Nantes – Nice 1:1 (kon.) | Nancy – Lorient 2:3 (kon.) | Bordeaux – Montpellier 5:1 (kon.)
Toulouse – Rennes 0:0 (kon.) | Angers – Guingamp 3:0 (kon.)
konec
FC Nantes
1:1 (1:1)
OGC Nice
Sobota 18.03.2017, 17:00 • Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Francouzská nejvyšší soutěž Ligue 1 pokračuje již třicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Nantes, které na vlastním stadionu přivítá Nice.
     
    FC Nantes

    Desátý celek tabulky se trápí především v ofenzivní fázi. Po devětadvaceti kolech má méně než jeden vstřelený gól na utkání a patří v této činnosti k nejhorším v celé soutěži. V poslední době se ale Nantes zvedá a pravidelným sběrem bodů se posouvá tabulkou. Pryč jsou časy ze začátku sezony, kdy Nantes čekalo i sedm zápasu na zisk třech bodů. Poslední zápas si Nantes vybojovalo až v posledních minutách, když se prosadil střídající Emiliano Sala a přisoudil tak na půdě Montpellier všechny body svému týmu.
     
    OGC Nice

    Nice si po loňském čtvrtém místě nyní brousí zuby i na vyšší příčky. V Evropské lize se francouzskému celku příliš nedařilo, když nepostoupil ze základní skupiny a na jarní část tak mohl zapomenout. O to více se Nice zaměřilo na domácí ligu, kde se nachází s náskokem na třetím místě jen s malou ztrátou na úplné čelo. Z posledních sedmnácti zápasu v Ligue 1 se muselo Nice sklonit jen před vedoucím Monakem, když na půdě lídra francouzské soutěže prohrálo o tři branky. Poslední zápas ale Nice příliš nevyšel. Před domácím publikem muselo dotahovat dvoubrankové vedení Caen a nakonec jen remizovalo 2:2 a ztratilo tak důležité dva body.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    30.10. 2016 Nice – Nantes 4:1
    30.04. 2016 Nantes – Nice 1:0
    04.11. 2015 Nice – Nantes 1:2
    08.02. 2015 Nice – Nantes 0:0
    20.09. 2014 Nantes – Nice 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Dupé – Dubois, Lucas Lima, Djidji, Diego Carlos – G. Gillet (C), Rongier – Iloki, Thomasson, Nakoulma – Sala.
    Náhradníci: Riou – Vizcarrondo, Harit, Kačaniklić, A. Touré, S. Oliveira, Stępiński.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Dalbert – Obbadi, Seri – Pereira, Belhanda, Eysseric – Balotelli.
    Náhradníci: Benítez – M. Sarr, Koziello, Marcel, Srarfi, Le Bihan, Donis.

    Rozhodčí: Millot – Lamouche, Pacelli (vš. Francie).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třicátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Velmi rychle se dostal míč až do pokutového území Nice, ale první střela zápasu jde vysoko nad branku.
     
    3
    Mario Ballotelli má v úvodu zápasu problémy s kopačkou a stále ještě nezasáhl do hry. Toho chtěl využít domácí Sala, který se hnal do útoku, ale v důležitý moment si příliš předkopl míč před sebe.
     
    4
    Nantes vstoupilo do zápasu velmi aktivně. Hned pětice hráčů napadala rozehrávku soupeře až u vápna. Nice si ale s přehledem poradilo a může pokračovat v postupném útoku.
     
    5
    Na levé straně se však dostal k míči Diego Carlos, který centroval před Cardinala. Ten neměl žádné starosti s vysokým míčem do vápna.
     
    6
    Snad poprvé se Nice udrželo na polovině soupeře delší dobu. Ballotelli si došel pro míč k pravé postranní lajně, ale proti přesile bránících hráčů míč neudržel.
     
    7
    Emiliano Sala byl faulován při hlavičkovém souboji ve středu pole a domácí tak mohou rozehrát točnou akci z klidové pozice.
     
    8
    Nyní si ale domácí útočník pomohl faulem ve vápně a musí odevzdat balon soupeři. Yoan Cardinale má k dispozici výkop.
     
