Odvrácený centr doletěl přesně k Střížovi, jenž natáhl ke krásné střele. Ta byla sražená, ale míč ještě v šestnáctce dostihl osamocený Vávra, který z levé strany přestřelil!
     
    73
    Třinec podruhé střídá. Odpracováno má Michal Stříž, který uvolnil místo Jiřímu Janoščínovi.
     
    74
    Vítkovice se po hodně dlouhé době natrvalo dostaly k míči. Nákop na Szotkowského nebyl přesný, avšak odkop třineckého fotbalisty šel pouze do zámezí.
     
    75
    Dobře pracující Stanislav Vávra nyní na zádech udržel dotírajícího soupeře. Janošík poté nepřihrál přesně, ale Třinec se ještě drží u míče.
     
    76
    Při rychlém brejku domácích fotbalistů si hostující obránce musel pohlídat Szotkowského. Stalo se, nicméně ostravský tým bude kopat roh.
     
    77
    O nedovolený zákrok si řekl Mišinský a hostující fotbalista ho opravdu vyslyšel. Následný centr z místa přestupku však našel jen v ofsajdu postaveného Mišinského.
     
    78
    Ofsajd tentokrát pískán i na druhé straně. Domácí chtěli rychle rozehrát, ale musí se počkat na střídání.
     
    79
    Trenér West sáhl k poslednímu střídání. Závěr zápasu odehraje Vojtěch Gebert, který nahradil Václava Juřenu.
     
    80
    Tak to byla stoprocentní šance hostů! Stanislav Vávra si skvěle zaběhl za obranu Vítkovic, trochu zprava šel sám na Květona, avšak svou šanci zahodil střelou do domácího brankáře.
     
    81
    Naposledy střídají také fotbalisté Třince. Na hřiště míří zkušený Petr Joukl, opačný směr nabral Matej Ižvolt.
     
    82
    Třinec po zisku míče podnikl rychlý výpad. Kulatý předmět se dostal na levou stranu k nohám Janošíka, ale ten celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou.
     
    Dnešní utkání sleduje 680 diváků!
     
    84
    Menší závar v pokutovém území Vítkovic končí dalekým odkopem k půlící čáře. Domácí jsou však pod tlakem a vůbec se nedostávají z vlastní poloviny.
     
    85
    Po rohovém kopu si chtěl hostující Reintam vykoledovat odpískání faulu, ale nakonec mohl být rád, že neobdržel žlutou kartu za nafilmovaný pád.
     
    86
    Až nyní se Vítkovice podívaly hlouběji na polovinu soupeře. Míč po pár nepřesnostech skončil u Matěje Fialy, který neváhal a zprava zakončoval. Palečkovu bránu však výrazně přestřelil.
     
    87
    Teď už je odpískán faul jednoho z domácích fotbalistů, který ve středovém kruhu podrazil Šumberu. Volný kop pro Třinec!
     
    88
    Příliš vysoký centr si bezpečně pohlídal Květon. Navíc byl odpískán útočný faul atakujícího soupeře.
     
    89
    Třinec by utkání rád rozhodl ve svůj prospěch. Dva centry z levé strany byly sraženy, ale v závěru 89. minuty hosté získávají slibnou standardní situaci.
     
    90
    Domácí obrana si poradila s prudkým centrem do pokutového území. Následně chtěl v akci Třince pokračovat Janošík, nicméně výsledkem je pouze odkop od brány.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    90+1
    Poslední prudký centr Daria Krišta byl naprosto v pohodě odvrácen prvním bránícím hráčem. Nic víc už zřejmě neuvidíme.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy ukončeno a týmy se musí spokojit s bezgólovou remízou. Velké šance jsme viděli na obou stranách, nicméně zápasu kralovali gólmani. Největší šanci Vítkovic měl ještě v prvním poločase Cverna, avšak ten si v souboji jeden na jednoho s Palečkem neporadil. Ze strany Třince mohl skórovat nejprve Hošek a po něm v druhé půli především střídající Vávra. Také Květon však zazářil, díky čemuž zápas skončil výsledkem 0:0.
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (16:52:21)

    Lukáš Podleśny

    Branky:


    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Prajza, Mikula (C), Honiš – Hlavsa (59. Fiala), Texl, Vaněk, Juřena (79. Gebert) – Mišinský, M. Kovařík (46. Szotkowski).
    Náhradníci: Nemrava – Fiala, Hruzík, Szotkowski, Ondráček, Řezáč, Gebert.

    FK Třinec: Paleček – Stříž (73. Janoščín), Bedecs, Reintam, Benetka – Šumbera, Janošík, Ižvolt (81. Joukl), Motyčka, Krišto (C) – Hošek (60. Vávra).
    Náhradníci: Adamuška – Joukl, Janoščín, M. Čelůstka, Tobiáš, Vávra, Latocha.

    Rozhodčí: Jana Adámková – Lucie Ratajová, Mária Súkeníková

    Diváci: 680
    ocianews.com