Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hertha 4:2 (kon.) | Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.)
W. Brémy – RB Lipsko 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hamburg 0:0 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
4:2 (3:0)
Hertha BSC
Sobota 18.03.2017, 15:30 • RheinEnergieStadion (Köln) • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám vás u šestadvacátého kola německé Bundesligy, v němž se představí 1. FC Kolín nad Rýnem a Hertha BSC. Oba celky se nacházejí v horních patrech tabulky a bojují o účast v evropských pohárek. Duel začíná v 15 hodni 30 minut a uvidíme, který ze soupeřů se přiblíží vysněným příčkám.
     
    Ještě jednou vás vítám u dalšího kola německé Bundesligy! Do startu utkání chybí zhruba padesát minut a už jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić, Lehmann (C), Zoller – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Haraguči, Darida, Kalou – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Fritz zahájil dnešní střetnutí. Oba celky potřebují bodovat, a tak nás čeká zajímavý duel. Jako první se k výkopu postavil Vedad Ibišević a Herta zahajuje utkání kombinací.
     
    2
    Kolín nad Rýnem nastoupil k dnešnímu zápasu v bílém, naopak Hertha Berlín zvolila růžovou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde jsou v útoku domácí. Do vápna se chtěl prodrat Simon Zoller, ale jeho snažení bylo na hranici šestnáctky zastavené.
     
    3
    V kombinaci vidíme hostující hráče, kteří si přihrávají na vlastní polovině hrací plochy. Do útoku se hnal Vladimír Darida, jehož počínání bylo zastavené čistým skluzem.
     
    4
    Salomon Kalou vybojoval u středové čáry balon a Hertha může znovu kombinovat. Hráči v růžovém drží zatím více balon, ale na polovinu soupeře se dostávají jen těžce.
     
    5
    Kolínští zalezli na vlastní polovinu, kde se soustředí na bránění. Míč na Vedada Ibiševiće se snažil procpat Salomon Kalou, ale jeho přihrávka byla příliš dlouhá.
     
    5
    Domácí se rychle přesunuli na polovinu hostů, kde se k zakončení dostal Simon Zoller. Jeho tvrdá rána mířila do prostoru tří tyčí, ale brankář výborně zareagoval.
     
    6
    Köln právě vstřelil branku!
    Tak to je nástup do utkání jako hrom! Za hranicí pokutového území dostal hodně prostoru JUJA OSAKA, jehož pokus ve vzduchu trochu zaplaval a skončil přesně v horním rohu branky. Rune Almenning Jarstein si sice na zakončení japonského hráče sáhl, ale vytěsnit jej nedokázal.
    6. Juja OSAKO - 1:0
     
    8
    Kolín je po vstřelené brance na koni a v tomto okamžiku vybojoval rohový ko. Na pravé straně se rozeběhl Christian Clemens, jenž přihrávkou pod sebe našel jen bránícího hráče.
     
    9
    Z rohového kopu domácího celku nic nebude. Centr od praporku zamířil na zadní tyč, kde vládl Sebastian Langkamp. Hra se opět přesouvá velmi rychle na stranu Kolína.
     
    10
    Hertha mohla zahrozit, když balon mířil do šestnáctky. Tam dostal prostor Salomon Kalou, jenž si nechal balon ještě jednou skočit, čímž prováhal vhodný moment ke střele.
     
    12
    Hostující celek kombinuje na polovině soupeře, ale domácí se s přihrávkami dobře přesouvají. Zatím Berlínu schází lepší pohyb hráčů bez balonu.
     
    13
    Hráči v bílých dresech soupeře přinutili k přihrávkám, které dostali hostující celek až na vlastní polovinu. Hertha sice neustále kombinuje, ale její hra je zatím hodně statická.
     
    14
    Rozhodčí přerušuje hru, když na zeleném pažitu po tvrdém střetu zůstal ležet Miloš Jojić. Do středního záložníka domácího celku totiž nalétl Genki Haraguči.
     
