Groningen – Willem II 1:1 (kon.) | Nijmegen – Utrecht 0:3 (kon.) | Eindhoven – Arnhem 1:0 (kon.)
Sparta Rotterdam – Heracles 3:1 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
1:0 (0:0)
SBV Vitesse Arnhem
Sobota 18.03.2017, 19:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:41:18)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:10.
     
    Je dobojováno! Eindhoven po změně stran udeřil hned z první šance, kterou v pětapadesáté minutě proměnil Siem de Jong. Na jeho trefu Arnhem odpovědět nedokázal a naopak čelil několika mnoha šancím PSV, jež si vytvořilo minimálně čtyři gólovky, ale ty už za zády Eloye Rooma naskončily. Domácí celek tak potřetí v řadě připisuje do tabulky tři body a alespoň na pár hodin se přiblížil druhému Ajaxu na rozdíl jediného bodu. Arnhem pro změnu nenavázal na výhru nad Spartou Rotterdam a z šestého místa bude zítra čelit atakům dotírajících týmů z Alkmaaru a Heerenveenu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ještě tu byla jedna standardka pro PSV. Rozehrávku na sebe vzal Hendrix, který poslal míč do volného prostoru na van Ginkela, nicméně ten podle všeho vybíhal z ofsajdu.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o dvě minuty nastaveného času.
     
    90
    Hosté vypadají hodně rezignovaně i unaveně, což hodně brání v jejich snaze o vyrovnání. Pro PSV to zřejmě bude poklidná koncovka zápasu.
     
    89
    Další solidní možnost pro PSV! Brenet přihrávkou pod sebe vyzval ke střele Siema de Jonga, jenž dostal míč asi metr před vápnem, jenomže střelou bez přípravy Roomovu svatyni o nějaký ten kus přestřelil.
     
    88
    Hendrix roztáhl hru na pravou stranu, ze které centroval rozběhnutý Arias, ovšem stopeři Arnhemu van Ginkela hlavičkovat nenechali.
     
    87
    Na nějaké drama to rozhodně nevypadá, Vitesse místo snahy o vyrovnání pouze brání a jen shodou okolností prohrává stále jen o jednu branku.
    85. Zakončení van Ginela Room nadvakrát zneškodnil
     
    85
    Domácí přenesli hru z pravé strany na osu hřiště a zároveň až do pokutového území, ze kterého po patičce Luuka de Jonga zakončoval van Ginkel. Vyběhnutý Room jeho pokus vyrazil jen za sebe, ovšem vzápětí se stihl vrátit a ještě před brankovou čarou vyrazil míč do relativního bezpečí!
     
    84
    Navazující standardkou domácí fotbalisté pohrdli, rozehrávající Pröpper nenašel žádného spoluhráče a balón tak doputoval do zámezí.
     
    83
    Jürgen Locadia se poměrně snadno dostal před Büttnera, jenž zákrokem zezadu zatáhl za záchranou brzdu a zaslouženě uviděl žlutou kartu.
     
    81
    Guram Kašia se vysunul do útoku, jenomže při snaze hlavičkovat fauloval Siema de Jonga a bez úspěchu se musí rychle vracet na svou pozici stopera.
     
    80
    Moreno zakřižoval unaveného Rashicu a skluzem zajistil Arnhemu vhazování, které provede Leerdam.
     
    79
    Eindhoven nepřipouští žádné komplikace a místo bránění se sympaticky snaží přidat druhou trefu. Na tu si ale fanoušci budou muset ještě počkat, Davy Pröpper z rohového kopu nic nevytěžil.
     
    78
    Další šance PSV! Povedená kombinace domácích ofenzivních hráčů rozebrala obranu Arnhemu, která pouze sledovala střelu Siema de Jonga a výtečný zákrok Rooma, který vyškrábl balón na rohový kop!
     
    77
    Málem to bylo o dva góly! Jürgen Locadia napřáhl ke střele z velké dálky a nenápadnou skákavou střelu zastavila až pravá tyč Roomovy brány!
     
    77
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Arnold Kruiswijk, přichází Alexander Büttner.
     
    75
    Spolupráce de Jongů nevedla k úspěchu, Siem hledal přihrávkou Luuka, ale ten s nastalou situací nepočítal a míč prošel až k Roomovi.
     
    73
    Následnou standardku rozehrál Pröpper k vzdálenější tyči, u které se ocitl obránce Isimat-Mirin, jenže ze dvou metrů nesklopil nohu tak, aby přesměroval míč do odkryté části branky!
     