    9
    Třetímu týmu francouzské nejvyšší soutěže se v úvodu nedaří držet míč na kopačkách. Na levém kraji zkoušel proniknout do pozice pro centr Pereira, ale nepřišel si na Carlose.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka rozhodně patří domácímu týmu. Dante společně s Cardinalem museli být v pozoru při centru Ilokiho. Hra však pokračovala a před pokutovým územím byl poslán k zemi Emiliano Sala a domácí tak mají první velkou příležitost k ohrožení branky.
     
    11
    Yoan Cardinale si postavil čtyřčlennou zeď, ta se ještě nastavila o dva hráče domácího celku. Centr však letěl do vápna, kde zvítězil v důležitém souboji kapitán Nice Dante.
     
    12
    Nice je zatím naprosto mimo hru. Musí se bránit, až nyní se vydal na útočnou výpravu Souquet. Na pravém kraji ho však zastavuje útočný faul Ballotelliho daleko od míče.
     
    13
    Tak teď domácí prováhali první velkou šanci. Sala se ocitl s míčem na kopačce na bodu pro pokutový kop, ale byl zády k brance a tak zvolil ještě přihrávku na hranici vápna. Tam byl připravený na dělovku Thomasson. Míč mu však vůbec nesedl.
    13. První velká šance domácího týmu
     
    15
    Také Nice se začíná více a více dostávat na útočnou polovinu. Pereira výborně napadal rozehrávku soupeře a zbrzdil tak domácí hráče.
     
    16
    Na Cardinaleho se hnal další útok. Nakoulma si skvěle navedl míč z levé strany do středu a vypálil na zadní tyč. Hostující brankář musel předvést parádní zákrok.
     
    17
    Rozjetý domácí celek nyní zastavil zdvižený praporek. Na pravé straně si nepohlídal ofsajdovou pozici Iloki.
     
    18
    Belhanda táhl útok Nice středem hřiště. Na pravé straně se mu rozběhl do volného prostoru Souquet, ale dlouhý pas na něj nebyl přesný.
     
    19
    Domácí jsou stále v pěti hráčích na polovině soupeře. Po přechodu Nice do útoku se dostal balon na kopačku Eysserica, který ale nic nepředvedl a ještě navíc ztratil míč.
     
    20
    To samé jde říci i o Salovi na druhé straně. Domácí útočník se zamotal do svých vlastních kliček.
     
    21
    Yoel Cardinale zariskoval při rozehrávce. Dotíral na něj Emiliano Sala, ale hostující brankář zvolil přihrávku na Danteho.
     
    22
    Už to vypadalo na první žlutou kartu zápasu, ale hlavní rozhodčí se ještě nad Ilokim slitoval. Právě Iloki skluzem sestřelil unikajícího Pereiru.
     
    23
    Nantes právě vstřelili branku!
    Zdálo se, že se Nice už dokáže ubránit, když Dante odkopl míč daleko od branky. Následně ale přišla parádní přihrávka z levé strany do vápna, kde si míč stačil zpracovat Jules Iloki a ještě předložil míč zcela volnému EMILIANU SALOVI, který pálil pravačkou na zadní tyč. Cardinale si ještě sáhl na míč, ale už ho nedokázal vyrazit.
    23. Emiliano SALA - 1:0
     
    25
    Domácí pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Rongier jen vedle branky.
     
    27
    Dante zatím skvěle brání náběhy soupeřů. Nyní si pohlídal střelce první branky ještě před vápnem.
     
    28
    Tentokrát Dante zaváhal při rozehrávce a do útoku se hnal Nakoulma. Ještě před centrem do vápna ho zastavil čistě Dalbert.
     
    29
    Nice právě vstřelilo branku!
    Přichází parádní rána ze střední vzdálenosti od JEANA SERIHO a je vyrovnáno. Hosté vyrovnávají z první střely na branku. Maxime Dupé neměl žádnou práci do teď a hned musí vytahovat míč ze sítě.
    29. Jean Michaël Seri - 1:1
     
    31
    Domácí fotbalisté jsou zaskočeni z rychlého srovnání skóre. Nice zatím nic nepředvedlo, ale je zpět ve hře.
     
    32
    Podobně jako Seri to zkusil i Mario Ballotelli, ale jeho střela šla jen do středu branky, kde byl připravený Dupé.
     
    33
    Nantes se rychle oklepalo z inkasované branky. Sala si znovu hledal prostor před vápnem, ale Dante je dnes zatím k nepřekonání.
     