    16
    Před dalším útokem hostujícího celku se obrana v bílém trochu otevřela. Přihrávku na střed dostal Vladimír Darida, jehož přihrávka do strany byla hodně nepřesná.
     
    16
    Hra se nám opravdu rychle přesunula před druhou z branek, kde si na levé straně naběhl Christian Clemens. Jeho přihrávka před branku vypadala opravdu nebezpečně, ale včas zasáhl Rune Almenning Jarstein.
     
    18
    Hertha rozehrávala rohový kop, který byl na první tyči odvrácen. Následně přišlo zakončení, ale to srazil na další roh Christian Clemens.
     
    19
    Po téměř dvaceti minutách musíme přiznat, že sledujeme spíše boj o každý kousek zeleného pažitu. Hertha je sice více u balonu, ale žádnou větší šanci si nevypracovala. Naopak Kolínští po krásné střele zpoza vápna vedou a soustředí se na obranu.
     
    21
    Domácí si málem dali vlastní branku, když střílený centr poslal před branku Peter Pekarík. Jeho pokus srazil směrem k brance Matthias Lehmann, ovšem míč od něj šel asi metr od branky.
     
    22
    Herně je zatím Hertha lepším celkem na trávníku. Ovšem hostující hráči na první velkou šanci stále čekají, ale vyrovnání by si zasloužili.
     
    24
    Další centr z levé strany mířil na hostujícího kapitána, jehož předskočil soupeř a nedal Herthě nejmenší šanci. Salomon Kalou při dalším průběhu hry byl faulován a na trávník je povolán lékařský tým.
     
    25
    Zdá se, že Salomon Kalou je v pořádku a právě v tomto okamžiku reprezentanta z Pobřeží Slonoviny vpustil hlavní sudí zpátky do hry.
     
    27
    Ve hře se objevuje stále více nepřesností a hraje se spíše u středového kruhu. Utkání přineslo jen jednu zajímavou střelu, která skončila v brance hostujícího celku.
     
    28
    Do těžké situace se po odraženém míči dostal Peter Pekarík, jenž si nakonec výborně poradil a vybojoval odkop od vlastní branky.
     
    29
    Christian Clemens na levé straně obešel soupeře a dostal se k centru. Ten do vzduchu přizvedl jeden ze stoperů a celou akci přerušil až výběh hostujícího gólmana.
     
    30
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Salomon Kalou, přichází Mitchell Weiser.
     
    31
    Zranění Salomona Kaloua bylo příliš vážné a zdá se, že hru opustil pro natažení stehenního svalu.
     
    32
    Mohlo být vyrovnáno, ale to by hostující kapitán musel ve vyložené šanci lépe zamířit. Nadýchaný centr dopadl na hlavu Vedada Ibiševiće, jenž trefil přesně prostor, v němž stál Timo Horn.
    32. Ibiševićova hlavička zamířila jen do brankáře
     
    32
    Žlutou kartu dostává Genki Haraguči (Hertha BSC), který ve vzdušném souboji zasáhl loktem soupeře do obličeje. Japonský hráč je po zásluze prvním potrestaným hráčem tohoto duelu.
     
    34
    Hostující celek je lepším týmem a téměř neustále je u balonu. Ovšem další centr z pravé strany skončil v moci domácí obrany.
     
    35
    Köln právě vstřelil branku!
    Kolínští dávají soupeři lekci z produktivity a už vedou dvoubrankovým rozdílem. Juja Osako v pokutovém území dostal trochu prostoru a všiml si na hranici vápna spoluhráče. ANTHONY MODESTE dostal přesnou přihrávku a střelou z voleje k pravé tyči nedal brankáři šanci.
    35. Anthony MODESTE - 2:0
     
    38
    Köln právě vstřelil branku!
    Tak to je pro hráče hostujícího celku studená sprcha a jeho hlavní trenér se jen nevěřícně pousmál. Na hranici ofsajdu se pohyboval ANTHONY MODESTE, ale pomezní rozhodčí celou situaci pustil. Francouzský útoční se tak dostal do samostatného úniku a podél brankáře zvyšuje vedení Kolína.
    38. Anthony MODESTE - 3:0
     
    40
    První poločas se blíží ke konci a na stadionu panuje pekelná atmosféra. Domácí hráči jsou u míče a nemají, kam spěchat. Sledujeme kombinaci Kolína na vlastní polovině hrací plochy.
     