    72
    Teď už bude faul i žlutá karta pro Matta Miazgu, který zezadu fauloval Luuka de Jonga.
     
    71
    Davy Pröpper nepříjemně došlápl na Rashicův kotník. Podle názoru rozhodčích se ale o žádný faul nejednalo.
     
    70
    Ani akce Arnhemu moc dlouhého trvání neměla, Milot Rashica si nepohlídal své postavení a v momentě přihrávky se vystavil do ofsajdu.
     
    69
    Luuk de Jong sklepl míč na svého bratra Siema, kterému však byl pár metrů před bránou odpískán poměrně přísný útočný faul.
     
    67
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Andrés Guardado, přichází Jorrit Hendrix.
     
    67
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Nathan, přichází Adnane Tighadouini.
     
    66
    Standardní situace Arnhemu k ničemu nevedla, nastřelený míč netečoval nikdo ve žlutém a resultuje z toho jen odkop Zoeta.
     
    65
    Joshua Brenet odcentroval do míst, kde nebyl žádný z hráčů v červenobílých dresech. U míče jsou opět obránci Vitesse.
     
    64
    Bratři de Jongové jsou ve druhé půli odříznutí od ostatních spouhráčů, Siem sice vstřelil branku, ovšem společně s Luukem moc doteků s balónem nemají.
     
    62
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Jürgen Locadia.
     
    60
    Hra se po delší době trošku uklidnila, Vitesse kombinuje v bezpečné vzdálenosti od obou pokutových území.
     
    59
    Marco van Ginkel se objevil na pozici nejvysunutějšího hráče PSV, avšak Guardadův nákop hlavou nedokázal zpracovat.
     
    58
    Arnhemu po inkasované brance paradoxně narostla křídla. Většina akcí ale končí na nepřesných finálních přihrávkách, tu poslední teď zkazil Rashica.
     
    57
    Van Wolfswinkel se dostal k hlavičce z delší vzdálenosti a Zoet tak měl dostatek času na zorientování se a schování balónu do své náruče.
     
    56
    Leerdamův dlouhý aut do pokutového území domácí obranu příliš neprověřil, hráči ve žlutočerných dresech ale ještě pokračují v útoku.
     
    55
    Ani Rashica se ale neprosadil a na řadu přichází pouze odkop od domácí svatyně.
     
    54
    Van Ginkelovo zaváhání na obranné polovině hosté nepotrestali, po krátké chvíli se už ale opět ženou na branku Jeroena Zoeta.
     
    53
    Vitesse zahrozilo z rychlého útoku, Lewis Baker dostal přihrávku z pravé strany, ovšem z hranice velkého vápna na Jeroena Zoeta nevyzrál. Pro domácího gólmana to byl doposavad asi nejvážnější zákrok.
     
    52
    Přečíslení 5 na 3 PSV zbytečně překombinovalo, na konci celé akce stál Siem de Jong, kterému zakončení ale nesedlo a Room tentokrát neměl problém zasáhnout.
    50. Siem de Jong - 1:0
     
    50
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí se v padesáté minutě dostávají do vedení! Guardado přímo z rohu nic nevymyslel, poté ale chytře přihrál z úrovně brankové čáry do druhé vlny na SIEMA DE JONGA, který ze čtrnácti metrů vystřelil parádně do levého horního rohu, kam se balón dostal zřejmě i za pomoci teče od bránícího hráče.
     
    49
    Brenet trochu uspěchal centr, který poslal z hloubi pole, i když ještě mohl popoběhnout několik metrů dopředu. Tak jako tak vybojoval pro PSV rohový kop.
     
    48
    Hosté začali druhou půli aktivněji, Baker po faulu rozehrál z půlky hřiště a našel ve vápně spoluhráče, jehož nepříliš prudkou hlavičku ale Zoet zastavil.
     
    46
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Kevin Diks, přichází Kelvin Leerdam.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní sudí nenastavil ani vteřinu a ukončil první poločas za stavu 0:0. Domácí fanoušci zatím rozhodně nejsou spokojení, jejich oblíbenci byli o něco nebezpečnější, nicméně vyloženou gólovku si nevypracovali ani jednu. Doufejme, že druhá půle přinese zlepšení, dosud to totiž byl spíše boj než nějaká přehlídka ofenzivního fotbalu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Foorův roh ani další dva centry defenzívu PSV nezaskočily, hosté se s míčem vrací zpět doprostřed hřiště.
     