    34
    Pereira si hledal míč u pravé postranní lajny, ale přihrávka na něj byla příliš vysoká a končí až v zámezí.
     
    35
    Ballotelli si výborně pokryl míč tělem a musel být na pravé straně sražen k zemi. Nice se tak může dostat centrem do vápna.
     
    36
    A je to tak. Dante hlavičkoval před vyběhnutým Dupém. Míč se ale před skrumáž hráčů nedostal.
     
    38
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Po úvodním tlaku domácího týmu převzalo iniciativu Nice. Eysseric se dostal k míči na levém kraji, ale jeho centr nebyl z nejpřesnějších.
     
    39
    Sala chtěl najít ve naběhnutého Thomassona. Následně se k centru odhodlal Iloki a málem z toho byl výstavní vlastní gól. Le Marchand netrefil čistě míč a ten končí jen vedle pravé tyče.
     
    40
    Diego Carlos si našel míč na levé straně. Chtěl obejít protihráče, ale ten rychlejší než domácí hráč, tak zvolil centr do pokutového území, ale ani tentokrát nemusí Cardinale zasahovat.
     
    42
    Ricardo Pereira si pomohl při napadání faulem a domácí tak mohou rozehrát svou útočnou akci z klidové pozice.
     
    43
    Domácí fanoušci se zlobí na sudího, ale Iloki byl podle něj vytlačen z hrací plochy v souladu s pravidly. U míče jsou tak hostující hráči.
     
    44
    A ještě bylo horko v pokutovém území Nice. Iloki prodloužil hlavičkou míč na osamoceného Salu. Ten si ale příliš dlouho zpracovával míč na pravačku a poté jeho střelu už blokuje Dalbert.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se dostal k míči Znovu Iloki. Následně poslal balon na rozběhnutého Salu, který si ale v souboji pomohl mírným faulem a ten již hlavního rozhodčímu neunikl.
     
    45
    Prvním potrestaným mužem zápasu je Valentin Eysseric, který si pomohl v hlavičkovém souboji loktem.
     
    45+1
    Při tom, co je stále Dubois ošetřován je oznámena jedna nastavená minuta v prvním poločase.
     
    45+1
    Domácí fanoušci se dožadovali odpískané penalty. Le Marchand zahrál v pokutovém území ale jen hrudníkem.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Nantes vlétlo do utkání útočnou smrští. Z ní domácí ale vytěžili jen jednu branku. Po přistrčení Ilokiho se prosadil střelou na zadní tyč Emiliano Sala. Vedení Nantes netrvalo dlouho. Z ničeho nic se opřel do míče ve střední vzdálenosti od branky Jean Seri, který rozvlnil síť dělovkou k levé tyči. Poté se dostávali více do útoku také hráči Nice, ale další branka již nepadla a druhý poločas je tak otevřený.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nice vstoupilo do druhého poločasu rozehrávkou. Eysseric ale zavezl míč jen k pravé straně, ze které byl hodně rychle vytlačen. Balon se tak dostal až k brankáři.
     
    48
    Ricardo Pereira se těžce zvedal po srážce na pravé straně. Nice ale dokázalo získat míč a dokonce i vybojovat autové vhazování.
     
    49
    Nantes i ve druhém poločase aktivně napadá, ale nyní se to příliš nevyplatilo. Po rychlé kombinaci na pravé straně se dostal k míči Mario Ballotelli a je těsně před vápnem faulován.
     
    50
    K míči se postavila dvojice Dante, Eysseric. Nakonec pálil po přiťuknutí Danteho právě Eysseric, ale jeho střela je tečovaná na rohový kop.
     
    51
    Rongier našel přesným centrem kapitána Nice Danteho. Do cesty se mu připletl spoluhráč a možná i proto končí hlavička jen nad brankou.
     
    52
    Ve druhé půli se tlačí do útoku více Nice. Na pravé straně se dostal do sprintu Arnaud Souquet. Lucas Lima mu vůbec nestíhal a tam musel sáhnout k faulu za žlutou kartu.
     
    53
    Younes Belhanda se pokusil podobně jako střelec vyrovnávací branky Jean Seri poslat nečekanou střelu zpoza vápna. Míč však končí jen na tribuně.
     
    54
    Ve druhém poločase se viditelně přitvrzuje. Nyní musel fauloval ve středu hřiště Obbadi. Do útoku tak může jít Nantes.
     