    41
    Po nepřesné přihrávce se hosté dostali k míči, ale také jejich kombinace na polovině soupeře netrvá dlouho. Navíc se Hertha musí rychle vracet zpátky.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Sebastian Langkamp (Hertha BSC), jenž zastavil rychle se rozvíjející útok domácích šlapákem. Hlavní rozhodčí neváhal ani vteřinu a trestá také stopera hostů.
     
    43
    V pokutovém území po souboji upadl Christian Clemens, ale hlavní rozhodčí byl hodně blízko a ukázal, že se bude pokračovat ve hře. To se samozřejmě nelíbí publiku, které by chtělo pokutový kop.
     
    45
    První poločas se blíží ke svému konci a u míče se nacházejí hostující hráči. Ovšem BSC kombinuje na vlastní polovině hrací plochy a vypadá to, že se v úvodní pětačtyřicetiminutovce už nic nestane.
     
    45+1
    Tak ani tentokrát se hosté z branky radovat nebudou! Na pravé straně vnikl do šestnáctky Mitchell Weiser, jenž prudkou přihrávkou hledal nohu svého kapitána. Vedad Ibišević na míč nedosáhl a následně vynadal spoluhráči, že nepřesnou přihrávku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločasu jsme viděli převahu hostujícího celku, který ale obě své tutovky spálil. Naopak na druhé straně Kolín proměnil vše, na co sáhl. Domácí uštědřili soupeři lekci z produktivity, a tak pomalu, ale jistě kráčení za třemi body. Uvidíme, co nám oba celky předvedou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Per Ciljan Skjelbred, přichází Sami Allagui.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil druhý poločas, do kterého budou muset hosté vstoupit útočně naladěni. K výkopu se postavili domácí, ale jejich nákop úspěch neslavil.
     
    47
    Hertha kombinovala na polovině soupeře, ale opět celkem jednoduše byla vyhnána na vlastní polovinu. Hráči v růžových dresech budou muset začít od začátku.
     
    47
    Centr z levé strany poslal do vápna Marvin Plattenhardt. Z jeho kopačky se míč kroutil do branky a Timo Horn měl plné ruce práce, aby ho vytěsnil mimo prostor tří tyčí.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Dominic Maroh (1. FC Kolín nad Rýnem), jenž skluzem dohrál stojnou nohu soupeře a je prvním potrestaným hráče ve druhém poločase.
     
    49
    Dominic Maroh šel do souboje s brankářem a hlavní rozhodčí po pár vteřinách váhání ukazuje na penaltový puntík!
    49. Penaltový zákrok domácího brankáře
     
    50
    Hertha právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil VEDAD IBIŠEVIĆ, jenž potvrdil pevné nervy a střelou doprostřed branky snižuje stav zápasu. Timo Horn si vybral stranu, ale jeho rozhodnutí v tomto okamžiku nebylo správné.
    50. Vedad IBIŠEVIĆ - 3:1
     
    52
    Další centr z levé strany skončil u hostujícího kapitána. Ovšem v tomto okamžiku byl Vedad Ibišević překvapen, že k němu balon propadl a nestihl zakončit.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Matthias Lehmann (1. FC Kolín nad Rýnem), jenž dohrál soupeře, čímž přerušil další útok BSC. Hertha stupňuje tlak a je v utkání mnohem lepší.
     
    53
    Sám na brankáře pelášil Anthony Modeste, jenž se v době přihrávky pohyboval v ofsajdu. Pomezní sudí to velmi dobře viděl a hned zvedl praporek nad hlavu.
     
    55
    Hostující hráči vybojovali právo dalšího rohového kopu, ale tentokrát se k zakončení nedostali. Tlak BSC pokračoval, ale následný centr vyboxoval Timo Horn do bezpečí.
     