    44
    Hostující akce jsou rozhodně přímočařejší, van Wolfswinkel si zpracoval dlouhý pas a vybojoval pro Vitesse roh.
     
    43
    Úvodní půle se v poklidném tempu blíží ke svému závěru. PSV po další nepřesnosti ztratilo míč a musí o něj znovu úporně bojovat.
     
    42
    Siem de Jong tentokrát přihrával, nicméně před van Ginkelem stihl zakročit pozičně dobře hrající zadák z Arnhemu.
     
    41
    Siem de Jong se natahoval co to šlo, avšak na vysokou přihrávku z vlastní poloviny o kousek nedosáhl. Hrát tak může Room.
     
    40
    Kevin Diks uprostřed hřiště zajel do přihrávajícího Guardada a jako první dnes vyfasoval od hlavního arbitra žlutou kartu.
     
    38
    Ricky van Wolfswinkel si sice našel cestičku za záda domácích beků, ovšem z pravé strany vystřelil z těžké pozice hodně nepřesně.
     
    37
    Centr z levé strany byl pro Rooma snadným soustem. PSV se přes pozornou obranu probíjí hodně složitě.
     
    34
    Tato standardní situace určitě nebude patřit do kategorie těch povedených, hosté se po centru Pröppera rychle dostali alespoň k půlící čáře.
     
    33
    Domácí se prokombinovali až do šestnáctky, přes zataženou obranu Vitesse se ale dostali jen k jediné střele v podání Ariase, kterou Nathan zablokoval na roh.
     
    32
    Arnhem se sám vrátil z blízkosti pokutového území až na vlastní polovinu. Napadání PSV mu stále dělá poměrně velké problémy.
     
    31
    Luuk de Jong to měl o něco blíže, Room ale zasahovat nemusel, protože domácí kapitán rovněž mířil hodně nepřesně.
     
    30
    Jeden z domácích nepříjemně podklouzl a přenechal balón číhajícímu Nathanovi. Ten zkusil využít kluzkého trávníku a vypálil z dálky, ovšem přízemní pokus letěl mimo tři tyče.
     
    29
    Pereiro si navedl míč na střed, jenže svou slabší nohou trefil jen předním stojícího Kruiswijka. Od něj se balón odrazil před Pröppera, nicméně ten z dvaceti metrů vystřelil hodně slabě a Rooma moc nevylekal.
     
    28
    PSV zničeho nic vytáhlo presink a přinutilo soupeře zachybovat v rozehrávce. Nyní to jsou pro změnu domácí, kteří bez většího efektu kombinují.
     
    27
    Vitesse v těchto chvílích kontroluje hru a sbírá pro sebe nějaké ty procenta do statistiky držení míče.
     
    25
    Nathanův nákop byl na druhé straně mnohem povedenější, Diks si zaběhl za obránce a jen o krůček nedosáhl na úplně volný balón!
     
    24
    Nedorozumění mezi dvěma domácími fotbalisty skončilo nákopem do autu a odkopem od branky Eloye Rooma.
     
    23
    Zatím se rozhodně nehraje v nějakém zběsilém tempu, kromě pár akcí bratrů de Jongů jsme toho moc neviděli.
     
    22
    Gastón Pereiro dloubl míč do vápna, ale k němu to měl Luuk de Jong hodně daleko. Room si jen tak vyběhl z malého vápna a schoval balón do rukavic.
     
    21
    Arnhem na své levé straně nic nevymyslel, Navarone Foor byl zezadu čistě atakován a následuje pouze vhazování Breneta.
     
    20
    Ricky van Wolfswinkel se trochu unáhlil, když vystřelil z osy hřiště a z dobrých třiceti metrů poslal míč výrazně nad branku PSV.
     
    18
    Hosté vysunuli napadání hodně vysoko, PSV se muselo vrátit až k vlastnímu gólmanovi Zoetovi, který to neměl při rozehrávce úplně jednoduché.
     
    17
    Dlouhý nákop z poloviny hřiště nebyl tím nejlepším řešením, míč si v pohodě sebral hostující gólman Eloy Room.
     
    16
    Vhazování Dikse nadělalo hostům spíše problémy, Eindhoven se rychle vrátil do držení balónu a vymýšlí recept na zadní řady Arnhemu.
     
    15
    Znovu v akci hráč s příjmením de Jong. Tentokrát to byl Luuk, jenž běžel podél levé autové čáry a sám si ukopl míč mimo hrací plochu.
     