    55
    Thomasson nic nepředvedl směrem dopředu a tak mohl jít do útoku Eysseric. Toho se nepodařilo zastavit dvěma obráncům, ale hostující útočník byl natolik rozhozen, že jeho centr byl velmi nepřesný.
     
    56
    Na trávníku zůstal po souboji ležet hostující hvězda Ballotelli. Hra musela být přerušena, ale Ital bude pokračovat ve hře.
     
    57
    Tak teď měl Yoan Cardinale štěstí. Jednoduchý míč, který mířil na břevno se nepodařilo poslat nad branku. Balon se tak odrazil do hřiště, ale nikdo z domácích se nedostal k dorážce.
     
    58
    Ballotelli je zpět na nohou a dokonce i v náběhu. Přihrávka na něj byla však příliš rychlá a hostující útočník se tak do brejku nedostal.
     
    60
    I po hodině hry je stav stále nerozhodný. Dante musel hasit další akci domácího týmu. Před Salou však dokázal míč ustřelit do bezpečí.
     
    61
    Jean Seri centroval před branku od rohového praporku. Nice se však do zakončení vůbec nedostalo. Naopak musí velmi rychle zpět do obrany.
     
    62
    Valentin Eysseric založil útočnou akci Nice. Na levém kraji přihrál obránce, poté předložil míč do středu, kde byl připravený Belhanda, ale jeho následná přihrávka jde jen na domácí kopačky.
     
    63
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Jules Iloki, přichází Alexander Kačaniklić.
     
    64
    Mario Ballotelli si výborně pokryl míč po dlouhé přihrávce. Poslal míč k pravé postranní lajně, kde byl Eysseric. Ten však celou akci výrazně zbrzdil a Nice musí začít znovu od obránců.
     
    65
    Balon se nakonec dostal až k brankáři. Cardinale našel dlouhou přihrávkou Ballotelliho, který si znovu pohlídal míč a donutil fauloval Diega Carlose. Ten dostává žlutou kartu.
     
    66
    Eysseric se postavil k rozehrávce volného přímého kopu. Balon se dostal až na zadní tyč, kde byl v souboji domácí Lima s Belhandou. Naštěstí pro Nantes dokázal Lima míč odhlavičkovat.
     
    68
    Lima dokázal dokonce vyvézt míč z vlastní poloviny. Následně je faulován u levé postranní lajny Nakoulma.
     
    69
    Nyní se museli stáhnout do vápna také hráči Nice. Rongier servíroval míč na přední tyč, ale tam byl jen Mario Ballotelli.
     
    70
    Po faulu u rohového praporku nechal hlavní rozhodčí pokračovat ve hře. Celá akce se dostala až k hlavičce střídajícího Kačanikliće. Ten však trefil ve středu branky jen Cardinala.
     
    71
    Emiliano Sala se protlačil ke střele zpoza vápna. Cardinale nyní na dělovku nedokázal reagovat, ale míč nakonec končí jen nad brankou.
     
    72
    Mario Ballotelli se pustil do rychlostního souboje s Limou. Na domácího obránce však nevyzrál a musí se vracet do obrany.
     
    73
    Kačaniklić je faulován u středové lajny. Domácí tak získávají zadarmo míč a mohou se dostat až do vápna.
     
    75
    Po několika soubojích ve středu pole se dostal míč až k Rongierovi. Ten si nepřišel na napadajícího Obbadiho, ale nakonec je z toho autové vhazování pro Nantes.
     
    76
    Lucas Lima zaváhal při obranné hlavičce a Ballotelli se tak dostal bez problémů k balonu do dobré pozici. Ještě našel volného Eysserica, který vybojoval rohový kop.
     
    77
    Dante se ještě ani nestačil přesunout do vápna a Seri již centroval přes Dupého. Domácí obrana byla ve velké přesile a odvrací míč.
     
    78
    Jean Seri ztratil míč v nebezpečné prostoru a domácí se tak dostali do rychlého útoku. Nice má velké štěstí, že má v obraně Danteho, který dnes zastavil snad už šestou šanci.
     
    79
    Emiliano Sala mohl přidat svou dnešní druhou branku. Z úhlu postupoval na Cardinaleho. Hostující brankář skvěle vyběhl a donutil tak soupeře k lehkému obloučku. Balon však neměl dostatečnou razanci a Le Marchand ho stačil ještě před brankovou lajnou odkopnout.
     