    56
    Ve druhém poločase se hraje výhradně na branku Kolína, který brání ještě stále dvoubrankové vedení. Ovšem Hertha je mnohem lepší a pomalu se dostává do vyložených šancí.
     
    57
    Anthony Modeste skončil na zeleném pažitu po tom, co do něj vletěl John Anthony Brooks. Domácímu útočníkovi se na nohy nechce, a tak přibíhá lékařský tým.
     
    58
    K rozehrání standardní situace se postavil Miloš Jojić, jehož centr zamířil přesně do míst, kde byl Rune Almenning Jarstein. Kolínští ušetřili pár desítek vteřin, ale to je tak všechno.
     
    60
    Už to vypadlo, že Sami Allagui půjde sám na brankáře, ale v posledním momentu ho o míč připravil vracející se bránící hráč.
     
    61
    Hosté utahují šrouby, ale ještě by to chtělo lepší řešení finální fáze. Hertha se jednoduše dostala do šestnáctky, ale zpětná přihrávka zamířila do míst, kde stál pouze soupeř.
     
    62
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Simon Zoller, přichází Marco Höger.
     
    63
    Köln právě vstřelil branku!
    Je troufám si říct hotovo! Marco Höger po zisku míče na nic nečekal a posla do brejku ANTHONYHO MODESTEA, jenž dokázal střelou na první tyč zkompletovat hattrick. To je povedený odpoledne pro francouzského hráče, jenž má dnes stoprocentní bilanci.
    63. Anthony MODESTE - 4:1
     
    66
    Na stadionu panuje výborná kulisa, aby taky ne, když domácí celek vede už 4:1. Navíc Kolínští jsou v dalším útoku a po další vstřelené brance jsou hodně aktivní.
     
    67
    Hostující celek opět snadno získal míč, ale nedostal se na polovinu soupeře. Naopak do útoku jde Kolín, ale Miloš Jojić nepřešel v souboji jeden na jednoho přes svého strážce.
     
    68
    Hertha sice na držení míče vede, ale její další kombinace se nachází u středového kruhu. O přenesení hry se pokusil Genki Haraguči, ale další centr odvrátila obrana domácího celku na roh.
     
    69
    Hertha právě vstřelila branku!
    Po rohovém kopu se na první tyči dostal k hlavičce JOHN ANTHONY BROOKS, jehož pokus nedal brankáři nejmenší šanci zasáhnout. Vedení Kolína je dvoubrankové a opět je, o co hrát. Uvidíme, zda BSC domácí ještě zmáčkne a třeba přidá alespoň další branku.
    69. John Anthony Brooks - 4:2
     
    71
    Timo Horn si připisuje do statistik další zákrok, když zlikvidoval tvrdou střelu zpoza vápna. Hertha se vstřelenou brankou dostala opět do hry alespoň o bod.
     
    72
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Maximilian Mittelstädt.
     
    74
    Domácí celek se usadil na polovině soupeře, po přenesení hry se k míči dostal Miloš Jojić. Ovšem záložník Kolína si pomohl útočným faulem, který mu je také odpískán.
     
    75
    Do konce zápasu zbývá posledních patnáct minut plus nastavení. U balonu jsou v současné době hosté, kteří kombinují na vlastní polovině.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Sami Allagui (Hertha BSC), který na polovině domácích skluzem dohrál soupeře. Hlavní sudí neváhal a trestá také tohoto střídajícího hráče.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Miloš Jojić, přichází Frederik Sørensen.
     
    77
    K zakončení z velké dálky se odhodlal Vladimír Darida, jehož pokusu scházela přesnost. zakončení českého středopolaře totiž zamířilo asi metr nad branku Kolína.
     
    78
    Hertha opět po zisku míče kombinuje a pomalu se přesouvá blíže k brance soupeře. Po pár přihrávkách přišel centr z pravé strany, který odvrátil Neven Subotić.
     