    14
    Siem de Jong sklepl centr Guardada na Luuka de Jonga, kterého Room u své pravé tyče vychytal.
     
    13
    Ten se o pár desítek vteřin odkládá, anglický středopolař ve službách Vitesse totiž zůstává ležet na hrací ploše.
     
    12
    Lewis Baker před vlastní brankou padl pod nohy Luuka de Jonga a ukopl mu míč na rohový kop.
     
    11
    Milot Rashica si na pravé straně udělal prostor k centru, ale ten skončil pouze u dobře postaveného Santiaga Ariase.
     
    10
    Ricky van Wolfswinkel získal pro hosty první roh. Zahrál jej Foor, ovšem s jeho přihrávkou před přední tyč neměli obránci PSV sebemenší problém.
     
    9
    Pro Davyho Pröppera a Marca van Ginkela je dnešní utkání určitě speciální, oba totiž před pár lety působili právě v klubu jejich dnešního soupeře.
     
    7
    Luuk de Jong vymyslel chytrou kolmou přihrávku, pro kterou si sbíhal van Ginkel, ovšem obránci Vitesse k němu balón nepustili.
     
    6
    Eloy Room na svůj první zákrok ale nečekal dlouho, Siem de Jong prověřil jeho pozornost prudkou ranou z levého konce pokutového území.
     
    5
    Pěknou přímočarou akci domácího týmu vedl Pröpper s Luukem de Jongem. Tito dva si vyměnili balón v plném běhu, ovšem de Jong byl při zakončení důrazně odstaven od hracího předmětu.
     
    3
    Zatím se hraje v klidné části hřiště u půlící čáry, kde teď Foor bez cizího přičinění vyběhl do autu a daroval vhazování týmu PSV.
     
    2
    Utkání se hraje v poměrně těžkých podmínkách, trávník je už několik hodin skrápěn vytrvalým deštěm, jenž bude určitě znepříjemňovat život všem zúčastněným.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují ve svých tradičních bílo-červeno-černých barvách, zatímco Arnhem bude hrát ve žlutočerných trikotech a černých trenýrkách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper, Guardado, van Ginkel – Pereiro, L. de Jong (C), S. de Jong.
    Náhradníci: Jurjus, Pasveer – Schwaab, Ramselaar, Zinčenko, Locadia, Koch, Hendrix, Bergwijn.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, Kašia (C), Miazga, Kruiswijk – L. Baker, Nathan, Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Foor.
    Náhradníci: Törnes, Houwen – Ali, M. Osman, Büttner, van Bergen, Tighadouini, Leerdam.

    Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra.
     
    Vzájemné zápasy

    29.10.2016 Vitesse – PSV 0:2
    19.04.2016 PSV - Vitesse 2:0
    05.02.2015 Vitesse – PSV 0:1
    17.01.2015 Vitesse – PSV 0:1
    31.08.2014 PSV - Vitesse 2:0.
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Devátý celek z minulého ročníku Eredivisie si v právě probíhající sezóně nevede vůbec špatně. S bilancí jedenácti výher a šesti remíz Arnhem sídlí se ziskem devětatřiceti bodů na šesté pozici, která zaručuje účast v play-off o předkolo Evropské ligy. V posledních pěti kolech Vitesse hned třikrát prohrálo, nicméně získalo alespoň šest bodů za vítězství nad G.A. Eagles a Spartou Rotterdam.
     
    PSV Eindhoven

    Domácí tým, kterému v tabulce Eredivisie patří třetí příčka, na konci února smolně prohrál s Feyenoordem, posléze ale přesvědčivě zvítězil nad Rodou a G.A. Eagles a znovu se částečně dotáhl na druhý Ajax, který má před sedmadvacátým kolem o čtyři bode více. Na domácím stadionu se obhájcům tituu v aktuální sezóně tradičně daří, PSV na něm odehrálo třináct duelů a pouze v jediném případě nezískalo ani bod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 50. S. de Jong

    Karty:   40. Diks (ARN), 72. Miazga (ARN), 83. Büttner (ARN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 6:10.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Isimat-Mirin, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper, Guardado (67. Hendrix), van Ginkel – Pereiro (62. Locadia), L. de Jong (C), S. de Jong.
    Náhradníci: Jurjus, Pasveer – Schwaab, Ramselaar, Zinčenko, Locadia, Koch, Hendrix, Bergwijn.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks (46. Leerdam), Kašia (C), Miazga, Kruiswijk (77. Büttner) – L. Baker, Nathan (67. Tighadouini), Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Foor.
    Náhradníci: Törnes, Houwen – Ali, M. Osman, Büttner, van Bergen, Tighadouini, Leerdam.

    Rozhodčí: Kuipers – van Roekel, Zeinstra
    thejrc.org