    80
    Ricardo Pereira stačil udržet míč na hrací ploše. Následně ale nepřesně přihrál a Nice se muselo vracet do obrany.
     
    81
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Amine Harit.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy. Především pro Nice by byla druhá ztráta po sobě velkou komplikací v bitvě o přední příčky.
     
    83
    Aktivnější v posledních minutách je ale Nantes. Po Duboisově centru se tlačil do zakončení Nakoulma, ale nebyl přesný.
     
    84
    Další nadějnou akci domácího týmu zazdil Kačaniklić, který si ve vyložené pozici zpracoval míč rukou, což neuniklo hlavnímu rozhodčímu.
     
    85
    Po faulu na rozběhnutého Ballotelliho mohli hosté poslat míč do vápna soupeře. Seri však našel jen hlavu Duboise.
     
    85
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    86
    Hlasitý pískot vyprovodil z trávníku střídajícího Maria Ballotelliho.
     
    87
    Domácí jsou natlačeni na rozehrávajících hráčích. Získat míč se jim však nepodařilo. Nice kontroluje hru v posledních desítkách sekund.
     
    88
    Už to vypadalo, že se Valentin Eysseric rozeběhne za nakopnutým míčem, ale poté ho nechává jen projet do zámezí.
     
    89
    Rongier nebyl téměř v dnešním zápase vidět a nyní mohl rozhodnout. dostal nahrávku proti noze, ale balon nezkrotil a ten končí jen na tribuně.
    89. Rongierova rána končí jen nad hostující brankou
     
    90
    Do hry se zapojí také čtvrtý rozhodčí, který bude střídat čárového sudího. Ten se drží za zadní stehenní sval a není schopen zápas dokončit.
     
    90+1
    Již v nastaveném čase se opřel do míče od rohového praporku Seri, ale před domácí brankou žádné nebezpečí nevzniklo.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Emiliano Sala, přichází Mariusz Stępiński.
     
    90+3
    Ve třetí minutě nastavení se postaral o pozdvižení Préjuce Nakoulma. Šel si pro pokutový kop, ale rozhodčí uděluje žlutou kartu domácímu útočníkovi.
    90+3. Sporný zákrok v pokutovém území Nice
     
    90+4
    Nyní zůstává na trávníku ležet hostující Maxime Le Marchand, který má problémy pravděpodobně s křečí.
     
    90+5
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mounir Obbadi, přichází Vincent Koziello.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Po domácí remíze s Caen ztrácí Nice další důležité body. Proti desátému týmu tabulky dokázal celek okolo Maria Ballotelliho přidat znovu jen bod. Do vedení šli dokonce hráči Nantes, když se prosadil přesnou ránou na zadní tyč Emiliano Sala. Velmi rychle ale odpověděl nečekanou střelou ze střední vzdálenosti Jean Seri. Ve druhém poločasu se již nehrál fotbal nahoru dolů, ale i tak si domácí dokázali vytvořit šance. Nice má ale v obraně zkušeného Danteho, který většinu útoku odvrátil do bezpečí a stav se tak již do konce zápasu nezměnil.
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:12.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (18:58:02)

    Vít Schück

    Branky: 23. Sala (Iloki) – 29. Seri (Belhanda)

    Karty:   52. Lucas Lima (NAT), 65. Diego Carlos (NAT), 90+3. Nakoulma (NAT) – 45. Eysseric (NIC)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:12.
    FC Nantes: Dupé – Dubois, Lucas Lima, Djidji, Diego Carlos – G. Gillet (C), Rongier – Iloki (63. Kačaniklić), Thomasson (81. Harit), Nakoulma – Sala (90+2. Stępiński).
    Náhradníci: Riou – Vizcarrondo, Harit, Kačaniklić, A. Touré, S. Oliveira, Stępiński.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Dalbert – Obbadi (90+5. Koziello), Seri – Pereira, Belhanda, Eysseric – Balotelli (85. Le Bihan).
    Náhradníci: Benítez – M. Sarr, Koziello, Marcel, Srarfi, Le Bihan, Donis.

    Rozhodčí: Millot – Lamouche, Pacelli (vš. Francie)
    thejrc.org