    80
    Hráči v bílých dresech už nikam nespěchají a po zisku míče přichází jen dlouhé nákopy na hrdinu dnešního utkání. Ovšem Anthony Modeste hraje proti přesile a k míči se dostává jen těžce.
     
    82
    Neuvěřitelný zákrok Tima Horna! K centru z levé strany se dostal Mitchell Weiser, jenž našel Vedada Ibiševiće. Hostující kapitán vyslal střelu, která mířila do branky, ale domácí brankář ji vykopl nad svoji bránu. V případě vstřeleného gólu, by to byla zápletka jako hrom.
     
    83
    Christian Clemens si to v běžeckém souboji rozdal s krajním obráncem a nakonec ho vyhrál. Kolín bude vhazovat na polovině soupeře a to mu v tomto okamžiku stačí.
     
    85
    Po dalším centru se k míči dostal Vedad Ibišević, jenž byl hodně z úhlu, a tak zkusil vrátit míč do druhé vlny. Ovšem v tomto prostoru byl pouze soupeř, a tak se Hertha do další šance nedostala.
     
    86
    Anthony Modeste si narazil míč se spoluhráčem a už se mu nabízel do volného prostoru. Ovšem francouzský útočník byl stažen k zemi, a tak se Kolín musí smířit s rozehráním z klidné pozice.
     
    87
    Hosté dlouhým nákopem nepřekonali obranu soupeře, ale balon udrželi. Hertha začne další útok kombinací na vlastní polovině hrací plochy.
     
    88
    Není na co čekat, a tak všechny míče míří centry do vápna. Ten poslední dokázala obrana Kolína odvrátit na rohový kop.
     
    89
    K rohovému praporku přispěchal Vladimír Darida, který opět našel přesně hlavu Johna Anthonyho Brookse. Pokus hostujícího stopera mířil do spodní části branky, ale Timo Horn předvedl reflexivní zákrok.
     
    90+1
    K postranní čáře přišel čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ve stejném okamžiku byl faulován Anthony Modeste, a tak Kolín ušetří další cenné vteřiny.
     
    90+2
    Míč se nachází na kopačkách domácích hráčů, kteří kostrbatě kombinují na polovině soupeře. Kolín se svým dnešním výkonem může být spokojený a posune se na sedmou příčku tabulky. Naopak Hertha zůstane šestá a na dnešního soupeře bude mít náskok pouhých šesti bodů.
     
    90+3
    Domácí vybojovali rohový kop, jenž byl rozehrán nakrátko. Ovšem Kolín dlouho pozici u praporku neudržel, ale to ho nemusí trápit, jelikož nastavený čas se chýlí ke konci.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    V povedeném utkání jsme viděli šest branek a hlavně výhru Kolína, který soupeři zejména v prvním poločase dal lekci z produktivity. Hrdinou duelu je bezpochyby Anthony Modeste, jenž nasázel soupeři hattrick a vyhoupl se na druhé místo v tabulce střelců. Kolín díky výhře poskočil na šestou příčku a je za svým dnešním soupeře už o pouhé tři body. Hertha v utkání byla častěji na míči , ale nedokázala proměnit velké příležitosti.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:24:04)

    Michal Luxa

    Branky: 6. Osako (Lehmann), 35. Modeste (Osako), 38. Modeste (Lehmann), 63. Modeste (Höger) – 50. Ibišević (pen.), 69. Brooks (Darida)

    Karty:   48. Maroh (KLN), 52. Lehmann (KLN) – 32. Haraguči (HER), 42. Langkamp (HER), 76. Allagui (HER)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Horn – Olkowski, Maroh, Subotić, Hector – Clemens, Jojić (76. F. Sørensen), Lehmann (C), Zoller (62. Höger) – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – F. Sørensen, Höger, Rudņevs, S. Özcan, Klünter, Hartel.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred (46. Allagui), Stark – Haraguči (72. Mittelstädt), Darida, Kalou (30. Weiser) – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Allagui, Stocker, Allan, Weiser, Mittelstädt.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    ocianews.com